• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

TS480SAT - utisci?

Autor 9A6C, 29. Lipanj 2009, 21:01:50

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6C

Ako ima nekog tko bi mi odgovorio na nekoliko pitanja u vezi prijemnika TS480SAT, molim da mi se javi na osobni mail. Zanima me njegovo ponašanje u uvjetima prenapučenih opsega. Posebno me zanima u CW radu s filterom.

Intrigira me njegovo reklamiranje u usporedi s TS950, a kako imam TS930 koji mi je odličan u tom smislu, ne bih htio ići ispod toga.

Unaprijed hvala.

GG
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A1WW

Mislim da nije trebalo zakljucavanjem teme ova korisna iskustva zadrzati samo za sebe. Vjerujem da nas ima dosta koje bi volili ovako nesto korisno citati na forumu.
vy 73 de Zeljko

9A6C

A eto, nisam htio od svojih problema praviti sveto pismo...

A inače i po pravilima osobne prepiske se vode preko osobnih mailova...

I eto.

GG
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

VE3ZIK

Moj Icom 738 sigurno bolje radi od te kante  ;D

salim se, nikad nisam radio sa njim...
73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ

9A6C

Eto zašto sam zaključao prvi post ;)
Drugi razlog je što određeni broj ljudi zazire od javnog pisanja iz više razloga koje možemo samo zamisliti i radije bi poslali mail na osobnu adresu.

Ajmo vidit kojih će bit više.

GG

9A1WW

Mozda imas pravo?
Ja se i dalje nadam da ce se neko javiti s korisnim informacijama, a siguran sam da nisam jedini zainteresiran za ovu temu. Rezultate ce mo vidjeti a ako stigne sto zanimljivo na osobni mail mozes mi slobodno prosljediti.
vy 73 de Zeljko

9A6C

OK za sad sam dobio dva prijateljska mail i nekoliko naznaka o vlasnicima, ali ništa konkretno glede pitanja.

CU GG

9A5BB

Pozdrav,

Radeći s kenwoodom TS 2000 , TS 570dg i TS 480 SAT gotovo i nisam primjetio neku razliku što se tiče cw filtera pa čak i ostalih istih funkcija....obzirom da se može ići do 50 hz propusnosti meni je sasvim dovoljno za bilo koji pile up. Naravno ima pomoći i s ostalim pomacima i dsp-om. Generalno sam zadovoljan s ts 480 , spojen je na računalo pa je lakše mjenjati postavke i radi bez greške. Jedino što bi moglo narušiti zadovoljstvo je da ts 480 naspram ts 950 (radio i s njim) sigurno ne ostavlja dojam ozbiljnog uređaja ispred operatora. Odgovor namijenjen svima potencijalno zainteresiranima....

VY 73 ...Marko

9A6C

Marko, kad si se već upecao :D može li potpitanje - obzirom na dsp da li je uopće nužan CW ili SSB filter ili je dovoljno suziti propusni opseg  uz pomoć dsp?

GG

9A6XX

ja razmisljam o TS480 za igranje. nisam ga probao ali 480 ima AF DSP, a 2000 ima IF DSP, bitna razlika! mislim da bez barem 500 Hz filterčića nema pomoći za CW kontest rad s 480...

73,
Hrle - 9A6XX

9A5BB

Kad je tako......Osobno više radim cw...ali nisam našao potrebu za dodatnim filterima......isto i na ic 756 pro 2 gdje sam imao sve filtere nisam ih koristio bez obzira if ili af dsp....sam dsp kakav bio je zadovoljio....no svakako se slažem da ts 480 nije ozbiljan uređaj...kao da je sve napeto ...kompresirano ili ne znam pravu riječ ali isto i na ts 2000...izmjenio  sam mnogo uređaja i puno slušao,  pa ipak i stariji  ft 1000d je ugodniji za uho bez dsp-a.......A zadnje vrijeme guštiram ft 277b gdje je 600hz filter cw i ide do 145 w bez da trepne.. to onako turistički..HI...Pozdrav....

9A6C

Eto na, idem odmah u garažu isprašit FT277B, hi.

eto, zanimalo me kako se TS480 drži u odnosu na 930 i sličnu klasu, a ko je siti, meni je dosta. Nisam ni ja ozbiljan operator pa si mogu priuštit neozbiljan uređaj :D

Ovo drugo mi je nedostupno.

GG

OE1EMS

Moram priznati da TS-480 jos nisam dugo testirao, ali ipak sam pozitivno iznenadjen sa njegovim RX-om!
Sto se tice DSP nebih tu puno palamudio, jer je Hrle u pravu, ali postoji opcija za ugradnju mehnickih filtera
pa netreba zbog toga kukati. OE6MBG je dao vrlo visoku ocijenu za TS-480HX sa kojim je u jednom od proteklih
IARU HF contesta napravio preko 3k QSOs na 20m. Ja ipak smatram da to nije ulitamate contest TRX i razlog
nabavke je bio sam remote rad. Naime kontrolna ploca je posebno i ista moze se pri remote radu  ponijeti
sa sobom dok ostatak ostaje prikljucan na antene i ostalu periferiju, sto daje odredjeni konfort; onaj ko je
bio sa tim konfrontiran znace sta pricam......
sve u svemu mislim da je svoga novca vrijedan!

73
ems

9A3OS

Citat: oe1ems  u 02. Srpanj 2009, 12:29:48
Naime kontrolna ploca je posebno i ista moze se pri remote radu  ponijeti
sa sobom dok ostatak ostaje prikljucan na antene i ostalu periferiju, sto daje odredjeni konfort; onaj ko je
bio sa tim konfrontiran znace sta pricam......

73
ems

ems,

Ja mislim da jako dobro znam što pričaš. Meni je sasvim svejedno koji je uređaj tamo daleko ...

73
Sam, 9a3os

9A6C

Ljudi ajmo se držat teme.

Braco, ako naletiš, može li samo jedna usporedba s TS930 na prijemu CW?

I inače, pustimo sad koliko je koji uređaj bolji ili lošiji od ovoga, to će nas daleko dovesti. Znamo iz tuđeg iskustva da je IF DSP bolji od AF, ali mene prvenstveno zanima ono navedeno u prvom postu.

Sad je već jasnije da uz CW filter uređaj služi svrsi, ali nemam osjećaj koliko, hi.

NHF

TU GG