• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Novi lineari

Autor 9A2D, 20. Ožujak 2010, 07:16:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2D

Nije reklama, ali škicnite malo na novu, redizajniranu stranicu http://www.om-power.com/ , uz face poznatih LA ugledati ćete i neke nove (sa A na kraju), dušu dalo za remote rad. Cijene ?

73 de 9a2d

9A6R

Nisu puno napredovali.Još su im poluautomatski,HI.Ako večeras izvučem sedmicu kupit ću 2-3,nek se nađe i za unuke. :)

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A3OS

Citat: 9a2d  u 20. Ožujak 2010, 07:16:29
Nije reklama, ali škicnite malo na novu, redizajniranu stranicu http://www.om-power.com/ , uz face poznatih LA ugledati ćete i neke nove (sa A na kraju), dušu dalo za remote rad. Cijene ?

73 de 9a2d

Cijena je halo Bing.

73
Sam, 9a3os

9A2D

A, evo i cijena.

73 de 9a2d

VE3ZIK

OM3500HF za Low Power contest, HI
73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ

9A2NO

9A1IW

Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A4WY

Evo, tko bude išao u FN ove godine imaće priliku za pogledati ovo izbliza... :)
Logic will take you from A to B.
Imagination will take you everywhere
    A.E.

9A1AA

Evo i tehničkih detalja:

ADVANTAGES of  OM1500
•    Compact measures 390 mm x 195 mm x 370 mm (width x height x depth) – this makes it the smallest available amplifier on the market in terms of size vs. output power
•    Small weight – only 22 kg
•    Output power 1500 W on HF and 1000 W on 50MHz
•    Includes all HF bands from 1.8 MHz to 29.7 MHz inc. WARC and 50 MHz
•    Silent function of the blower on RX, continuous regulation of  revolution according to the temperature of the air blown out from the tube
•    Equipped with one GS23B tube
•    The price of the tube is approximately on the level of GU74B, for 1.5 kW output power one tube is sufficient, no need of pairing when replacement is necessary
•    FULL QSK, vacuum antenna relay is used
•    3 antenna outlets – controlled through the front panel
•    Wide band input circuit  from 1.8 MHz  to 52 MHz entering SWR under 1:1.4, no need to use antenna tuner
•    Easy installation of transformer for decreasing weight when transporting PA to expeditions
•    Protection of PA against all non standard events
•    Large display with information about the state of the PA – intuitive control
•    Memory of fault states – easy diagnosis of potential problems
•    Quick and easy tuning of PA thanks to TUNE function and analogue meter
•    Easy replacement of tube – adjustment of BIAS electronically
•    EBS for decreasing heat load of the tube
73, Ivo 9A1AA

9A6R

Nije mi jasno što to ima u tim kutijama kad su tako jeftine :P
Možda su im kontakti od zlata kad košta 6000 Eura ???

9A6R

P.S.Dumam sam sebi u brk koliko tek vrijednosti ima u mojim kutijama ;D

9A3VV

Reni, bi li ti ovo pasalo:
http://www.youtube.com/watch?v=PZPayCo9xkc
http://www.kojinsha.jp/kl-1en/index.html
Obrati pozornost na Birdov vatmetar. Ima i verzija za 6 m. Cijena? Nije pristojno pitati ;D
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A6R

E moj Damire imali su u drugom Svj.ratu i Zero avione,jedne od najboljih pa im nije pomoglo.Nisam znao da JA amateri mogu dobiti dozvole za 5000W out-a. ::)

73,9A6R

9A3VV

Zero? Prava stvar, tek ga je P-51 uspio nadjačati. A do tada je gadno zapaprio Amerima ;D Ali zato Mitsubishi sada radi odlične aute (recimo zujalicu ;D Lancer Evo X ;)). A što se snage lineara tiče zbilja ne vidim čemu tih skoro 5 kW? Hajde do 2 kW i Bože pomozi mada nisam pristalica snage veće od 1 kW, ali sve preko 2 kW je silovanje i nema veze sa radioamaterizmom, sa HAM SPIRITOM. Najveća snaga s kojom sam ja do sada radio bilo je Drakeovih 300tinjak W (TR-4C) i to mi je bilo i više nego dovoljno sa DX-3B vertikalkom da dozovem sve koje sam čuo.
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A6R

Damire,starino, sve nam je kristalno jasno,nismo od jučer ;).Manje više svi mi koji se ovim bavimo imamo neko kuvalo za razne bandove.I nekako mi je jasno kad RA sastavi H.M. 2-3 ili 5KW pojačalo,znači u kućnoj radinosti,HI.Ali ove manafakture pače cijele linije kao legalno proizvode sa atestima i certifikatima kuvala od 5 i više KW ???Znam, svi će sad skočit i kazat i Ferrari ima linije cestovnih vozila koje imaju i preko 500 KS pa taj automobil može postići daleko veću brzinu od dozvoljene u bilo kojoj zemlji.
Pa ako se ovi mogu uključivat u promet gdje ima i puno sporijih zašto i mi nebi proizvodili lineare ali kojima RA neće davat pobudu koja će dati 5KW.Onda ide dalje...a...guše im coaxi puste decibele..pa imaš onu da oni to samo guraju u dummy load,he he.
Međutim svi znamo da u  praksi tome nije tako već da sva ta snaga ide u eter i praktički ga guši,"onečišćuje"gazi "male"RA koji ne mogu doći do izražaja.Ako je u svim zemljama kao recimo Slovačkoj odakle nam dolazi vrli OM Power limitirana snaga na KW ili malo više kako je moguće da on izađe na tržište sa pojačalom od 3.5KW i to sa CE certifikatom ???
Ja stojim iza one da je život prekratak za QRP ali nisam za silovanje drugih na bandovima.Tvrdim da je neke veze praktički nemoguće uraditi sa 5W pa i sa puno više.Tu pojačala i antenski sustavi dolaze do izražaja i RA su "morali"tome doskočiti.Neke veze se jednostavno ne mogu uraditi ni sa 100W.
Sve to stoji ali brate mili u svemu treba imati mjeru i ne prelaziti granicu.Ali čovjek je takav,daš mu mali prst a on zgrabi cijelu ruku. ;D

Zdravi i veseli bili

73,9A6R

P.S. Je,život je jako težak bez QRO-a! ;D

9A9T

Najte kaj zameriti!
Tom, 9A9T