• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

QSL via buro

Autor 9A1AA, 02. Veljača 2008, 23:49:51

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3TY

Citat: 9A2JK  u 04. Prosinac 2014, 13:22:38
Tolike bezbrojne sate rada troši da bi mi dobili QSL-ke. I to mu nitko ne plati. Ono što mu HRS plati je bijedna crkavica, koja jedva pokrije jedan posto njegovoga nesebičnog rada.

Ko o čemu, Martin o "bijednoj crkavici". Martine, znaš li koliko ima ljudi u Hrvatskoj koji rade za tu "bijednu crkavicu" po 8 sati na dan (ako ne i dulje) svaki dan uključujući i nedjelje i blagdane?!?

Ako se ne varam HRS je sklopio nekakav ugovor s QSL managerom. Iz toga proizlazi da su obje strane dužne poštivati odredbe tog ugovora. HRS je dužan redovno isplaćivati naknadu a QSL manager je dužan dostavljati QSL karte članicama HRS-a u skladu s terminima navedenim u ugovoru. Svi smo svjesni da se (barem) jedna strana ne drži toga. Točka. Možemo mi pričati o ljubavi prema tom poslu kao i o cijeni mandarina ali činjenice i istina su samo jedna (i jadna).

BTW, ako ova naknada pokriva 1% njegovog rada koliko bi onda po tvom trebala biti pravična naknada -  200.000 kn mjesečno ? (ako se još znam služiti matematikom)

Citat: 9A1IW  u 04. Prosinac 2014, 21:13:28
Problem nastupa onog časa kad je netko do te mjere omražen (kao gore spomenuti), da mu nitko ne želi dostavljati QSLke, no to je problem tog dotičnog nekog, ne "kurirskog" sistema.  ;)

Koja izvrnuta logika. Sustav je tu da zaštiti pojedinca a ne da ga izolira. I taj "dotični" ima sve privilegije kao član neke članice HRS-a pa tako i to da dobije svoje QSLke u skladu s već spomenutim ugovorom. Točka. Svatko tko drugačije kaže kleveće i laže.... (jel tako idu oni neki stihovi :-) )

Osobno sam zadovoljan što mi QSLke stižu kuririma. Bolje ikako nego nikako.
Osobno sam nezadovoljan što HRS ne vodi računa o tome da ima nezadovoljnih i da manager ne ispunjava svoje obveze preuzete potpisanim ugovorom.
Osobno sam nezadovoljan što nitko iz upravljačkih struktura HRSa ovdje ne diskutira sa svojim članstvom i daje službene stavove i objašnjenja.
Nema mi druge nego se nadati da će jednog dana i HRS, kao udruga koja djeluje javno, početi raditi transparentno, objavljivati sve dokumente javno, voditi računa o potrebama članova svojih članica više nego o svojim djelatnicima, ...

Veseli i zdravi bili !

73 de Ivo, 9A3TY

9A1IW

Citat: 9a3ty  u 05. Prosinac 2014, 10:32:07
Koja izvrnuta logika. Sustav je tu da zaštiti pojedinca a ne da ga izolira. I taj "dotični" ima sve privilegije kao član neke članice HRS-a pa tako i to da dobije svoje QSLke u skladu s već spomenutim ugovorom. Točka. Svatko tko drugačije kaže kleveće i laže.... (jel tako idu oni neki stihovi :-) )

Izvrnuta logika? IZVRNUTA LOGIKA??? Moj DOBROVOLJNI RAD za HRS je MOJA DOBRA VOLJA i ne moze mi nitko NAREDITI, niti mi NAMETNUTI da svoj DOBROVOLJNI RAD vrsim po diktatu.

Sto se tice PROFESIONALNOG RADA, potpuno je normalno da smo svi jednaki, pa cak ako i ima jednakijih kao sto je npr. RK "Zagreb" koji je u blizini, pa cesce dobije kartice.

Osobno sam nezadovoljan što nitko iz upravljačkih struktura HRSa ovdje ne diskutira sa svojim članstvom i daje službene stavove i objašnjenja.

Ako to ne zele i ako traze da im se obracamo direktno - njihova je volja takva...

Nema mi druge nego se nadati da će jednog dana i HRS, kao udruga koja djeluje javno, početi raditi transparentno, objavljivati sve dokumente javno, voditi računa o potrebama članova svojih članica više nego o svojim djelatnicima, ...

Hehehe, pa vi opet "pametno" glasajte kao prije 7 godina. "Guske otisle u maglu" i jos nisu izasle.  8)
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A2JK

Što se tiče ''moje ideje'' da se QSL menadžeru šalje adresirana kuverta s markom tj.
troškovima poštarine, prihvaćam da ideja nije najbolja. Velim samo da to nije ništa
posebno novo i da postoji u drugom svijetu, dakle nije moja ideja.

Ko o čemu, Martin o "bijednoj crkavici". Martine, znaš li koliko ima ljudi u Hrvatskoj koji rade za tu "bijednu crkavicu" po 8 sati na dan (ako ne i dulje) svaki dan uključujući i nedjelje i blagdane?!?

Ako se ne varam HRS je sklopio nekakav ugovor s QSL managerom. Iz toga proizlazi da su obje strane dužne poštivati odredbe tog ugovora. HRS je dužan redovno isplaćivati naknadu a QSL manager je dužan dostavljati QSL karte članicama HRS-a u skladu s terminima navedenim u ugovoru. Svi smo svjesni da se (barem) jedna strana ne drži toga. Točka. Možemo mi pričati o ljubavi prema tom poslu kao i o cijeni mandarina ali činjenice i istina su samo jedna (i jadna).

BTW, ako ova naknada pokriva 1% njegovog rada koliko bi onda po tvom trebala biti pravična naknada -  200.000 kn mjesečno ? (ako se još znam služiti matematikom)

Moguće da griješim, ali koliko je meni poznato, QSL menadžer dobiva 10 000,00 HRK
godišnje za svoj rad. U tu cijenu nije uračunato iznajmljivanje prostora, za što QSL
menadžer ne dobiva ništa. Ako je podatak o 10 000,00 HRK točan, onda je to zaista
bijedna crkavica.

Predlažem pogledati snimku predavanja ''Rad 9A QSL biroa'' na linku www.rkz.hr
(iz menija odaberite PREDAVANJA), koje je naš QSL menadžer održao prije par
godina u RK Zagreb.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A3TY

Citat: 9A2JK  u 05. Prosinac 2014, 15:24:42
Moguće da griješim, ali koliko je meni poznato, QSL menadžer dobiva 10 000,00 HRK
godišnje za svoj rad. U tu cijenu nije uračunato iznajmljivanje prostora, za što QSL
menadžer ne dobiva ništa. Ako je podatak o 10 000,00 HRK točan, onda je to zaista
bijedna crkavica.

Martine, ti si pametan i snalažljiv čovjek a s obzirom da ti je 10.000 kn bijedna crkavica očito si i bogat čovjek. A zna se da "sit gladnom ne vjeruje"  :(

Ispravit ću se na temelju tvojih podataka (netočnih ali nema veze, nisam ni ja znao točan podatak iako je vidljiv bar za 2014. godinu http://www.hamradio.hr/download/odluka_hrs_honorari_2013.pdf ) - ako je to 1% onda bi po tebi trebalo plaćati ni manje ni više nego MILIJUN KUNA godišnje. E pa što je previše je previše.
73 de Ivo, 9A3TY

9A2JK

Znači, nisam se prevario. Honorar za rad QSL-menadžera je oko 10 k kuna godišnje, neto.
Najam prostora u kojem radi QSL-menadžer i režije (struja, grijanje) plaćeni su nula kuna.
To QSL-menadžer svima nama nesebično poklanja!
Račun i matematiku čak ni naši političari ne mogu zeznuti.  ;D

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A3TY

Citat: 9A2JK  u 05. Prosinac 2014, 20:10:07
Najam prostora u kojem radi QSL-menadžer i režije (struja, grijanje) plaćeni su nula kuna.
To QSL-menadžer svima nama nesebično poklanja!
Račun i matematiku čak ni naši političari ne mogu zeznuti.  ;D

Možda političari ne mogu zeznuti matematiku ali ti očigledno možeš zeznuti logiku.
Zamisli da dođeš u poštu poslati qsl-ku u Austriju a oni ti umjesto 7/12 kn naplate 200 kn - jer netko treba platiti najam prostora i grijanje. Pa daj Martine, saberi se. Ako želiš nešto konkretno reći, poput "predlažem tog i tog za nagradu za životno djelo" reci već jednom nemoj uvijeno u rukavicama.

Ako smo došli do zaključka da je loše pogodio posao ajmo još (ponovno) zaključiti da se ne drži potpisanog ugovora pa da diskusiju privedemo kraju.
73 de Ivo, 9A3TY

9A1IW

Citat: 9a3ty  u 05. Prosinac 2014, 22:39:14
Ako smo došli do zaključka da je loše pogodio posao ajmo još (ponovno) zaključiti da se ne drži potpisanog ugovora pa da diskusiju privedemo kraju.

Ja bih prije rekao da se radi o problemu sa Savezom, ne sa QSL managerom.
Što je normalno, Savez plaća izmišljene aktivnosti, dok za QSLke nema novca. I još odbija ponudu da se te plaćene aktivnosti odrađuju besplatno.
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

DK8ZZ

Nova tura, nova sreca  8)

AH0BT, T88QX, 3D2GC (Fiji), DX1J, J34J, 8P9NX, D44TWQ, 4S7BRG, HP0INT/4 (NA-088), JW/DL6JF, TY1TT

A45XR, HS0ZJS, GD0OUD, YB1ALL, 5C5T, FP/W6HGF, PJ4DX, YN2CC, VP9/G7VJR, HS0ZAR, C31KC, C37NL, C31US PJ4/K4BAI, PJ4/KU8E, 4L8A, ZF2LC, FJ/K5WE, FM/KL7WA, TO3JA (FM), VP9/DJ4EL, JY9FC, EA9CD, 9K2F, OY/DL3UB, TF/DJ8EW

OS15M, OF9X, TM70UTAH, 8N8HQ, 8N6MMTTY, YR10RRO, 7T50ARA, ZM90DX, SX5LA, TM35KOP, RT9K/P (AS-089), SZ3P, LZ20TRC, E70WFF, EM200UTS, MC0SHL, SX8M, TM75FOC, EN100RAEM, E720ZRHB, E720SRRS, LZ110RF, LZ1555wns, LZ1810PPW, LZ69VZ...
73, Zrinko (Zik) DK8ZZ, VE3ZIK, YT3ZZ

9A6R

Dobro je meni teta govorila da 91 dođem u Njemačku.Sad bi imao love,posao i solidan QSL buro.Vidim po Zik-ovim QSL kartama.
Greške se plaćaju! ;)

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A3MN

Napokon dođoše QSL kartice i u Slavonski brod! Hvala kuririma na trudu!

73! Zlaja 9A3MN
9A1CRS QSL manager

9A3JB

Dugo sam se nakanjivao da nešto napišem, jer ovo šte poznati negativci pišu je zaista gadljivo.....no demokratija je!

Želim , kao i uvijek do sada , izreći nepobitne činjenice i informirati članstvo kako  ovakovi neistiniti i vrlo zlonamjerni napisi destruktivnih pojedinaca ne bi stvorili krivu sliku stvarnog stanja!

1.  KOLIČINA PRIMLJENIH I ODASLANIH QSL KARATA JE BITNO VEĆA NEGO PRIJAŠNJIH GODINA!!!!!!!
    ( ma koliko neki pojedinci žele obezvrijediti QSL kartu i sve oko nje..neka se jave oni koji odnose skoro svaki tjedan kilograme karata od mene pa potvrde da li lažem?)!

2  .QSL biro se nalazi u mom stanu dragi Ivo od 75 kvadrata! Oni dobronamjerni koji su došli kod mene i vidjeli kako mi izgleda stan.....mogu posvjedočiti   haosu koje stvaraju hrprtine papira unutra! Imam obitelj od 5 članova koja tu živi!!

3. Naknada koju primam svaka 3 mjeseca iznosi 1200 kuna bruto mjesečno (  za one koji znaju šta to znaći ) ...dakle meni ostane puuuuuno manje!

4. Neka se jave oni SILNO OŠTEĆENI koji nisu primili svoje karte shodno tempu DOLAŽENJA IZ VANA  u QSL biro! Ja ne mogu poslati karte onome tko ne radi ili je danas napisao 100 karata i očekuje za 3 mjeseca 95 nazad!

5. Uopće ne vidim nikakav problem u tempu slanja ili kuririsanja karata prema članstvu...svatko dobije svoje u optimalnim rokovima koje dozvoljava trenutno stanje.

6. Svi oni koji očekuju RARE DX-ove i IOTE preko biroa...ne znam kako da ih nazovem... nakon stotina članaka i uputa pisanim ili telefonskim putem.....bit ću fin!  Znate otići na QRZ.com i još drsko napisati olovkom na kartu DIRECT , pa je poslati meni u biro!!!!! Svaka čast!

7.  O onima koji još nisu SHVATILI da W3HNK, N3ST, W7EJ, N7RO, F6CBC, EB7DX, EA5GL, EA5KB, EA7FTR, PZ5RA , RW6HS I hrpetina drugih NE ŠALJU KARTE I NE ODGOVARAJU NA KARTE PRIMLJENE PREKO BIROA.... i što je najvažnije TO SU LIJEPO NAPISALI TAMO GDJE TREBA.......što tu treba reči....do sada sam te kartice vračao..od sada ću ih bez grižnje savjesti BACATI!

8. O sortiranju karata ...ma joj.....već i moj sin od 7 godina zna da UN..EW...EX  nisu Rusija....da se Kanada ne slaže po provincijama isto kao ni rusi...  ALI ZAR JE AKADEMSKO PITANJE DA SVE AMERIČKE JEDINICE   I  D  U   Z A J E D N O!!!!!!!! bez obzira na slova ispred????????????

E sad najdraži moj IVO i tvoji istomišljenici...šta bih ja još trebao napraviti da bi šaćica destruktivaca bila zadovoljna????????  ...je stvarno....danas mnogi u ovoj državi rade mjesčno za 800 kuna!!!!!!...ili sve ovo navedeno nije rad!!!!????

Samo prošli mjesec je došlo 46,93 kg japanaca..evo ja ću tebi dati da ti sortiraš samo njih 1000 kuna netto!!!! Pa da vidim osmijeh na tvom licu poslije toga!!!!

No, smisao ovog pisanja nije kukanje.....ja da to neću raditi, nema tih para koje to mogu platiti!!!!!

Ako netko od amatera želi nešto reči na ovu temu...potvrditi...demantirati...a bio je kod mene doma...istine radi, molim ga da to i učini!

Hvala svima i zdravi bili!

Mike 9A3JB

9A3TY

Poštovani Mike,

s obzirom da ne vidim niti jednog imenjaka da je u zadnje vrijeme pisao na ovu temu pretpostavit ću da se meni obraćaš kad pišeš "Ivo".
Iz tvog teksta vidljivo je da te moje pisanje kao i pisanje drugih koji su nezadovoljni stanjem HRS QSL službe jako pogodilo. Pa da te odmah razveselim : ovo je moj posljednji odgovor na ovu temu dok si ti HRS-ov QSL Manager osim ako nedvosmisleno zatražiš da ti na nešto odgovorim. Ubuduće ću svoje primjedbe i prijedloge upućivati samo službenim putem HRS-u i obraćanjem članovima Skupštine ako za to budem u prilici.

Moram priznati da sam od osobe koja obnaša određenu funkciju u HRSu očekivao korektan, uljudan i argumentiran komentar. Nažalost, po mom mišljenju, nisi ispunio to moje očekivanje niti u jednom od ta tri detalja.

Kažu, napad je najbolja obrana. Pretpostavljam da je tvoj najbolji napad etiketiranje i uporaba zvučnih pridjeva poput "gadljivi, zlonamjerni, neistiniti, destruktivni, ...". Zaista u duhu ham spirita.

Ako te sjećanje još služi (mene moje sve slabije) onda ćeš se sigurno sjetiti mojih komentara na temu rada QSL biroa. Pokušavao sam dati prijedloge za poboljšanje rada pa čak i otvoriti tebi mogućnost dodatne zarade. No, dočekan sam "na nož". Pa zar sam ja kriv što ste ti i rukovodstvo HRS-a bez ideja i nesposobni za malo zdravorazumske analize stanja kao i za usvajanje novih tehnologija?

Citat: 9a3jb  u 05. Veljača 2015, 13:47:32
Želim , kao i uvijek do sada , izreći nepobitne činjenice i informirati članstvo kako  ovakovi neistiniti i vrlo zlonamjerni napisi destruktivnih pojedinaca ne bi stvorili krivu sliku stvarnog stanja!

Bravo Mike. Oduvijek sam tvrdio da je pravovremeno informiranje članstva veliki korak naprijed i prevencija brojnih nesporazuma, nesuglasica, svađa, ... Nažalost, koliko god je bitno nešto izgovoriti još bitnije je to i dokazati jer se inače svodi na "tvoja riječ protiv moje riječi" a to nije prava osnova za informiranje članstva.

1.  KOLIČINA PRIMLJENIH I ODASLANIH QSL KARATA JE BITNO VEĆA NEGO PRIJAŠNJIH GODINA!!!!!!!

A kako bi mi to trebali znati? Možda uz pomoć službene web stranice QSL Biroa http://www.hamradio.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=885&Itemid=563 na kojoj je zadnja informacija objavljena ni manje ni više nego 1.veljače 2005 !!!

2  .QSL biro se nalazi u mom stanu dragi Ivo od 75 kvadrata! Oni dobronamjerni koji su došli kod mene i vidjeli kako mi izgleda stan.....mogu posvjedočiti   haosu koje stvaraju hrprtine papira unutra! Imam obitelj od 5 članova koja tu živi!!

Zar je to itko ikada osporio? Pa koliko puta to treba ponoviti?
No, zar to mora biti tako? Ima u sjedištu HRS-a sasvim dovoljno mjesta za QSL biro, zar ne?!
Sjetimo se vijesti u časopisu HRS http://www.hamradio.hr/download/HRS_web_broj1_04.pdf  :
QSL služba preseljena je u Zagreb, a Marinko Marušić (9A3JB) obavezao se da će taj odgovoran posao na zadovoljstvo svih radioamatera obavljati kvalitetno.

Sjećaš li se svojih riječi objavljenih u tom broju : Predlažem da se QSL karte koje pristignu u 9A dostavljaju radioklubovima jednom mjesečno.
Ako dolazi više qslki kako ti kažeš, onda je za očekivati da bi taj tempo dostave itekako trebao biti u uporabi. No, od toga je ostalo samo mrtvo slovo na papiru. Kakvu god sliku to stvaralo.

3. Naknada koju primam svaka 3 mjeseca iznosi 1200 kuna bruto mjesečno (  za one koji znaju šta to znaći ) ...dakle meni ostane puuuuuno manje!

A otkud bi mi to trebali znati? Zar je negdje javno objavljen zadnji ugovor između HRS-a i tebe? Ili je objavljeno financijsko izvješće u kojem jasno i "glasno" piše koji dio troškova QSL službe otpada na tvoj dohodak? Naravno da nije. I kako sad da mi iščitamo iz sumarnog iznosa koliki je tvoj dio pa da se ne dogodi da "zlonamjerno i neistinito" iznosimo činjenice? Toliko o transparentnosti i javnom radu HRS-a.
A ako netko ozbiljan poput Martina napiše neku cifru tko sam ja da to smatram "zlonamjernom i neistinitom" činjenicom. Ja je procesiram takvu kakva je i izvodim argumentirane zaključke. A ti, ako si smatrao da je to netočno mogao si odmah uskočiti s točnim informacijama i/ili s nekim linkom na službeno objavljenu informaciju.

4. Neka se jave oni SILNO OŠTEĆENI koji nisu primili svoje karte shodno tempu DOLAŽENJA IZ VANA  u QSL biro! Ja ne mogu poslati karte onome tko ne radi ili je danas napisao 100 karata i očekuje za 3 mjeseca 95 nazad!

Koja je tvoja mjera za "oštećenost"? Gdje članstvo može pročitati informaciju o pristiglim kartama? Nije li nekad u ugovoru stajala i tvoja obveza izvješćivanja članstva o količinama?
Najlakše je (ponovno) napadati ljude koji imaju sasvim realna očekivanja tj. da barem četiri puta godišnje preko kluba dobiju svoje qsl-ke i nazvati ih neradnicima
.

5. Uopće ne vidim nikakav problem u tempu slanja ili kuririsanja karata prema članstvu...svatko dobije svoje u optimalnim rokovima koje dozvoljava trenutno stanje.

Ovo moram ponoviti "Uopće ne vidim nikakav problem u tempu slanja ili kuririsanja karata prema članstvu."

Upravo tu leži ona ključna činjenica zašto se neki problem ne rješava. Odgovorna osoba uopće ne vidi gdje je tu problem. E pa Mike ako nakon svih komentara koje si ovdje mogao pročitati i dalje ne vidiš gdje je problem nema druge nego da ti pošaljem litru Operil kapi za oči - možda pomognu.

6. Svi oni koji očekuju RARE DX-ove i IOTE preko biroa...ne znam kako da ih nazovem... nakon stotina članaka i uputa pisanim ili telefonskim putem.....bit ću fin!  Znate otići na QRZ.com i još drsko napisati olovkom na kartu DIRECT , pa je poslati meni u biro!!!!! Svaka čast!

Pa jel ti stvarno misliš da je netko namjerno poslao tebi qslku s napisanim tekstom "direkt" i očekuje da ćeš mu je ti bez naknade poslati dalje? Sad počinjem biti zabrinut za tebe...
Da, zaista ima drskih pojedinaca u HRSu.

7.  O onima koji još nisu SHVATILI da W3HNK, N3ST, W7EJ, N7RO, F6CBC, EB7DX, EA5GL, EA5KB, EA7FTR, PZ5RA , RW6HS I hrpetina drugih NE ŠALJU KARTE I NE ODGOVARAJU NA KARTE PRIMLJENE PREKO BIROA.... i što je najvažnije TO SU LIJEPO NAPISALI TAMO GDJE TREBA.......što tu treba reči....do sada sam te kartice vračao..od sada ću ih bez grižnje savjesti BACATI!

Bravo. Bacanje je primjer ispravnog ponašanja jednog profesionalca. Tako i u pošti bace u smeće pisma koja dođu iz Srbije a adresirana su na ćirilici. Uups, greška, pa oni je nisu bacili već uredno vratili. Možda naučiš nešto od pravih profesionalaca!
Čuj, ne znam koliko ti slobodnog vremena u životu imaš, vjerojatno jako puno kad si možeš priuštiti skupljanje tolikih informacija o tome kome se šalje direktno i sl. Ali budi otvorenog uma i dozvoli da ima i drugih koji nemaju toliko vremena i koji određeni pozivni znak odrade jednom u x godina i ne znači im ništa niti ih asocira na bilo kakvu informaciju. Pa zar bi nakon svake veze trebali ići na qrz.com i gledati da li čovjek prima qsl karte preko biroa ili ne a riječ je o nekom (barem na prvi pogled) sasvim običnom znaku? Ako se sve svelo na to bojim se da ću kad potrošim svježe tiskane qslke jednostavno prestati ih slati da nedaj Bože ne naljutim Marinka nekom koja mora ići u direktu a ja to nisam provjerio. Sorry, ali ostalo mi je premalo života da ga gubim na takve gluposti. A ti umjesto da vidiš poduzetničku šansu i zaradiš dodatno koju kunu pružajući dodatne usluge ti samo vrijeđaš, vrijeđaš i vrijeđaš. U eteru ima toliko postaja koje nisu na qrz.com a nisu ni korisnici qsl biroa u svojim zemljama. Zar ćeš nas i radi takvih uskoro početi prozivati?

8. O sortiranju karata ...ma joj.....već i moj sin od 7 godina zna da UN..EW...EX  nisu Rusija....da se Kanada ne slaže po provincijama isto kao ni rusi...  ALI ZAR JE AKADEMSKO PITANJE DA SVE AMERIČKE JEDINICE   I  D  U   Z A J E D N O!!!!!!!! bez obzira na slova ispred????????????

Jel K1N isto ??

E sad najdraži moj IVO i tvoji istomišljenici...šta bih ja još trebao napraviti da bi šaćica destruktivaca bila zadovoljna????????  ...je stvarno....danas mnogi u ovoj državi rade mjesčno za 800 kuna!!!!!!...ili sve ovo navedeno nije rad!!!!????

Nitko nikad nije rekao da to nije rad al nemoj ni ti od toga raditi "raketnu znanost".  Rečeno je da postoji ugovor koji obvezuje obje strane na nešto. Ako jedna strana ne ispunjava svoje obveze a uredno je plaćena u skladu sa potpisanim ugovorom onda nešto ne štima.

Samo prošli mjesec je došlo 46,93 kg japanaca..evo ja ću tebi dati da ti sortiraš samo njih 1000 kuna netto!!!! Pa da vidim osmijeh na tvom licu poslije toga!!!!

Da, to je bilo prošli mjesec. A koliko ih dolazi prosječno mjesečno?
Ja sam uvjeren da u "Lijepoj našoj" (nažalost) ima jako puno onih koji bi itekako imali osmijeh na svom licu da dobiju tih 1000kn za sortiranje "46,93 kg japanaca". A lijepo sam ti i rekao : da sam bez posla i ja bih ih rado sortirao. 46,93/25 radnih dana = 1,87 kg dnevno. S obzirom da je mojih 1000 QSL karata teško nešto preko 3,5 kg znači da govorimo o samo 500 QSL karata dnevno. I to japanskih, od kojih većina ima uredno izdvojene kućice za pozivnu oznaku. Usput, tko to toliko "dere" japance?   

No, smisao ovog pisanja nije kukanje.....ja da to neću raditi, nema tih para koje to mogu platiti!!!!!

Nego je smisao bio ... ?? Pomozi mi, nisam skužio. Istinito informiranje? Pa zar nismo pisali da se ne držiš termina i ti sad to samo potvrdio. Zar nismo pisali da umjesto poštom dostavljaš kuririma i ti sad to samo potvrdio. Zar .... Što je onda prije bilo neistinito informiranje?

Ako netko od amatera želi nešto reči na ovu temu...potvrditi...demantirati...a bio je kod mene doma...istine radi, molim ga da to i učini!

Aha, znači samo oni koji su bili kod tebe doma su mjerodavni i imaju pravo glasa.
Sigurno doma na zidu držiš sve odluke IO i sklopljene ugovore pa zato samo takvi imaju pravo govoriti a mi ostali, neupućeni, tu smo samo kao "topovsko meso".
E, super ti je "demokratija" .

Ja ću za kraj ponoviti svoje riječi :

Osobno sam zadovoljan što mi QSLke stižu kuririma. Bolje ikako nego nikako.
Osobno sam nezadovoljan što HRS ne vodi računa o tome da ima nezadovoljnih i da manager ne ispunjava svoje obveze preuzete potpisanim ugovorom.

Zdravi mi i veseli bili ....
73 de Ivo, 9A3TY

9A2Y

Dobio danas paket putem HP-a,pun QSL karata.Hvala Mike.
     Milan - 9A2Y

9A1X

Puno lijepih stvari stiglo je preko biroa. Medju ovim QSL-kama sa slike stigli su i ameri i europa.

9A1X

Mala tura ali slatka!