• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

LoTW - iskustva

Autor 9A2JK, 07. Prosinac 2008, 11:50:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2TN

I ja sam LoTW sa pozitivnim iskustvima.
Imam 83.733 veze (oko 24.000 ex YU). 6.284 potvrđene veze: Možda bi bilo i više da nisam malo u početku zabrljao (kod prijenosa iz jednog loga u drugi pobrkao vremena npr. 12:22:33 uzeo samo četiri znamenke pa ispalo 22:33 - opomena drugima). A sad pitaj Boga šta je zabrljano?
Krajem 2008. poslao i preko LoTW potvrdio 291 vezu (+ Mark papirnato, posebno). Imam sve bandove DXCC osim 6m (98). Kada sam vidio da ne stižu QSLke poslato 10-tak direktno i sada čekam.
Zaključak, puno lakše i brže. Prednost dajem LoTW-u ali volim i kartice (karta je karta pa makar i jednom). Kartu zadržim a potvrđujem LoTW.

9A7YY

Citat: 9A4SS  u 12. Siječanj 2009, 22:26:33

Pozdrav svima,
neka kaže tko šta hoće ali LoTW je zakon, a zahvaljujući Martinu (prijevodu na hrvatski) čak i onima koji ne znaju engleski.

73 de Stjepan

Nije da mi engleski predstavlja problem ali da nije bilo Martinovog prijevoda i naputaka teško bi me LoTW vidio.
I zato, Martine hvala a kad se vidimo onda ćemo ....... 

9A9L

Sad kad su "djecje bolesti" uz pomoc Kathy Allison iz LOTW, izlijecene status na LOTW prikazuje 305 cfmd i 5BDXCC ready made for sending.
Jos nedostaje nesto za challenge ali i to ce biti kad deda Mark precekira ovo sto kosta postarinu.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A2JK

Citat: 9A8A  u 12. Siječanj 2009, 17:55:54

Ako te karte nisu na 160m i da sam ti ih ja pregledao platio bi samo 25 KUNA za poštarinu da ti pošaljem papire u USA  ;D.....

73's Mark

Mislim ja i na tebe Mark, ali pola je bilo 160 m, pa sam onda odlučio sve poslati
na jedno mjesto. Za tebe ću imati poveći paket, cca 500 komada, za DXCC Chalenge, ali to tek kad spremim. Valjda hoću do proljeća.

Citat: 9A9L  u 12. Siječanj 2009, 20:07:02
Najte vi podravca zezati....sad tuguje za dolerosima a sretan zbog vracenih karata....nezna se jesu li suze radosnice ili tuzne...

;D  ;D

Citat: 9A5CY  u 12. Siječanj 2009, 17:41:52
- prijavite svoje veze u LoTW, ali samo one koje su vam do sada potvrđene.
  Na taj vam način mogu razni DXCC entiteti biti potvrđeni od DXCC deska.
  Opet ćete platiti nešto novaca za pregled prijavljenih DXCC entiteta po   opsezima i modu, ali bar ćete uštedjeti na poštarinama (iz 9A u USA i obrnuto)  te na pretrpljenom strahu hoće li vam se QSLkarte ikad vratiti u vaše ruke ?

Bolje pošaljite cijeli log u LoTW. Jednostavnije je vam kod slanja.
Osim toga, mislite i na druge kojima bi vaš QSO mogao nekad biti
novi entitet na nekom bandu ili vrsti emisije. Nikad ne znate kad će
netko novi poslati svoj log sa QSO-ima iz zadnjih 15 ili 30 godina.

Citat: 9A7YY  u 12. Siječanj 2009, 16:59:55
Poslušao ja prijatelja Martina i stavio svoj log na LoTW.
Replay rate 5,2 %.
Martine hoće li bit bolje?  ;)
Ja vjerujem da hoće. Sve više amatera koristi računala, a samim tim
će biti i sve više korisnika LoTW.
Primijetio sam da je i sve više onih koji nakon velikih natjecanja
odmah (nakon što su poslali cabrillo organizatoru) šalju log i u LoTW.

Citat: 9A9L  u 13. Siječanj 2009, 07:46:10
Sad kad su "djecje bolesti" uz pomoc Kathy Allison iz LOTW, izlijecene status na LOTW prikazuje 305 cfmd i 5BDXCC ready made for sending.
Jos nedostaje nesto za challenge ali i to ce biti kad deda Mark precekira ovo sto kosta postarinu.

Leone čestitam. Je, treba misliti i na deda Marka da i on zaradi za pivicu.  ;)

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A9L

E Martine, ja sam siguran da deda Mark posluje sa deficitom. Neki placaju u kunama, neki u ojrima a on jadnicak to mora nositi u bank mjenjati. A jos kad mu stigne i racun od mastera ....
I mene muci challenge, ali jos vise me muci plaketa za 5Bdxcc. Necu ni pogledati koliko to kosta. A i 500 kredita za pregled je nekih 75 dolerosa . No, odvajat cu od usta.....pesu pa cu valjda skupiti....HI

73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A2TN

Eto, napisao sam da na 6m imam 98 zemalja CFMD. Da sam čekao do danas mogao sam reći NAPOKON i 101 na 6m. Došlo direkt, al i koštalo.
Sad više nemam šta raditi. Svi bandovi DXCC a i Chall skoro 2.000 (fali par kom).
Moram čekati da se otvore gornji bandovi, tu sam malo tanji, pogotovo 12m. Računaš da uvijek imaš vremena pa misliš, stignem ja odraditi a ono ode k vragu, ja posjedio, štap mi još ne treba ali...
Slažem se sa Martinom da treba slati dnevnike. Uvijek nekom nešto treba. Zato sam prepisao i YU dnevnik i poslao.

9A2JK

Nisam već dugo ništa pisao o LoTW (niti ga ''reklamirao''  :'().
Čini mi se da se od ove nove godine pojavio problem sa Logbook of The World certifikatima.
Zato bi molio korisnike da na svojem računalu provjere:

1. Pokrenite TQSLCert
2. Klik desnom tipkom miša na certifikat
3. Klikom na Properties provjerite datum da kad vrijedi certifikat Expires:
4. Zatvorite prozor poruke (klik na Close)
5. Pokušajte napraviti sigurnosnu kopiju certifikata – datoteku .p12 kao što je opisano na linku
http://www.hamradio.hr/9a2jk/backup_cert.html

6. Pitanje:
Da li dobivate poruku:
Error message: certificate has expired

Ako dobivate ovakvu poruku, proglem je moguće lako riješiti. Zato bi molio korisnike LoTW koji
imaju ovaj problem, da mi se jave na e-mail (adresa je tipa: moj_znak @ hamradio.hr)

73
Martin 9A2JK

9A3TN

Martine!

Mogu li se dokumenti koje treba slati (dozvola i kopija nekog dokumenta) skenirati i poslati mailom ili se to mora poslati isključivo poštom

Boris
9a3tn

9A3TA

Obzirom na naslov, evo moje 3 lipe:

1. potvrda na LoTW 16%, na eQSL ipak 23%...

2. samo zato jer je većina radioamatera polupismeno...LoTW potpuno razlikuje 9A3TA i 9A3TA/p, upravo za 9A3TA/p imam malo potvrda...nema šveranja...

3. i meni osobno najbezveznije... probao sam unijeti YT2TA... može, kako ne, ali pod DXCC Serbia... ak su mogli brisat Čehoslovačku i DDR, kaj im sirota Juga tolko znači... odustao od toga...

Pozz Dado
Prodajem ili mijenjam opremu...

9A2QP

Pozdrav Martine i hvala na pomoci 239 preko LotW potvrdjeno i jos 555 QSL za dedu Marka hi a kaj moremo kad se mora mora se jos cekamo samo dvije QSL na 80mi idemo u akciju.Stvarno dobro to s LotW
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

9A5TO

Iako ne volim čitati upute, nego radije sam eksperimentiram ipak kod registracije preporučam Martinove upute (ili englesku veziju) jer teško bi se čovjek snašao bez toga i odradio posao bez grešaka do kraja.

Najteže je sjetiti se nakon tjedan dana lozinke za certifikat koju čovjek krivo upiše  ;D na sreću broj mogućih kombinacija ne prelazi 100, a onda se kreće i na one slučajne i upali!!!

Palac gore za LoTW!

73,

Tom, 9A5TO

P.S. Trenutno za klub 13,528 QSO records and 3,664 QSL records, bez prevelikog vraćanja u prošlost. Ipak je budućnost pred nama ;-)
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A2JK

Boris, dozvola i kopija osobnog dokumenta (npr. vozačka ili prva stranica putovnice)
šalju se samo poštom. Ništa e-mail, papir poštom.

Dado, ni ja nisam svoje YU veze još prepisao u računalo, tako da nemam priaktičnog
iskustva kako ovaj problem riješiti. Ipak uvjeren sam da je to moguće.

Temu sam ponovno otvorio, jer se izgleda pojavio problem sa certifikatima. Možda je
to samo kod mene (ja sam to riješio), ali ipak ...
Zato vas molim pokušajte napraviti sigurnosnu kopiju certifikata i javite rezultat.

73
Martin 9A2JK

9A5CW

Bok, 14000 qso od toga 3113 potvrdjeno via LoTW,
u prilogu stats

73
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

VE3ZIK

You have 30,293 QSO records
You have 5,778 QSL records

19% :-)

73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ

VE3ZIK

Citat: 9A2JK  u 11. Veljača 2010, 09:04:10
Boris, dozvola i kopija osobnog dokumenta (npr. vozačka ili prva stranica putovnice)
šalju se samo poštom. Ništa e-mail, papir poštom.

Dado, ni ja nisam svoje YU veze još prepisao u računalo, tako da nemam priaktičnog
iskustva kako ovaj problem riješiti. Ipak uvjeren sam da je to moguće.

Temu sam ponovno otvorio, jer se izgleda pojavio problem sa certifikatima. Možda je
to samo kod mene (ja sam to riješio), ali ipak ...
Zato vas molim pokušajte napraviti sigurnosnu kopiju certifikata i javite rezultat.

73
Martin 9A2JK

meni pise da je sertifikat istekao? :)

Hm, doduse, sve sam imao na starom kompu ali sam sve key sacuvao i instalirao Win 7.
Martine, ti rece da znas rijestiti ovaj problem, moze i na PM i/ili mail...
73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ