• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

SP U RUKOMETU

Autor 9A5ST, 30. Prosinac 2008, 09:51:09

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2TK

Pitanje nadležnima...

spreman sam raditi EME za ovu diplomu...recimo za ZG i VZ...
Možda bi Martin pristao raditi za PO i PU..da malo ohladi lemilicu... ;)

I to bi već bilo dosta za bronzu...a možda bi se našao još tko...ne znam.

Osobno mislim da bi to bilo OK....a vi???

9A2TK, Tom
Najte kaj zameriti !!!

9A7YY

Citat: 9A9L  u 05. Siječanj 2009, 17:34:31

Do sada smo citali cascenje splicana. Ajte gospodo rjesavajte lokalne ratove na Bacvicama ........... Mi iz Zadra necemo reci tko radi za 9A2009ZD. ......

Leone rad za 9A2009ST nema veze sa ovim gore. Znaš ti to.

Evo iz priloženog se vidi da radimo u duhu međusobnog uvažavanja, tolerancije i prijateljstva.

9A3VV

Ili sam gluh ja ili moj uređaj, uglavnom do sada sam čuo (i odradio) samo 9A2009ZG sinoć u 21.15 UTC na 7.013. Preslušavam stalno ostale bandove ali ništa... U čemu je kvaka? ???
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A7WA

Nema nikakve kvake, radi se naveliko, samo što su prilike loše
  to je drugi par rukava, za lokal mislim, npr, danas 9A2009ST na 7070 se
  u zapadnoj slavoniji ne čuje, a tako i drugi ponekad.
                 Nego sad se ja pitam kako neki rade razne dx i ioce odavde
  kad se ništa ne čuje, jesu li oni supermeni, prepoznaće se bez brige.

73     de      9A7WA

9A3VV

Ma i sinoć sam najprije čuo pile-up daljih stanica pa sam poslušao i shvatio o kome se radi jer po S-metru nisu niti postojali, na uhometar  ;) sam ih jedva registrirao. Išao sam sada preslušati SSB dio sedmice i - ništa, ćorak... Ima nešto Talijana i to je to. Nema veze, ako naleti - naleti, ako ne - nećemo se ubijati ;)

Ni meni nije jasno kako neki u posvemašnjoj tišini išta čuju, bit će imaju nadnaravne sposobnosti ::) Dobro, moj uređaj nije baš u cvijetu mladosti (kao ni ja), antena je vertikalka, nije baš neka oprema za vrhunske rezultate, ali ipak...
73 Damir 9A3VV
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A9L

Damire, vrijeme je da se zamislis nad svojim uredjajem. Jucer predvece, cijelu noc i do 06:00 jutros 9A2009ZD je bio na 80 m cw. Znam pouzdano jer sam ja radio. A kao dokaz ti moze posluziti i DX CLUSTER da vidis koliko je stanica iz 9A radilo. U zadnja 3 dana imam u logu preko 650 stanica na 80 m.
A na 80 m SSB je ST derao ko veliki. Cak sam ga i ja slusao ovdje sa 59+ a nemamo stotinjak km qrb. Zbog europe i 9A amatera radimo svi dosta na 80 m. Valja tebi nesto antene za 80 m napraviti.

73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A2JK

A da se lijepo dogovorimo za nekoliko termina u popodnevnim satima
na 80 m kad bi 9A2009 stanice radile 15-ak minuta samo za nas koji
smo blizu?

Za početak predlažem subotu, 10.01. 15 minuta prije i 15 minuta poslije
Zimskog KV kupa na npr. 3550 i 3750 kHz.

Navalite sa prijedlozima i objavama kad će tko raditi na 80 m.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A3VV

E moj Leone, odavno sam se ja zamislio nad svojim Kenwoodom. Godinama je stajao i, narafski, posljedice su ostale. Pokušavam ja zamisliti i kako zatvoriti financijsku konstrukciju za novi uređaj pa ne ide... Mirovina je tanka za takve poteze a u dugove mi se ne ide... Što se pak antena tiče tu si u pravu, vertikalka ma kako ju proizvođač deklarirao i hvalio nije rješenje ali meni je tako nemoguća konfiguracija na lokaciji da nema šanse za nešto više od ovoga što imam (vertikalka za 1.8-30 MHz i dipol za 7-30 MHz). XYL je također jedan od limitirajućih čimbenika jer mi ne dopušta niti jednu granu odrezati, o stablu da ne govorim, a kuća je prosto zagrađena s jedine slobodne strane visokim stablima. Mogao bih doduše ubosti rešetkasti stup malo dalje od kuće (20-ak metara) i na njega nataknuti štogod usmjereno, ali opet je tu limitirajući čimbenik zvani mirovina :( Ništa, malo ću više vremena provoditi na bandu pa ću vidjeti, možda uspijem još koga odraditi. Za DX mi nije neki veliki problem, njih nije teško dozvati, malo strpljenja i odradi se gotovo sve jer se zbilja dobro čuje sve osim VK, ZL i Pacifika koji mi idu slabije. Eto vidiš, ne ide mi sa domaćima... Bit će bolje ;)

Martine, tvoja mi se ideja sviđa! 8)
73 Damir 9A3VV

9A2GA

Danas su uvjeti na 80m dobri.
Radio sam SSB na 80m VZ, OS i ST.  Sve signali 59 ili jači.

Ideja o tome da se 15min prije i poslije KV takmičenja u subotu bude QRV za 9A stanice mi se čini dobrom.

Postoji li uopće itko da je (ili će biti) QRV u siječnju na VHF/UHF-u pod znakovima 9A2009 ?

73 de Boris 9A2GA
www.hamradio.hr/9a2ga

9A2GA is a member of 9A1WFF

9A1AA

Ovih dana je na 144 MHz kao 9A2009OS radio Boban 9A2LX iz JN95LM. Boban će bi aktivan i dalje na VHF-u. Za ostale 9A2009... ne znam.

Posluži se clusterom ;)
73, Ivo 9A1AA

9A6C

Grrrrrrrrr... došao sam na band oko 20 sati, ali nikog od naših rukometaša, a prilike prave za lokal, HA, OE, OK odlično se čuju...

Bila bi prava fora da se ovi pojave u zimkupu?

Ajde manageru naredi pa postroji, ima dobrovoljac za CW, ako ništa drugo, pa makar ga ja ne odradio ;D

GG
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A3MR

Postaja 9A2009ST će biti QRV prije contesta na CW a poslije contesta SSB.
Ne bi bila fora da se radi sa 9A2009xx pozivnim oznakama za vrijeme contesta.

Pozdrav
Rolando 9A3MR

9A6C

Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A3MR

Posebne pozivne oznake akcija HRS-a i nisu dodijeljene određenom klubu ili pojedincu.
Stav IO je da se posebne pozivne oznake za SP ne koriste u Zimskom Kupu a preporuča se angažiranim postajama da intenziviraju aktivnost 9A2009xx oznaka prije i poslije contesta.

Pozdrav
Rolando 9A3MR

9A2JG

Posebne pozivne oznake akcija HRS-a i nisu dodijeljene određenom klubu ili pojedincu.
Da li se to odnosi i na oznaku 9A0CI ?

Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske