• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Nova IOCA pravila

Autor 9A5AN, 28. Travanj 2009, 10:05:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2QF

Pozdrav svima !

Interesira me da li sam napravio propust što nisam prijavio aktivaciju sa CI 533 Frmić sa prošlogodišnjeg IOTA natjecanja,bez obzira na postignuti plasman.
  Pitanje : moram li i dali je sada prekasno da prijavim navedenu aktivaciju.

Hvala na odgovoru!

73 de, 9a2qf Zdenko

9A6AA

Citat: 9a5an  u 23. Svibanj 2009, 14:23:00
Emire,

Ako aktivatoru nešto u pravilima nije jasno treba kontaktirati menadžera i zatražiti objašnjenje. Sve nedoumice, ako je moguće, treba riješiti prije aktivacije i eliminirati potencijalne probleme kod priznavanja aktivacije od "više instance".

Ovo piše na samom početku "Malog priručnika za IOCA aktivatore - 2.dio"!

Kako to nisi napravio prije aktivacije, učini sada. Nazovi IOCA menadžera i riješite tvoje nedoumice 1 na 1 a ne preko foruma.

Ne moraš stalno pokazivati i dokazivati svoj negativan stav prema IOCA programu i svemu što je povezano s njime.

73 de Neno  8)

E, sad si ga uprsk'o!

Kako može slobodna interpretacija nekog programa i nečiji privatni, odnosno osobni pogled na njega postati obvezno štivo za aktivatore? I još za to dobiti honorar! Svašta!

I zašto 1:1? Naravno, da se sakrije nesposobnost novog IOCA HQ.

A ovo kako je tvoj pajdaš 9A3SM objasnio IOCA Pravila, nikome nije jasno. Bojim se, ni njemu.
Pritisci? Tko na koga? Čim netko ima drugačije mišljenje taj "pritišće". I to ti je demokracija na IOCA-in način.

Ah, da! Upravo sam došao do moga loga s vezama s Galijule, održanih prije nekoliko dana. U njemu je +50 veza. Zadnja je s 9A7YY.

9A6AA

I opet me nešto muči: tijekom zadnjeg Uskrsa bio sam na Lošinju. Naravski, pale su i neke veze. Do sada sam ih održao nekoliko tisuća. I što sada? Trebam li sada, nakon ustoličenja novog IOCA HQ skupiti 50 veza pa poslati log stručnjaku Mati? S obzirom da često odlazim dolje, ispada da trebam,  čim sakupim 50 veza slati žurno log, jer taj moj rad neće vrijediti lovcima... I tako svaki puta... do besvijesti.
"DX never sleeps..."

9A2Y

Divno objašnjenje od IOCA mgr-a.Ja živim na otoku Hvaru,CI 028.Radim veze ,i dajem svima osim IOTA ,WLHA ,CRO-LH i IOCA  CI 028.Po objašnjenju managera,ja za svaku aktivaciju moram odradit 50 veza,inače lovcima ne važe te veze.Pa gdje smo.Mene ne interesira plasman kao Aktivaora,nit najmane,i ne idem po otocima ,da bih bio u plasmanu.Opet ponavljam.U Honor rollu stoji ,da je :No: 13.9A2Y-21-Milan Miličić
                                                                                                                                                                             No: 17.9A4KF-18-Milan Miličić
NAGRADE(ili ti Diplome)stoji da je 9A2Y osvojio IOCA GOLD Kao Lovac(75 otoka) i više,ali u HONOR ROLL-u, me nema nigdje,iako mi je mjesto na No:29.I sad će Neno 9A5AN ,odgovorit kao i prošli put: "da je to preneseno,ili prepisano iz "starih podataka.Njegovo nije da to obrazlaže.Imamo zadužene i plaćene za to.
       9A2Y

9A3SM

Milane, da ti ne kažem kao pojedinci da ne budeš zločest ...hihihihih
Naravno niti jednom riječju nisam rekao da Vi koji živite na otoku ste dužni poslati veze nego se to odnosi na novo aktivirane otoke ili aktivacije novih CI brojeva ... razlika " drastićna"

Što se tiče lista u pravu si.I na žalost i u Neninom odgovoru kako si rekao bi bio u pravu jer zaista je to sve preneseno sa starih lista.
Dobro namjernim ukazivanjem na pogrešku zahvaljujem ti i biće korigirano uskoro.

I odgovor na tvoju zadnje rečenicu - NEMAMO PLAĆENE ZA ODGOVORE ako si mislio na nas ili mene.
Radimo ovo jer to volimo i hoćemo raditi .

Vjerovao ili ne ISKRENO je ...
Mato

9A2Y

Mate,niti jesam,niti želim biti "zločest".Samo ukazujem na morebitne propuste.Mislim ,izmedu ostalih, ići i na neaktivrane:Mali Vodnjak,Karbun,Biskup,Pločice i neke kod Visa ,koje Tom  nije uspio aktivirati.Za ove otoke ćeš dobiti potrebnu Dokumentaciju.Ali oni otoci koje sam davno aktivirao,nažalost 10% 9A,a ostalo stranci,kad budem ponovno išao,neću ti slati nikakve papire,a ti procjeni.Do svih otoka oko Hvara mogu doći za najviše sat vremena,ali nemam vremena.Opet ponavljam ,imam svoj HAM,i moram biti tamo da bih to odradio.Vremena nemam za administraciju.Ja ću svoje odradit, a ti odluči da li to valja ili ne.
     73 de 9A2Y

9A6AA

Citat: 9A3SM  u 23. Svibanj 2009, 21:59:41
...nego se to odnosi na novo aktivirane otoke ili aktivacije novih CI brojeva ... razlika " drastićna"...

Galijula nije niti "novoaktivirani otok" a niti "aktivacija novog CI broja"
???

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A5AN

Milane,

Greške u Honor roll listama su ispravljene. Ako ih ima još, ukaži na njih!
Obrazloženje:
Trebati će još dosta truda i vremena da se sredi vođenje IOCA programa rukom bivšeg menadžera.

Niti ja nisam razumio što si točno želio reći s "Imamo zadužene i plaćene za to."
Ako si mislio na mene i IOCA web evo odgovora:
Kako je ideja o IOCA web-u bila moja, sam sam se zadužio za administriranje i uređivanje a jedina plaća koju dobivam za taj posao je zadovoljstvo.

73 de Neno  8)

9A6AA

Citat: 9A2Y  u 23. Svibanj 2009, 22:18:14
          ... Ali oni otoci koje sam davno aktivirao, ..., kad budem ponovno išao,neću ti slati nikakve papire,a ti procjeni.... Vremena nemam za administraciju.Ja ću svoje odradit, a ti odluči da li to valja ili ne....

Upravo je to najveća glupost u novim IOCA pravilima. Naravno, svaki aktivator sam odlučuje da li će pod takvim nelogičnim uvjetima participirati u IOCA programu.

Ja sigurno neću.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A2JG

Pitao bih IOCA HQ što se namjerava sa idejom da se ustanovi nagrada - priznanje za osvojenih 500, 600 i 700 otoka u hrvatskom moru ?
Svjedoci smo da jedan grabi ka brojci 700, dvojica ka 600, nekoliko nas ka 500 (odavno rađeno, čekaju se potvrde), znači, život ide brže od papira, za sada .
Ove dvije ekspedicije  koje počimaju sutra, odnosno prekosutra, samo će pojačati "glad" za priznanjima...

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A2JG

Pazi Mirko, ja pitam za ozbiljno, jer je inicijativa (sasvim opravdano, i logično) došla od njih !
Na početku IOCA programa niko nije ni zamišljao da će neko uraditi 600 otoka, a što je cca pola sveukupnog broja.
To jest impozantno, ali , vidiš, i dostižno ! Zato sve čestitke Tomu, Reniju, Deanu i Ivi !

73, Koki 9A2JG

P.S. Jel' te to Predsjednik pomilova ?

9A2JG

Tamo, na IOCA podlistku, lipo piše : Budite spremni ! Ja i Ivo spremni od jutros rano, Dean zove, Reni radi...

73, Koki 9A2JG

9A3SM

Koki,
pitanje na mjestu i sve je spremno jedino trenutno novca nedostaje pa je i ta inicijativa stavljena na čekanje.
Naravno da to ne sprečava da dalje radimo i skupljamo nove otoke pa kad nova plaketa dodje na red biće objavljena.
Pozdrav svima
Mato - 9A3SM

9A2JG

Možda će pomoći misao da stupnjevi od 500, 600 i 700 otoka budu nešto skuplji, recimo 250 kuna ?
Što je sa novom knjižicom ? Obećavana od "Emirovog doba" ! Sada, kada su definirani otoci, i kada se definiraju (u hodu) nagrade za 500, 600 i 700, što je spriječava ? Imam ideju da se samo postojećim takmičarima knjižice numeriraju, a ostalima podijele, možda ih tako narajcamo za program ? Misao mi je došla slušajući I postaje koje se tuku za odraditi hrvatske otoke, a na honor rolu ih nema ni jedna desetina tog broja. Na tom su putu i postaje iz Vojvodine i Srbije. Znamo iz turizma (a bivša knjižica je i bila dijelom financirana iz sredstava Hrvatske turističke zajednice) da se novac uložen u promidžbu vraća deseterostruko oplođen, ali ne od danas do sutra, nego na duge staze.
Neki dan čujem RZ3EC koji se borio u pile up-u za odradit Toma sa jednog otoka, poslije više godina. Znači nije uludo investirano.....

73, Koki 9A2JG

9A3SM

Jutro Koki,

Pa ne traži previše i sve odjednom, polako i strpljivo kao u svakom poslu.
Dok ne bude nova knjižica koristi onu iz časopisa, a nova čeka da prodje novčana kriza ... i to čeka bolja vremena.
O cijenama o tom po tom kad dodje vrijeme za to.
Ugodan dan i spremi slušalice Tom i company su na putu prema Barićevcu kako mi reče Neno pa se pripremimo.
VY 73 de Mato

9A2JG

Dobro jutro i tebi , kad kažeš da je jutro ! Ma ne tražim ništa, nego bi htio da bude bolje. Ove čekam od jutros, a Mario mi obeća da će se sutra javit SMS-om prije prve aktivacije, pa da bar znamo...

73, Koki 9A2JG