• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

LoTW - iskustva

Autor 9A2JK, 07. Prosinac 2008, 11:50:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5CW

Ja sam imao na pocetku malih problema ...
Kad sam davao zahtjev za certifikat sve potrebno instalirao sam na racunalu kojeg koristim povremeno, nakon
dobivanja/potvrde mog identiteta dobio sam certifikat od Arrla.
Opet sam instalirao sve potrebno na novo racunalo ali nikako da mi prihvati certifikat, tada sam morao sa racunala sa kojeg sam dao zahtjev kopirati neke direktorije na novo racunalo da bi mi sve to kasnije proradilo.
Znaci dobro je sacuvati certifikate ali i neke mape u kojim se nalaze fajlovi koji se kreiraju prilikom davanja
zahtjeva za Lotw. Copy paste tih direktorija na drugi PC i tada mi je sve proradilo.

Inace upload vrsim svakih dan dva ovisno o broju veza.
Zahtjev za diplomu jos nisam koristio.
73
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A2JK

Izgelda da se baš najbolje ne razumijemo. Doduše, naslov teme je ''LoTW – iskustva''
i vi pišete o vašim iskustvima, a ja pitam nešto drugo i mislim da nije toliko veliko
skretanje sa teme da bi zaslužilo otvaranje nove.

Dakle, molio bi korisnike da pokušaju napraviti sigurnosnu kopiju certifikata. Bez
obzira što su to neki napravili, sigurnosnu kopiju certifikata (datoteka tipa p12)
možete napraviti 100 puta bez ikakvih problema. (Zapravo vrlo je važno da imate ovaj
fajl snimljen negdje drugdje).

Razlog zbog kojega pitam je to što meni na tri računala daje poruku sa greškom da
je certifikat istekao (a nije). Također stara p12 kopija (napravljena 2009. godine)
ne radi ove 2010. U ARRL-u ne govore zašto je to tako, ali zato spremno nude rješenje,
koje je u biti vrlo jednostavno.

Napominjem da certifikat koji dobijete od ARRL-a, fajl pozivni_znak.tq6, možete
instalirati samo na kompjuter sa kojeg ste poslali zahtjev. I to uz uvjet ako više
niste ništa ''čačkali'' po TQSLCert programu. Kad vam ARRL pošalje tq6 fajl i kad ga
instalirate, poželjno je napraviti sigurnosnu kopiju – fajl p12. Ovaj fajl možete
instalirati na bilo koje računalo na svijetu. Npr. ''rikne'' računalo ili želite
instalirati TQSL na drugo računalo, jednostavno instalirate TQSL i onda upišete
p12 fajl. Posao od 5 minuta.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A7YY

Kod mene se javlja slijedeće:

Error
Certificate has expired

Lijepi pozdrav
Branko 7YY

9A9L

Treba poslati poruku na ARRL i sve ce biti rjeseno .
Vrlo su ljubazni i expeditivni.

73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A9L

I pored svega jos uvijek ima dosta posla i za dedu Marka. Nisu bas svi na LOTW pa treba i nesto direktno...
A to kosta bar 2$ i ostalo u postarini....
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A7YY

Citat: 9A9L  u 11. Veljača 2010, 20:24:41
I pored svega jos uvijek ima dosta posla i za dedu Marka. Nisu bas svi na LOTW pa treba i nesto direktno...
A to kosta bar 2$ i ostalo u postarini....

In paper qsl we trust.  ;)
LoTW mi je onako, usput.

PS
Isprika za offtopic

LP 7YY

9A9L

I ja vjerujem u paper QSL ali u ovima ima QSLL koje nikad nisu stigle u paper obliku a na LOTW su dosle. Nazalost i na E-qsl, a to se nemoze nigdje upotriijebiti osim za neke diplome.
Steta sto se ovo sa LOTW nemoze upotrijebiti za nista drugo osim DXCC awards.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A5TO

Citat: 9A2JK  u 10. Veljača 2010, 19:19:42
6. Pitanje:
Da li dobivate poruku:
Error message: certificate has expired
Certifikati su za oba klupska znaka napravljeni prije otprilike mjesec dana. Danas sam ponovo pokušao napraviti .p12 fajl i nije bilo nikakvih problema.
Odobreni certifikati vrijede 3 godine.

73,

Tom, 9A5TO
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A3SM

I moje skromno iskustvo sa LOTW je pozitivno.Uz redovno čekiranje svake godine kod ARRL-ovih checkera , uz pomoć Nene - 9A5AN instalirao sam potrebno za aktivaciju LOTW-a , poslao potrebne dokaze u kratko vrijeme sam uspio svoj log podići na LOTW i gle čuda 403 nove veze po bandovima ili modovima ... jako dobro i brzi skok u CHALENGE na 1943 ....
Ali ,,, nisam uspio podići log od YT2SM od 23.02.1988 do 05.07.1992 jer kad bi išao upisati DXCC tamo je ukinuta YU koja je u to doba bila aktivna tako da tih oko 10.000 veza nisam uploadirao .. ako netko zna kako da ovo riješim i hoće pomoći unaprijed zahvaljujem.
VY 73 de Mato - 9A3SM

9A3TA

Alo, drug, napisal sam ranije, može, kako ne, pod DXCC Serbia, dobio takav mail od njih oko ove Nove godine...

Nevjerojatno da do 2010.g.:

1. Juga nije deleted...
2. nitko izvan DXCC Serbia nije im spomenuo bližu i daljnju rodbinu...
3. nitko od njih nije čitao neke dnevne novine, negdje valjda piše o nekakvim promjenama...
4. nitko od njih ne koristi internet, i tam piše ponešto...

itd, itd...

MARTINEEE...
Prodajem ili mijenjam opremu...

9A3TN

Citat:Boris, dozvola i kopija osobnog dokumenta (npr. vozačka ili prva stranica putovnice)
šalju se samo poštom. Ništa e-mail, papir poštom.
Martine!

Prije 10 dana poslao sam zahtjev za dodjelu certifikata (tg6 datoteka) slijedeći tvoje upute, ali do sada nema odgovora iz ARRL-a.
Pitanje: što sada?. Da li ima smisla slati poštom presliku dozvole i osobne ili još čekati njihov odgovor (mail)?.

Boris
9a3tn

9A2TN

Odgovor Mati
Ja sam to davno napravio. Kada već imaš certifikat za 9A znak sada još samo zatraži elektronskom poštom šifru za stari znak. Sve što si imao priznat će ti se bez obzira što će ti tamo pisati zemlja Srbija.
Odgovor Borisu
Neznam gdje je "puklo" (piši ponovo) ali i pošalji npr. potvrdu HRS-a POŠTOM. Meni je sve išlo brzo. Više puta sam mijenjao šifru (formatiraš, greškom obrišeš) i odgovor bi dobio uglanom isti dan, par puta i za sat vremena (pomogao sam Marinu 9A5MT, Kruni 9A3IJ i drugima pa je i kod njih bio sličan slučaj a odgovor stizao brzo)
Moja iskustva su pozitivna

9A2JK

Trenutno sam malo QRL. Nadam se da ću od četvrtka imati
malo više vremena pa ću pokušati riješti problem starih
YU znakova u LoTW.

Boris, 9A3TN – ARRL će ti poslati cetifikat tek kad od
tebe prime kopije dokumenata koje treba poslati poštom.
Međutim, nakon što si poslao zahtjev za certifikat,
(TQ5 datoteku), trebao si primiti e-mail u kojem te
obavještavaju da pošalješ dokumente. Uz pretpostavku da
si u zahtjevu napisao točnu e-mail adresu, a budući da
je prošlo 10 dana, predlažem da pošalješ upit da li su
primili tvoj zahtjev, na e-mail na adresu lotw-help@arrl.org

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A3SM

Hvala svima na pomoći ipak očekujem da kad Martin uspije to riješiti javi mi da pokušam ponovno ... idem vidjeti iako sam probao unijeti pod Serbia i sa ključem od sadašnjeg znaka jer mi je Amer tako napisao ipak nije išlo ...
Pokušavam ponovno

VY 73 de Mato - 9A3SM

9A2TN

Mato, moraš paziti datume koje upisuješ (i kako ih upisuješ). Ako je za stare veze, upiši početni i završni datum onaj koji si dobio (tono upiši), možda je tu greška. Provjeri i do kada ti zlatni ključ vrijedi (meni jednom davno istekao datum).