• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Elecraft K3

Autor 9A2X, 20. Veljača 2008, 10:18:26

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2X

Zanima me ako netko iz 9A ili S5 ima K3 ili koju stariju verziju (K2...) da se javi
sa svojim iskustvima !

9A6C

Mislim daje S55M nešto pričao o K2...

GG
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A3IV

Pozdrav svima!
Ja sam imao priliku poslušati K2 9A3RR (nažalost sad pokojnog). Napravio je sam 100 vatnu verziju i prvih pola sata bio je malo nestabilan, a nakon toga bez problema. Na osnovu jednog popodneva provedenog uz uređaj mogu reći da je to najbolji prijemnik koji sam ikad čuo. Na e-bay-u se K2 prodaje u roku 6 sati. Na www.eham.net K3 ima ocjene samo 5.
Damir
SVE ILI NIŠTA

9A4QV

I ja sam imao priliku poslusati K2 i to onog od Adija ali sa druge strane. I mogu reci da se dobro cuje, u kombinaciji sa transverterom i jos boljim madjarskim linearnim pojačalom, čuo se istovremeno od 144.000 do 144.500, ne mozes falit  ;D

9A5CW

Mogu reci da sam par 100 tinjak sati proveo za tim uredjajem i konstatirao slijedece.

Jedno mjesanje radi izvrsno, nizak sum na 160m!
Sirok na predaji, odlican za ciscenje frekvencije kad dodje ON4UN blizu.
Ne preporucam ga onima sa vecim sakama, zidarskima.
Skup, malen, radi ko doxa.

73

p.s. mislio i radio sa K2 - full option - bez ajrbega
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A2X

cini se da ga ljudi jos nemaju na stolovima, ali me ne bi zacudilo da ovaj topic za par mjeseci ozivi   :D
trenutno se ceka 4 mjeseca na isporuku. VP6DX radi sa K3's.

7S7V

Citat: 9a4qv  u 20. Veljača 2008, 22:42:03
I ja sam imao priliku poslusati K2 i to onog od Adija ali sa druge strane. I mogu reci da se dobro cuje, u kombinaciji sa transverterom i jos boljim madjarskim linearnim pojačalom, čuo se istovremeno od 144.000 do 144.500, ne mozes falit  ;D

Pojasni sta je problem?

9A4QV

Ne znam sta ti nije jasno u mojem odgovoru, po tvojoj aktivnosti na webu i praćenju događaja vezanim za radioamaterizam vidim sa drugih foruma da pratiš razvoj tehnologije pa stvarno ne znam čemu takvo pitanje sa tvoje strane.

Ali dobro, recimo da ti stvarno nije jasno, pa ti ovdje donosim link jednog tvog nazovimo to susjeda:

http://www.nitehawk.com/sm5bsz/dynrange/vhf2004/vhf2004.htm

Mozda ce ti sada biti jasnije, a imas i slike na istome sajtu (ako ti treba nacrtati  ;D )

A da izdvojim jednu rečenicu, uglednog gospodina:

The TR9130, FT726R and K2+conv produce very strong keying clicks and these rigs should not be used on the air until the reason is found and the problem cured.

A DF9IC ima ze reći i ovo:
The high level of TX noise shows that there seem to be design flaws choosing too low signal levels internally. The AGC threshold is ridiculously high (subjective impression). I also do not understand why it uses low quality ladder crystal filters instead of a filter from monolithic duals like other radios does. Overall it was the worst HF radio in the test (OK, a 144 MHz IC910H is still worse...).

Pozdrav
QV

9A5CW

Izgleda da tome doprinosi i uporaba NE602/612 mjesaca u TX...

73
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A3IV

Adame, imaš pravo. Ti si poslušao K2 s druge strane. Osim K2 tu je i transverter, pa pojačalo a možda i onaj koji radi na postaji je previše okrenuo mic gain. 9A3RR je održao hrpu veza na KV i nikad nije imao nekakvih problema. Što se mene tiče, kad bih imao love za k2 nebi se razmišljao ni sekunde. Odmah bi ga nabavio.
Usput, onaj DVD o kojem smo pričali pred koji mjesec sam spržio, samo neznam na koju adresu ga poslati. Pošalji je molim te na damir.brcko@zg.htnet.hr
Damir
SVE ILI NIŠTA

9A4QV

Damire pozdrav,

poslao sam ti adresu, obrati paznju na inbox, da me mozda nije bacilo u spam, jer koristim yahoo adresu. Ako nije stiglo, mozes pogledati adresu u on line callboku, to je takodjer ok.

A cuj, danas se vec moze naci polovni FT-1000MP za cijenu full optional "Ferarija" tipa K2. A razlika je ipak vidljiva  ;D .
Ono sta znalci kazu, koliko mu je dobar RX toliko mu je loš TX. Ja sam osjetio onu deblju stranu "palice"  ;D Dugo sam mislio da je problem u mom RX-u da bi na kraju zaključio da nemogu napraviti tako dobar prijemnik koliko oni mogu loš predajnik  ;D

Moje iskustvo sa K2 svodi se na igranje istim preko K2 remote softwera preko internet konekcije i to radi stvarno OK, samo jedan aspekt koji mnogi ne spominju.

Hvala i cujemo se
Adam

9A2X

...pitanje sam postavio presiroko...
K2 se ne moze usporedjivati sa K3, pa treba pricekati dok  se
K3 ne naseli po PPS-ima     :D

S55M

Ajde, da napišem iz prve ruke:

Kao prvo, o K3 nemam pojma jer nisam gledao šemu.

Na K2 izvršio sam puno mjerenja i puno radio u živo, a rezultati su sledeči:

Kao CW LP (100W) RIG K2 je odlična stvar, ako zaboravimo brdo "birdies" all over the bands (14.362 59+20 na S-metru, jeste izvan 20m banda ali ne sa transverterom na 144).
Kao SSB rig uopšte se mi ne sviđa.
Nisu keyklicks toliki problem, koliko je problem širokopojasni šum, kojeg K2 generira zbog slabog dizajna TX grane i aktivnog mješača NE612 sa 17dB pojačanja i nikakvog filtera iza njega.
Rješenje bi bilo staviti pasivni mešač ali to bi bilo (po prepisci sa autorom istog) "major surgery" pa mi se to nije isplatilo odnosno, nisam bio dovoljno motiviran.
Za transverter je bolje raditi sa FT1K,TS850,TS930 ili nečim, što tih problema nema.
Na VP6DX i K2 bi bio bez mana, ali u EU kvaliteta se traži i na predaji.

Adi
Koper-Istra

9A6C

Sad kad si ga tako ishvalio, najbolje da ga staviš u mali oglas.

Zanimljivo kako trka u izbacivanju novih modela po svaku cijenu dovodi do trivijalnih propusta s katastrofalnim rezultatom. FT1K kliksovi, K2 fazni šum, TS930 lemovi na MAIN BOARDU...FT840 bez VOX-a? neki nemaju RIT , drugi regulaciju snage na predaji...

Sa starim kantama je bilo još i lako boriti se s faznim šumom, ali ovi novi su toliko integrirani da ih možeš popraviti samo čekićem.

Kako bi to rekao Kusturica: svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujemo...

Taj fazni šum je zaista nezgodna stvar, kad s esjetim kako je FT221 izgledao prije i poslije modifikacije, brrrrr...

GG

Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

S55M

Več je davno otišao, a nisam ni stigao staviti oglas. Zamijenio ga za Ft1KMP.
Adi
Koper-Istra