• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HAM SPIRIT ILI DEMOKRACIJA ?

Autor 9A8DU, 11. Veljača 2009, 15:43:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2JG

Idem kopat

Tako je bilo i ovoga rata, ko nije tija uzet pušku u ruke. Svako po svom odabiru. Pljuni u šake.

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A8DU

Pozdrav,Koki znaš naj gore je kada slušam K.....e sinove,a još znaš da je bio u dimu,pojedem si jaja,ali oni su sada borci,znaju svaku vojnu akciju,kada i kako je počela,naravno sa njihovim učešćem,neki mjesec prije N.godine sretnem Jadranka koji je bio trgovac u Zanat prometu u Osijeku,po državi drvlje i kamenje,zašto se on borio,zamalo ga nisam šakom odvalio,nikada odoru nije obukao,a kamoli pušku nosio,privatizirali njih šest zanat promet ,napunili đžepove ,i onda pljuvačina po državi,muka me uhvati kada nekada davno na forumu netko spomenu QSL karte koje je u vrjeme rata pribavio iz YU,naravno preko veze,neznam o kome se radi ali nije ni bitno,ko Boga te molim nespominji više rat,i one prvoborce iz toplica,Munchena,Pešte.
73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A8DU

Koki, nemoj se sakrivati od istine, sprdam se onima koje Branko podsjeća na UNPROFOR :P A takvih ima jako puno, da se zaključiti.

73 de Tihomir, 9a4gl
[/quote]
Neznam Tihomire ,UNPROFOR je bio život velike većine na crti razgraničenja, sa druge strane  zlotvori,malo pa netko pogine od njihove granate,neznam što se to ti i komu sprdaš daj budi jasniji.
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A7YY

Vratio se ja iz ophodnje

Da li je u stožeru za vrijeme moje odsutnosti bilo sve po PS-u?
   Službujući............prijavak   

9A8DU

Pozdrav,Branko sva sreća da su ukinuli svaku vojnu obvezu,pa i onu služenja vojnog roka kao civil,tako da kukavice i P.....,nemoraju ni ti to.
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A7WA

Citat: 9A8DU  u 22. Ožujak 2009, 15:14:53
Pozdrav,Koki znaš naj gore je kada slušam K.....e sinove,a još znaš da je bio u dimu,pojedem si jaja,ali oni su sada borci,znaju svaku vojnu akciju,kada i kako je počela,naravno sa njihovim učešćem,neki mjesec prije N.godine sretnem Jadranka koji je bio trgovac u Zanat prometu u Osijeku,po državi drvlje i kamenje,zašto se on borio,zamalo ga nisam šakom odvalio,nikada odoru nije obukao,a kamoli pušku nosio,privatizirali njih šest zanat promet ,napunili đžepove ,i onda pljuvačina po državi,muka me uhvati kada nekada davno na forumu netko spomenu QSL karte koje je u vrjeme rata pribavio iz YU,naravno preko veze,neznam o kome se radi ali nije ni bitno,ko Boga te molim nespominji više rat,i one prvoborce iz toplica,Munchena,Pešte.

Original  radioamaterska tema  nema šta !

9A2JG

Čitamo da su ovog vikenda vrijedne RA ruke pustile u pogon UHF R RU728 9A0UST i PR čvor 9A0XST.
Sve piše, samo ne čija je oprema. HRS-ova , ili, privatna. Po glasinama sa opsega, oprema je privatna.
Vlasnik je može održavat, ili ne, po volji mu. Može i ne reagirat kad ne radi, kao što je slučaj sa našom R0 u Splitu, jer, njegova je, nemaš mu što prigovoriti. Može loše raditi, kao R5 na Biokovu, nema čak ni kadije, da mu se žališ.
Željno čekamo financijsko izviješće za prošlu godinu da vidimo mjesto i način utrošenih sredstava za R i PR čvorišta.
Predsjednik je obeća Reniju, glede R2, da će ga uskoro ugodno iznenaditi. Je, ka i QSL-ke sa biroa, najavljivane za kraj veljače. Ovo je je još jedan dokaz minorizacije problema, on se obraća Reniju, kao da nije odgovoran cijelokupnom (dalmatinskom) članstvu.

Ali, tri dana do podnošenja kandidatura, rezultati se pišu, valjda će i QSL-ke, svi su se učili na Jeftiću.
26 dana do izbora, naći će se para i za časopis, i za poštarinu sa QSL biroa.

73, Koki 9A2JG

9a6c

Citat: 9A2JG  u 23. Ožujak 2009, 07:49:55
Čitamo da su ovog vikenda vrijedne RA ruke pustile u pogon UHF R RU728 9A0UST i PR čvor 9A0XST.
Sve piše, samo ne čija je oprema. HRS-ova , ili, privatna. Po glasinama sa opsega, oprema je privatna.
Vlasnik je može održavat, ili ne, po volji mu. Može i ne reagirat kad ne radi, kao što je slučaj sa našom R0 u Splitu, jer, njegova je, nemaš mu što prigovoriti. Može loše raditi, kao R5 na Biokovu, nema čak ni kadije, da mu se žališ.
Željno čekamo financijsko izviješće za prošlu godinu da vidimo mjesto i način utrošenih sredstava za R i PR čvorišta.
Predsjednik je obeća Reniju, glede R2, da će ga uskoro ugodno iznenaditi. Je, ka i QSL-ke sa biroa, najavljivane za kraj veljače. Ovo je je još jedan dokaz minorizacije problema, on se obraća Reniju, kao da nije odgovoran cijelokupnom (dalmatinskom) članstvu.

Ali, tri dana do podnošenja kandidatura, rezultati se pišu, valjda će i QSL-ke, svi su se učili na Jeftiću.
26 dana do izbora, naći će se para i za časopis, i za poštarinu sa QSL biroa.

73, Koki 9A2JG

Dakle, imamo jedan tipičan primjer off topic postanja s ciljem eventualne čitanosti i dovođenja u zabludu onih 8ako ih više uopće ima, u što sumnjam) koji misle da će pročitati nešto novo o hamspiritu ili demokraciji.

S druge strane, valja reći da je i sam naslov nesrtno odabran, jer suprotstavlja ili isključuje dva pojma koja međusobno nemaju takav odnos.

Ovo samo kao napomena za buduće doprinose razvoju jednog ili drugog, ali nikako trećeg.

Za razmišljanja o repetitorima i paket radiju prikladnije je mjesto negdje drugdje.

Iako, slijedeći logiku prethodnog posta, moglo bi se reći da u skladu s navedenim ni HRS kao vlasnik ne bi trebao imati manja prava glede vlasništva i održavanja, ali pustimo to...

GG

9A4GL

Citat: 9A2JG  u 23. Ožujak 2009, 07:49:55Može i ne reagirat kad ne radi, kao što je slučaj sa našom R0 u Splitu, jer, njegova je, nemaš mu što prigovoriti. Može loše raditi, kao R5 na Biokovu, nema čak ni kadije, da mu se žališ.

A to tebe muči, nemaš se kome žalit ? Predlažem ti da se ti javiš kao čovjek zadužen za ispravan rad repetitora i digipeatora, mislim da si ti prava osoba za to, uvijek spreman nešto napraviti, nadasve brižan (ovaj, mislio sam zabrinut). Pa se onda žali samome sebi koliko te volja, zovi telefonom, prigovaraj, sugeriraj, sve za dobrobit repetitora kojeg ti održavaš, naravno i demokracije.

73 de Tihomir, 9a4gl
-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !
Tihomir Heidelberg, 9a4gl
email: _NOSPAM_9a4gl@hamradio.hr

9A4GL

-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !
Tihomir Heidelberg, 9a4gl
email: _NOSPAM_9a4gl@hamradio.hr

9A2JG

Našla su se dva, od četiri.

Ako vama dvojici nije jasno, cijelokupnom čitateljstvu jest, a to je činjenica da se trenutno vodeća garnitura kiti tuđim vlasništvom, i to plasira preko člana IO kao SVOJ uspjeh, neposredno pred izbore.
Moj dragi Grubišiću, tema UPRAVO odgovara naslovu, jer je demokratično razotkriti čime se sve služi neko da bi (i dalje) obnašao vlast, ili neko da je osvoji. Sve demokratskim putem, i javno.

Činjenicu , tipa primljene QSL-ke, ne možeš staviti pod QSL received, jer ih nismo ni dobili. Tu je, i nije riječ o predizbornim obećanjima. Naime, predsjednik obeća slanje sa 9A QSL biroa krajem veljače. Mi, bedaci, smećemo sa uma da neko na tom mjestu ne mora obećavat, nego izvršavat obećano u njegovom predizbornom planu, planu za 2008, i u onome kojega nema, planu za 2009. Nikad dovoljno napisat, da sam "zagarantiranu" zadnju pošiljku iz 2008. dobio u 2009. Oni, valjda i to kontaju za isporuku u ovoj godini, HI.

Načeli i temu i o aktivnosti metropole i većih centara u 9A2009xx akciji, SRVKS, i sl. , to je tabu tema

E, ali o tim , i takvim stvarima časopis ne piše, Uredniku na volju, jer, niko ne reže granu na kojoj sjedi.

Upravo zato, i u identičnim uvjetima nedemokracije, se javio i nastao hrs.bloger kao JEDINO mjesto gdje ikoji RA može pisati, a mišljenje i stavovi mu se ne poklapaju s stavovima vlasti. Problem GG-a, Tihomira. i sličnih jest što tamo nema vrijeđanja, podmetanja i insinuacija, nego se treba potpisat, i iza toga stajati.

Verbalne prijetnje o "uvođenju reda" ove dvojice sliče na loš vic o kurvi i poštenju. Daljnji razvoj događaja će samo potvrditi moje riječi. Vederemo.

73, Koki 9A2JG

9a6c

Citat: 9A2JG  u 23. Ožujak 2009, 08:42:47

Načeli i temu i o aktivnosti metropole i većih centara u 9A2009xx akciji, SRVKS, i sl. , to je tabu tema

E, ali o tim , i takvim stvarima časopis ne piše, Uredniku na volju, jer, niko ne reže granu na kojoj sjedi.

Verbalne prijetnje o "uvođenju reda" ove dvojice sliče na loš vic o kurvi i poštenju. Daljnji razvoj događaja će samo potvrditi moje riječi. Vederemo.

73, Koki 9A2JG

Ljubavi,

Nadam se da ti jasno da je akcija 9A2009 trajala do 01. veljače i da u tom trenutnku nije više bilo mjesta za više od onog što  si vidio...

Da te utješim, bit će nešto o toj akciji u novom broju, baš kako bi ti htio, rang lista, pa crna lista, pa lista za odstrel i tako. Milost ne tražim, niti bih je dao, ako se sjećaš pokojnika... Nema tu...

Moram priznati da je u duhu novovjeke demokracije zanimljivo pratiti tvoje razmišljanje o grana i pilama, ali te svejedno moram upozoriti na netočan navod - naime, na krivom si mjestu upotrijebio navodne znake: ne radi se o nikakvim verbalnim prijetnjama pa bi tu trebalo primjeniti navodnike, ali s evrlo vjeojatno radi o uvođenju reda.

Nadam se da ipak ne misliš kako idealni red i poredak podrazumijevaju da se po hamspiritu i demokraciji lupa u dosadašnjem stilu?

Znam da ti je talijanski daleko dalji od hrvatskog , u kojem si tata-mata, ali kako znam d aosobito cijeniš pravilan izričaj, samo mala napomena - ne kaže se vederemo, već vedremo. Nemoj m isamo izvuć nekog talijanskog Annizzija i onda itd...

Zašto te toliko muči to prebrojavanje, razvrstavanje, dijeljenje, rangiranje i slične kohezivne radnje, vrag zna....

Ajde, otvori neku temu na ovu temu negdje gdje joj je mjesto i onda opleti.

Usput, čisto radi ljudi koji su ovdje slučajno pa da ne promisle kako si u pravu, HRS BLOGER NIJE jedino mjesto na kojem se može piskarati što te volja, ali je svakako jedno od takvih mjesta. Kao poslovično odlično informiran, svakako znaš da uz par kuna, a ponekad i bez njih možeš otvoriti osobnu web stranicu i na njoj objavljivati sve što ti padne na pamet, snoseći posve demokratsku odgovornost za sadržaj. Čak i u svom omraženom i prezrenom kupusnom listu imaš na raspolaganju dva odlična članka koji ti u tome mogu pomoći, no na žalost za čitanost, broj posjeta i slična mjerila kvalitete trebao bi se potruditi sam, umjesto da parazitiraš pod znakom HRS-a i samozadovoljno promatraš zabrinjavajuću brojku ispod pozivnog znaka...

Ajde, još malo do Skuptine pa ćemo skuka skinit ovu diktaturu koja poštenim i vridnin ljudima ne da disat ni mislit kako in padne na pamet...

Doće i naših pet minuti!

GG

9A2JG

Nadrobi ga ti Grubišiću, a ? Šta češ, mora se zaradit korica kruva, i opravdat gazdino povjerenje, do zadnjeg dana. To cijenim, da gazda zna zašto je izda i zadnju paru.
Nisam propustio, dragi Gorane, staviti navodne znakove, samo ti zaboravljaš što napisa prije par dana. Ali, karta sve trpi, i ferata vozi, i vojska obuče...
Što se tiče parazitiranja, pa di ne znaš ko je ko u ovoj priči. Hrs-bloger nije moje vlasništvo, niti sam ja ga otvorio, samo ponekad pišem. Vidim ja da se i kod ostalih slučajeva vlasništva , tebi zamagli Travnik.

Glede talijanskog, već si me prije 4 godine ispravlja na istu rič, i napisa prikolicu riječi. Tebi bi , ipak, više pristajao neki D'Annunzio, nego Annich.

Sve očekujen ove kandidate, od vrata do vrata, i bojim se da ne ugledam - tebe. Jer, kako vjerno služiš sve gospodare, mogli bi te poslat u mini promidžbenu ekspediciju. Rent-a-propagandist, iskustvo zavidno, uspjeh se ne garantira.
Još tri dana, pa ćemo vidit i ko su nan nominirani kandidati. To tebe ne muči, tebi je svaki dobar. Korisno.

I u zadnjim rečenicama ti ne možeš bez diktature, tlačitelja i potlačenih. Srića naša, šta znamo ko je za koga glasa. Tako da se ne moremo bunit. Još nan je veća srića šta ti - ne glasaš ! Nisi ni do sada.

Šta si ono reka , Šute mali, šta će ono bit na dva žuta lista u sredini novog broja? IOCA lista, Renijeva lista, Izvršenje financijskog plana HRS-a za 2008. ili Plan rada za 2009.g. ?
Znan šta neće, tvoj prilog o radu splitskih klubova, koji si tako bombastično najavljiva! U Marjana su te otkantali, ne virujen da bi ima obraza doć u moj klub, nakon svega šta si pisa ovih godina, na Brač nisi dobrodoša, ni u Milnu, ni u Supetar, klubovi u Omišu, Trogiru i Hvaru su se ugasili, prvi idući ti je matični, Rika.
A to mora bit puno lipi osječaj kad nisi dobrodoša u bivši matični klub, za poludit. Piši, piši...

73, Koki 9A2JG

9A7WA

Evo članarina uplaćena HRS-u i mom matičnom klubu, naravno bez pretplate na časopis, recesija je,
  treba štedit, pročitaću ga već negdje kad izađe.
             Ako netko ne zna što je to hamspirit to je svakako 9A6C, on je to prekršio X puta i nikome ništa.
             O demokraciji se ne bi izjašnjavao nije radioamaterska tema.

73          de          9A7WA

9A2JG

Nemoj , Mirko, ko' Boga te molim, reći će da ti ja trujem dušu, ka šta je već jedanput napisa za jednog mlađeg kolegu! Ne dao Bog da neko misli o njemu kao i ja, odma je stvar u pritisku i mobitelu.
Pa nije ovo Peter One.

73, Koki 9A2JG