• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Cavtat 2008

Autor 9A6AA, 14. Studeni 2008, 11:48:49

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

n1yu

Emire, podseti me na jedan dobar vic sa malisanom koji sedi na kahlici, pored njega rola WC papira i napis: Job is not finished until paperwork is done!  Pored svih pohvala HRS, da li je nepristojno zamoliti za lektorisanje ociglednih gresaka u internet izvestavanju na engleskom?  Ja sam toga problema bio svestan jos od WRTC-2000 i pravovremeno upozorio 9A6A.

Mnogi stranci nece na to upozoriti iz pristojnosti!  Nema potrebe prisecati se jelovnika na stranim jezicima u pocetcima naseg turizma...

U prilogu je moja slika ispred kuce Ive Banca, Yale, HHO na Gruzu.

9A4RV

Citat: 9A6AA  u 22. Studeni 2008, 10:47:45
... poimanje Forumske demokracije razlikuje od moga (poimanja). Upravo sam ti zbog toga, kada sam uređivao ovaj web, zabranio pristup na Forum (ali te Pero, 9A6A, iz meni nejasnih razloga, nakon toga abolirao).

Iako nisi jedina osoba koja ima snažnu potrebu da pokaže da je pametnija od ostalih koji se pojavljuju na HRS-ovom Forumu, ipak te molim da ispade ovakvoga tipa ispoljavaš na onom topicu koji guta sve i svašta.

Ovdje je ipak riječ o IARU konferenciji u Cavtatu, koja je uspješno održana na ponos svih 9A radioamatera.

9A6AA

Mir među Vama !

Ime fotografije govori više nego je potrebno.

Romildo, 9A4RV

9A6AA

Citat: n1yu  u 22. Studeni 2008, 12:55:51
¸... Pored svih pohvala HRS, da li je nepristojno zamoliti za lektorisanje ociglednih gresaka u internet izvestavanju na engleskom?  Ja sam toga problema bio svestan jos od WRTC-2000 i pravovremeno upozorio 9A6A.

Mnogi stranci nece na to upozoriti iz pristojnosti!  Nema potrebe prisecati se jelovnika na stranim jezicima u pocetcima naseg turizma...

U prilogu je moja slika ispred kuce Ive Banca, Yale, HHO na Gruzu.

Razlika između jednog inteligentnog i pristojnog Davea, K1ZZ, i jednog pametnog i nepristojnog Marijana, N1YU, je u tome što me prvi pitao tko radu Cavtat 2008 web kako bi mu sugerirao neke ispravke, a drugi je te pogreške koristio da bi se eksponirao na Forumu i omalovažio domaćina.

Uz sve uvažavanje naše Tihane, krivoj si osobi obećao prilog za Radio HRS. Bilo je tu nekoliko članova IO HRS-a koji su te mogli saslušati i dati savjet glede toga.

I ne diraj mi 9A4RV.

9A6AA
"DX never sleeps..."

n1yu

Citat:
Mir među Vama !

Ime fotografije govori više nego je potrebno.

Romildo, 9A4RV

Zlocesti Romildo, sada si me lepo nasmijao!  Prije desetak godina je moj prezimenjak OC Ljubisa, 5A/YU7AU organizovao proslavu 1. Maja u Deliblatskoj Pescari pored Panceva.  Jagnje na raznju smo okrenuli kod starog radioamatera Dragana koji je kasno dobio sina.  Ovaj je okolo trckarao sa plasticnom puskom imitirajuci tadasnjeg srpskog "junaka" Legiju.  Nastavak price svi znamo, a cekamo i rezultate nekih sudjenja u Hagu...

n1yu

Emire, vidim da si u elementu jer ponovo cuvas "drzavu i poredak"!  Opusti se, mirovinu treba sto duze dobijati mada si ti uvek bio na teretu poreznika.  Tri greske u prve tri engleske recenice je ipak previse i za Balkan...

Tihanu sam "napao" u prisustvu Predsednika HRS, a Marinu nasamo  ;D

Poucen iskustvom WRTC2K o neznanju engleskog kod radioamatera, predlozio sam Peri, da vam to profesionalno odradim po ARRL standardima ali novom vodstvu nisam to ponovio.  Ocigledno sam ja pogresio ali me nije preskupo stajalo ;D

9A2JK

Citat: 9a4rv  u 21. Studeni 2008, 22:14:47
Žalosno je da se dosta amatera ne želi logirati na ovaj forum pod svojom oznakom dok čita razne Falše penise ili pak bolesne provokatore.

Točno. Nesrazmjerno je velik broj onih koji samo čitaju.
Očito svojom šutnjom iskazuju neslaganje sa svima koji
guše ovaj forum sa tememam koje nisu radioamaterske i
suprotne su duhu radioamaterizma.

Predlažem da se postovi koji nemaju veze sa radioamaterizmom
jednostavno brišu. Onima kojima to smeta, predlažem da
otvore svoj blog i neka pišu što i koliko ih volja.
To je bar jednostavno. Ako pak ne znaju kako otvoriti
vlastiti blog, siguran sam da će se na forumu naći
netko tko će rado pomoći.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A4QV

Pozdrav,

Mario, svoje odlično poznavanje Engleskog jezika mogao si bolje "unovčiti" diskretnim savjetom osobi koja je zadužena za sadržaj i uređivanje materijala stranice Cavtat IARU, kako ti je i Emir objasnio. Vjerovatno bi to bio bod plus za tebe, ovako ipak nula bodova.

Slažem se da, nije ugodno ni reprezentativno imati greške na stranicama koje su bilo zasigurno dobro čitane i od kojih se tražila informacija više a i možda čitanje između redova, kako bi se saznalo što više novosti koji su se desile u Cavtatu.

No, tko radi taj i griješi, bit će nam ovo školica za idući put, kad već moramo učiti na svojim greškama.

A da nije sve tako bajno ni kod tebe, vjeruj mi i kod tebe sam našao grešaka, kako tehničke naravi tako i pravopisne ali se do sada nisam na to obazirao upravo zbog gore navedene rečenice.

Evo zadnji biser ti je ovaj:

Citat: n1yu  u 22. Studeni 2008, 08:19:23

Posledice takvog razvoja su najvidljivije na Susaku, a ima ih puno, nazalost, i u maloj dezeli pod Alpama.

Na svim Južnoslavenskim jezicima koje poznaješ, otok se zove Susak, pa je onda logično da je ....nešto najvidljivije na Susku a ne na Susaku kako ti kažeš. Pazi da mi ne uvrijediš Sušačane, to su ti oni na Riječini, gdje je nekad davno bila granica Italije i .....

Srdačan pozdrav i vjeruj mi ,zanimljivije je čitati i gledati tvoje radove oko lineara nego ove piz.....e.
Zato drži se tehnike, a ovo lupetanje pusti za onog Darka na 3675, vjeruj mi dostigao si taj rang.

QV

n1yu

Adame, ja sam vise puta ponovljao, da vec 30 godina ne zivim na podrucju maternjeg jezika pa me moje greske ne zabrinjavaju.  Tome jos dodaj i sve cesce tipkarske sa 63 godine, CW kratice i PC programiranje.  Nazalost su najcesce primjedbe na ekavicu pa polako prelazim na ikavicu  ;D

Blogovi nisu preterano poseceni, a i tamo preovladjuju anonimni citaoci sto se lepo vidi iz komentara 9A9AA na odlicnom hrs.blogger.hr  Moj je na http://s56a.blogspot.com/2008/11/obama.html ali ja ne volim monologe.  Ne volim preterano raditi niti pojacala ver. 3.0 ali uvek dodam nesto novo.  Ovoga puta negativni napon na G1  ;D

9A6AA

Citat: n1yu  u 22. Studeni 2008, 17:47:28
Emire, vidim da si u elementu jer ponovo cuvas "drzavu i poredak"!  Opusti se, mirovinu treba sto duze dobijati mada si ti uvek bio na teretu poreznika.  Tri greske u prve tri engleske recenice je ipak previse i za Balkan...

Mario,
Cavtat 2008 uspješno se završio i pored tog tereta.
Izgleda da su čelnici IARU-a prozreli tvoje namjere pa su Marinu zaštitili od tebe odredivši joj mjesto na gala večeri za stolom namijenjenom vip uzvanicima, između (do)sadašnjeg tajnika (G3BJ) i predsjednika (LA2RR) IARU R1.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A2D

Iscrpno izvješće by Emir možete pročitati na http://www.hztk.hr/?A=NOVH&GRUPA=3&SIF=109 . Naravno, ovo što je jedino Krešino ime bez zadebljanja, to je potpuno "slučajno". Bitno je da neka druga strše na počasnom mjestu.

73 de 9a2d

9a6c

Uopće ne sumnjam da se radi o nenamjernom propustu koji će Emir svakako ispraviti kako bi zadržao status objektivnog i ozbiljnog izvjestioca.

'ko drukčije kaže,
taj kleveće i laže

GG