• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Članstvo u HRSu

Autor 9A3TY, 20. Ožujak 2011, 01:32:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5K

Citat: 9A3VV  u 14. Listopad 2011, 01:07:57
U socijalizmu je HRS MOGAO PRIVRJEĐIVATI, u kapitalizmu NE MOŽE!

Damire, tu si ipak prilično u krivu...!
To što je nešto neprofitna organizacija, ne znači da ne može ostvarivati prihode iz vlastite djelatnosti, već nešto sasvim drugo.
Prouči malo zakone, pa ćeš vidjeti da nije tako kako si napisao. Osim toga, i na ovom forumu si sudjelovao u sličnoj diskusiji prije tri godine
i napisan ti je odgovor i objašnjenje vezano uz ovo što sada ponovo tvrdiš.

Da, točno je da u USA ne moraš biti član ARRL-a, pozivne oznake izdaje FCC itd. I to svi znamo već godinama.
Isto tako je točno da taj FCC ne bi vrlo vjerojatno prstom mrdnuo (a i nije) kad je bilo u pitanju širenje BPL-a i s njime smetnje na
radioamaterskim opsezima, da nije bilo ARRL-a koji je pokrenuo cijelu akciju vezano uz to.

Iskreno rečeno, mislim da pretjeruješ.
Ne želiš biti članom HRS-a ni nekog kluba? Već smo konstatirali da ne moraš i to već godinama.
Ne sviđa ti se da HRS-a predlaže pozivne oznake? OK, apsolutno imaš pravo na vlastiti stav i mišljenje, ali dopusti da i onih 2.000+ članova HRS-a ima pravo i na drugačije mišljenje.
Ja osobno smatram da je to što su pozivne oznake u ingerenciji HRS-a izrazito povoljno za nas radioamatere, jer sami uređujemo stvari između sebe.
Što bi bilo kad bi HAKOM, kojeg to previše ne interesira,  imao to u svojoj ingerenciji i donio npr. odluku da svi radioamateri imaju oznake
s tri slova u sufiksu, i to nekim slučajnim odabirom (ili redoslijedom)? Baš me zanima bi li onda bio 9A3VV ili npr. 9A5XYZ?
I tko bi onda u tvoje/moje/naše ime pregovarao s HAKOM-om o nekim uvjetima da se bilo što promijeni?
Misliš da tvoja ili moja riječ kao pojedinca prema njima vrijedi više nego stav nacionalne organizacije koja predstavlja preko 2.000 ljudi?

Također, kad se već dopisuješ s Amerima, priupitaj ih kako funkcionira QSL buro za nečlanove i po kojoj cijeni?

Cijenim pravo na svačije mišljenje, ali lijepo Te molim, shvati da ima ljudi koji misle drugačije od tebe i jednako tako imaju pravo na svoje mišljenje.

73,
Krešo - 9A5K

9A2JG

Ovo sa QSL biroom je udarac ispod pojasa.
Od ovogodišnja tri puta što sam dobio, jedan jedini put uslugom Hrvatske pošte, ostalo sve Mirko&Slavko Co. Ltd.
Gdje se tu uklapa obećanje sa skupštinske govornice da će biti dostatno financija za NORMALAN rad QSL biroa.
O QSL-kama 9A15ARDF neću ni govoriti, sam si ti Krešo rekao da si odgovorno lice, i još si se pritom smijao, također sa skupštinske govornice.
Čemu onda pričati o ozbiljnosti, i prezentiranju cca 2.000 ljudi, je li to samo prema vani ?
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A5K

Ne Koki, ja sam na Skupštini rekao da QSL-ke za 9A15ARDF još nisu tiskane, a ne da sam odgovorna osoba za taj znak, jer to nisam.
Na kraju krajeva, provjeri u zapisniku što si pitao i što sam ti odgovorio.
A kad već pitaš za njih, iste će biti tiskane prvom prigodom kad se ide u tisak i drugih QSL-ki te će biti poslane preko biroa.
I ne bih rekao da sam se smijao, pogotovo ne sa govornice.

Što se tiče QSL biroa, isti ne vodim ja.
Ako netko ima volje za distribuciju karata i volje za ponijeti iste, što je tu problem? Ako smijem primjetiti, smeta jedino tebi i ne znam zašto je tako?
QSL biro i na ovaj način košta oko 40.000 kn godišnje i financira se isključivo iz članarine iz koje se financiraju i druge aktivnosti, sukladno planu, a razvidno je iz financijskih izvješća u kolikom dijelu što.

Postoje dva rješenja:
1. Uzeti od neke aktivnosti  (konkretno koje?)
2. Povećati članarinu

Tvoj prijedlog?
Poštanski troškovi su rasli u zadnjih nekoliko godina, zar ne?
A članarina je 80kn od kada?

73,
Krešo - 9A5K

9A4OE

Citat: 9A5K  u 14. Listopad 2011, 10:08:50
Postoje dva rješenja:
2. Povećati članarinu

Tvoj prijedlog?

Jedan korak je napravljen ukidanje honorara web uredniku.

Kod clanarine treba hladna glava pri donosenju odluke i dobro sagledati situaciju u zemlji, a ne se samo voditi financijskom stranom.
Napravite analizu strukture clantva, koliko ima ucenika-studenata, koliko ima zaposlenih, koliko ima umirovljenika, koliko nezaposlenih i to su neki od pokazatelja financijskog (plateznog) stanja sadasnjih i potencijalnih buducih clanova RK.
Samo dobna struktura moze dati laznu sliku stanja.
Pri prikupljanju tih podataka moze nastati problem jer HRS komunicira samo sa radioklubovima.

Sto je sa markentiskom stranom?
Na pocetnoj stranici nema niti jedne reklame nekog privrednog subjekta. Zar stvarno ne postoji nitko tko bi bi voljan oglasavati se na taj nacin? Vjerojatno isplativija reklama nego u casopisu.

Koliko HRS uprihodi od banera poveznica (ili kako se zove) twiter i facebook?
Koliko se vidi iz medija oni itekako dobro zaradjuju, a i hrs je jedan od tih na kojemu zaradjuju.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A6XX

FCC je neusporediv sa HAKOM-om - a uz to i FCC boli ona stvar za radioamatere. Bez obzira na to FCC ima online vanity sustav za izdavanje znakova koji bi od HAKOM-a mogli doživjeti možda u 23. stoljeću. Zato je bitno da Savez što je više moguće odrađuje posao HAKOM-a na korist svojih članova. Neki to kuže, neki ne.

Ja bi odmah potpisao američki način organizacije QSL servisa, samo sam siguran da 90% hrvatskih radioamatera ne bi i objeručke bi prihvatili Mirko&Slavko Co - a sad ti vidi gdje nosiš novčanik, ispod ili iznad pojasa.

73,
Hrle - 9A6XX

9A2JG

Ti si na izvoru informacija, i možeš staviti bilo koju cifru za trošak QSL biroa, određena količina RA u 9A će ti vjerovati...
I na zadnjoj , i na predzadnjoj Skupštini sam protestirao zašto su troškovi QSL biroa zajedno prikazani sa tiskanjem QSL-ki za potrebe i aktivnosti HRS-a, niko nije našao za shodno da ih razdvoji. Onda bi stvarni podaci izašli na vidjelo.

Daleko bi dogurali, a većini ne bi ni bilo interesantno da ti (argumentirano) obrazložim da je meni transport a la Mirko&Slavko - najskuplji !

Vučeš me za jezik , glede boljeg prijedloga, u izostanku istine oko osiguravanja izvora troška QSL biroa.
Ja sam svoj prijedlog odavno dao, na ovom mjestu, a to je princip američkih county-a, velika koverta, i odgovarajuća poštarina, o vlastitom trošku, pa kad se u pretincu napuni do određenog nivoa, uslijedi slanje.

Na kraju dana, ispada da smo mi, koji imamo određeni promet preko 9A QSL biroa - teret ?
I, ponovo je ispod pojasa, ne smeta samo Kokiju u ovoj državi nered.
Pogledajte što ste nudili prije 4 godine.

9A3TY

Što se tiče QSL biroa, isti ne vodim ja.
Ako netko ima volje za distribuciju karata i volje za ponijeti iste, što je tu problem? Ako smijem primjetiti, smeta jedino tebi i ne znam zašto je tako?
QSL biro i na ovaj način košta oko 40.000 kn godišnje i financira se isključivo iz članarine iz koje se financiraju i druge aktivnosti, sukladno planu, a razvidno je iz financijskih izvješća u kolikom dijelu što.

Krešo,

iako podržavam svaku ostvarenu uštedu ne mogu reći da sam sretan kad čujem da je netko prije više od mjesec dana preuzeo qsl-ke za moj klub a mi ih još nismo vidjeli. Ne okrivljujem nikoga samo kažem da svaka medalja ima dvije strane. I zato i ti dozvoli da netko ima drugačije mišljenje od tebe.

Po načinu tvog komuniciranja ovdje vidim da si verziran u političkom govoru. Odgovori tipa "Skupština je odgovorna za tumačenje", "razvidno iz financijskih izvješća" i sl. su samo prodavanje magle. Tko je Skupština? Pa to su izaslanici svojih klubova koji i ovdje komuniciraju i nemaju pojma što bi tamo trebalo pistati. I sad ti kažeš da bi oni trebali dati tumačenje. Ma daj, pa svi znamo kako stvari funkcijoniraju. Većinu dugo vremena nije bilo briga ni za što jer je sve funkcioniralo više-manje kako treba. Netko bi sjeo napisao papire i dao na glasovanje. Većina ne bi ni pročitala što piše nego bi samo digla ruke i to je to. Pa zar misliš da oni u Saboru zaista pročitaju sve one papirušine koje su do nedavno dobivali na stol od riječi do riječi?
Moram priznati da me najviše šokirala činjenica da si po struci informatičar. Nitko, ama baš nitko od ljudi iz struke (u kojoj sam dugi niz godina) a s kojima sam se upoznao nije tako usvojio političku demagogiju. I upravo to me ispunjavalo nadom da će jednog dana, kada se ljudi iz tehničkih struka i egzaktnih nauka kojima je 2+2 uvijek 4 počnu baviti politikom, sve biti drugačije. I eto, ti mi počinješ ubijati svaku nadu.

Postoje dva rješenja:
2. Povećati članarinu

Tvoj prijedlog?

Evo, tipičan primjer. Ovako i HDZ odgovara oporbi na svaki njihov prijedlog za promjenu u proračunu. Reci kome ćemo uzeti da bi nekom drugom dali. Kao da uopće imaju u rukama onaj početni iznos.  :-[ Pa čak i da se da prijedlog nitko od vladajućih se ne želi zamjeriti tom nekom od koga bi trebalo uzeti jer mu je dužan iz ovog ili iz onog razloga, i tu je priči kraj.
Iznenadilo me i s kojom lakoćom spominješ 80kn. Ja odavno plaćam više. Iako sam rekao da neću plaćati za časopis (ne zbog članaka nego zbog iznerviranosti kad pročitam da će se nešto održati a ono prošlo prije par mjeseci), iz kolegijalnosti sam nastavio s tim. I baš kad rekoh da dogodine više neću jer stvarno više nema smisla, vi se dosjetili genijalnog prijedloga promjene - nećemo moći birati nego će biti uključen u članarinu. Super. Još da donesete odluku da izlazi jednom godišnje i to u 12mj. sa retrospektivom što se sve događalo u protekloj godini i svi će biti "presretni".

Nitko tko svoj posao doživljava kako treba ne voli biti u rukovodećim strukturama. Nije jednostavno smisliti rješenja za brojne nagomilane probleme. Ali mislim da je konačno došlo vrijeme da svatko stoji iza svoje izgovorene riječi, iza svog predloženog programa rada i da se jasno i glasno kaže : to sam napravio kako treba a to baš i nisam. Ovako ispada da smo svi mi krivi što je ovakva situacija samo HRS vrh nije. Na poslu ako nešto ne napraviš kako treba imaš sankcije. Koje su u HRSu sankcije? Jel netko od djelatnika koji primaju plaću i sve zakonom definirane beneficije ikada dobio po prstima jer nešto nije napravio kako treba? Jel netko podnio ostavku na funkciju ili se posuo pepelom po glavi priznavajući da nešto nije napravio kako treba? Ne, samo se u odlasku pljuca po ostalima i krivnju prebacuje na druge.

Pričate ovdje o fejsbuku i komunikaciji s mladima. A gdje je tu naš predsjednik da se uključi u diskusiju s nama odraslima? Gdje su tu stručne službe da daju tumačenja i pomoć?

Ako hoćeš napraviti razliku i dobiti prijedloge nemoj se pozivati na financijsko izvješće. Stavi kompletno knjigovodstvo na net da članovi zaista mogu transparentno vidjeti sve što se i gdje troši, pa ćeš vidjeti prijedloga za uštedu i preraspodjelu. Stavi na net tablicu u kojoj će se kontinuirano prikazivati što je obećano u predizbornoj kampanji s koliko novaca i informacijom dokle se stiglo u izvršenju i s koliko novaca. Daj konkretne stvari pa ćeš vidjeti i nove prijedloge. Rekoh da me HRS počeo podsjećati na ZTK. Tamo mi nije bilo jasno zašto je tajnik zaposlio tajnicu kad ionako iza 12h obično nikoga nema u uredu. I što ozbiljno rade? Jednom godišnje organizaciju školskih natjecanja. Pa jel to zaslužilo 12 mjeseci plaće za dvije osobe? Sad me naravno svrbe prsti da napišem analogiju s razvojem situacije u HRSu. Naravno da tajnica ima pune ruke posla odgovarati ljudima kad se vi iz vrha ne udostojite ovdje na forumu odgovoriti na jedno pitanje koje svi mogu pročitati nego inzistirate da vam se šalje na e-mail pa da nitko ne vidi ni što se pita ni što se odgovara. A svi znamo da je vrijeme novac. I eto ti uštede  ;D
S druge strane mi ne vidimo što se to stvarno radi u HRS-u. Mogli bi po uzoru na neke staviti web kameru u ured pa da vidimo. Ovako svi mogu nagađati da se tamo ništa ni ne događa. Koliko vremena treba da se isprintaju potvrde o članstu? Pardon, potvrde o pozivnoj oznaci? Zašto se uopće izdaju svake godine? Zašto nema online web stranica na kojoj bi kliknuo i odmah dobio dokument za printanje? Zašto se HRS nije umrežio sa HAKOMOM s kojim ima tako dobru suradnju pa da se uopće ne mora trošiti na papir, poštarinu, a i priroda bi nam bila zahvalna.

I zaista, zašto je zamrla profitna aktivnost u HRS-u? Svima je jasno da kad se nešto nabavlja na veće količine da cijene budu niže. Zašto se ne bi organiziralo par puta godišnje nabavke radioamaterskih stvari pa da svojih 10% uzme HRS umjesto nekog drugog. Zašto se ne bi npr. organiziralo tiskanje i printanje QSLki iz baze podataka. Uštedilo bi se na slanju QSLki iz tiskare do pojedinca, na slanju QSLki od pojedinca do HRS-a, na naljepnicama, ... Zašto se ne bi moglo organizirati grupno slanje direkt onim managerima koji to podržavaju? 
Siguran sam da bi ljudi imali hrpu prijedloga, pitanje je samo da li imaju s kim s "druge strane" razgovarati.

I da skratim. Vjerujem da si sposoban i da si već dokazao što možeš. Vjeruj i ti da nas ima s "ove strane" koje ne moraš političkim govorima vrdati nego s kojima možeš otvoreno razgovarati. I ne moraš se na svaki "napad" braniti novim napadom jer je "napad najbolja obrana". Samo ćeš isprovocirati još žešću reakciju i na kraju dobijemo totalno kontra-produktivnu diskusiju iz koje naravno neće proizaći ništa dobro.
Zajedno smo jači. Ili se ti držiš one "zavadi pa vladaj" ??  ;D

73 de Ivo, 9A3TY

9A5K

Koki, moji podaci se mogu vrlo lako i jednostavno provjeriti u materijalima za Skupštinu ili u stručnoj službi.
Za 2010. godinu, isti iznose 38.078,51 kn, kao što si i sam vidio na posljednjoj Skupštini.
Kao što si i na Skupštini pitao i kako sam ti odgovorio, to su isključivo troškovi QSL biroa, troška tiska QSL karata nije bilo.

Ako to podijelimo proporcionalno na 2.000 članova i na ovaj način slanja trošak QSL biroa iz članarine je cca 20 kn po članu. Dakle, za sve ostale aktivnosti koje se financiraju iz članarine, ostaje cca 60kn po osobi, vrlo lako je izračunati
o kojem je budgetu riječ (u grubo 120.000 kn, zar ne)...
Samo organizacija KV i UKV natjecanja stoji oko 40.000 kn (plakete, pehari, diplome)...
Državno ARG prvenstvo 15.000 kn...
Gdje su razni materijalni troškovi, repetitori, dozvole itd?...

Ne vučem nikog za jezik, već iznosim samo činjenice iz financijskih izvješća..
Najmanji je problem povećati budget za QSL biro, međutim, naveo sam dva načina na koji je to moguće izvesti.
Neke konkretnije prijedloge je iznio i Damir (9A4OE) i mogu reći da se na nekim stvarima oko reklamiranja radi.
Međutim, isto tako, u krizi u kojoj se nalazi gospodarstvo, svi prvo režu marketinške troškove, samim time teže
je doći i do oglašavača, a uz to, htjeli priznati ili ne, i nismo neko veliko tržište za reklamiranje.

Neovisno što većini ne bi bilo interesantno, mene bi svejedno zanimalo zašto ti je transport via Mirko&Slavko najskuplji?

73,
Krešo - 9A5K

9A3VV

Citat: 9A5K  u 14. Listopad 2011, 09:14:23
Citat: 9A3VV  u 14. Listopad 2011, 01:07:57
U socijalizmu je HRS MOGAO PRIVRJEĐIVATI, u kapitalizmu NE MOŽE!

Damire, tu si ipak prilično u krivu...!
...
Cijenim pravo na svačije mišljenje, ali lijepo Te molim, shvati da ima ljudi koji misle drugačije od tebe i jednako tako imaju pravo na svoje mišljenje.

73,
Krešo - 9A5K
Neću o onome što sam izostavio, mučno mi je više o tome. Još jednom ću ponoviti: neka Saveza i klubova, neka se učlanjuje tko želi, sve je to u redu, ali neka se i meni (i ne samo meni) omogući da se hobijem bavim na svoj način bez ucjena pozivnom oznakom i slično. To je zbilja nisko, ali ako treba i to se može otrpjeti. U HRS sam došao kao dvoslovac, sa odgovarajućim operatorskim razredom, pa je valjda logično da imam i dalje dvoslovnu pozivnu oznaku.

Ja samo iznosim i zastupam svoje mišljenje i stajalište i argumente kao i vi koji ste na suprotnoj strani.
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A3VV

Citat: 9A2JG  u 14. Listopad 2011, 11:24:23
...
Vučeš me za jezik , glede boljeg prijedloga, u izostanku istine oko osiguravanja izvora troška QSL biroa.
Ja sam svoj prijedlog odavno dao, na ovom mjestu, a to je princip američkih county-a, velika koverta, i odgovarajuća poštarina, o vlastitom trošku, pa kad se u pretincu napuni do određenog nivoa, uslijedi slanje.
...
I ja sam predlagao nešto slično ali... Istina, ja ne radim puno veza pa dobijam malo karata, ali mi ne bi bilo ni mrsko ni skupo određeni broj adresiranih kuverata i poštanskih maraka deponirati u QSL birou ili uplatiti određeni iznos ciljano, za rad QSL biroa, e da bih jednom u dva-tri mjeseca, neovisno od kurirske službe, dobio par karata jer me to veseli. Ove godine sam samo jednom, proljetos, dobio nešto QSL karata kada sam osobno od Marinka preuzeo veliki paket za cijelu Istru. Nadam se da će stići nešto pred Božić...
73 Damir 9A3VV
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A5K

Ivo (9A3TY), puno toga si napisao dok sam pisao odgovor vezano uz troškove QSL biroa.

Pokušat ću odgovoriti i na tvoj tekst.

Kao prvo, s politikom definitivno nemam nikakve veze, a još manje s političkim govorima.
Žao mi je ako si protumačio moje odgovore kao "političku demagogiju", ali to mi stvarno nije bila namjera.

Međutim, ako se već bavimo tumačenjem pojedine točke ili zareza nekog Pravilnika, Zakona ili Statuta, onda se tu moramo držati propisane procedure,
koja i mene i tebe jednako obvezuje. Naravno da rečenica da "Skupština daje tumačenje" možda zvuči kao otrcana politička fraza, ali ja si stvarno ne
mogu dopustiti nešto tumačiti što ne smijem. Inače se možemo dovesti i do pitanja otkud mi pravo da tako nešto napravim, zar ne?

Što se tiče knjigovodstva i financijskih informacija, nemam ništa protiv da te informacije ne budu javno objavljene, a koliko znam i jesu.
Osim toga, zastupnici klubova na Skupštini dobiju sve te informacije u pisanom obliku, jedini problem koji ja tu vidim je njihova komunikacija prema
vlastitom članstvu i imam osjećaj da tu nedostaje neka karika.
Inače, često puta dolazi do problema knjiženja pojedine stavke na odgovarajuće mjesto troška u knjigovodstvu, pa se dešavaju greške koje se korektiraju
kada IO i nadležni manageri dobiju na uvid tablice s podacima. Generalno, prije tih provjera, mislim da bi objava informacija potencijalno napravila
samo nepotrebnu zbrku, a kasnije ispravke još dodatne nejasnoće.

Što se tiče plaćanja više od 80kn, pretpostavljam da je riječ o pretplati na časopis. Ovih 70 kn kojih je pretplata na časopis idu na troškove časopisa i mogu se koristiti jedino za tu namjenu. Ne mogu se iskoristiti za nešto drugo, npr. QSL buro, KV, UKV ili što već.
Ne znam od kuda informacija da je donešena odluka da svi plaćaju pretplatu na časopis? To nije točno.
Točno je da je to bio jedan od razmatranih prijedloga, koji nije usvojen, a i odluku o visini članarina za 2012. tek treba donijeti.

I da se razumijemo, ne gledam na bilo koga "sa ove" ili "sa one" strane.. I dalje vjerujem da imamo svi zajedničke interese u ovome. Doduše, neke zanima malo više jedna, neke malo više druga grana radioamaterizma.
I to je u redu, jer nismo svi isti. Ali, svakako trebamo uvažavati i one koje zanima nešto drugo.

"Zavadi i vladaj" me stvarno niti najmanje ne zanima.
Što se mene tiče, svaki prijedlog koji će nam donijeti nešto dobro i pozitivno je apsolutno uvijek dobrodošao.

Kao što sam napisao i u odgovoru Damiru ranije, svatko apsolutno ima pravo na svoje mišljenje.
Što se tiče QSL biroa, ako je problem slanja "Mirko & Slavko", napravit ćemo reviziju troškova, stavit ćemo stvari na
papir i reći ćemo s ovim raspoloživim sredstvima QSL-ke mogu ići prema klubovima toliko i toliko puta godišnje.
I točka.. tko želi više, morat će platiti više, vrlo jednostavno.

73,
Krešo - 9A5K

9A3VV

Mislim da sam našao rješenje:
...
6. Strani državljani – pozivna oznaka s dvoslovnim sufiksom 800,00 kn
...
Kako imam i državljanstvo druge zemlje platit ću HRS-u 800,00 kuna i mirna Bosna, meni moja pozivna oznaka, HRS-u lova ;) Još samo neka mi netko odredi koliko trebam platiti godišnje za usluge 9A QSL biroa pa da svi budemo sretni i zadovolj(e)ni :)

I onda ću se povući s ovog foruma da ne remetim idilu ;D
73 Damir 9A3VV

9A2JG

Bože mili, pa zar ovdje nije naš pošteni Marinko zavapio, prije malo vremena, da još pojedine skupine nisu poslale QSL-ke za rukometno prvenstvo ?
Zar sama činjenica da još niste tiskali QSL-ke za Vašu aktivnost od prije 13 mjeseci, ne bode oči ?
Zar tako učite nadolazeće generacije, na Mosoru, a i šire ?

Glede tvoga direktnog pitanja, odgovor ti je bio na ovom forumu, da sam ja , ne tako davno, morao učiniti 100 km da dođem do svojih karata koje su završile u Milni, voljom Mirka (ili Slavka, svejedno), koji je za Vas DOBAR ČOVJEK, jer se, eto, našao da odnese dragovoljno pasketić QSL-ki u zaostalu provinciju Dalmaciju.

Poanta  nije u trošku, ma kako bezobrazno Vaša uzdanica Hrle pisao, nego je problem u činjenici da Vi , kao IO, PREFERIRATE takav način slanja, i čak to bezobrazno stavite u službene dokumente HRS-a !

Ispod ljudskog, i istine radi, amaterskog dostojanstva je da se ne osvrčeš na JAVNO obećanje sa skupštinske govornice (mislim da je govorio predsjednik, nije teško provjeriti) da će biti DOSTATNO sredstava za rad QSL biroa !
Ako laže Koki, ne laže snimka!

A opet, ako je IO, HRS i stručne službe korektno i uspješno odradili svoj dio posla, čemu Mirko&Slavko ? Čemu stalno skičanje prema korisnicima  (čitaj : Posljednjim Mohikancima) da je trošak QSL biroa prevelik ?

Ovako bi mogao do Sudnjeg dana, ali za svaki je razgovor potrebno DVOJE.
Vrh HRS-a se , očigledno, odnarodio, i ovakvi neuspješni odgovori jednoga, u stilu političara, nikoga nije zadovoljio odgovorom.

Ali, Vi to znate, zato ste i napisali da je predsjedniku mandat do 2013. , trenutne izbore bi zijanio, i on i IO.

9A5K

Vezano uz troškove QSL biroa, da ne bi bilo nedoumica, što ulazi u 38.078,51 kn koje sam spomenuo i koje stoje u financijskom izvješću:

1. Troškovi odlaznog prometa (9A biro prema drugim biroima)
2. Distribucija dolaznog prometa (pristigle karte prema klubovima)
3. Troškovi QSL managera (netko treba odraditi posao pakiranja, sortiranja itd.)
4. Materijalni troškovi (koverte, pakiranja itd.)

73,
Krešo - 9A5K

9A2JG

Osim toga, zastupnici klubova na Skupštini dobiju sve te informacije u pisanom obliku, jedini problem koji ja tu vidim je njihova komunikacija prema
vlastitom članstvu i imam osjećaj da tu nedostaje neka karika.

Vrlo bezobrazna tvrdnja, bez navođenja imena i prezimena o kome se radi. Jer, ako neupućeni ovo čita, stječe se dojam da ako se ko slučajno buni, nema pravu vezu sa SVOJOM bazom !
Istina je, naravno, dijametralno, i suštinski suprotna; HRS-u smo (ne samo ja!) predlagali da informira delegate, a samim time i članstvo, barem jedan put u 6 mjeseci, ali ništa od toga.
Jedan od članova IO napisa na ovim stranicama da ovo nije službeno mjesto za komuniciranje !
Svašta!