• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

QSL ured - primanje karata

Autor 9A2JK, 11. Studeni 2007, 14:11:44

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2JG

Je li toliki "grijeh" tvrditi da je nešto bolje funkcioniralo u bivšem sustavu, pa makar se to zvalo i 9A QSL biro?
Da li se pod "mus" mora tražiti novi model, kad je na špaheru topla voda "uskuvala"?

Da li se iko u ovoj državi zacrvenio , u doslovnom smislu riječi, kad nam čovjek iz Novigrada istarskog PRVI put napiše da u godinu dana nije dobio ni jednu pošiljku sa biroa? Čovjek iskreno napisa : Pišem iz očaja i nemoći... Šta Vam gospodo i drugovi još treba? Zatrti i ovo malo aktivnosti, koja se, nužno, naslanja i na QSL-ke i njihov protok.

Drago mi je Gogo da si napisao da se ja (i još neki iz moje generacije) javno radujemo dobijenom kartom (povremena oduševljenja). To što još u svići ima ulja, i što se znam(o) radovati maloj , za nekoga bezveznom , stvari, je samo dokaz da smo još ljudska bića koje raduju sitne stvari. Hvala Bogu, nismo postali zombiji globalizacije, i nećemo.

Sve "crne liste", ili kako ti preteško napisa difamacije, upravo idu za time da se ta količina sitnih zadovoljstava poveća. Nisam u nijednom postu na topicu "crnih lista" uspio pročitat nešto osobno, a pogotovo uvrede. Znači dite plače dokle mater ne izvadi sisu...

Respektirajući desetke tisuća QSL-ki što ti svojedobno prođoše preko ruku, ja sam Gogo zadnja osoba u ovoj zemlji koja će ti reć da nisi kvalificiran za ovu diskusiju, ili ikoji prijedlog. Molim te, još jedan put pročitaj sve svoje postove u zadnjih godinu dana gdje spominješ QSL-ke, ti si sam sebe stvarno diskvalificirao prije starta.
A i dalje nisi "zainteresirana" strana. Kad potegneš crtu, zna se.

Mogao bi ovu diskusiju, bez da otkližem sa teme, proširit i napisat da najviše veza (ne nužno i karata) vrte ljudi srednje i donje srednje (bez uvrede ikome) klase, i da je svako spominjanje dodatne love atak na i onako tanak RA kućni proračun.
Moga bi napisat i da je to jedina usluga što nam daje Savez, osim slanja potvrde o članstvu za tekuću godinu.
Moga bi napisat i da su nam "odvjetnici" za ovu temu trebali biti članovi 9A DXC, a da smo mi trebali samo čitati...
Moga bi napisat i da su (ne nužno) uvik najžešći oni kojih se to "ne tiče" , ali ko u onom vicu o Hrvatu, Srbinu i Slovencu u kupeu kad vagon uđe u tunel , marisana, kaže : Počelo je...
Moga bi napisat i da čekam odgovore i od onih koji se kite titulama hrvatski časnik, ili časnik trgovačke mornarice, na kalendar, bez nade...
Moga bi napisat i da je više od 50% ljudi koji su htjeli učestvovati u anketi oko "crnih lista" napisalo da žele vidjeti crne liste na ovim stranicama. To tebi očigledno ništa ne znači. A trebalo bi. Jer tako će se sutra izabrat i novi predsjednik, sa 50% plus 1 glas. Ili više, ne nužno. Bez elektorskih glasova iz močvara Floride, ili dijaspore. Koja je riješena ispravnim pristupom.

Vinceremo!

73, Koki 9A2JG/p
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9a6c

Poštovani kolega, i dalje ne vidim čime sam sebe ili bilo koga drugog unaprijed diskvalificirao u pogledu razmišljanja o qsl birou, kartama ili bilo čemu drugom.

Ako ništa drugo, ono zbog svojih prvih 30 godina amaterisanja kad sam sumanuto slao svoje i pisao tuđe karte zato jer sam mislio da to tko treba biti.

Istina, ja nisam zainteresiran za qsl kartem, ali poštujem mišljenje ljudi koji razmišljaju drugačije i zainteresiran sam za to da HRS u tom smislu zadovoljava potrebe dijela svojih članova.

Pa ako sam kvalificiran za ovu raspravu, kako kažeš, onda ne vidim kako se mogu diskalificirati? Jednom kvalificiran, uvijek kvalificiran. Kao bicikla.

Nije problem uopće u tome kako je situacija s qsl kartama funkcionirala u SRH u  odnosu na HRS, treba samo imati u vidu da se osim državnih granica, financiranja, kojekakvih propisa i još puno toga lijevo i desno jednostavno promijenilo.

I u tom kontekstu treba sagledati  prometovanje qsl karata preko 9A qsl biroa.

Jasno, problem obećane,a ne izvršene uslge univerzalan je i vječan pa ga ni hrvatski Zakon o obveznim odnosima ne tretira drugačije od prije važećih.

A, opet da ponovim, unatoč svim svojim kvalifikacijama i diskvalifikacijama, nisam još ovdje vidio nikakav suvisao prijedlog o tome kako bi biro trebao raditi i po kojoj cijeni.

Jer, kad se stvari obavljaju volonterski bez realne naknade i na bazi dopinga u vidu zadovoljstva, pretjerano gaženje po prstima može lako rezultirati dizanjem ruku od takvog posla pa ćemo imati još bolju situaciju u kojoj će novi saziv IO HRS uz garažu za SRVKS pokretni centar veza za jednog godišnje ili nedajbože morati otvoriti i skladište za qsl karte.

Koga se vraga vas nekoliko koji stalno mrmljate o tim kartama konačno ne dogovorite i sročite nekakav preliminarni prijedlog o načinu rada biroa i to date na uvid svima pa će se nešto i dogoditi.

A do daljnjeg uvijek ostaje ova stranica za suze i plač.

Crne liste i difamacija iz mog prethodnog posta nisu u korelaciji, prije u diskrepanciji.

GG

9A2JG

Sad me nazva jedan kolega i reče mi, doslovno : Ovo ste se ti , Gogo i Martin dogovorili da nas odgovarate, da ne mislimo da glavne probleme!? Kad ga ja upita : Da nije možda glavni problem izbor predsjednika HRS-a? , on mi odgovori : Pa, naravno!
Evo neću više ložit ispod kotla, neću Vam odvraćat pažnju, posvetite se Stanley bet kladionici "do daske"! Da mi je samo znat kako stvari stoje, pa da i ja uložim ovo od dnevnica i putnih troškova.

Sve za QSL, QSL na svaka RA vrata!

73, Koki 9A2JG/p

9A4QV

9A8DU

Citat: 9A2JG  u 16. Studeni 2007, 08:53:39
Je li toliki "grijeh" tvrditi da je nešto bolje funkcioniralo u bivšem sustavu, pa makar se to zvalo i 9A QSL biro?
Da li se pod "mus" mora tražiti novi model, kad je na špaheru topla voda "uskuvala"?

Da li se iko u ovoj državi zacrvenio , u doslovnom smislu riječi, kad nam čovjek iz Novigrada istarskog PRVI put napiše da u godinu dana nije dobio ni jednu pošiljku sa biroa? Čovjek iskreno napisa : Pišem iz očaja i nemoći... Šta Vam gospodo i drugovi još treba? Zatrti i ovo malo aktivnosti, koja se, nužno, naslanja i na QSL-ke i njihov protok.

Drago mi je Gogo da si napisao da se ja (i još neki iz moje generacije) javno radujemo dobijenom kartom (povremena oduševljenja). To što još u svići ima ulja, i što se znam(o) radovati maloj , za nekoga bezveznom , stvari, je samo dokaz da smo još ljudska bića koje raduju sitne stvari. Hvala Bogu, nismo postali zombiji globalizacije, i nećemo.

Sve "crne liste", ili kako ti preteško napisa difamacije, upravo idu za time da se ta količina sitnih zadovoljstava poveća. Nisam u nijednom postu na topicu "crnih lista" uspio pročitat nešto osobno, a pogotovo uvrede. Znači dite plače dokle mater ne izvadi sisu...

Respektirajući desetke tisuća QSL-ki što ti svojedobno prođoše preko ruku, ja sam Gogo zadnja osoba u ovoj zemlji koja će ti reć da nisi kvalificiran za ovu diskusiju, ili ikoji prijedlog. Molim te, još jedan put pročitaj sve svoje postove u zadnjih godinu dana gdje spominješ QSL-ke, ti si sam sebe stvarno diskvalificirao prije starta.
A i dalje nisi "zainteresirana" strana. Kad potegneš crtu, zna se.

Mogao bi ovu diskusiju, bez da otkližem sa teme, proširit i napisat da najviše veza (ne nužno i karata) vrte ljudi srednje i donje srednje (bez uvrede ikome) klase, i da je svako spominjanje dodatne love atak na i onako tanak RA kućni proračun.
Moga bi napisat i da je to jedina usluga što nam daje Savez, osim slanja potvrde o članstvu za tekuću godinu.
Moga bi napisat i da su nam "odvjetnici" za ovu temu trebali biti članovi 9A DXC, a da smo mi trebali samo čitati...
Moga bi napisat i da su (ne nužno) uvik najžešći oni kojih se to "ne tiče" , ali ko u onom vicu o Hrvatu, Srbinu i Slovencu u kupeu kad vagon uđe u tunel , marisana, kaže : Počelo je...
Moga bi napisat i da čekam odgovore i od onih koji se kite titulama hrvatski časnik, ili časnik trgovačke mornarice, na kalendar, bez nade...
Moga bi napisat i da je više od 50% ljudi koji su htjeli učestvovati u anketi oko "crnih lista" napisalo da žele vidjeti crne liste na ovim stranicama. To tebi očigledno ništa ne znači. A trebalo bi. Jer tako će se sutra izabrat i novi predsjednik, sa 50% plus 1 glas. Ili više, ne nužno. Bez elektorskih glasova iz močvara Floride, ili dijaspore. Koja je riješena ispravnim pristupom.

Vinceremo!

73, Koki 9A2JG/p
;D  Kako je počeo rat na mom otoku?
Samo vi ...i i dalje pljujte po svemu onome što nije vaše
73 Drago 9a8du
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2JK

Pokrenuo sam temu QSL biro u nadi da će biti više konstruktivnih prijedloga.
Znam kako je bilo 2500 g. BC (BC znači ''before computers''), ali me prošlost
ne zanima. Zanima me budućnost. Na moju veliku žalost, papirna QSL-ka
neće još dugo. Zamjenit će je elektronska QSL karta i prije nego se to
svi mi nadamo. Zato, dok još postoji, želio bi potvrditi što više QSO-a.

Zanima me kako QSL biroi rade u drugim savezima?
VE3ZIK nam je napisao kako je to u DL. Hvala.
Doduše DARC ima preko 45 tisuča članova (ne računajući klubove).
To je više od 2,85 milijuna eura samo od članarine, pa onda reklame
u časopisu (koje sigurno pokrivaju cijenu tiskanja časopisa)...
Malo je teško uspoređivati HRS sa DARC-om, ali bolje se je uspoređivati
sa boljim nego sa lošijim.

9A6C ima zanimljiv prijedlog.

Da li još tko ima kakav konkretan prijedlog?

73,
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A3OW

Citat: 9A2JG  u 16. Studeni 2007, 09:54:31
Evo neću više ložit ispod kotla, neću Vam odvraćat pažnju, posvetite se Stanley bet kladionici "do daske"! Da mi je samo znat kako stvari stoje, pa da i ja uložim ovo od dnevnica i putnih troškova.
Sve za QSL, QSL na svaka RA vrata!

73, Koki 9A2JG/p
;D
Nemoj se kladiti, znaš da ćeš izgubiti - bolje se provedi za te novce u "METROPOLI" da ti ostane u lijepom sjećanju.
:) sretan put i dobro došli .!
DAmir , 9A3OW
JN85FV - Vrbovec

9A8DU

Citat: 9a6c  u 15. Studeni 2007, 15:55:58
Raspravljamo o qsl kartama i birou kao da je to atomska fizika. Kao i u zdravstvu - koliko para, toliko muzike.

Na HRS-u je da definira pravila igre i cijenu. Prijedlog - na dva nivoa, ako u zdravstvu. Startni paket za iznos kuna "X",a napredni za "Y". X za sve, a Y za zahtijevne pacijente.

Iako ne marim za karte, mislim da je najvažnije da stignu do primaoca na bilo koji način. Jasno da uz minimalnu naknadu treba koristiti sve kurirske veze, ako funkcionraju.

Moj prijedlog novom rukovodstvu u vezi qsl biroa je da:

- karte šalje minimalno dva puta godišnje bez obzira na količinu
- karte šalje čim primalac skupi 999 gr karata i to ponavlja
- da omogući članovima da prema svom dogovoru dva ili više članova karte primaju zajedno i da im se šalje čim zajedno sakupe 999 gr karata
- da se pošiljaocu vrati pošiljka karata koja nije složena po propisu ili da mu se slaganje naplati
- da se posebno naplaćuje svako treće i daljnje slanje karata
- da korisnici qsl biroa sa HRS sklope Ugovor plaćanjem članarine
- naplatu dodatnih usluga izvrši pouzećem uz ispostavljen račun uz qsl karte

I ima toga još.

Pravilo je jasno: qsl karte su POSAO, svaki posao KOŠTA i treba ga PLATITI. Osigurati minimum usluge za svakog tko plati članarinu po pripadajučem modelu, a extra uslugu naplatiti dodatno.

Nije pravedno da 9A2AAA i ja plaćamo istu članarinu, a ja primim i pošaljem 50 puta manje karata od njega.

Drugačije ne ide.

QSL karte su fizički rad. Nije rudnik soli, ali je dosadno i oduzima vrijeme. A vrijeme je NOVAC. To ne vrijedi za penziće, jer bi onda oni bili najbogatiji na svijetu, a nisu. Iako imaju dosta, i previše, jer inače ne bi pristajali da im se opljačkano vrati kao odmah uz 50% popusta.

Penzića za qsl managera, on radi po damping cijenama, a to nam svima odgovara. Jer on ima, šta će mu više?

Onih 999 gr karata iz priče uzmite uvjetno, neka to bude blo koja granica iz HP pravilnika o naplati tiskanica u poštanskom prometu.

I onda će svi biti zadovoljni, jer će dobiti ono što su platili.

Jasno, ne bih odustao od osobne isporuke, karte bih svejedno naplatio, ne bih naplatio poštarinu.

GG
100% QSL
??? ???    Vidi se da čovjek ima ĆUKA
         73 Drago 9a8du    (OSIJEK NEPOKORENI GRAD)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

N5CRO

Da li još tko ima kakav konkretan prijedlog?

73,
Martin 9A2JK

Ja mojem qsl manageru posaljem desetak SASE i kad se nakupi odredjeni broj karata onda mi ih on salje nazad.Kad nestane koverti, javi email-om da ima karata i da mu trebam poslti jos koverti...jednostavno i prakticno
73,Josip  N5CRO

Laissez Le Bon Temps Roulez

9A2JG

Damire, poslušo te! U Budu su me do vrata pratili i svirali : Zagreb , tak imam te rad !
Vidi se da u Vrbovcu znaju dobitnu kombinaciju. Najbolje potrošene dnevnice.

73, Koki 9A2JG/p

9A3OW

Citat: 9A2JG  u 16. Studeni 2007, 21:56:35
Damire, poslušo te! U Budu su me do vrata pratili i svirali : Zagreb , tak imam te rad !
Vidi se da u Vrbovcu znaju dobitnu kombinaciju. Najbolje potrošene dnevnice.

73, Koki 9A2JG/p

;) Živeli i neka je sa srećom.!
DAmir , 9A3OW
JN85FV - Vrbovec

9A8DU

Citat: 9A2JG  u 14. Studeni 2007, 16:36:48
Patrik oprosti ako sam bio neprecizan, mislio sam da je iz ukupnog teksta jasno da ja pričam o modelu iz doba SRH!
Da se iščitati da ja osobno smatram da je to "normalno", a sve ostalo nije.
Ima i drugih modela slanja, o kojima bi se dalo razgovarati, ali ne nauštrb supstance, a pogotovo ne s pratećom, dodatnom (novčanom), tražnjom.
Gdje sve ide naš outgoing traffic bi se dalo naširoko komentirati, ali ću ostaviti za iza Skupštine. Najeklatantniji primjer je Aruba, gdje postoji biro, od kad sam se ja počeo baviti RA do danas, gdje mi je čovjek i neki dan na bandu rekao da kod njih tamo uredno radi biro, gdje je čovjek od tamo bio u mojoj kući i za mojim stolom mi to potvrdio, gdje čak postoji i "rezervna " varijanta via PA0 bureau, ali QSL se meni uredno vraćaju već sa našeg biroa.
I onda mi neko priča o povećanim troškovima. Ovo je klasična priča o tome kako je "trava pojela kravu".
Čujemo se iza izbora.

73, Koki 9A2JG
8)  kolektivna krivnja jednog političkog poretka,koncepcijski je naglašena u predstavi Naser&Tito,ili kako sam naučio da volim socijalizam,onda se nije biralo, a moralo se mučati.73 Drago 9a8du (Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A5CW

ZZ...
Stiglo jucer 1kg kartica za znakove 9a5cw i 9a2004yc... tnx manager.
Jos nedostaju za 9a5aei.

73 i hvala, Pa3k
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:

Oni šta su sami pisali da doma imaju zeru žice, imaju više slotova od onih sa bimovima i kvadovima !