• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HAM SPIRIT ILI DEMOKRACIJA ?

Autor 9A8DU, 11. Veljača 2009, 15:43:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A8DU

Priznajem,fantastično uspjevaš razvodniti temu,nego doklen ćemo nas dva zabavljati cjenjeni publikum,Koki čitaniji si nego kupusni list, na diku i ponos svekolikog radio amaterskog puka u Hrvata.73
Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A4EH

Pozdrav, Koki, a i svima ostalima.
To, sto ne pisem vise, ne znaci da i ne citam ovdje napisano.
Jednostavno, vidim da vise nema smisla!

Cujemo se na bandu, tamo je, ipak, ljepse.

73 de 9A4EH  Momo

Mislim da ni ono prema Mirku nije bilo OK, ali...

9A8DU

Koki ,ovo je zabrinjavajuće :(gdje si ???
73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2JG

Čitaj Drago hrs.bloger idućih dana, tamo nema Jemenaca, nema cenzure, nema vrijeđanja...I , da te korigiram, nije moj bloger, nego tuđi, ali naš je čovik, znači, bloger je NAŠ.
Ja oko podne prema Vidovoj gori, kad odozgo bili Range rover sa mjernom antenom, hidraulika, mjerni uređaji...Vidiš dokle smo došli, jučer neovlašteno snimanje i reemitiranje, danas mjerenje, sve po PS-u.

Momo , ne samo da ti misliš da kazna Mirku nije bila u redu, nego to misle svi slobodoumni ljudi, samo se neka bojazan uvukla u ljude, pa ne pišu na forumu ono što govore na KV-u, UKV-u i telefonom...
Ovo ne pišem, da opovrgnem Leona, koji napisa da organiziram kampanju za Renija, pa sad, kao eto, pišem i za Mirka.
Sustav , ovako nepravednih i nezasluženih, kazni pripada vremenima represije, i vjerujem da će to i vodstvo HRS-a uvidjeti. Ako ne ovo(možda je za njega i prekasno, previše su kruti u svojim stavovima), onda ono , novo, koje će se izabrati.
Ako bude staro-novo, može imati forum za sebe, kao igračku, svi dobronamjerni kritičari će pobjeći.

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A2Y

Mene žarko interesira koji su to potencijalni"novi".Pa dajte amenuyte ih,sry ,hoću reći imenujte,da se konzultiramo u Klubovima,da mož
emo otvorit diskusiju.Ja imam kandidata za Predsjednika(nije Petar),ali neće se on prihvatit,kao nit jedan,ajmo ća reć mudar čovik.Ako baš hoćete ,ja ću Vam i reć .Eto zove se Nikša,Neću više. Bog s Vama,
   9a2y

9A8DU

Dragi naš Koki,onda san ja krivo razumija,mislija san ako samo ti tamo pišeš,tvoj je bloger ili?,nema vriđanja ni ovdi tako ti tvrdiš,kada spominješ neke likove koji su kažnjeni,među njima je pojedinac koji je mene osobno vrjeđao,šta ima veze vriđa je onog Dragu nije Kokija,nema veze ,kako ti veliš Korizma je pa neka im ova kazna, bude pokora,mislin Koki da smo nas dva sa ovim bezveznim pisarijama ,dojadili i Bogu i narodu,možda se ti neslažeš?
Koki kada ćeš prihvatiti da neslaganje stobom neznači odmah, da je netko protiv tebe,možemo mi pisati po neznam koliko puta,kako je sustav nepravedan,prema Reniju,Mirku i ostalima,postoji valjda i neki drugi način da se rukovodeći ljudi upozore,da je prema pojedincima učinjena nepravda,isključivanje sa foruma,Koki slažem se da možda treba i javno napisati,ali samo (ARGUMENTIMA) dragi Koki,bez argumenta sve tvoje zavijanje je (TRLA BABA LAN),dragi naš Koki,možda će neko novo/staro rukovodstvo,nešta učiniti,svi dobro namjerni kritičari će otići,kuda bi ti Koki otišao,shvati nema (PUBLIKUMA)kome ćeš pisat,tko će te čitat,stoga da bi ti i dalje bio interesantan,a (PUBLIKUM)pucao od želje da pročita ,rič pisanu Kokijevom tipkovnicom,uobličenu Kokijevim( MOŽĐANAMA),oladi malo proključat ćeš,uzmi odmor zaslužijasi,pročitaj naj noviji (KUPUSNI LIST)informiraj se,pogledaj dobar film opustise,popij kavu sa susidom,ispričaj dobar vic,posli Uskrsa odmoran i čio,vrati se tvoj te publikum čeka.
73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2JG

Čujen ja jutros na skedu Drago, ja se obradova, da si se uvatija stanice, moj dragi Drago, kad tamo, Drago iz Požege. Danas mu dan grada, pa i on uranio. Neka im je sa srećom!
Vidiš, za razliku od tebe, ja ne mislim da pišem bezveze, ne zavijam, te prakticiram trla baba lan, niti zagovaram ostanak na vlasti nepravednog sustava ; sve si ti to izmiša. Rječnik odgovara predizbornoj kampanji bivšeg predsjednika, i šefa mu izbornog stožera.
Mala korektura : leđna je moždina, a u glavi su možđani.
Znam da ti je teško priznati, neovisno o napisanom, ali ti si poslužio da Mirka kazne, baš kao i Zoran da kazne Djanija.

Istina je da nezavisni pisatelj nema gdje izraziti kritičku misao. Ovdje , stalno dežurni pljuvači (koje moderator ne sankcionira) i minimalizatori javno ukazanih problema, u časopisu neće da objavljuju "nepoćudne" članke, na (jedino preostalom, privatnom) repetitoru smetači, snimači i remitiranje.

Čitaj bloger, možda nešto i naučiš, namlado je, bude se (možda) primilo.

73, Koki 9A2JG

9A8DU

Citat: 9A2JG  u 12. Ožujak 2009, 06:56:28
Čujen ja jutros na skedu Drago, ja se obradova, da si se uvatija stanice, moj dragi Drago, kad tamo, Drago iz Požege. Danas mu dan grada, pa i on uranio. Neka im je sa srećom!
Vidiš, za razliku od tebe, ja ne mislim da pišem bezveze, ne zavijam, te prakticiram trla baba lan, niti zagovaram ostanak na vlasti nepravednog sustava ; sve si ti to izmiša. Rječnik odgovara predizbornoj kampanji bivšeg predsjednika, i šefa mu izbornog stožera.
Mala korektura : leđna je moždina, a u glavi su možđani.
Znam da ti je teško priznati, neovisno o napisanom, ali ti si poslužio da Mirka kazne, baš kao i Zoran da kazne Djanija.

Istina je da nezavisni pisatelj nema gdje izraziti kritičku misao. Ovdje , stalno dežurni pljuvači (koje moderator ne sankcionira) i minimalizatori javno ukazanih problema, u časopisu neće da objavljuju "nepoćudne" članke, na (jedino preostalom, privatnom) repetitoru smetači, snimači i remitiranje.

Čitaj bloger, možda nešto i naučiš, namlado je, bude se (možda) primilo.

73, Koki 9A2JG

Evo Koki ja ću se suzdržati da ovdje više ne maltretiram,cjenjeni publikum,prepuštam ih tebi,neka uživaju u tvom zavijanju,za Mirkom,Đanijem i plakanjem za Renijem,a ja ću za to vrime čitati tamo na blogeru tvoje umotvorine.
živ ti meni i zdrav bija,pisa dok ti prsti ne otrnu na svekoliko zadovoljstvo,(PUBLIKUMA)
Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2JG

Dragi Drago, ne plačem za ikim, nego žalim za istinskim ham-ovima. NHF, nisam te nikada čuo u pile-up-u, kako za rijetku zemlju, prefiks, hrvatski ili svjetski otok, u neprestanom traženju QSL-ki za održane veze, za poboljšanje uvjeta na bandu i sl.
Činjenica je da se, blagošću (ili namjerom?) bivšeg predsjednika, promijenio sastav članstva, tako da sada nije više od 10-15 % onih , koji su kao i ja, i iz istih pobuda, došli u RA organizaciju.
Iz tog problema izlazi čitav niz drugih, ali budeš čitao. Tamo gdje je slobodno pisanje i pristup.

73, Koki 9A2JG

9A8DU

Citat: 9A2JG  u 12. Ožujak 2009, 07:22:07
Dragi Drago, ne plačem za ikim, nego žalim za istinskim ham-ovima. NHF, nisam te nikada čuo u pile-up-u, kako za rijetku zemlju, prefiks, hrvatski ili svjetski otok, u neprestanom traženju QSL-ki za održane veze, za poboljšanje uvjeta na bandu i sl.
Činjenica je da se, blagošću (ili namjerom?) bivšeg predsjednika, promijenio sastav članstva, tako da sada nije više od 10-15 % onih , koji su kao i ja, i iz istih pobuda, došli u RA organizaciju.
Iz tog problema izlazi čitav niz drugih, ali budeš čitao. Tamo gdje je slobodno pisanje i pristup.

73, Koki 9A2JG
Dragi Koki ,ja sebe niti nedržim pravim radio amaterom i velikim znalcem ovoga hobija,ti zaista jesi od davna,ja sam slučajno upa u ove vode,zato mi je čast i zadovoljstvo družiti se s tobom,svaki put kada se ti javiš u (eter) ja sav pun zebnje u stavu pozor sačekam dok ti završiš vezu,ponosan,pun sebe ko velim ovo je naš dragi KOKI,radio amaterska elita,veliki radio amater,znalac,(operativac) ili operator ,nisam siguran što je ispravnije,ispravi me ako grješim bit će mi posebno zadovoljstvo,istinski HAMOVI postoje i nadalje,još se nisu uobličili u( DUHOVE),kakav si proglasit ćeš Renija,Mirka i ostale kažnjenike (BLAŽENIMA) 73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9a6c

Citat: 9A2JG  u 12. Ožujak 2009, 06:56:28

73, Koki 9A2JG

Ovo o neobjavljivanju "nepoćudnih" članaka u časopisu je obična laž.

GG

9A2JG

Urednik je odlučio da ovo ipak neće biti prilog u slijedećem broju časopisa.

Dragi Uredniče časopisa hrvatskog radioamaterskog saveza.
Drago mi je da ti se i službeno mogu obratiti. Zar ne vidiš da časopis od naslovne stranice nije u redu.
Naime, hrvatskim književnim jezikom se piše : časopis Hrvatskog radioamaterskog saveza. Ako već pišete hrvatskoga, onda treba pisati i radioamaterskoga. Što se tiče hrvatskoga, piše se velikim slovom, jer ovako kako je napisano, riječ je o svojini, a ne o pripadnosti, u pozitivnom smislu.

Što se tiče narečenog članka, boldani tekst s početka posta (za čitatelje, jedna od dvije rečenice iz tvog maila meni) govori sve o tome ko laže, zar ne?

S uređivačke točke gledišta, ne zamjeram ti ni zarez, jer, tko ujeda ruku koja ga hrani? Budala, a to ti nisi ni u primisli. Osim toga, ko zna koji će biti idući gazda, ovako, ni pirka, ni kanjac, ploviti se mora.

Nemoj , molim te , još koji put nazvati me lašcem, Milan šalje BASF trake. Transkripti, transkripti, gofi...

Sve najbolje u nekom drugom časopisu.

73, Koki 9A2JG

9a6c

Poštovani kolega, kad već objavljujemo dijelove prepiske, nema razloga da s ene objavi sve, ejr tajni nema.

Dakle, dobio sam mail slijedećeg sadržaja:

Evo priloga za slijedeći broj časopisa, ako Urednik tako odluči.
73, Koki 9A2JG

U privitku bijaše tekst.

Uslijedio je odgovor:

Urednik je odlučio da ovo ipak neće biti prilog u slijedećem broju časopisa.

Hvala na trudu.

GG

PS - nisi valjda mislio ozbiljno?

Budući da istim putem nisi zatražio objašnjenje, evo ga sada:

Tekst koji si poslao istovremeno si objavio na internetu i poslao na meni nepoznat broj  e mail adresa, obavještavajući pritom primaoce i drugim sredstvima da svakako pročitaju to što si poslao.

Tekst sam odbio ne zato što je nepoćudan, jer te kategorije nema u ovom časopisu, već zato što samga ocijenio bezvrijednim, nepotrebnim i posve suvišnim.

U časopisu nemamo rubriku PISMA ČITALACA, a i da imamo, to što si poslao predugo je i za nju.
Ako sam uspio razumjeti, nije ni predizborni program za koji smo predvidjeli prostor u rubrici Vijesti iz HRS-a i za što je poziv u dva navrata objavljen i na ovom web stranici.

Kako u časopisu ne namjeravamo otvoriti rubriku pod nazivom NESRETAN SAM JER NIJE PO MOM, za sada ne vidim nijedan razlog zbog čega bi ovo bilo objavljeno.

Poučak:

Časopis RADIO HRS nije kanta za otpatke.

Ne objavljujemo cirkularna pisma koja se istovremeno šalju na druge adrese, samo zato da bi neshvaćenom autoru povećali publiku - i to gle: u časopisu koji osobito ne cijeni i ne pretplaćuje se na njega.

Ne prepisujemo ono što je objavljeno na internetu samo da bismo popunili prostor, posebno ako se radi o beznačajnim stvarima.

Inače, časopis se gradi planski, svaka rubrika ima svoj plan sadržaja koji nam olakšava rad i popunjavanje, a nadam se da se to pomalo i osjeća.

Moja je skromna, ne i Urednička , ocjena da si objavljivanjem one bedastoće na HRS Blogeru postigao što si htio, kao i s ovom odbijenicom - upisuješ se zlatnim slovima u knjigu hrvatskih radioamaterskih mučenika i neshvaćenika.

Zahvaljujem na poduci iz hrvatskoga književnog jezika koji mi je uvijek, za razliku od tebe, bio slaba strana.

Iako, treba reći da me u više navrata nisi baš oduševio njime.

Imao sam u pogledu naslovnice časopisa istu dilemu kao i ti te od lektorice dobio odgovor da je sve u skladu s hrvatskim književnim jezikom, a kako se radi o nekom tko je prilično famlijaran s filozofskim fakultetom, odustao sam od daljnjeg isljeđivanja koje prepuštam tebi.

Upućujem te daljnju prepisku po ovom pitanju vodiš s njom, a njenu e adresu ćeš naći na trećoj strani tebi najdražeg lista.

Nisi me valjda i ti smijenio?

GG

9A2JG

Dragi Uredniče,
koliko dvostrukih mjerila, u samo nekoliko rečenica. Cijeli život, ti i partner iz tandema ti pišete, većinom prevodite tuđe tekstove, tu i tamo nešto se i potpiše, a ponekad nije Vaše, i nikad ekskluziva. To Vam ne smeta.
E, kada je drugi u pitanju, onda BI MORALA BITI. Vidi, Boga ti, otkad to?

Sama riječ Urednik, nam kaže da on uređuje, zato sam u svom popratnom mailu napisao kako i stoji.
Svojedobno je ovaj isti Urednik uredio da stoji i fotos s janjetinom i kapulicom mladom sa jednog kontesta na kontinentu, a prilog o važnom segmentu ovog hobija skraćen, i poguran na nevažno mjesto. Salve protesta su išle na HRS, ali se urednički obraz nije zanjihao, a trebao je.

Kanta za otpatke, bedastoće, beznačajne stvari, nisi valjda mislio ozbiljno, to su kvalifikacije osobe, koja trenutno obnaša dužnost Urednika, članu HRS-a, koji se, eto, drznuo nešto napisati.

Niti sam te postavio, niti ću te smijeniti, ni smjenjivati, sam si sebe degradirao na kaplarski položaj i čin.
O kaplarima sve znamo, od početaka pisane povijesti do danas.

Nije mi namjera takmičiti se u znanju sa lektoricom časopisa, ali mi smeta, kako očigledne greške na naslovnici tebi ne bodu oči, već mjesecima, i pustim brojevima, a tri (po tebi dvojbena, moja) izričaja su doveli do rafalne paljbe o jeziku. Sva tri puta si popušio, uključivši i "isklično", i opet ti nije dosta! Sad bi stavio preda se lektoricu, kao štit, za promjenu. Ne ide tako, Uredniče naš. Za svoje neznanje, ti odgovaraj!

Za notornu glupost, da ja šaljem tekst mailom, i obaviještavam primatelje "i drugim sredstvima" da čitaju; zar ne misliš da si se malo vratija na JNA izričaje. Da li je to ono " stoji negdi u škafetinu maloga mozga", pa izađe, protiv naše volje, kad se najmanje nadamo?

Ne možete nam toliko uskratiti radio sredstava, koliko mi možemo komunicirati. Zaludu vam i odlučivanje o tome što će biti štampano, odlučeno i/ili kupljeno. Skori izbori će pokazati ko je bio u pravu.

Spavaj mirno Uredniče, ima ko misli.

73, Koki 9A2JG

9A2Y

Opet ti Koki mene,a ja samo kupio diktafon na vox.I snima sam čim neko "gukne".Čovječe imam prečega posla.Otvaram butigu u Splitu ovih dana,u Šubićevoj(kad se gre od Pijace prema Voćnom,s live stane dije bi urar,Gradim jahtu za ovo lito:Pa što ti misliš da ja imam vrimena tebe slušat ,snimat i bilo koga.Ajme bolesti.
 Molim te ,to sam ti rekao po ne znam koji put,ostavi me na miru.
  Milan 9a2y