• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

ts930 problem

Autor 9A3VX, 12. Siječanj 2011, 12:42:30

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3VX

postovanje
ima netko volje da probamo "u duetu" ovako na daljinu rijesit moj problem na ts930sat, serijski broj iznad 4000000  ?
iman service manual i user manual. (nemam signal unit pravu šemu samo onu montažnu is service manuala)
Ukratko: tx, rx - čuju me i ja ih čujem, at radi, gledajuć instrument VC-ok, IC-ok, SWR-ok, POWER-ok, COMP-ok, ALC-ne mrda od nule a ako se bolje zagledam čak malo mrdne "ispod" nule bez obzira dali na ssb-u radim sa ili bez kompresora.
Do sad ispitao:
AVR 28,5V - ok.
LPF UNIT, konektor 5, pin VSF - kako pojačavam mic (prati modulaciju) ili car kontrolu diže se napon i do preko 5v.
SIGNAL UNIT, konektor 5, pin VSF i tu je ok, dolazi napon od LPF-a. (barem je žica ok  :) )
SIGNAL UNIT, konektor 32, pin ALM (prema meter switch na ALC) nema ništa, zapravo mrdne malo ali suprotno tj ide ispod nule nekoliko mV.

svaka sugestija što dalje dobro došla i hvala unaprijed

realdo

9A3TA

Pozicije proc in, proc out i carier kad je proc uključen, odnosno mic gain kad je proc isključen su koje?
Prodajem ili mijenjam opremu...

9A8DU

Imao sam isti problem kod TS-930  i TS-940 kod 930 su bili upitanju hladni lemovi kod 940 između ostalog je bilo i još puno drugih problema koje u Osijeku nisam uspio rješiti,mislim da bi ti Dado mogao pomoći naravno ako imaš vremena a Dado volje da izgubi puno sati....
P.S. teh.dokumentaciju skineš sa mods.dk
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A3VX

Zahvaljujem obojici na zanimanju i obavjestima.
Odgovor na Dadovo pitanje:
Zbog tehičkih problema (moram se selit u kuhinju - veliki stol, kad nešto rastavljam) prinuđen sam koristit vertikalku za 28mhz oliti staru auto cb antenu montiranu na balkon. Služi me već godinama za 28 i južna i sjeverna amerika idu odlično :)

Ako računamo da je oznaka na botunu vertikalno 12 sati onda slijedi :
CW Mode: CAR 13 sati a po instrumentu 90 w.
SSB Mode: MIC 13 sati a po instrumentu vrhovi 90w.
SSB Mode sa processorom: IN/meter COMP cca 10db - 11 sati, OUT/meter PWR - 13 sati cca vrhovi 100w.

Probao sam na svim načinima preopteretit izlazni stupanj (sekundu dve) i čini mi se da ALC ne "koči" jer kad i okrenem kontrole na full nije onog odrezanog limitiranja snage nego kao da može još malo......

Realdo
moram još dopisat: napon po instrumentu 28v, u stvarnosti 28.5 mjereno sa DVM, a amperaža 7 - 8 ampera.

9A3VX

dodatak:
napon na q52 linija koja ide na d100 iznosi 9V.
napon između d100 i vr11 je 2v,a vr11 prema r212 -1.17V.
napon vr11 na vr12 je 0.03V te kad se zaderem u mikrofon "popne" se na cca 0.00V.
napon na pinu ALM, konektor 32 0.03 - 0.01V.

ujedno, što je d67....    ???
izgledom je klasična mala signalna, staklena, ali svijetli..... možda glupo pitanje ali takvu ledicu još nisam vidio.

9A3VX

Šmrc..... nitko više ne misli na mene......   :'(

9A8DU

Pozdrav,probaj na ovoj stranici,www.hampedia.net/kenwood/ts-930s.php
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A3TA

Realdo, ovo kak ti pitaš traži od svakoga 2 sata gledanja u manual.

Na žalost, ja trenutno nemam previše slobodnog vremena za takvo igranje.

Možda drugom prilikom.

LP Dado
Prodajem ili mijenjam opremu...

9A3VX

Imaš pravo, pretjeral san......   :)