• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Cavtat 2008

Autor 9A6AA, 14. Studeni 2008, 11:48:49

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A1AA

OK Emire, hvala za info.
Pratim Balkan DX grupu i SKY CC grupu a tamo je izašlo dosta zgodnih komentara pa reko da vidim u čemu je poanta ::)
Kažu da je sutra fešta na Obosniku kod Raleta 4O3A. Nadam se da tamo nije vrijeme kao ovdje, tmurno, kišovito i hladno :(
73, Ivo 9A1AA

n1yu

Citat: 9A1AA  u 20. Studeni 2008, 16:15:50
U mome prijašnjem postu stoji EMIRE.....
Najmanje sam tražio mišljenje od tebe MMM.
Iskreno, ne volim ljude koji na Forumu HRVATSKOG radioamaterskom saveza PLJUJU po Hrvatima pa te molim da me se kloniš......THE END

Stvarno pise Emir ali te stvari se onda uredjuju privatnom postom, a ne na javnom forumu na kojem svi imaju jednako pravo ucesca.

Hrvati koji dva puta ponove banalnu tipkarsku gresku svakako zasluzuju kritiku.  Isto tako su zasluzili mnogobrojne pohvale na sinocnoj gala veceri.  Nazalost se niko nije setio 9A6A i 9A6AA koji su puno pomogli u pripremama.  Marina je bila spomenuta sa strane LA2RR.

Ivo, mozda ti jos uvek zivis u nekim proslim vremenima jednoumlja?  To je danas preraslo u lazno domoljublje.

Dve butelje plavca vinarije Milos iz Ponikvi sretno prispele u LJU! Sir i vrhnje takodjer ali kukuruznog kruha nazalost vise nema...

9A6AA

Citat: n1yu  u 21. Studeni 2008, 12:33:08

...Nazalost se niko nije setio 9A6A i 9A6AA koji su puno pomogli u pripremama...

Sve je to već prošlo svršeno vrijeme i za moj 40-godišnji radioamaterski staž potpuno nebitno...

Meni je drago da sam u lobiranju bio uspješniji od tebe... Izgleda da je osim (tvog) solidnog engleskog, za taj posao potrebno nešto više, a ti to nemaš...

Sada kada znam da ti je Goran dao pozivnicu za gala večeru, razmislit ću da li nastaviti s pripremama za njegovu S5 expediciju na Palagruzu  ;)

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A3VV

Citat: n1yu  u 21. Studeni 2008, 12:33:08
...

Hrvati koji dva puta ponove banalnu tipkarsku gresku svakako zasluzuju kritiku.

...
A kako bi bilo da ti, Marijane, kao Hrvat (a ti to jesi ma koliko se trudio biti Jugoslovenom), konačno probaš na ovom forumu pisati hrvatski? Žalosno bi bilo ako ga ne znaš. A još je žalosnije što mu pretpostavljaš neki drugi jezik.

Damir, 9A3VV
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

n1yu

Emire, sam znas, da sam ja tri dana uglavnom proslavljao pobedu Obame sa KA1ZD.  YT1AD je prisutan u IARU vec 15 godina, a njegov rad na opsezima mu je najbolji lobi u pet stranih jezika.  Nazalost je ovo tuzan period srpske istorije pa je tesko dobiti arapske glasove u R1.

Damire, ja sam racionalan covek pa stedim pri odvecnom IJ!  O stilu recenice ponekad razmislim zahvaljujuci 9A2AA objasnjenju minornih razlika izmedju srpskog i hrvatskog jezika.  Novorijek je posebno naporan no znanje (staro)slovenackog pomaze u retrogradnim trendovima  ;D

9A3VV

Citat: n1yu  u 21. Studeni 2008, 17:40:39
...
Damire, ja sam racionalan covek pa stedim pri odvecnom IJ!  O stilu recenice ponekad razmislim zahvaljujuci 9A2AA objasnjenju minornih razlika izmedju srpskog i hrvatskog jezika.  Novorijek je posebno naporan no znanje (staro)slovenackog pomaze u retrogradnim trendovima  ;D

Kakiš li ga Marijane, kakiš... A valjda drugo i ne znaš!? Razlike između hrvatskog i srpskog jezika nisu minorne. Dapače. I nije novorijek nego jezik tvoga naroda Marijane Miletiću. Sram te bilo što ga negiraš! Time negiraš svoje pretke i sebe. Za to shvatiti ne trebaju neke velike škole... Glede retrogradnih trendova reći ću ti da retrogradnijeg od tvog veličanja crkotine zvane Jugoslavija nema.

Sapienti sat!

PS: "Stupidity is cosmic force" napisao si u svom profilu. Razmisli malo...
73 Damir 9A3VV
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

n1yu

IARU congrated Croatian Amateur Radio Association

Damire, prevedi mi ovaj najnoviji naslov jer to ipak nije dio moje kulture!

Reci mi, na kojem se svetskom univerzitetu posebno studiraju srpski, hrvatski, bosanski i crnogorski jezik?  Jugoslovenskog jezika nije bilo!

Koliko je NOVIH rijecnika hrvatskog jezika izdano od 1990-ih? 

9A3VV

Citat: n1yu  u 21. Studeni 2008, 18:06:35
IARU congrated Croatian Amateur Radio Association

Damire, prevedi mi ovaj najnoviji naslov jer to ipak nije dio moje kulture!

Reci mi, na kojem se svetskom univerzitetu posebno studiraju srpski, hrvatski, bosanski i crnogorski jezik?  Jugoslovenskog jezika nije bilo!

Koliko je NOVIH rijecnika hrvatskog jezika izdano od 1990-ih? 

Hm, pa recimo da bi to značilo IARU je pozdravila (ili čestitala?) HRS, nisam baš stručnjak za engleski jezik, a nemam pri ruci ni rječnik.

Glede broja svjetskih sveučilišta u svijetu koja imaju katedre hrvatskog, srpskog i inih slavenskih jezika - to ne znam jer me nikada nije zanimalo. Meni je bitno da ja, koji sam u BiH 41 i pol godinu bio podvrgnut ispiranju mozga bratstvom i jedinstvom i "srpsko-hrvatskim jezikom", shvatim kako je sve to bila jedna velika, bezočna laž i naučim ispravno govoriti svoj maternji jezik. Hrvatski! I, evo, učim ga devetnaestu godinu, pa sam ponešto i naučio. Moglo bi i bolje, no imajući u vidu moje godine, ni ovo nije za baciti.

Novih rječnika? Pojma nemam, ni to nije nešto što bi mene zanimalo, to prepuštam đacima, studentima, nastavnicima hrvatskog jezika, piscima, lektorima, novinarima (ovi se zadnji baš ne mogu pohvaliti pismenošću!), njima trebaju riječnici i pravopisi kako bi što bolje svladali jezične finese, ne meni. Meni je i ovako dobro.

A ti, Marijane, ako nemaš pametnija posla, guglaj i broji sveučilišta i izdanja riječnika. Ne moraš mi javiti što si utvrdio, ne zanima me.

I, da ne duljimo, neću s tobom razvlačiti žvaku, podsjetit ću te na onu staru: besposlen pop i jariće krsti. Ta je univerzalna za oba jezika, a ni na koga se ne odnosi kao na tebe.

'ajd' uzdravlje!
73 Damir 9A3VV

9A4RV

Citat: 9A1AA  u 20. Studeni 2008, 16:15:50
U mome prijašnjem postu stoji EMIRE.....
Najmanje sam tražio mišljenje od tebe MMM.
Iskreno, ne volim ljude koji na Forumu HRVATSKOG radioamaterskom saveza PLJUJU po Hrvatima pa te molim da me se kloniš......THE END

Bravo Ivo !

Sloboda govora i ignoriranje Trolova (je li to s velikim ili mali slovom?
Ma, ovaj je TROL na kvadrat, kao i sve - ima granice.

Žalosno je da se dosta amatera ne želi logirati na ovaj forum pod svojom oznakom dok čita razne Falše penise ili pak bolesne provokatore.

Ako mi se netko ne sviđa ne znači da ga moram sresti ili pozdraviti, a kamo li s njime razgovarati. Odraditi vezu u natjecanju ću sa svima ali vrijeme je da se prekine sa politiziranjem na ovim stranicama.

Naš hobi postaje gorak pristupom na ovaj forum.

Petre, sjetim te se svaki put kada se tamonekiseronja javi na ovome forumu.
Kada smo bili pošteđeni njegovih bolesnih podbadanja - rehabilitirao si ga.

A sada očekujem kaznu.
Za 'govor mržnje'.

A da bude kako su nas već navikli - evo i ovo:
Poslanci so po devetih urah razprave s 56 glasovi za in 30 proti potrdili vladno ekipo premierja Boruta Pahorja. ...

Francuska je, nezadovoljna činjenicom da tijekom njihova predsjedanja nisu otvorena sva pregovaračka poglavlja s Hrvatskom, Sloveniji poslala novi prijedlog hitnog deblokiranja hrvatskih pregovora.

I NIJE 'što južnije - to tužnije'.
Meni je dobro.
Naučio sam.
320 dokazanih godina genima na otoku.

Zločesti Romildo, 9A4RV

p.s.
Drago je meni za Cavtat. I trud svih oko pripreme i realizacije, bez obzira na imena i količinu uložene energije.
Važno je da je svima na čast.

p.s. II
Kako je ovo radioamaterski forum, osjaćao sam se odgovornim, kao radioamater, izraziti svoj stav prema negativnom načinu korištenja sloboda koje imamo.
Svi mi.
Bez obzira da li smo 'napredni', 'pametni', 'obrazovani', dovoljno stari ili pak lijepi, živimo tamo ili onamo, 'naši' ili 'njihovi'.

p.s. III
Ne, niste pogriješili, ovo je bila Tema: Cavtat 2008.

9A6AA

Citat: n1yu  u 21. Studeni 2008, 17:40:39
Emire, sam znas, da sam ja tri dana uglavnom proslavljao pobedu Obame sa KA1ZD.  YT1AD je prisutan u IARU vec 15 godina, a njegov rad na opsezima mu je najbolji lobi u pet stranih jezika.  Nazalost je ovo tuzan period srpske istorije pa je tesko dobiti arapske glasove u R1...

E, pa nemoj sada mene p(r)ozivati ka' svjedoka! Ja samo znam da je Linda jedan dan pitala za tebe, a drugi dan ti za nju. Inače, upoznat sam s njenom ulogom u njihovim izborima a tu smo temu apsolvirali dok si ti pokušavao pronaći hotel "Croatiu" i nije joj mjesto ovdje.
Isto tako, dok je Dave, K1ZZ, čekirao QSL-ke koje smo mu 9A2AA i ja donijeli, tebe nije bilo ni u talonu. Pretpostavljam da si ono upozorenje, objavljeno na HRS webu, da će pristup IARU Konferenciji biti dozvoljen samo akreditiranim osobama, baš doslovno shvatio. Vjerojatno je pametnjaković koji je to stavio, shvatio da je malo pretjerao, pa je taj biser ubrzo maknut s web-a.

Nisi u pravu tvrdeći da je nekome "njegov rad na opsezima ... najbolji lobi (u pet stranih jezika)". Cavtat je to najbolje demantirao. Jedino si u pravu kada kažeš o "tužnom periodu" nečije povijesti. Tužniji je da tužniji (skoro) ne može biti. Dotaknuti će dno pojavom u eteru operatora s Kosova.

I, nisu u pitanju bili samo arapski glasovi. Zar ne?

Očekujem da će novi predsjednik IARU R1 (Hans, PB2T), ma što ti mislio o njemu, i iduće godine doći na par dana k meni na Lošinj. Možda i zato što je preživio moju kuhinju... ;)

9A6AA
"DX never sleeps..."

n1yu

Croatia je jos uvek na istom mestu gde je bila 1970-ih tokom moje prve posete.  Raduje me, da i Mestrovicev mauzolej jos uvek stoji mada bez ikakvog kulturno-istorijskog natpisa.

Ukoliko si dobar kuhar, pokusacu nagovoriti YT1AD da te posetimo njegovim brodom iz Bara jer je on i veliki ljubitelj Vrbnicke zlahtine.  Nema smisla da ponovo aktivira Gulite island pored Tunizijske obale.  DBV, Rab, Losinj i Opatija su uvek bili moji turisticki favoriti.  Naravno i Istra...

n1yu

Zločesti Romildo, 9A4RV napisa: 320 dokazanih godina genima na otoku.

Posledice takvog razvoja su najvidljivije na Susaku, a ima ih puno, nazalost, i u maloj dezeli pod Alpama.

Ja sam ocekivao kaznu za ubojice Ivane Hodak i Iva Pukanica no ipak sam prekinuo sutnju i otisao u Cavtat.  Lijepa nasa je prijatnija u Dubrovackom okruzenju.  Ipak nismo svi mi Norci...

Bilo bi lijepo videti bivse predsednike HRS kao goste na IARU susretima ali taj nivo demokratske politicke kulture jos nismo dostigli.  Cavtat je uspesno zavrsen, fotogalerija ce se napuniti, natpisi valjda lektorirati jer to ipak ostaje.

9A7YY

Ispričavam se što nije vezano uz temu ali razumijeti će te.

Saša, pa dokad će nas ova gornja spodoba terorizirati svojim bljezgarijama?

n1yu

1.  island mentality 
(p.)A psychological state more than a geographic state of a person: a belief in a community's or culture's superiority, correctness, or specialness compared to other communities or cultures. Inspired by positive-minded well-meaning groupthink, increasing homogeniety over time, isolation-induced ignorance of other cultures or communities, fear of the unknown or being outnumbered (and a desire to compensate for their smallness amid the world), and lack of conflict with/lack of destruction by other communities (improving relative progress and social harmony and giving some creedence to their feelings of superiority).

Progressive and possessive attributes of English and Japanese histories show an island mentality.

2.  island mentality 
(n.) The idea that you are better than everybody else, usually true.

My island mentality forces me to shit down the throats of every foreign riff raff that dares to offend. Consider yourselves warned, before you consider yourselves smoten!

Za bolje razumevanje reakcija otocana!  Tema je International Amateur...

9A6AA

Citat: n1yu  u 22. Studeni 2008, 08:19:23

Marijane,

već odavno je očito da se tvoje poimanje Forumske demokracije razlikuje od moga (poimanja). Upravo sam ti zbog toga, kada sam uređivao ovaj web, zabranio pristup na Forum (ali te Pero, 9A6A, iz meni nejasnih razloga, nakon toga abolirao).

Iako nisi jedina osoba koja ima snažnu potrebu da pokaže da je pametnija od ostalih koji se pojavljuju na HRS-ovom Forumu, ipak te molim da ispade ovakvoga tipa ispoljavaš na onom topicu koji guta sve i svašta.

Ovdje je ipak riječ o IARU konferenciji u Cavtatu, koja je uspješno održana na ponos svih 9A radioamatera.

9A6AA
"DX never sleeps..."