• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Kupnja novog uredjaja

Autor 9A7PLV, 09. Svibanj 2008, 13:07:01

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A8DU

:D
Pozdrav,ICOM IC 7400 imao puta dva odličan uređaj .73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A8DU

;)
Pozdrav,pored svih silnih RU ,koji su bili u mom PPS-u,trenutno imam FT 1000 D
,više sam nego zadovoljan,odličan komfor,fantastična selektivnost,prosto sam zaljubljen,vjerujte i moju susjedu sam zapostavio.
73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A3TA

Moje viđenje prvog KV uređaja:

TS-830S/FT-902DM ili TS-530S/901DM/101ZD i njima slični...

Zašto? Za male novce uređaj ima ispravljač, izlaz trpi i lošiji SWR - lampe trpe bolje od tranzistora i ne idete u 500+++ EUR.

Kad hamlet (nema uvrede ikome) stvori dovoljno predznanje da zna razliku između npr. IC-706 i IC-7400, znat će i sam izabrati što mu treba ili što želi...

Odmah odigrati 1000 EUR ili više, pa se razočarati jer to nije to, po meni je bacanje novaca. Starina će i dalje vratiti uloženo, a kod novog je tu ipak i značajan gubitak vrijednosti.

Od nabrojanih nisam imao nijedan, no IC-7400 bi bio meni najbliži...

TS-2000 je nekome super, nekome nije, ja ga osobno ne volim samo zato jer ima previše tipki na premalo prostora za ugodniji rad, meni dosad najdraži je TS-870.

Osim toga, bolje je potrošiti u antene nego u uređaj, korisni efekt je puno veći. TS-2000 i komad žice ili FT-277B sa pravom antenom, ne mora se puno objašnjavati.

Pozdrav Dado
Prodajem ili mijenjam opremu...

n1yu

Citat: 9A7PLV  u 12. Svibanj 2008, 19:30:11
Poštovani
Evo par prijedloga od mene pa da vidim vaša mišljenja:
FT-100D
FT-450
FT-897D
TS-480HX
IC-706MKIIG

Eto zamolio bih vas savjete
Hvala unaprijed
73

TS-480HX sa najboljim IP3!  Nerazumevanje performansi radio uredjaja valjda nije prednost u Hrvata?  Amerikanci obicno diskutuju velicinu i broj  dugmica.

Disclaimer:  Dosada sam posedovao Atlas-210, Icom-735 i FT-1000MP i nijedan Kenwood.

9A7PLV

Smanjio sam si izbor na ova dva uređaja:
FT-897D ili IC-706MKIIG

Vaš prijedlog?

73

9A7WA

Kenwood TS-480SAT definitivno, bit ćeš oduševljen njime,
   ima sve što ti treba plus automatski antena tjuner što znači da skoro
   svaku antenu vrlo lako prilagodi na najbolji swr, jedino što treba dobar
  ispravljač i operi, a samo 6.500 kuna u metropoli.
                     I ne pitaj više nego kupi i radi, jel tek onda nećeš ništa znati
više, dapače, bićeš zbunjeniji.
                    Ovo je samo moj savjet i ništa više i tako ga i shvati.

73    de    9A7WA

9A3BIM

Citat: 9A7PLV  u 12. Svibanj 2008, 23:48:18
FT-897D ili IC-706MKIIG

Vaš prijedlog?

73
yaesu ft-857D i ft-897D su ista pašta samo u drugom kućištu ... bolje uzmi 857D, proći ćeš cca 200€ jeftinije....

9A8DU

Pozdrav,706 MK 2-G činimi se kod ICOM-a najduže proizvođeni RU, nikada imao,YAESU FT 897  Totalno razočaranje za mene,i jedan i drugi dobri za godišnji odmor,ovisnicima RA tehnike na odmoru,vikendici i sl.,897 sam imao odličan audio kod slušanja lokalnih radijski postaja, ostalo sve loše, bačen novac, za slušanje radija preskup,ts 2000 gluh na UKW-u ,meni mu nije uopće kompliciran ,zapravo putujući ispis menija sam te pita nudi , razočaranje TNC, mislio sam da se digitalije mogu raditi sa  RS 232, razočaranje mora se imati međuspoj,i ako KENWOD u svojim reklamama tvrdi drugačije,ili sam možda ja krivo shvatio,provjerio kod profesora,profesor potvrdio da je tako mora sa interface,imao sam nazovimo problem da je kod dugmića TUNE poslije upotrebe od skoro šest mjeseci,izbrisalo se slovo T od upotrebe,mene to smeta,netko nebi obratio pozornost ,Icom IC 7400 Srednja klasa za novac koliko košta i što nudi odličan RU,bar je robustan za razliku od ts 2000 puno konforniji,bolji DSP 100W na svim opsezima,istina nema 70 CM. mislim da ga se kod FUNK TEHNIK U Grenz-u može kupiti za oko 1100€,treba znati da se sa NJemcima može pogađati, pa ako još češće kupujete to postaje pravilo,jednom prilikom kod Difone,u našem dopisivanju velim dami jedna trgovina nudi za čak stotinjak eura jeftinije,prihvatili su predloženu cjenu, naročito se može jeftino kupovati polovno,na srtanici,www funkboerse.de ,i uvjek se pogađati,NJemci imaju običaj ponavljati oglase istog uređaja,isto ih valjda hvata nervoza kao i Hrvate, kada se nešto želi prodati a neide, netrebati sumnjati u moguću podvalu nikada nisam bio prevaren, naravno od naših ljudi da, tako dami nekoliko njih i sada duguju novac koji nikada neću dobiti , a uređaje nevraćaju.
ljepi pozdrav Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A3AG

pozdrav svima,

nije baš 100% uz temu ali može nekome koristiti. Na donjem  linku se mogu pregledati oglasi objavljeni u CQDL-u (oko 1. u mjesecu ih ažuriraju)

http://www.darc.de/funkmarkt/

73 iz Ludbrega,

Saša, 9A3AG

9A7PLV

Citat: 9A8DU  u 13. Svibanj 2008, 06:25:43
Pozdrav,706 MK 2-G činimi se kod ICOM-a najduže proizvođeni RU, nikada imao,YAESU FT 897  Totalno razočaranje za mene,i jedan i drugi dobri za godišnji odmor,ovisnocima RA tehnike na odmoru,vikendici i sl.,897 sam imao odličan audio kod slušanja likalnih radijski postaja, ostalo sve loše, bačen novac, za slušanje radija preskup,ts 2000 gluh na UKW-u ,meni mu nije uopće kompliciran ,zapravo putujući ispis menija sam te pita nudi , razočaranje TNC, mislio sam da se digitalije mogu raditi sa  RS 232, razočaranje mora se imati međuspoj,i ako KENWOD u svojim reklamama tvrdi drugačije,ili sam možda ja krivo shvatio,provjerio kod profesora,profesor potvrdio da je tako mora sa interface,imao sam nazovimo problem da je kod dugmića TUNE poslije upotrebe od skoro šest mjeseci,izbrisalo se slovo T od upotrebe,mene to smeta,netko nebi obratio pozornost ,Icom IC 7400 Srednja klasa za novac koliko košta i što nudi odličan RU,bar je robustan za razliku od ts 2000 puno konforniji,bolji DSP 100W na svim opsezima,istina nema 70 CM. mislim da ga se kod FUNK TEHNIK U Grenz-u može kupiti za oko 1100€,treba znati da se sa NJemcima može pogađati, pa ako još češće kupujete to postaje pravilo,jednom prilikom kod Difone,u našem dopisivanju velim dami jedna trgovina nudi za čak stotinjak eura jeftinije,prihvatili su predloženu cjenu, naročito se može jeftino kupovati polovno,na srtanici,www funkboerse.de ,i uvjek se pogađati,NJemci imaju običaj ponavljati oglase istog uređaja,isto ih valjda hvata nervoza kao i Hrvate, kada se nešto želi prodati a neide, netrebati sumnjati u moguću podvalu nikada nisam bio prevaren, naravno od naših ljudi da, tako dami nekoliko njih i sada duguju novac koji nikada neću dobiti , a uređaje nevraćaju.
ljepi pozdrav Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)

Vidite ja sam citao na eham o IC-706MKIIG i FT-897D,i svi govore da je 897d bolji kvalitetniji i slicno,a Vi recimo sad govorite obratno,mislim u smislu da ni 897d nije dobar,pa sad vise ne znam ni sam stvarno.
Post prije vas 9a7wa pise za TS-480SAT da uzmem,jasno mi je da svatko ima svoje misljenje,al eto ja tek imam 25 godina i zato sam i pitao ovdje na forumu da mi Vi stariji i iskusniji od mene u uređajima kazete sto nije dobro sto je i slicno jer upravo ne zelim kupiti nesto pa da nebude ok.
Trenutno imam FT-101ZD al puna mi je kapa mehanike i problema s njom,jednostavno neda mi se vise natezati ako me kuzite.
Samo mi jedna stvar nikako nije jasna koliko vidim na rigpix nema uredjaja novijeg koji ima u sebi sve modulacije svi su FM,jer npr ako uzmem TS-480SAT on ima KV+6m,onda moram kupiti uredjaj jos jedan za 2m+70cm koji ima i SSB a ne samo FM,al nikako ne mogu naci neki uredjaj koji to ima,a da je novija generacija ili sam ja smotan  :)
A TS-480SAT ako kupim potrebni su mi i filteri,a svaki je 100Eura i onda me na kraju ispadne 9000kuna u kenwooda u ZG.
FT-897D recimo ima u sebi sve do 70cm i solidnu snagu i sve,jer stvar je u tome sto ja necu primjetiti razlike i slicno kao Vi iskusni jer ja sam jedino imao FT-101ZD i sad sto kupim novo.
Al sve u svemu zbunjen sam i sad ne znam sta kupiti ...eto.... :)
73 Bruno

9A7PLV

Citat: 9A3BIM  u 13. Svibanj 2008, 00:12:33
Citat: 9A7PLV  u 12. Svibanj 2008, 23:48:18
FT-897D ili IC-706MKIIG

Vaš prijedlog?

73
yaesu ft-857D i ft-897D su ista pašta samo u drugom kućištu ... bolje uzmi 857D, proći ćeš cca 200€ jeftinije....

Ma taj ft-857D mi izgleda neozbiljno i ko igracka barem meni tako  :)

73

9A2JG

www.funkboerse.de zakon za polovne uređaje. 73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A7PLV

Citat: 9A2JG  u 13. Svibanj 2008, 11:47:00
www.funkboerse.de zakon za polovne uređaje. 73, Koki 9A2JG

Hvala,al ja ne razumijem njemacki a engleski jezik je jos u izradi  :)

9A2JG

Ne razumin ni ja, ali ono osnovno, vidiš i svatiš u tri sekunde. 73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A6C

Kad ti kažu bitte - to čitaj, a kad vidiš suche, to prekoči, taj  je ko i ti...

Tamo sam nabavio TS811 za 300 eura.

Na web stranici SM5BSZ možeš pogledati usporedne testove prijemnika i predajnika za 897 i 857, pri čemu tebi antipatičan 857 i ne kotira loše.

Stari FT101ZD bi vjerojatno kao rx pojeo sve s ove lsite, ali ima KV i puno godina pa ga vjerojatno zezaju reklopnici - a to znači da malo radiš, rijetko mijenjaš bandove, znači ne treba ti uređaj, aktiviraj se malo :D

Šalu na stranu, ako nisi siguran u to što želiš, moj ti je svjet da kupiš polovan uređaj koji ima sve opsege i vrste rada pa kad malo bolje definiraš ciljeve, riješi ga s ei nabavi pravu mašinu. Ako uvidiš da si totalno pogriješio, bar neće biti štete...

Nije dobro sve što je trendy...

GG
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti