• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

TS480SAT - utisci?

Autor 9A6C, 29. Lipanj 2009, 21:01:50

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

OE1EMS

Gogo, taj osjecas mozes sam steci nakon duzeg koristenja istog!

73
ems

9A6C

Pa Braco, ja pokušavam saznati šta si ti zaključio ;)

GG
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A2QP

Pozdrav Gogo evo ja ga imam tjedan dana ali jos nisam nabavio CW filter ali uskoro cu mogu ti reci da je odlican cak i sa DSP-om.Jako se fino ponasa u pileupu evo 20.02.2010 sam se ukljucio u trku za vezu sa VK9X/G6AY i mogu ti reci da sam bio odusevljen njegovim DSP-om slusajuci na QSX frekvenciji mogao sam u toj vrevi skoro svakog izdvojiti samo pomocu DSP-a a da ne govorim da je bio filter u pitanju(bas sam namjerno slusao u toj guzvi da vidim kaj sve s njim mogu).Do sad sam radio sa FT100D i CW filterom 300Hz i evo konacno sam nabavio TS 480SAT i nisam pozalio stvarno je Kenwood kako se kaze Kenwood odusevljen sam no na predaji sa malo vise snage recimo 1kW nema sto ne mogu dosegnuti.Sad se jos mucim malo sa CAT odnosno HamRadioDeluxe ga ne pozna dok to ne otkrijem sve ce onda sjesti na svoje mjesto.9A5BB tebe bih zamolio da ako ti nije tesko malo pomognes oko tog kabla za CAT od TS480SAT uredjaja jel si ga gradio sam ili si kupio i gdje te koji tip kabla ja sam probao sa RS232 nul modemom ali necuje nista.
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

9A9T

#18
Joe,

kao i kod TS2000, trebaš kabel koji je 1-1 do 9-9, znači bez ufrkanih žica kako i manual kaže: STRAIGHT kabel

GL!
Najte kaj zameriti!
Tom, 9A9T

9A2QP

Hi Tom hvala sad sam tek vidio kaj si napisao znaci svih 9 pinova spojeni jedan na jedan i to je to.Daj reci mi jesi probao 50Mhz PA ide sad?
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

9A2QP

Ops moje cestitke za new call Tom hi zgodno i napokon istinito...
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

9A6KTB

Citat: 9A2QP  u 22. Veljača 2010, 19:19:41
Hi Tom hvala sad sam tek vidio kaj si napisao znaci svih 9 pinova spojeni jedan na jedan i to je to.Daj reci mi jesi probao 50Mhz PA ide sad?

Koriste se pinovi 2, 3, 5, ali u straight konfiguraciji...
Boris, 9A1IW, JN75SL
Keep 'em Rolling!
MVPA: 29718

http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

9A2QP

Ja ga imam vec dosta dugo i u pileup-u(takmicenju , DX-anju a posebno sad kad je navala na WFF) bez CW i SSB filtera nije bas nesto starsno ali i njegovim DSP-om se moze dosta dobro raditi. Inace je RX jakoo dobar cuje jako slabe signale a ono VF predpojacanje u biti vise suma digne nego kaj koristi signalu. TX da i ne spominjem jako jako dobro se ponasa punih 100w sa auto tunerom a modulacija vrhunska na SSB sto i mnogi korespodenti potvrdjuju (poznata Kenwood modulacija eq. na mic gain-u)Jako je lijepo raditi sa HRD-om preko CAT kontrole nesto fantasticno ako je neko probao moze to i potvrditi. HRD je malo komplicirano podesiti ali kad to napravite stvarno je fantasticno probajte se potruditi (ako neko treba koji savjet za postavke stojim na raspolaganju). Ja radim svim vrstama i DM870 modulom koji me se jako dojmio i mogu reci da taj modul nista ne zaostaje za dobropoznatim MRTTY ili MixWin ili MMSSTV sa tim TS480SAT to je vec uzitak raditi. Da zakljucim uredjaj ima sve mogucnosti ko jedan vrhunski uredjaj a da o cijeni ne govorimo stvarno je povoljna na trzistu drugim rijecima za tu cijenu dobivamo jedan jako dobar uredjaj.   
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

9A2VR

Da , koristili smo ga Jim, 9a2sd i ja u Field day CW ove godine,za 9a1o iz Baranje. Do nekog nivoa njegov DSP sve
uredno odradi ali kad dva- tri jača signala stisnu malo bliže, stvarno treba KRISTALNI filtar. Jim je par puta vikao da mu nestaje prijem! Srećom ,nisu takve situacije baš stalno. Sve ostalo za 5! 

73!
Božo,9a2vr

9A2D

Iz mog iskustva (a radio sam s tim uređajem godinu dana) to je uređaj za vikend operatore.

73 de 9a2d

9A3VV

Citat: 9a2vr  u 16. Rujan 2011, 11:53:37
...Do nekog nivoa njegov DSP sve uredno odradi ali kad dva- tri jača signala stisnu malo bliže, stvarno treba KRISTALNI filtar...
To jest problem ali sam ga riješio starim, za neke možda i primitivnim, Autekovim QF-1A SSB/CW/AM filtrom koji se pokazao veoma učinkovitim. Ja sam se s tim filtrom sreo davne 1981 godine i ostao bez teksta kada mi je ispod lokalca (udaljenost cca 1 km) koji je pucao sa 2 kW i TH6DXX na 14 MHz izvukao CW signal stanice udaljene cca 8000 km (solo uređaj i 3-el. Fritzelov beam) s kojom sam normalno odradio zakazanu vezu. Kupio sam ga prije cca godinu i pol na eBayu za nekih stotinjak dolara. Nađe se i sada. Nažalost, više se ne proizvodi, ali ako nekoga zanima imam njegovu shemu i upute za rukovanje pa koga svrbi lemilica ;)
Citat: 9a2d  u 20. Travanj 2012, 05:49:13
Iz mog iskustva (a radio sam s tim uređajem godinu dana) to je uređaj za vikend operatore.

73 de 9a2d
Pa dobro, za neki vrhunski DX rad i nije pravo rješenje, ali meni je malo što promaklo neurađeno. U pravilu, uz zbilja rijetke izuzetke, što čujem to i odradim tako da baš i ne osjećam potrebu za nekim jačim (po performansama) uređajem ili linearom. Solidna antena i strpljivost na bandu su rješenje 8)
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A5BCL


S56IPS

Sa TS480 nemam baš praksu / iskustva na CW i SSB ali u DIGI  sam sa tom stanicom i antenom TH3 došao na 3. mesto u EPC diplomama u S5.... radi BP


S56IPS

9A6R

Oni koji ga imaju kažu vrlo dobar uređaj.Nažalost nisam ga imao prigode poslušati.Predaja je kod KENWOOD-a uvijek UFB.


73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

DK8ZZ

Radio sa TS480SAT bez CW filtera.
Tiha patnja.
sa filterom je druga stvar.
Mali, zgodan uredjaj za nosanje po kojekakvim lokacijama.
Mana: oni plasticni pinovi na kablu izmedju komande i uredjaja precesto pucaju.
Prednost: za DIGI rad dovoljno imati dva audio kabla, za CAT RS 232 => USB. Nije potreban nikakav dodatni interfejs.
73, Zrinko (Zik) DK8ZZ, VE3ZIK, YT3ZZ