• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

QRO by BY...

Autor 9A9T, 27. Studeni 2011, 18:11:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2QP

Evo ako ima zainteresiranih nesto podataka:
The prices below

The  2000DX  US$ 4500
The 2010DX  US$ 4800
The 2011DX  US$ 6800

all of them SHIPPED free  by surface. If you want it fast you have to pay
DHL or FEDEX  to receive it in about  5 days. I think about US$400

They are completely similar to OM. The only diference is the tube. We use
chinese  FU728 and the power output for the three models are  2000W  15.000 hours life
The amplifier is three years warranted and the one year for the tube.

73  and let me know if need further information

attached  photos os each, front and back.... inside all is the same

Ivan - PY1YB
www.py1yb.com
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

9A3VV

...
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A3TA

Pa nisu ni Kinezi totalni slepci...
Radi se o luksuznoj robi (objašnjenje: to ti baš i ne treba, pa već ak hoćeš imat, a ti plati)
Isto tak ak ne bu išlo za 1400, onda budu probali sa 1300...
A ak bude išlo predobro, onda začas bude 1600. Pa 1700, isto tak je i OM power radio...
Ni njih ni mene ne zanima niš drugo, nego ulazna i izlazna cijena...
A i nikog drugog normalnog...
Makar ih još ima naivaca aka Alisa u zemlji čudesa...
LP Dado
Prodajem ili mijenjam opremu...

9A3VV

...
73 Damir 9A3VV
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A6NDD

Ne bi se baš složio da iz Kine dolazi samo škart... dosta stvari koje kupujete kao Made in EU (ili još bolje Germany ili USA) potječu baš iz Kine. Dosta stvari koje se inače prodaju pod imenom poznatih brandova da naći direkt kod kineskog proizvođaća, a ako se dogovorite s njima istu to stvar možete dobiti pod nazivom kakvim hoćete. Tu ne mislim samo na svakodnevne proizvode, nego na proizvode profesionalne uporabe...
Dakle, ako su to posložili kak treba i ako imaju dobru kontrolu kvalitete (o tome često kod njih ovisi i cijena) onda se može raditi i o vrlo dorim proizvodima. Jedino sigurno je da su svakim danom sve bolji u proizvodnji.

73

9A6JOY

Drago
U potpunosti se slažem s tobom..
".... kad u zoru sunca sjaj iznad Biokova se javi..."

9A3VV

...
73 Damir 9A3VV

9A6JOY

Damire,
Ako na nečemu piše BOSCH , onda iza toga stoji firma BOSCH , .... pa makar se radilo u Kini, ili Čunga lungi...
.. to mislim na legalu prodaju , ne pazar.. Mislim roba koja se nalazi u dućanima na polici , s deklaracijom i uvoznikom...
73Mate

9A3VV

...
73 Damir 9A3VV

9A3AG

Citat: 9A3VV  u 01. Prosinac 2011, 16:56:19
Ahaaaa... Lijepo, bajkovito, k'o u Alici u zemlji čudesa ;) Ja ne znam kako ti, ali ja alate i gledam u trgovinama i kupujem u trgovinama, ne na pazaru jer ga ovdje nema. A i da ima... Pa i u trgovinama u EU se nalazi taj fake alat. I to često! I sa svim naljepnicama i papirima s kojima si, kada ti zatrebaju, možeš znaš što obrisati jer papir trpi svašta što se po njemu piše i crta ;)

No da ne idemo izvan teme, uvjeren sam da taj tranzistorski linear kojega Kinezi tako velikodušno nude za 1400 eura ne bi izdržao jedan jači kontest gdje se radi full gas s ambicijama za nekakav solidan plasman. Ili bi se na pola kontesta zapalio ili se istopio na stolu ;D Ili neka DX ekspedicija od više dana ili čak tjedana... Uostalom, Ivo 9A1AA se ponudio da testira kineski linear, samo se traži dobra duša da ga kupi i pošalje mu ga na testiranje. Čovjek je lijepo pitao bi li linear izdržao 48 sati. Ivo će, uvjeren sam, staviti u stanje pripravnosti lokalnu vatrogasnu postrojbu, eventualno organizrati i dežurni tim HMP za nedajbože, sve kako bi test prošao bez težih posljedica ;D

Oni drugi su po svoj prilici originalni OM Power sa kineskom izlaznom cijevi i natpisima, zato su i puno skuplji.

kak si ti pametan...... pa ti sve znaš ... ja se tebi divim...... svaka ti čast....... očito imaš puno iskustva i znanja.......

73 iz maglovitog Ludbrega,

Saša, 9A3AG

9A6JOY

Ljudi moji .. svi imamo neko krivo mišljenje kada se kaže made in Cina , po mei neke stvari koje naprave ili kopiraju,
nisu loše , samo marketing je bitan ... da i oni ovo pojačalo oglase u nekom časopisu i na taster stave ciglu ili ti ga matun... i cijenu za 2kW ..sitnica ... i dostupan za kupnju... vidili bi mi koliko bi tih pojačala bilo u eteru...
ps.
nisam i ja da se lipim za kineske proizvode... ali ako stoji neka firma iza toga zašto ne.. topla voda je davno izmišljena pitanje je samo kolike je temperature..
73
Mate

9A5ADT

Citat: 9A6NDD  u 30. Studeni 2011, 21:02:06
Ne bi se baš složio da iz Kine dolazi samo škart... dosta stvari koje kupujete kao Made in EU (ili još bolje Germany ili USA) potječu baš iz Kine. Dosta stvari koje se inače prodaju pod imenom poznatih brandova da naći direkt kod kineskog proizvođaća, a ako se dogovorite s njima istu to stvar možete dobiti pod nazivom kakvim hoćete. Tu ne mislim samo na svakodnevne proizvode, nego na proizvode profesionalne uporabe...
Dakle, ako su to posložili kak treba i ako imaju dobru kontrolu kvalitete (o tome često kod njih ovisi i cijena) onda se može raditi i o vrlo dorim proizvodima. Jedino sigurno je da su svakim danom sve bolji u proizvodnji.

73

Ovo gore napisano je velikim dijelom točno. Na jednom sajmu u Kini (GuanZhou) razgovarali smo s jednim srednje velikim kineskim proizvođačem, nebitno sada čega, koji se žalio kako velika većina USA i EU trgovaca dolaze u Kinu po jeftinu robu kako bi na njoj dobro zaradili. Naime, kineski proizvođači uglavnom nude nekoliko nivoa kvalitete a onda naš Pevec ili neki tamo drugi trgovac/uvoznik kaže daj mi najjeftinije moguće da mogu napisati npr. da TV 52 cm košta MPC 499kn ili komplet 4 el. alata 299 kn.
I ima pravo kolega 6NDD u vezi kontrole tj QC-a, nekada oni u proizvodnji kontroliraju SVAKI proizvod, nekad svaki 100-ti, nekad svaki 10.000-ti...a bogami ima i da gotovo nema kontrole.
Vezati Kinu uz proizvodnju SAMO nekvalitetne robe je krivo, točno je da na naša tržišta dođe uglavnom nekvalitetna i jeftina roba ali to je nešto drugo.
Neznam šta da mislim o ovim linearima, vrlo teško da imaju kvalitetu OM-a, vjerujem da bi izdržali contest ali pitanje je kvalitete signala, "špricanja", tuninga...
Sve mi to možemo nagađati i pogađati ali dok ga neko ne "naloži" i kaže šta je...u biti neznamo...
Bilo je u biti pitanje vremena kada će krenuti sa proizvodnjom, nekada ih uopće nije bilo na bandu, kako ih je sve više, treba im oprema i postaju tržište i moje mišljenje je da te lineare prvenstveno zato i razvijaju, za svoje tržište...a polako će to i u export...neće proći dugo a netko će nam na ovom forumu dati recenziju...
Ivo, bolje da ga ne isprobavate u contestu jer bi vjerojatno izletio kroz prozor kad bi riknuo u pol kontesta a na vidiku bio dobar score...bolje u normalnom radu da se proba pa tek onda u contest... :-)

73 svima

9A3VV

...
73 Damir 9A3VV

9A1IW

Citat: 9A3VV  u 01. Prosinac 2011, 22:03:03
Hvala, hvala, osobito me se dojmilo što mi se TI diviš... Btw, u drugom postu ispod tvoga je potvrđeno ono što sam rekao o kineskim lažnjacima. I opet ću reći da ih ima ne samo u hrvatskim trgovinama nego i u toj superpoštenoj i nepotkupivoj EU, gdje je sve po zakonu i pošteno i transparentno i... A kad se u Ludbregu digne magla možda se i tebi razbistri? Nadajmo se da će ;D

Pretjeruješ. No, na svoje mišljenje imaš apsolutno pravo prema poznatom postulatu Clinta Eastwooda.
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris