• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Kupnja novog uredjaja

Autor 9A7PLV, 09. Svibanj 2008, 13:07:01

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A7PLV

Pozdrav svima
Eto kao sto u naslovu pise kupio bih novi uredjaj,eh sad su velike dvoumice,koji uzeti,koju firmu,uzeti sve u jednom ili uzeti kv+50MHz,pa posebno 2m i 70cm i dal se npr isplati tolike novce dati za recimo TS-2000 i tako to,pa eto molio bih iskusne da mi pomognu sa svojim misljenjima i savjetima,pa da se odlucim sto kupiti i gdje
Hvala unaprijed
73 de 9a7plv Bruno

9A7YY

A Bruno moj, najpri ti nama reci zašto tebi uređaj treba.
Koji su ti bandovi primarni?
Što misliš raditi s njim?
Ako je za svakodnevnu čakulu, ne treba puno.

9A8DU

:D
Pozdrav,Bruno mislim da bi sa ts 2000 bio zadovoljan,osobno sam ga imao pet puta, zadovoljava , naravno imaš puno boljih uređaja.73 Drago 9a8du (Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A7PLV

Citat: 9A7YY  u 09. Svibanj 2008, 19:26:38
A Bruno moj, najpri ti nama reci zašto tebi uređaj treba.
Koji su ti bandovi primarni?
Što misliš raditi s njim?
Ako je za svakodnevnu čakulu, ne treba puno.

Zasto mi treba uredjaj,pa da bih radio necu ga sigurno gledati  ;)
Volio bih da ima cijeli KV+6m+2m+70cm,s time da recimo nikad nisam radio na 6m i 70cm jer nisam ni imao do sada uredjaj za taj opseg,al bih volio i tu poceti raditi.Pa kao sto sam pitao u prvome post-u,jel bolje uzeti skupa sve da ima u sebi uredjaj ili odvojeno bi bilo bolje?recimo kv+6m i drugi uredjaj da ima 2m i 70cm?
Pa nije bas za svakodnevnu čakulu,zelim se bolje aktivirati,a ne samo od kuce odrzavati veze,nego otici koji put i negdje na planinu ili nesto slicno.
Recimo ovaj TS-2000 ima sve,al me recimo zanima dal je stvarno on isplativ za te puste novce? svidja mi se isto tako kod njega sto ima tnc u sebi.
Zelim nesto kupiti i da sam miran.

73

9A6C

Uzmi TS2000 i uživaj. Što je najgore, ima solidan predajni signal i neloš RX.

Na web stranici SM5BSZ imaš prikaz različitih uređaja na KV i UKV s aspekta faznog šuma, tj čistoće predajnog signala, ali i izdržljivosti na jake signale. Po tome sudi, a ako imaš karticu, na 36 rata nije tako ni  strašno...

100W i osjetljivost u kicroV nisu dovoljni za konačan sud, predlažem ipak malo čitanja prije peglanja, hi.

GG
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A7PLV

Od svih pustih radioamatera ja sam dobio prijedlog od samo dva covjeka i to za isti uredjaj,pa nije valjda da nema nitko drugi vise nekakvi prijedlog?
Strasno.....
9a6c i 9a8du hvala vam...
73

n1yu

Hilberling PT-8000, Made in Deutschland, mada nema 432 MHz :-)

9A8DU

Citat: n1yu  u 11. Svibanj 2008, 22:47:48
Hilberling PT-8000, Made in Deutschland, mada nema 432 MHz :-)

Pozdrav,profesore pa zar taj RU ne košta dobrih 10-12 000€,gledam ga nude ga u nekoliko boja,ja mislim da ts 2000 zadovoljava ,možemo ga svrstati među uređaje srednje klase.73  Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2JK

Malo je teško savjetovati bez dovoljno info o tome što zapravo želiš,
posebno kad za TS-2000 kažeš: ''dal se npr isplati tolike novce dati za
recimo TS-2000'', jer taj uređaj zaista ne spada u cjenovno visoku klasu.

Uređaj koji ima ''sve'' često je kompromis, ali sve zavisi od želja i potreba.

U tvojem slučaju možda ne bi bilo loše razmisliti o FT-897D.
Cijena vrlo privlačna - manje od 800 EUR.
Ima sve, KV, 6m, 2m i 70cm (100 W na KV, manje na drugim opsezima).
Nedostatak: nema antenski tuner, do večine komandi se dolazi preko menija,
što možda ni nije nedostatak, a s obzirom da je uređaj vrlo malen drugačije
i ne može biti.
Na tržištu postoji jako dugo, što je za mene velika prednost.

Malo pogledaj kritike korisnika na www.eham.net/reviews
FT-897 od 232 kritike prosječna ocjena 4,6 (maksimana je 5)
TS-2000 od 387 kritika ocjena je 4,5

Pogledaj što npr. nudi www.wimo.com
Oni sigurno nisu najjeftiniji, ali su odraz što se od novih
uređaja može kupiti i koliki je odnos cijena.
Za večinu uređaja možeš skinuti manuale sa stranice proizvođača za usporedbu.

73,
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

n1yu

9A2JK: FT-897 od 232 kritike prosječna ocjena 4,6 (maksimana je 5)

Verovatno 232 kriticara uopste ne smeta IP3=4 dBm na KV za razliku od TS2K respektabilnih 19 dBm?  Strasno...

9A2JK

Citat: n1yu  u 12. Svibanj 2008, 10:05:21
9A2JK: FT-897 od 232 kritike prosječna ocjena 4,6 (maksimana je 5)

Verovatno 232 kriticara uopste ne smeta IP3=4 dBm na KV za razliku od TS2K respektabilnih 19 dBm?  Strasno...

FT-897D    789,00 EUR
TS-2000  1875,00 EUR

Trenutne cijene sa PDV u DL, dakle umanjiti za (mislim 19%),
dodati poštarinu i špediciju + na sve to 22% PDV i to je cijena kod nas.

Koliko para, toliko muzike.

73,
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A3IV

Nemoj gledati koliko što ima decibela, bez obzira što neki "majstori" kažu. Ako ćeš previše gledati decibele nikad nećeš imati uređaj jer uvijek ima nešto bolje. Kupi FT101 i napravit ćeš više veza nego bez uređaja, bez obzira na decibele. Zanemari ih. Izbroj koliko imaš novaca i pogledaj možeš li što kupiti za to i da li ti se sviđa. Ako nemožeš ništa kupiti ili ti se ništa ne sviđa štedi dalje. Moraš znati i što hoćeš i od toga što hoćeš što ti je bitnije a što manje bitno. Odi na rigpix i pogledaj slike i skini uputstva. Pozovi se na kavu nekome (može i kod mene), pogledaj što čovjek ima i što on kaže. Vjeruj da razliku od -10 db i +30 db nećeš čuti osim u kontestu i na 7 MHz.
Što se tiče Kenwooda u Zagrebu je TS480SAT 6500 kn za keš, +7% za kartice + kamate za 36 tata. Novo, sa garancijom. TS 2000 12000 kn + ostali uvjeti. Pogledaj na www.radioamateri.com.
ON4UN u svojoj knjizi za početnika na nižim opsezima preporuča TS830. Zapamti da onaj s druge strane veze nezna da li radiš na 50 godina starom uređaju ili TS ili FT 897654321. Zna samo kakava je modulacija, kakav ton na telegrafiji da li ti je frekvencija stabilna
Damir
SVE ILI NIŠTA

VE3ZIK

Ne znam, pitanje je koliko ce ti UKV bandovi biti potrebni tj. koliko si na njima aktivan...
Slazem se sa 9A3IV. Ja na KV koristim desetak godina star uredjaj (Icom 738) i vise sam nego zadovoljan, jedino je steta sto nije 736 jer bih imao i 6m na njemu.
Ako volis raditi telegrafiju, CW filter je vise nego potreban. Ako volis DIGI, takodje bi valjalo imati filter za RTTY...
Ja nisam ljubitelj all in one uredaja. Radio sam par puta sa TS2000, nije los uredjaj ali me nervira njegov komplikovan menu...
TS2000 je uredjaj zgodan za svakodnevni rad, ne i za takmicenja.

Napisao si da te zanima rad na svim opsezima, ali ne i sta... CW, SSB, FM, DIGI...?
73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ

9A7PLV

Poštovani
Evo par prijedloga od mene pa da vidim vaša mišljenja:
FT-100D
FT-450
FT-897D
TS-480HX
IC-706MKIIG

Eto zamolio bih vas savjete
Hvala unaprijed
73