• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Tajnici HRS-a

Autor 9A1AA, 08. Ožujak 2012, 22:14:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A1AA

Vidim da neki obilaze "ko mačak oko vruće kaše" oko teme o tajniku (tajnici) HRS-a u dosta topica ali nikako da pokrenu jedan pa da se tu povede rasprava na tu temu.

Namjerno sam temu nazvao "tajnici" a ne u jednini i ne u ženskom rodu.
Zašto? Pa zato što od postanka HRS-a imamo problema sa tom funkcijom (Žika je bio u doba SRH, to je jasno).
Tajnici su bili gospoda Ćosić, Rošić, Severinac i sada gđa Sirovica.

Prekid sa Ćosićem završio sudom. Prekid s Rošićem, natezanje do bola (nisam siguran jel i tu bilo suda??). Prekid sa Severincom sud i tko zna kako će završiti.

U to doba predsjednici su bili gospoda Jakobović (tajnici Ćosić i Rošić), Gamilec (Severinac), Miličić (severinac, Sirovica), Kovarik i sada Blažićević.

Moglo bi se zaključiti da je svaki predsjednik postavio svog tajnika javnim natječajem (legalno ?) osim ovih zadnjih (Kovarik, Balžićević) i na taj način ostavio svojim nasljednicima veliki problem koji se vuče godinama.

Vjerujem kako ću u predsjedničkom programu kolege Denisa, 9A3Z, uskoro pročitati kako on misli riješiti pitanje tajnika ili tajnice a da to opet ne bude sud i da konačno idemo naprijed. 

Iskreno, jako me zanima kako on to misli riješiti. Vjerujem da ima neko riješenje u sprezi sa vrhom HZTK jer tajnik je djelatnik HZTK. Plaća ga država (porezni obveznici) a kad mu se raskine ugovor tajnik tuži HRS i jasno je tko je tu na kraju cijelo vrijeme oštećena strana.

73, Ivo 9A1AA

9A6AA

Citat: 9A1AA  u 08. Ožujak 2012, 22:14:00
... jer tajnik je djelatnik HZTK. Plaća ga država (porezni obveznici) a kad mu se raskine ugovor tajnik tuži HRS i jasno je tko je tu na kraju cijelo vrijeme oštećena strana.

Ivo, prva tvrdnja nije točna.

Tajnik je djelatnik one firme (tvrtke) koja ga na to mjesto postavlja (odnosno, s njega razrješuje) a to je Hrvatski radioamaterski savez (njegov Izvršni odbor).

Da je tajnik(ca) djelatnik HZTK-e onda bi za svoj rad odovarao(la) HZTK-i ili nekom njenom tijelu. A to nije tako.

Ugoror o prijemu na to radno mjesto mora biti kvalitetnije sročen.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A1AA

Hm, nisam baš siguran u tu tvoju tvrdnju ali neću tvrditi ni da sam ja potpuno u pravu.
Koliko ja znam tajnik HRS-a plaću dobiva od HZTK tj. iz sredstava koja HRS dobija od HZTK odnosno države.
Ne plaća ga HRS iz svojih sredstava jer ih za tu svrhu niti nema.
Znam da tajnik odgovara HRS-u i znam proceduru kako to ide kod izbora jer sam bio u IO kod izbora Vlade Severinca.

Očigledno je da Ugovor i Natječaj moraju biti puno bolje složeni jer nije ovo prvi tajnik (ali je prva tajnica, hi) s kojim je IO a i članovi nezadovoljni.
73, Ivo 9A1AA

9A4QV

Citat: 9A1AA  u 08. Ožujak 2012, 23:01:14
Hm, nisam baš siguran u tu tvoju tvrdnju ali neću tvrditi ni da sam ja potpuno u pravu.
Koliko ja znam tajnik HRS-a plaću dobiva od HZTK tj. iz sredstava koja HRS dobija od HZTK odnosno države.
Ne plaća ga HRS iz svojih sredstava jer ih za tu svrhu niti nema.

Ivo, pa čemu onda otvarati ovakvu temu sa tvoje strane, ako nisi siguran u nečiju tvrdnju a ne želiš tvrditi ni da si u pravu (ono što si izjavio u inicijalnom postu).
Dakle koja je svrha tvog posta gdje ne znaš ni da li si sam u pravu, a ne želiš vjerovati onome koji je možda ipak u pravu.

Ja ću dodati da se izdaci za zaposlene (u HRS-u) kao stavka pojavljuje u financijskim planovima i rashodima HRS-a, dakle zaposlenici su plaćeni od HRS-a kao izdaci za zaposlene - iz proračuna te izdaci za zaposlene - iz vlastitih sredstava.

QV

9A1AA

Ok Adame razumio sam te. Inicijalni post je ostavio prostor da nisam u pravu oko nekih tehničkih detalja.
Ja nisam ni pokrenuo temu da bi raspravljali o plaći tajnika. Možda je nisam trebao ni dodirnuti.
Vjerojatno ni ne bih da se baš to nije spominjalo u nekoliko zadnjih tema "Carina", "Pravilnik"........

Da pojasnim. Temu sam otvorio za sve one koji žele nešto reći o naslovu topica i da to bude na jednom mjestu.

Ostavimo sad plaću (u dijelu tko je isplaćuje). Zanima me kakve su ideje da se riješi problem s tajnicima koji nas očito prati već 20 godina.

73, Ivo 9A1AA

9A1AA

Premješteno iz teme "Forum i moderiranje"

Citat: 9a3z  u 08. Ožujak 2012, 20:15:03
U svim ostalim savezima tehničke kulture tajnici saveza su osobe koje svaki dan komuniciraju s članstvom.

Predlažem da se tajnici u HRS-u postavi radioamaterska postaja kako bi za vrijeme radnog vremena mogla biti dostupna svim 9A radioamaterima na KV i UKV području, te im službeno pružiti tražene informacije, odmah iz prve ruke.
Ujedno bi na taj način i sama tajnica, kao marketinški stručnjak, promovirala radioamaterski rad.

73 de Boris 9A2GA
73, Ivo 9A1AA

9A2GA

Prekid sa Ćosićem završio sudom. Prekid s Rošićem, natezanje do bola (nisam siguran jel i tu bilo suda??). Prekid sa Severincom sud i tko zna kako će završiti.

Iz pravne prakse radnog zakonodavstva, radne sporove uvijek dobiva radnik (posloprimac). Pitanje je samo trajanje spora (vremenski) do okončanja spora i naplate (odnosno vraćanja posloprimca na radno mjesto).
Naravno, sve žalbe na raskid Ugovora o radu moraju biti poslane od strane posloprimca u zakonskom roku.
Sporove gubi posloprimac u slučaju izvanrednog otkaza (po svim člancima) ili otkaza zbog stvaranja financijsko-materijalne štete poslodavcu odnosu narušavanju ugleda poslodavca uz procijenjenu financijsku štetu.
Izuzetno je bitno obratiti pažnju na otkaze uslijed nove sistematizacije radnih mjesta. U praksi, ukoliko je poslodavac obavio novu sistematizaciju radnih mjesta u skladu sa zakonom, spor gubi posloprimac.

U sadašnju situaciju se doveo sam HRS.  Znam da su svojevremeno bile tražene usluge pravnika za tumačenje pravnih akata donesenih od strane HRS-a. Da li se poslije prestalo sa angažiranjem pravnika jer HRS više nije imao novaca za plaćanje takvih usluga, to ne znam.
Odnos HRS - HZTK je definiran ugovorom. Predsjednik je volonter. Tajnik je po prirodi posla osoba od povjerenja i odgovorna poslodavcu. Predsjednik i Tajnik su odgovorni za rad HRS-a.U sadašnjoj situaciji se postavlja pitanje tko je poslodavac: onaj tko je sklopio ugovor o radu ili onaj koji je preuzeo na sebe obvezu pokrivanja troškova radnog mjesta.  S pravne strane onaj tko je potpisao Ugovor o radu sa posloprimcem. Isti ima pravo i otkazati Ugovor o radu.
Što ako HZTK-a prestane transferirati sredstva HRS-u za podmirivanje osobnih primanja djelatnika?

Novo rukovodstvo HRS-a će imati pune ruke posla oko spašavanja HRS-a i rješavanja niza problema pa i problema ovoga tipa.
Želim im puno uspjeha u radu, na dobrobit svih nas, članova HRS-a.

73 de Boris 9A2GA
9A2GA is a member of 9A1WFF

9A1AA

Citat: 9A2GA  u 08. Ožujak 2012, 23:53:11
U sadašnjoj situaciji se postavlja pitanje tko je poslodavac: onaj tko je sklopio ugovor o radu ili onaj koji je preuzeo na sebe obvezu pokrivanja troškova radnog mjesta.  S pravne strane onaj tko je potpisao Ugovor o radu sa posloprimcem. Isti ima pravo i otkazati Ugovor o radu.
Što ako HZTK-a prestane transferirati sredstva HRS-u za podmirivanje osobnih primanja djelatnika?

Kod plaća sam baš na ovo mislio ali očito da sam se krivo izrazio  :-[
73, Ivo 9A1AA

9A3Z

Citat: 9A1AA  u 08. Ožujak 2012, 23:01:14
...jer nije ovo prvi tajnik (ali je prva tajnica, hi) s kojim je IO a i članovi nezadovoljni.

Znači, kažeš da članovi sadašnjeg Izvršnog odbora nisu zadovoljni s ovom tajnicom. Je li to privatno mišljenje članova Izvršnog odbora koje pričaju okolo ili službeno?

9A3Z

Plaća ga država (porezni obveznici)

Ni ta tvrdnja ti nije točna.

9A2JG

Sve šta sa vragom počme, sa vragom i završi.
Zar se nije aktuelnoj tajnici štelila kategorija i pozivna oznaka, a da bi , i sa formalne strane, zadovoljavala uvjete natječaja ?
Zar nije sama sebi pisala hvalospjeve, u CV-u, od marketinškog stručnjaka, nadalje ?
Zar nije imala nekoliko gafova, od ARDF-a, nadalje, sa financijskom štetom, pa je isto dobila stimulaciju kao da je uzoran radnik ?

Ako je sve naprijed napisano točno, a jest, onda nije kriva ona, nego onaj koji ju je postavio, i koji kontinuirano mora ocjenjivati njezin rad, i ako ne zadovoljava, pokrenuti postupak za raskid ugovora, ili, da zamoli RZ HZTK da je (kod sebe) raspodjele na drugo radno mjesto.
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A3Z

Citat: 9A2JG  u 09. Ožujak 2012, 06:28:56
da zamoli RZ HZTK da je (kod sebe) raspodjele na drugo radno mjesto.

Je, je, baš tako. Ne družiš se i ne razgovaraš kako spada s nekim pet godina i onda moliš da ti taj tvog čovjeka primi na posao. Otkad je Petar Miličić maknut iz Skupštine HZTK (pa automatizmom i iz IO HZTK), HRS baš i nema neke odnose s HZTK.

9A4OE

Usli ste u vrlo sklisku temu!
Oprezno u iznosenju teza i konstrukcija da se nebi netko nasao u neobranom grozđu zbog kleveta, lazi i iznosenja neistina. Istina ima dva kraja, ako se pocnu dokazivati na nekom drugom mjestu...

Pise ponesto u izvjescima NO
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A7ZZ

Citat:Predlažem da se tajnici u HRS-u postavi radioamaterska postaja kako bi za vrijeme radnog vremena mogla biti dostupna svim 9A radioamaterima na KV i UKV području, te im službeno pružiti tražene informacije, odmah iz prve ruke.
Ujedno bi na taj način i sama tajnica, kao marketinški stručnjak, promovirala radioamaterski rad.

Boris,nadam se da se šališ.Pa gdje su pare jer onda uz to treba "kupiti" i operatora koji bi sjedio te sate kraj nje i rukovao sa uređajem ;)

Puno se ovdje izgleda može čuti o HRS-u,tajnicima i sl.Uglavnom ne baš dobro:nerad,nekomunikacija,nesuradnja,nezakonito postupanje  (postavljanje),sudovanje....Ima li što da valja?Osim moderatora ;D
73 iz Broda na Savi-Viktor

9A3RD

Vidim da neki obilaze "ko mačak oko vruće kaše" oko teme o tajniku (tajnici) HRS-a u dosta topica ali nikako da pokrenu jedan pa da se tu povede rasprava na tu temu.

Namjerno sam temu nazvao "tajnici" a ne u jednini i ne u ženskom rodu.
Zašto? Pa zato što od postanka HRS-a imamo problema sa tom funkcijom (Žika je bio u doba SRH, to je jasno).
Tajnici su bili gospoda Ćosić, Rošić, Severinac i sada gđa Sirovica.

Prekid sa Ćosićem završio sudom. Prekid s Rošićem, natezanje do bola (nisam siguran jel i tu bilo suda??). Prekid sa Severincom sud i tko zna

kako će završiti.

Nije tajnica zlatno tele pa da za nerad nemože biti sankcionirana,fakat je da je tako,to što je sa narečenom gospodom završilo kako je završilo,  ili su bili u pravu ,a bili su čim su dobili sudski spor,za to je trebao netko odgovarati, bar je trebao odvjetničke troškove i troškove sudovanja platiti iz vlastitog đžepa,toliko o tajnici,o ostalom u savezu nebi ovdje da nedoživim što sam prošli puta, a mogu pročitati na stranici kod Đanija,tamo me nebu optužili da sam netko drugi!!!