• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Aktiviranje svjetionika

Autor 9A3TY, 18. Srpanj 2009, 01:08:39

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3TY

Citat: 9a4oe  u 14. Srpanj 2009, 22:35:59
Prema najavi dxmb slovenska ekipa ce raditi sa V. Palagruze 20-31 o.m.

EU-090, Palagruza Islands: A Slovenian team will show up as 9A8ZRS from
    Vela Palagruza (IOCA CI-084) from Jul 20-31.
    The QSL route will be announced during the activity.

Stara je narodna : "Para vrti gde burgija neće"   :) Dok nije došlo do komercijalizacije svjetionika bilo je mjesta i za nas siromašne Hrvate, ali sad eto na ta mjesta idu samo bogati Europljani ....
73 de Ivo, 9A3TY

9A6C

I prije i sada je išao tko je htio i mogao...

GG
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A6R

Moramo bit u trendu sa Europom Ivo,HI.
Kad ćemo na Veli rat?

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A6AA

Citat: 9a3ty  u 18. Srpanj 2009, 01:08:39
..
Stara je narodna : "Para vrti gde burgija neće"   :) Dok nije došlo do komercijalizacije svjetionika bilo je mjesta i za nas siromašne Hrvate, ali sad eto na ta mjesta idu samo bogati Europljani ....

Ne smatram se bogatim Europljanom, pa sam ipak bio tamo (po drugi puta) prije 2 mjeseca i to - 10 dana. I ne samo ja, već i 9A2MF, 9A2WJ, 9A3KB, 9A3TA. Smještaj je (predsezona) skoro kao na kopnu (14,2 Eura/osobi), a prijevoz, od Korčule do tamo dođe 75 Eura/osobi. Inače, ovdje na Lošinju traže mi 100 Eura do otoka Orude i nazad, a udaljena je cca 5 milja. A do Palagruže treba doć'.

Inače, nitko nas ni ne sili da spavamo u lanterni. Isto tako, do Palagruže postoji i prijevoz jeftiniji 50%, ali on traje tri puta duže.

A što je bilo dobroooo! Evo nas dolje, debeli i sretni  :)

9A6AA
(9A0CI)
"DX never sleeps..."

9A7YY

Citat: 9a3ty  u 18. Srpanj 2009, 01:08:39

Stara je narodna : "Para vrti gde burgija neće"   :) Dok nije došlo do komercijalizacije svjetionika bilo je mjesta i za nas siromašne Hrvate, ali sad eto na ta mjesta idu samo bogati Europljani ....

Mislim da je ovaj citirani post "promašio ceo fudbal".  ;)

I prije i sada na svjetionike može tko hoće. Komercijalno ili gratis.
Komercijalno se zna što i kako a naročito koliko. Što se gratis boravka naglašavam ovo boravka na magistralnim svjetionicima tiče, "Plovput" (ustanova za održavanje plovnih putova, koja se brine o svjetionicima) je uvijek imala sluha za sve one kojima je boravak na svjetioniku bio iz nekog samo njima znanog razloga značajan te je redovito nakon pisane zamolbe takav boravak i omogućavala.
Da se razumijemo ne u apartmanima nego u nekoj od pomoćnih prostorija na lanternama. I naravno u vremenu kada taj boravak na lanterni ne bi remetio redovni rad ili radove na održavanju samog objekta.

Ja sam bio na svim magistralnim svjetionicima u RH i nikad baš nikad nisam dobio odbijenicu. Treba samo pokucati i otvoriti će se. Svakome.

9A3TY

Citat: 9A6R  u 18. Srpanj 2009, 07:15:50
Moramo bit u trendu sa Europom Ivo,HI.
Kad ćemo na Veli rat?
73,9A6R

U utorak, ali ne na svjetionik nego u njegovu blizinu. I Dragan 6W se vratio i na godišnjem je pa će konačno pojačati staru olinjalu ekipu ....
73 de Ivo, 9A3TY

9A3TY

Citat: 9A7YY  u 18. Srpanj 2009, 14:17:39
Da se razumijemo ne u apartmanima nego u nekoj od pomoćnih prostorija na lanternama. I naravno u vremenu kada taj boravak na lanterni ne bi remetio redovni rad ili radove na održavanju samog objekta.

Ja sam bio na svim magistralnim svjetionicima u RH i nikad baš nikad nisam dobio odbijenicu. Treba samo pokucati i otvoriti će se. Svakome.

Da me netko ne bi krivo razumio. Onog trenutka kad se krenulo s komercijalnom eksploatacijom svjetionika skrenuta nam je pažnja da baš ne bi bilo zgodno da svojom nazočnošću i radom ometamo turiste kojima se prodaje robinzonski turizam. Kako to shvatiti nego kao odbijenicu? Ukoliko se u međuvremenu situacija promijenila (ipak je prošlo dosta godina od tada) pa postoji mogućnost miroljubive aktivne koegzistencije - super. No koliko sam imao prilike vidjeti zadnjih godina turisti na svjetioniku Veli rat su bili upravo radioamateri pa ne bi bilo dobro ni za nas ni za njih da se zakačimo žicama na isto mjesto :-) Ono što me posebno razočaralo je jasno pokazana odbojnost tih ham-turista kad smo ih došli posjetiti / pozdraviti / upoznati. Kao da su radili za KGB ili CIU a ne za svoj gušt.
73 de Ivo, 9A3TY

9A6R

Za RA je valjda bolje da što manje civila zna da su nazočni na određenom području. :)
Može bit da su zato i bili tako odbojni?Znaš da u životinjskom carstvu postoje životinje koje ispuštaju neki miomiris pa onda s njim zaokruže teritorij kao upozorenje drugima da slučajno nebi zagazili na njihovo. ;)

73,9A6R

P.S.Mojsu ću danas vidit nakon dosta vrimena

9A3TY

Citat: 9a6c  u 18. Srpanj 2009, 17:35:28
Momci, naslov je 9A8ZRS... otvorite novu temu o dostupnosti svjetionika pa da ovo zalijepimo ispod...

Da, imaš pravo. Vidim sve se ekipa raspričala na tu temu ..... ne moš se obraniti od postova.

Ma nema frke, malo se javljam a sad ću i manje jer sam sav smotan, izgubljen i uplašen od regula i propozicija uporabe ovog foruma. Čin pisnen odma me neko klepi po ušima.
Ja san mislija da je ovo forum ka šta je bija u doba rimljana di je svako moga doć, prošetat i proćakulat sa svojon ekipon, al vidin da tu to nije slučaj pa odo ja na drugo misto.
Zdravi mi i živi bili.
73 de Ivo, 9A3TY

9A2D

Možda skrećem sa teme (o tome će naši moderatori odlučiti, po pravici). Skidam kapu svakome tko je odlučio utrošiti dio svog života a potrošiti svojih novaca da aktivira bilo koji otok. Ja nisam takav tip čovjeka ali ne dozvoljavam omalovažavanje prema onima koji to čine.

73 de 9a2d

9A3TA

Nadam se da će ekipa iz dežele uživati kao što smo i mi nedavno...

Vjerujte, tko nije probao, stvarno ne zna o čemu se radi...

Posebno iskustvo je biti na Palagruži, bilo turistički, bilo amaterski, svejedno...

Ne može se sve mjeriti novcem, nitko iz naše ekipe nije rekao da je jeftino, ali nitko nije požalio.

Već se sada rade prvi planovi za iduću godinu...

Fantje, same gasa...

Pozz Dado
Prodajem ili mijenjam opremu...

9A6R

Kad bi se strogo držali teme onda bi jedva dvi rečenice mogli napisati.
Pa nismo u staljinovom gulagu već na forumu HRS-a.
Kefa sve si lipo napisa ali samo da dometnem.I ja sam 1999 bio na tom otoku i potrošio svoga novca a i drugi momci također.Ali ne bih o novcu i trošku već o činjenici da svi mi koji se na to odlučimo prvo to radimo ZBOG SEBE A TEK ONDA RADI DRUGIH.
Drugima dobro dođe jer odrade dobru vezu i ev.dobiju kartu(ali molim, ne od svih expedicija).
Eto momci moji tako vam stoje stvari,bez napuhivanja i laganja.

73,9A6R

9A2D

Pa dobro, Reni, da li sam ja ijednu krivu riječ napisao? Mislim da nisam.  U ovom našem hobiju (to se tako po novom zove) nas u pravilu nitko na ništa ne tjera. Zovu nas budalama, pozivaju ponekad i policiju, smetamo im na mlinčiće za kavu, svađamo se sa susjedima jer su oni čitali u novinama da je to zračenje jako štetno, u braku imaš problema jer u sunrise vrištiš  da dozoveš nekog W6/7, KH6 ili slično. Ponekad se pitaš, a i drugi prije tebe, a koja si ti budala, da li ti to sve treba. Treba, kao da zadrtom ribiču zabraniš pecanje.

73 de 9a2d

9A6AA

Pa, dobro. Neka Gogo sve ovo lijepo prebaci u neki drugi topic, a mi ćemo nastaviti...
Samo da napomenem da smo pomogli ekipi iz S5 da obavi sve formalnosti glede spomenute ekspedicije... Isto tako i onoj prije njih, iz OE...

Odmah jedna ispravka glede fotke objavljene malo dolje niže: nastojeći odmah odgovoriti, objavih loše odabranu fotku. Loša je zbog toga što je na njoj nedostajao važan igrač 9A tima: Franjo, 9A2MF, koji je po danu kuhao a po noći radio na postaji. Sorry Franjo.

Evo, upravo sam zamijenio tu brzopleto stavljenu fotografiju.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A3TY

Citat: 9a2d
Pa dobro, Reni, da li sam ja ijednu krivu riječ napisao? Mislim da nisam. 

Pa dobro, Vlado, da li sam ja ijednu krivu riječ napisao? Mislim da nisam. Mislim da će me cjenici i službena statistička izvješća poduprijeti u mojoj teoriji (zavjere  :) ).

Ne znam zbog čega misliš da mi je namjera bila nekoga omalovažiti te si se osjetio pozvanim skočiti u obranu?
Da li je za nekoga uvreda ako ga nazovem bogatim Europljaninom? Mislio sam da nije. Ja se naime uopće ne bih uvrijedio da me netko nazove bogatim samostalnim Hrvatom. Ali, sto ljudi sto ćudi. Možda je moj način razmišljanja pogrešan pa se javno ispričavam svima koje sam uvrijedio nazivajući ih bogatim Europljanima.

No, dozvolit ćeš da, možda, gledajući iz zlatne Slavonije stvari drugačije izgledaju, zar ne? Dozvoli onda da ima i drugih, koji drugačije misle, jer žive u drugačijoj sredini, drugačijim uvjetima, koji nemaju ni klupske prostorije, ni kontest lokacije, ni lineare ni antenske sustave, ni mogućnost popeti se na svoju planinu zbog mina, a ipak se (kad god skupe dovoljno šoldi) pojave u IOTA kontestu i proliju više znoja nego li popiju pive, i uvijek pošalju svoj dnevnik i ne srame se što rade sa 100W kao neki što se neki srame svojih kilovata pa se prijavljuju kao da su radili  sa 100W, a i popeli smo se jednom na taj minirani Velebit i donijeli s njega više minsko eksplozivnih sredstava nego odrađenih veza, ali te se veze ionako ne broje kad ti netko treba pomoći, bitnije su one druge (utjecajne) veze, zar ne?
Kako to da nama nitko ne pomogne oko "formalnosti", kako to da nas nitko ne prevozi helikopterima, kako to da nas nitko iz saveza nije kontaktirao otkad postoji klub i pitao treba li vam što pomoći , kako to da nama nitko ...... ups..... pa ovo nema veze s temom "Aktiviranje svjetionika" .... ups .... over and out .... (odo ja po jedan apaurin, Vlado Vlado, crni Vlado)

73 de Ivo, 9A3TY