• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

QSL via buro

Autor 9A1AA, 02. Veljača 2008, 23:49:51

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A1X

lijepi DX-ovi  :)

DK8ZZ

Nova tura, nova sreca  8)

ZD9XF (QSO 24.9.2014), turbo OQRS Nigel :D, AH0J (80m), PY0F/PP1CZ, DU1IST, 3V8SS (via LX1NO), C82DX, 5R8IC, JW/DL5CW, XP1A/XP1AB, 6Y7W

HK1/CO8ZZ, GD4EIP, HB0/DF4SA, YE0X, HB0/ON4WRC, HC1/N0AT, PJ7/W4WAB; 9K2/SP4R, 9M2TO, DS4AOW, VP9/M0BLF

wpx: 4U0WFP, RU22LR, LY55SOP, LY550W, R20RRC, S543EB, TM4U EU-094, OS17M, HF650S, S539EB, EJ0PL, HF790NYSA, S506SLG, S521EB, SN20SOT, S503EO, MS0WRC, GB75RH, TP2C, LZ136, LZ1795, LZ1808, LZ1816

9A: 2JK, 205AN, 0QRP, 8M, 3XV, 20HRS, 15ARDF, 203SM, 8A, 3WX, 206JOY, 5BWW

DJ2MX  8)
73, Zrinko (Zik) DK8ZZ, VE3ZIK, YT3ZZ

9A5CY

dio prispjelog QSL-asortimana sa biroa...
(fali ponešto pixela na mobu, al' što ćeš)  :-\
73
Dean

9A3MN

pitanje za sve:
kad je vaš matični RK zadnji put dobio QSL kartice preko biroa??
isporuke preko kurira zanemarite...

moj klub je zadnji put preuzeo kartice 2013. na ZRF (Jarun valjda)

73! svima
Zlaja 9A3MN
9A1CRS QSL manager

9a6c

Zlatko,

Pretpostavljam da su i te qsl karte koje prenose tzv kuriri također prošli kroz qsl službu HRS ::)

Vjerojatno nisi jedini koji voli slagati kartice ( i ja sam to volio ;)) pa me zanima je li problem u tome što karte ne dolaze nikako ili dolaze različitim kanalima*

Uz potpitanje - je li presudno kojim kanalom karte dolaze, ako dođu tamo gdje trebaju?

Ili je problem u tome što tzv. kuriri ne donesu karte tamo gdje treba?

9A3MN

nemam ja ništa protiv kurira
volio bih ipak bar jednom godišnje primiti kartice preko biroa (ako može)  :) :) :)

73! Zlaja 9A3MN

9a6c

Jesi li se obratio Marinku?

Šta on kaže?

9A3MN

zvao sam ga 10.10 i rekao je da zasad nema kartica
čekamo  :(

73! 9A3MN

9A2JK

Mislim da je problem u nama, zato jer ne vjerujemo kuririma.  ::)
Zašto to jednom ne kažemo, jasno i glasno. Nikako se riješiti toga crva sumnje da je
kurir bacio neku kartu i zato je nismo dobili. Možda toga stvarno i ima, iako je ne vjerujem
da se to meni dogodilo, a puno godina primam karte preko kurira.

Pokušajmo se malo staviti u ulogu Marinka, 9A3JB. Tolike bezbrojne sate rada troši da bi
mi dobili QSL-ke. I to mu nitko ne plati. Ono što mu HRS plati je bijedna crkavica, koja jedva
pokrije jedan posto njegovoga nesebičnog rada. Gdje su tu kuriri? Kuriri su u tome što oni
uštede mnoge sate Marinkovog rada na dodatnom pakiranju tih karata.
O uštedi u poštarini da ne govorimo.

Možda bi rješenje problema bilo u tome da svatko tko želi karte, pošalje odgovarajuću
kuvertu sa svojom adresom i nalijepljenim markama za poštarinu. QSL menadžer bi samo
stavio karte u kuvertu i ostavio paket u pošti, bez čekanja na šalteru.
Ništa posebno novo, to u svijetu već odavna postoji. Ne znam što o tome misli 9A3JB ?

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9a6c

Citat: 9A3MN  u 04. Prosinac 2014, 13:08:54
zvao sam ga 10.10 i rekao je da zasad nema kartica
čekamo  :(

73! 9A3MN

A to je :D

Pa ako nema karata, bit će, doći će...ja već mislio da je sustav zakazao 8)

9A7YY

Citat: 9A2JK  u 04. Prosinac 2014, 13:22:38
Možda bi rješenje problema bilo u tome da svatko tko želi karte, pošalje odgovarajuću
kuvertu sa svojom adresom i nalijepljenim markama za poštarinu. QSL menadžer bi samo
stavio karte u kuvertu i ostavio paket u pošti, bez čekanja na šalteru.
Ništa posebno novo, to u svijetu već odavna postoji. Ne znam što o tome misli 9A3JB ?

Martine. s dužnim poštovanjem moram ti reći da to "no pasaran".
Kako znati unaprijed koliko markica zalijepiti na kovertu?

9A2JK

Pravo pitanje, ali mislim da se lako može riješiti taj ''problem''.
Naravno uz pretpostavku da Marinko pristane na takovu opciju.

Npr. Marinko zainteresirane obavijesti e-mailom o približnoj težini karata
koje čekaju slanje. Obavijesti bi se slale u nekom određenom periodu
(svakih nekoliko mjeseci), ili kad Marinko bude smatrao da se skupila
količina za slanje, ili pošalješ ''akontaciju'' u poštanskim markama, a
menadžer troši dok ima, ili ... ... ...

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A1IW

Naravno da je poštanska usluga poželjna i kurirska je tu samo kao nadopuna zbog uštede. Dakle, ako nitko ne ide u SB u nekom periodu, logično je da se QSLke trebaju poslati poštom.

I na kraju da razbijemo Đorđevićevu famu o "kuririma", tim "tehnologijama" se služe i drugi Savezi i druge QSL službe, od biroa u našoj okolini, do "velikih" biroa. Problem nastupa onog časa kad je netko do te mjere omražen (kao gore spomenuti), da mu nitko ne želi dostavljati QSLke, no to je problem tog dotičnog nekog, ne "kurirskog" sistema.  ;)

Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A4QV

Citat: 9A2JK  u 04. Prosinac 2014, 19:43:14
Pravo pitanje, ali mislim da se lako može riješiti taj ''problem''.
Naravno uz pretpostavku da Marinko pristane na takovu opciju.

Npr. Marinko zainteresirane obavijesti e-mailom o približnoj težini karata
koje čekaju slanje. Obavijesti bi se slale u nekom određenom periodu
(svakih nekoliko mjeseci), ili kad Marinko bude smatrao da se skupila
količina za slanje, ili pošalješ ''akontaciju'' u poštanskim markama, a
menadžer troši dok ima, ili ... ... ...

73
Martin 9A2JK

Martine, totalno losa ideja i pretpostavka. Jedini problem u svemu ovome je HRS i njegov odnos prema svima koju pruzaju usluge njemu i prema kome HRS pruza usluge. Dakle HRS je dvostruko zakazao i kao sto vidimo kraz zadnjih par godina on je svrha samome sebi.

Menadžer obavlja tu poziciju već godinama i točno zna koliko financijskih sredstava je potrebno da bi je jedan QSL servis funkcionirao kroz godinu dana. Dakle znaju se rashodi i znaju se prihodi. Promet kartica je svake godinje manji iz nekoliko razloga (dokazano i kroz jucrasnju prezentaciju 9A2EY), ali recimo da su financijski zahtjevi isti zbog povećenja poštarine itd.

Dakle, ako ti početkom godine kroz plan i proračun dobiješ x kuna, odmah znaš da li je dovoljno da QSL biro funkcionira ili ne sa tih X kuna. Dakle jednostavno, ima li sredstava ili nema? Ako nema, onda nema qsl-ki, ako ima onda sve funkcionira. U planovima se nigdje ne navode kuriske službe, donacije na temu qsl saobraćaja sufinanciranje is slično. Svake godine se uredno planiraju sredstva za QSL biro i tako iz godine u godinu. I naravno iz godine u godinu, javljaju se pojedinci klubovi koji traže tu uslugu koja je planirana. Takvih je vjerovatno puno više samo ljudi, klubovi jednostavno znaju kakav je odnos Saveza prema svima i u startu je degutantno išta potraživati a u skladu sa prihvaćenim financijskim planom.

Ne trebamo sad otići daleko, očigledan primjer ja časopis, koji godinama, ali već godinama zorno oslikava situaciju u Savezu. Ja ne znam kada je zadnji put časopis izašao vremenski kada je trebao i kada je ostvareni broj časopisa koji je trbao izaći kroz tekuću godinu.

Ista stvar ti je i sa QSL saobraćajem, mislim da smo već rekli sve o onom ritmu slanja  4 puta godišnje....

9A1IW

Krenimo sa akademskom, pipotetskom diskusijom.  ;)

Predsjednik kaže da je rješavanjem "fenomena" zvanog Severinac riješen i problem financija. Dakle, ako zaključimo da para ima, u čemu je problem? Nije valjda da je neka apatija u igri? Ili ipak nema para? Ako ih nema, kamo su nestale? Neki novi Severinac? Pitanja se samo roje.  8)

Ili da pitamo direktno nadležne?
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris