• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Nova IOCA pravila

Autor 9A5AN, 28. Travanj 2009, 10:05:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5CW

Ja bi reka ovako:

radis sa otoka, das svako toliko IOTA broj i prica gotova, jednostavno.

Tko treba taj otok za IOCU malo ce pocekati, vec ce ga netko za 1-2 godine aktivirati ponovo i davati CI-XXX.

Mislim da odredjeni opet daju zaobilazne odgovore, u ostalom cemu sluzi IOCA manager nego da kontrolira ili vodi brigu o IOCI, pa tako o popisu stanica ili pak o foto sessionu na prelijepoj hridi ;)

73 i NHF
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:

Oni šta su sami pisali da doma imaju zeru žice, imaju više slotova od onih sa bimovima i kvadovima !

9A3SM

Bravo Patrik,
Upravo i ukratko tako  ili kako Neno reče svaki onaj tko je zainteresiran za nešto biti će unaprijed pripremljen i upoznat sa svim informacijama koje su mu potrebne za bilo koju diplomu.
Svako dalje odugovlačenje ili opstruiranje dosadašnjeg rada ne vodi ničemu pa prema tome i suvišno je davati komentare na svaku postavljenu riječ.
Pitam se samo kad bi pojedinci bili na mjestu menadzera za bilo šta ne samo diplome da li bi ovako izmišljali toplu vodu jer i u radu bivšeg IOCA menadžera nisam primjetio da se previše borio za skupljanje tih kako kaze 50 veza pošto niti jednog loga nema u registratoru koji sam naslijedio.Naravno to ne znači da sve ono što je Emir potvrdio bilo kome prije ne važi danas, ili da svaki onaj ko kaže da je poslao svoje logove Emiru do 2008 godine mora poslati ponovno meni.
Trebamo se potruditi zadržati ozbiljnost IOCA programa i ako bismo to propustili onda bi to bila jedna od velikog broja najobičnijih diploma koje se osvoje za odradjena 2,3 ili nekoliko znakova.
Bez obzira što znam da će se uvijek naći " pop iznad popa" mislim da nije ništa posebno mijenjano što nije bilo i prije, možda neki detalji ali ne toliko radikalni koliko ih pojedinci pokušavaju prikazati.
Pojedinačne aktivacije stranaca koji dodju na otok i naprave 10-15 veza naravno da nećemo uzimati u obzir jer ako isti radi za IOTA program,a da nije svoju aktivaciju prijavio gdje treba ni to mu ne važi pa onda zaista ne vidim razloge panici. Jedan došao i prošao, doći će netko ponovno na taj otok sa ciljem aktivacije za IOCA program i riješene stvar.

Samo za KOKIJA , ukratko ... šalji sve karte koje imas od Branka jer svi otoci su tu ( 31 aktivirani ), a to ti je i Branko napisao pa ti ne treba spisak referenci.

Toliko ukratko ... spremajte se za lov Toma i Nene jer Neno je na putu prema moru.
Kako reče njegova glasnogovornica (XYL) možda nešto bude i preko praznika ... ostaje nam da vidimo i da se nadamo jer onda mi koji radimo preko tjedna ima šanse da ulovimo bar nešto ...
SRETAN LOV
Mato

9A2JG

Hvala Mato, ali (vidjet češ!) nije samo Koki, ima lijepi broj lovaca koji su ga radili, i kojima je on u rekordno brzom roku poslao QSL-ke, i koje su vatale paučinu do sada.

73, Koki 9A2JG

P.S. 1. Ti si gori, bliže oltara, nek se zavrti najava aktivacije i na naslovnici, a ne prohujali kontest ...

P.S. 2. Poslano, pogledaj mail...
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A6AA

Citat: 9A3SM  u 30. Travanj 2009, 14:23:34
... jer i u radu bivšeg IOCA menadžera nisam primjetio da se previše borio za skupljanje tih kako kaze 50 veza pošto niti jednog loga nema u registratoru koji sam naslijedio.Naravno to ne znači da sve ono što je Emir potvrdio bilo kome prije ne važi danas, ili da svaki onaj ko kaže da je poslao svoje logove Emiru do 2008 godine mora poslati ponovno meni.
...

Mato,
kako bi to bivši menadžer trebao raditi pa da ti primijetiš da se on "borio za prikupljanje tih...50 veza"? Svi aktivatori koji su željeli biti evidentirani za svoju aktivnost sami su slali svoje logove. Ne misliš valjda da bih trebao čuvati u registratori po tih 50 veza nakon što se nekome priznala aktivacija? Ako smatraš da DA, brzo ćeš promijeniti mišljenje: tek si počeo. Koliki bi to registrator bio (i čemu?) ako bih čuvao sve veze napisane na papiru, koje mi je slao, npr. Tom, nakon aktivacija s Ferijem i Anikom? A što je s preslikama QSL-ki koje su slali lovci? Mislim da mi i moj četverosobni stan bio premali za takvu arhivu. A i čemu sve to? Pa nismo Državni arhiv.

Da li si se ti borio da ti pošaljem log nakon naše aktivacije Sušca i Bijelca prošle godine ili sam to samoinicijativno napravio? A zbog čega bi se menadžer i borio za to?

Dakle, prošlo je više od godinu dana od kada ste preuzeli IOCA, pa je nepotrebno i dalje spominjati "bivšeg menadžera". Ili će on biti kriv za sve što neće valjati u IOCA i idućih 10 godina...?

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A3SM

Emire
Ma nema potrebe da se bojiš da ćeš biti kriv za bilo šta ... ti si sad slobodni "umjetnik" pa se ne brini.
Nije mi bila namjera da te okrivljujem ni zašto nego sam čisto pitao kad si se uhvatio "slanja DNEVNIKA VEZA "
Naravno da je dovoljno za aktivaciju 50 veza, a sve preko toga je samo dobro došlo i sve je rečeno.
Sve se može dogovoriti umjerenim riječima i dobro namjernim prijedlozima pa tako treba i nastaviti.
Mirno sanjaj i pripremaj se za novu ekspediciju.
Mato

9A6AA

Citat: 9A3SM  u 30. Travanj 2009, 18:33:30
Emire
Ma nema potrebe da se bojiš da ćeš biti kriv za bilo šta ... ti si sad slobodni "umjetnik" pa se ne brini.
Nije mi bila namjera da te okrivljujem ni zašto nego sam čisto pitao kad si se uhvatio "slanja DNEVNIKA VEZA "
Naravno da je dovoljno za aktivaciju 50 veza, a sve preko toga je samo dobro došlo i sve je rečeno.
Sve se može dogovoriti umjerenim riječima i dobro namjernim prijedlozima pa tako treba i nastaviti.
Mato

Prije svega i najvažnije - mirno spavam.
I nisam stekao dojam da je ijedna moja riječ bila neumjerena...

Nisam se "uhvatio slanja DNEVNIKA VEZA" već ste to u pravilima dvoznačno, odnosno nejasno napisali. Zna se što je dnevnik veza. Vaš dnevnik veza nakon IOTA natjecanja s otoka Trstenika sadržavao je više tisuća veza, zar ne. Dakle: ne dnevnik veza već najmanje 50 veza s različitim pozivnim oznakama.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A3KB

Dakle: ne dnevnik veza već najmanje 50 veza s različitim pozivnim oznakama.
9A6AA
[/quote]

A može i manje pozivnih oznaka ako računaš call/band/mode kombinacije. He, He.

73, Boro

9A6AA

Citat: 9A3KB  u 30. Travanj 2009, 20:44:12

A može i manje pozivnih oznaka ako računaš call/band/mode kombinacije. He, He.

73, Boro

Točno Boki  ;)

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A7WA

Ama pravila su OK, ma šta neki rekli i mislili, a novi IOCA manager je također OK.

73             de             9A7WA

9A2Y

Aj ti Mirko dođi ovo ljeto na Hvar.Odradi ovih dvadesetak IOCA otoka u samoj blizini,Pakleni otoci.Dat ću ti moj brod  s motorom besplatno, pa cipaj.E onda poslije svega toga piši ovdje o IOCA programu.Mislim da ćeš malo promjenit mišljenje o svemu.Lijep pozdrav.
     9A2Y

9A7WA

Neću promjenit mišljenje, samo ti održi riječ, a ja imam sve ostalo, i da još malo struje
    za punit akumulator, volju imam nevjerovatnu, vremena imam, samo prijevoz na otoke a ako moram
    sam radit, niti to nije problem. Samo ne znam vozit brod i nisam vješt u navigaciji i da netko bi trebao
    i koju sliku bacit sa mnom na otocima, da se prizna rad i nema toga da ja to ne bi učinio, inače
    planirao sam sa 9A4EH u ljetu na nekoliko otoka u okolini Šibenika.

73             de               9A7WA

P.S.  Ipak sam ja navigo 14 godina, doduše u stroju i jako dobro znam što je kruh sa sedam kora

VE3ZIK

Citat: 9A7WA  u 30. Travanj 2009, 21:41:38

Neću promjenit mišljenje, samo ti održi riječ, a ja imam sve ostalo, i da još malo struje
    za punit akumulator, volju imam nevjerovatnu, vremena imam, samo prijevoz na otoke a ako moram
    sam radit, niti to nije problem. Samo ne znam vozit brod i nisam vješt u navigaciji i da netko bi trebao
    i koju sliku bacit sa mnom na otocima, da se prizna rad i nema toga da ja to ne bi učinio, inače
    planirao sam sa 9A4EH u ljetu na nekoliko otoka u okolini Šibenika.

73             de               9A7WA

P.S.  Ipak sam ja navigo 14 godina, doduše u stroju i jako dobro znam što je kruh sa sedam kora

offtopic: ako budes u 7. mjesecu u okolici Sibenika isao na otoke, javi mise da idem i ja s vama :-)
73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ

9A7WA

Može, makar i sam išao, sve ostalo je stvar dogovora i dobre volje, molim te neki
     broj za kontakt tel. ali isključivo na private mail, nemoj ovdje, ne bi bilo dobro, jel bi to neki  garant
     zloupotrebili.  Tnx fer info cu agn.

73                   de                      9A7WA

9A6AA

Citat: 9A3SM  u 30. Travanj 2009, 18:33:30
...
...
Mato

Mirno sanjao pa zato valjda prošli tjedan i aktivirao 6 CI brojeva palagruške skupine...

Među njima, nakon 6 godina, i Galijulu, CI-462.

Nova (lektorirana) pravila me zbunjuju, pa se pitam: da li taj moj rad s Galijule, i pod kojim uvjetima, vrijedi lovcima. Log mi je još u autu, ali mi se čini da sam održao oko 30-tak veza (Boki, 9A3KB,  +50).

Samo ozbiljne odgovore, molim.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A3SM

Kad sam ti zaželio da mirno spavaš i sanjaš to sam zaista i mislio i mi ti zahvaljujemo na tvojih 6 otoka koje si aktivirao.
Sljedeći korak da se to prizna je da spremiš i pošalješ tvoje logove i ostalo potrebno prema IOCA pravilima.
Što se tiče tvoga pitanja za Galijulu, u pravilniku pod AKTIVATORI i točka " g) "  sve kaže ili da ti opet ne bude nejasno tih 30 veza za SADA NISU POTREBAN BROJ ZA AKTIVACIJU pa se u ovoj turi ne računaju lovcima. Više sreće drugi puta.
Danas sam primio logove od Bore 9A3KB sa njegovim logom od 56 veza i te veze se priznaju svima koji su ga odradili.

Odgovor je bio najozbiljniji koji sam mogao napisati.
Mato