• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HAM SPIRIT ILI DEMOKRACIJA ?

Autor 9A8DU, 11. Veljača 2009, 15:43:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2JG

Nadam se da će jahta moć doć do Petera? Ne do Sv. Petra u šumi, ili do CI-119, nego do onega na Južnom polu.

Želin ti svako dobro, i puno uspjeha sa butigon, sve ti cvalo.

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A2Y

Fala ,fala Koki na dobrim željama. I neću tamo prodavat ham opremu,nego izvorne Hrvatske proizvode,pa na vrati.Tamo će bit moj sin Jakša,koji je radi u Zg.u Siemensu,i ima je dobru plaću,ali hoću da mi bude što bliže pod stare dane.Pa sam mu kupiistan u Dobrilinoj.Eto fale mi samo unuci,ali bit će soon.Bavim se ja i uzgojem ptica.Puno kanarinaca i križanaca,vidiš.Meni je radioamaterizam,zadnja sporedna stvar na svijetu.A ti lupaj glavom o zid,samo mene ne spomiji.
      9A2Y

9A3GE

Kako...? Nije ham-dućan...pa što onda to radi ovdje....idi se reklamiraj drugdje   ... ! Koja jahta...na struju...? ŠTA SVE TO IMA VEZE SA RADIOAMATERIZMOM...? Imaš neki svoj blog...pa tamo piši o svemu .....nemoj ovdje..ovo je za Radioamatere..! M.

9A2Y

Falio si Martine,puno si falio.Ovo je Kokijeva Demokracija, a ne Radioamaterizam.Vidi san jutros pun misec iznad Visa,što kažeš??
   9a2y

9a6c

Sve najbolje u nekom drugom časopisu.

Niti sam te postavio, niti ću te smijeniti, ni smjenjivati...

Naime, hrvatskim književnim jezikom se piše : časopis Hrvatskog radioamaterskog saveza. Ako već pišete hrvatskoga, onda treba pisati i radioamaterskoga. Što se tiče hrvatskoga, piše se velikim slovom, jer ovako kako je napisano, riječ je o svojini, a ne o pripadnosti, u pozitivnom smislu.

Nije mi namjera takmičiti se u znanju sa lektoricom časopisa...

Urednik uredio da stoji i fotos

ali mi smeta, kako očigledne greške...

očigledne greške na naslovnici

Nije mi namjera takmičiti se u znanju sa lektoricom časopisa,

Imao sam u pogledu naslovnice časopisa istu dilemu kao i ti te od lektorice dobio odgovor da je sve u skladu s hrvatskim književnim jezikom, a kako se radi o nekom tko je prilično famlijaran s filozofskim fakultetom, odustao sam od daljnjeg isljeđivanja koje prepuštam tebi.

Nije mi namjera takmičiti se u znanju sa lektoricom časopisa, ali mi smeta, kako očigledne greške na naslovnici tebi ne bodu oči, već mjesecima, i pustim brojevima,

Sama riječ Urednik, nam kaže da on uređuje, zato sam u svom popratnom mailu napisao kako i stoji.

Urednik je odlučio da ovo ipak neće biti prilog u slijedećem broju časopisa.

Milan šalje BASF trake. Transkripti, transkripti, gofi...

A ti lupaj glavom o zid,samo mene ne spomiji.

Za notornu glupost, da ja šaljem tekst mailom, i obaviještavam primatelje "i drugim sredstvima" da čitaju;

;)

Sva tri puta si popušio, uključivši i "isklično",

Skori izbori će pokazati ko je bio u pravu.

:-*

PS - Radilo se o "iskličavosti", ne o "iskličnom" - op. ur.

9A2JG

Dragi Uredniče, za dobrim se konjem prašina diže, ne za rđom. Ti možeš mene citirati, široko ti polje, ja nemam što (od tvojih uradaka).
Da si htio raditi i imati ekskluzive, radio bi u Nacionalu,  Story-u ili Globusu, ovako ti ostaje prevođenje, prepričavanje i sakupljanje honorara.
Ne jednom ste, ti i Učenik, napisali da je normalno da postoje dvostruka mjerila, upravo ona i drže likove kao vi na pojedinim pozicijama, obnašateljima vlasti ste mala, ali nezaobilazna karika, i svi zadovoljni.
Atroke Arkadija!

73, Koki 9A2JG

P.S. A da nije onaj , tako tajnovito najavljivan, članak u tvome izdanju za idući broj časopisa Realizacija financijskog plana HRS-a za 2008. s projekcijom za 2009. ? Ipak si ti, koliko vidim završene škole, najvjerodostojniji tamo za napisat takvo što, zar ne ?

9A7YY

Citat: 9A2JG  u 12. Ožujak 2009, 14:19:45
Nadam se da će jahta moć doć do Petera?

O kakvim je jahtama ovdje riječ?  Nije vrag da HRS kupuje "belu ladju" za razvozit aktivatore i qsl -ke po otocima?

Zašto ja o tome ništa neznam?  :P

9A8DU

Biće Branko da je,triba aktivirati priostale otoke,Branko koliko je do sada otoka aktivirano,a koliko je ostalo koji se mogu aktivirat?73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9a6c

Citat: 9A2JG  u 12. Ožujak 2009, 16:33:02

73, Koki 9A2JG

P.S. A da nije onaj , tako tajnovito najavljivan, članak u tvome izdanju za idući broj časopisa Realizacija financijskog plana HRS-a za 2008. s projekcijom za 2009. ? Ipak si ti, koliko vidim završene škole, najvjerodostojniji tamo za napisat takvo što, zar ne ?

Poštovani kolega, moram vas razočarati - promašaj. Neću vam otkriti o čemu se radi poštujući vaše pravo na slatke trnce iščekivanja dok časopis ne dođe.

Što se tiče konjetine, i tu ste u pravu - dobar konj ima sto mana (...), a loš samo jednu - ne valja. Pa se sad vi u tome snađite.

Budući da ste očito izgubili inspiraciju i volju da ispravljate krivu Drinu, samo da ponovim.

Dakle, privitak Vašeg maila  nije odbačen zato, jer je "nepoćudan", već zato jer je bezvezan i po odluci Urednika nije mu mjesto u časopisu. U isto vrijeme, nitko vam ne brani da ga predstavite i na ovim stranicama, i to uz minimalno poznavanje informatičke pozamanterije (Vaša teorija kako se stvari odvijaju jednostavnim pritiskom na dugme tipkovnice:-) - dakle, klikom na "odatne opcije" možete isti taj, nazovi članak, zakačiti uz svoj post i tako ga i ovim putem dati na uvid uzavreloj javnosti.

A što se tiče dvostrukih mjerila koja vas očito svrbe, pogledajte malo ispred svojih vrata. vrlo često i prečesto na meniju vam je UDBA i njeni operativni postupci, dok se istovremeno ovdje grozite skorim uvidom u nekakve snimke nečijih privatnih razgovora.

Pobogu, je li to moguće?

Kolegama koji ovdje na forumu svima redom poručuju da su stoka da se j..u, da su švercei  i slično ni riječi pkude, već samo suze samilosnice i laude paćenicima, žrtvama, a usput ih vrijeđate kao i one koji su poslužili kao instrument i odskočna daska za njihovo privremeno sklanjanje pod tuš - jer ispada da ne znaju šta rade i da su takoreći neodgovorni za svoje postupke?

S jedne strane višekratno isticanje kršćanskog svjetonazora, a s druge strane prešućivanje otrovnih izljeva "dobrih" želja upućenih nepoćudnim vlasnicima antena i onima koji čekaju pred onkološkim ambulantama? Zar nije u temeljima kršćanskog nauka i ona "ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe"? Ili je nauk aplikativan samo na istomišljenike?

Ne jednom se ovdje moglo pročitati da nije važno što piše , nego tko piše, a dr. Alićajić će me ispraviti ako pogriješim i kažem a ste i vi potpisali takvo nešto. Unaprijed se ispričavam ako griješim , ali ne mogu se složiti s tim

Upravo na tome palo je i vaše pisanije - ne zbog potpisa, već zbog sadržaja. Važno je što piše. jer po toj logici svijet nikad ne bi znao za jednog Knuta Hamsuna, ali problem je što je takvo razmišljanje na žalost svojstveno mnogom djetetu socijalizma, posebno onom koje nikad ili teško odraste.

Eto, samo primjera radi, povukao bih paralelu s vašim domaćinom na niskokaloričnom HRS blogeru, ujedno i vašem vjernom komentatoru, čije nastupe na ovom forumu ne da ne cijenim, nego ne znam kako bih to nazvao pristojnim hrvatskim riječima - ali sam mu svejedno poslao poziv na vrlo konkretnu suradnju u časopisu na području gdje je iznimno stručan i prema referencama koje je poslao i danas žalim što do te suradnje nije dšlo. S tim d aih o njegovim forumskim esakapadama i dalje mislio jednako loše.

Eto, kolega, nadam se da smo riješili slučaj.

Morali biste već jednom odlučiti što želite u životu, jer u svojoj wannabe filozofiji htjeli biste biti i predsjednik HRS, i urednik časopisa i lektorica, ali to tako ne ide. Treba, osim možđana, imat i plan i program pa se javit na natječaj i iskušat svoje zamisli na javnoj sceni pred glasačima.

Ili prema osobnim afinitetima cmizdrit i kokidakat na temu svega i svačega.

A u prvoj prilici kad vam se povjeri konkretan posao, poslije 6 mjeseci intenzivnih priprema podvit repicu, smislit prozirnu ispriku potkrijepljenu slabim zanimanjem čitalaca i onda nastavit s gađanjem u ništa.

Jasno, bez obaveze.

NHF

GG

9A4QV

Dragi Uredniče, za dobrim se konjem prašina diže, ne za rđom.

Ček malo, ne razumijem, tko je u ovoj priči Konj. Drago, molim te, pojasni mi, ti si stručan kad se o Konjima radi.  ;D

9A9L

Onaj gore unista valjda je dolje to sto pitas....

73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A9L

Citat: 9A7YY  u 12. Ožujak 2009, 17:33:36
Citat: 9A2JG  u 12. Ožujak 2009, 14:19:45
Nadam se da će jahta moć doć do Petera?

O kakvim je jahtama ovdje riječ?  Nije vrag da HRS kupuje "belu ladju" za razvozit aktivatore i qsl -ke po otocima?

Zašto ja o tome ništa neznam?  :P

Zato sto nemas pojma o morskom pisanju...

73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A2JG

Dragi GG,
uza sav kršćanski vjerski odgoj, ne mogu (toliko puta) okretati i drugi obraz, kad te u zboru pljuju oni koji se nikada ne sankcioniraju. Šta češ, duh hoće, ali tijelo je slabo...

Što se tiče igranja funkcijama, nije mi ni palo na pamet, ali je simptomatično da ti, mjesecima gledaš naslovnicu časopisa, i šutiš, a meni "nađeš" tri jezične nepodopštine, i od toga hočeš praviti Hitlera u našem sokaku... To je poanta. Da si bio progovorio, zar bi bio tu gdje jesi !

I ja sam se malo raspitao, i pripremio za pisanje. Rekli su mi da se ne mogu sjetiti što si učinio i doprinio u RK Marjan u neovisnoj Hrvatskoj, što se tiče zajedničkih i akcija za opće dobro. Nakon toga uslijedilo je putešestvije po raznim klubovima u Lijepoj našoj, gdje fizički nisi mogao...
Važno je drugima solit pamet; ne bi li bilo ljepše pomesti prvo ispred svoga praga?

Što se tiče poduke o korištenju računala, interneta i sl. , pa na vlas isto se ponašate ti, 6AA, 4QV, ne čudi me da ste redakcijski team. Shodno tome, razumljiva je i tvoja odluka, taknuo sam u osinje (uz to i netransparentno!) gnjijezdo, zvano financije.
Stalno spominjem časopis, PR čvorišta, Koreju, Cavtat, nisu to lipa pitanja , razumin vas ja. A svak je involviran u nešto, od časopisa, do D-stara. Taman su nan još falili Slovenci, da idemo tamo, da nan objasne kako nan to triba. Svašta!

Na kraju, Gorane dragi, bi li se ti hvatao volonterske obveze ikoje vrste da te sistem ne štiti ?
Bi li ti "odobrovoljavao" potpredsjednika, koji u isto vrijeme drži na funkciji moderatora, i ne aktivira Sud časti, i proceduira moju prijavu?
Ti se samo igraš riječima , kada je u pitanju demokracija, svaki put kad dođe tvrdo, okreneš temu, ili ne odgovoriš.

U ljude, baš kao i u tehnička sredstva, treba ulagati, pa će se i vratiti. Zna se u koga je bivše vodstvo ulagalo, vidi se u koga sada. Vide se i rezultati. Od aktivnosti u SRKVS, do 9A2009xx, ali to se ne usudiš pisati, jer su velika središta u pitanju. Puno lakše se nabacivat lažima na jednoga Kokija.

Na samom kraju LAŽ, UDBU i sve "poveznice" ste upravo "uveli" na ove stranice Ti, Emir i 4QV, nije teško provjeriti ko je i kada što pisao. Kako vam je trebalo koga ocrnit. U tome ste majstori.

73, Koki 9A2JG

P.S. Sutra ti je petak, i 13. , Milan ti je napisa da je iznad Komiže (a bija si nan zabranija i samo spominjanje!) puni misec, napiši ti gibirung za danas, šta je sigurno, sigurno.

9A8DU

Citat: 9a4qv  u 12. Ožujak 2009, 19:10:40
Dragi Uredniče, za dobrim se konjem prašina diže, ne za rđom.

Ček malo, ne razumijem, tko je u ovoj priči Konj. Drago, molim te, pojasni mi, ti si stručan kad se o Konjima radi.  ;D
[/quot
Nemogu u pokori sam.
73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9a6c

Ma daj se skuliraj. I počni konačno čitat kako piše, a ne fantazirat.

Jesam li ti lijepo napisao da sam i sam pitao lektoricu opno što i tebi muči da mi je odgovorila d aje to tako kako treba biti. I šta sad oćeš? Na Vrhovni sud? Šta ti još nije jasno? ajde lipo špiši Tihani p aće ti ona objasnit kao i meni, ja sam zaboravio u čemu je kvaka i više me nije briga. OK?

I ja sam se malo raspitao, i pripremio za pisanje. Rekli su mi da se ne mogu sjetiti što si učinio i doprinio u RK Marjan u neovisnoj Hrvatskoj, što se tiče zajedničkih i akcija za opće dobro. Nakon toga uslijedilo je putešestvije po raznim klubovima u Lijepoj našoj, gdje fizički nisi mogao...

Kakve to veze ima s bilo čim?  Ja se i ne sjećam da su me i zvali u nekakve akcije o kojima govoirš, a u klubu sam se pojavio 1995, nakon skoro 10 godina pauze. Otišao i CIG, pa u RKA i GIJ, gdje fizički nisam mogao... ŠTO? Ma bilo što , jel'tako...

Ma ne petljaj, kakav volonterski rad i zaštita sustava. Šta ti treba SOKOL MARIĆ da središ tri rečenice na webu ili pancirka?

Kad sam se bilo čega prihvaćao, nisam razmišljao o zaštiti sustava, nego o tome zanima me ili ne, treba li ili ne. Nije meni trebala funkcija da bih nešto uradio. Znaš ti to macane...

U ljude, baš kao i u tehnička sredstva, treba ulagati, pa će se i vratiti. Zna se u koga je bivše vodstvo ulagalo, vidi se u koga sada. Vide se i rezultati. Od aktivnosti u SRKVS, do 9A2009xx, ali to se ne usudiš pisati, jer su velika središta u pitanju.

Šta je tebi? Sad bi ti meni birao teme? Zašto ja moram pisati o 9A2009? Ima ko će to uradit po dogovoru. ali ne ja.

A šta bi ti u stvari tija? Da streljamo nekoga? Ljudi su radili kako je ko moga i tija, isto ka i ti. S tim da nitko nije trgovao dnevnicima po malim oglasima.

Taman su nan još falili Slovenci, da idemo tamo, da nan objasne kako nan to triba. Svašta!

Ma tebi ni Slovenci ne bi puno pomogli...

Ja se samo nadam da je bar tebi jasno što u stvari hoćeš, jer bojim se da je drugih jako malo.

Bar meni.

GG