• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

QSL ured - primanje karata

Autor 9A2JK, 11. Studeni 2007, 14:11:44

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5CW

2jg: Savez šalje na klubove 6 puta godišnje...

Ne bi rekao... ove sam godine dobio jedan paket, gdje su ostali zavrsili neznam...
od 1.1.2007 imam vise od 3000qso radjenih...
Mozda je paket kod nekog doma... ;)

GL sa qsl-kama
Pa3k
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:

Oni šta su sami pisali da doma imaju zeru žice, imaju više slotova od onih sa bimovima i kvadovima !

9A2JG

Patrik oprosti ako sam bio neprecizan, mislio sam da je iz ukupnog teksta jasno da ja pričam o modelu iz doba SRH!
Da se iščitati da ja osobno smatram da je to "normalno", a sve ostalo nije.
Ima i drugih modela slanja, o kojima bi se dalo razgovarati, ali ne nauštrb supstance, a pogotovo ne s pratećom, dodatnom (novčanom), tražnjom.
Gdje sve ide naš outgoing traffic bi se dalo naširoko komentirati, ali ću ostaviti za iza Skupštine. Najeklatantniji primjer je Aruba, gdje postoji biro, od kad sam se ja počeo baviti RA do danas, gdje mi je čovjek i neki dan na bandu rekao da kod njih tamo uredno radi biro, gdje je čovjek od tamo bio u mojoj kući i za mojim stolom mi to potvrdio, gdje čak postoji i "rezervna " varijanta via PA0 bureau, ali QSL se meni uredno vraćaju već sa našeg biroa.
I onda mi neko priča o povećanim troškovima. Ovo je klasična priča o tome kako je "trava pojela kravu".
Čujemo se iza izbora.

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A2DM

od 1.1.2007 imam vise od 3000qso radjenih...
Mozda je paket kod nekog doma...

Moguće, ali pitanje gdje. Možda u Pazinu, Dubrovniku, il Mirkovcima. U Koprivnicu stižu preko Zadra, pa onda jednog lokalnog kluba. Vjerojatno u paketu s cenzuro da ne bi stiglo nešto rijetko. Za neke članove koji dosta rade qsl mni od korova.

Baš bi me interesiralo zbog čega plaćaju članarinu članovi i klubovi. Možda zbog visoke politike.

73, 9A2DM

Prvo posao onda plaća
lad

9A2KL

U koprivnicu nisu stigle preko ZD nego direktno iz Zagreba. Prema tome ne pricaj gluposti. isto tako su stigle i u Djurdjevac i Bjelovar i nebi vjerovao oni su bar rekli hvala.

Pa3k,  3000 veza nije nista . pitanje je koliko si ti poslao karata... i koliko ja vidim po svojim kartama koje stizu preko biroa redovito, od slanja mojih do dolaska odgovora obicno prodje godina i vise.
Mlad si , naucit ces.
73's de Leon 9A9L

9A2DM

Kao prvo hvala Ti na komplimentu oko mladosti

Drugo nije riječ oko mojih 3000 veza nego je citat 9a5cy.

Nadalje sugurno ti neću zahvaliti jer svojim postupcima (oko qsl karata ) popdržavaš praksu koju nebi trebalo.

Mislim da se poznajemo jako dobro pa ih nisi trebao (ako si ih već ponio) ostavljati kod nekog tko nije platio članarini niti u jednom klubu.

I ono najvažnije nije ovo prića o tebi niti ima tko šta protiv tebe nego o QSL UREDU.

9a2dm, Vlad

73 

I ono
lad

9A2JK

Otvorio sam ovu temu u želji da će biti KONSTRUKTIVNIH prijedloga
kako nešto eventualno promjeniti u radu QSL ureda. Ponovno naglašavam
da sam ja osobno zadovoljan sa radom QSL menađera. Ne očekujem
kartu preko biroa sutra (niti kad je šaljem direktno!). Potpuno je normalno
da QSL-ka preko biroa dođe za 2 - 3 godine. Međutim, pitam se zašto neki
nisu zadovoljni radom QSL ureda? Da netko nije zadovoljan, vidim na ovom
forumu, ali nigdje KONKRETNO što bi REALNO trebalo učiniti da se situacija
popravi? Zašto Marinko u nekoliko navrata u časopisu piše o potrebi
razvrstavanja QSL karata koje naši klubovi šalju u biro? Zaključujem da
mnogi to ne rade. Možda su moja razmišljanja potpuno promašena.
Dozvoljavam da sam u krivu. Iako sam jako pametan  ;), nisam najpametniji
na svijetu!  ;D

Budući da sam ja zapoćeo, lijepo molim sve sudionike: pridržavajte se teme.

Samo konstruktivni i realni prijedlozi, prosim lepo.
Za druge rasprave, otvorite si svoje teme!

Pozdrav svima,
Martin 9A2JK
www.svaco.net/lotw.html
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A5CY

Autor: 9a2dm  Poslano: Danas u 09:24:13 
Umetanje Citata 
Kao prvo hvala Ti na komplimentu oko mladosti

Drugo nije riječ oko mojih 3000 veza nego je citat 9a5cy.

Pozdrav 2DMu,
samo mi reci di si iskopao da su ove, gore navedene riječi, ''moj citat ?''
.....znatiželje radi, ništa više.

Lijepi ti pozdrav i ugodnu zabavu

Dean 9A5CY

9A2DM

Oprosti pogreška.
Trebalo je biti 9a5cw.

73 9a2dm, Vlad

Prvo posao onda plaća
lad

9a6c

Raspravljamo o qsl kartama i birou kao da je to atomska fizika. Kao i u zdravstvu - koliko para, toliko muzike.

Na HRS-u je da definira pravila igre i cijenu. Prijedlog - na dva nivoa, ako u zdravstvu. Startni paket za iznos kuna "X",a napredni za "Y". X za sve, a Y za zahtijevne pacijente.

Iako ne marim za karte, mislim da je najvažnije da stignu do primaoca na bilo koji način. Jasno da uz minimalnu naknadu treba koristiti sve kurirske veze, ako funkcionraju.

Moj prijedlog novom rukovodstvu u vezi qsl biroa je da:

- karte šalje minimalno dva puta godišnje bez obzira na količinu
- karte šalje čim primalac skupi 999 gr karata i to ponavlja
- da omogući članovima da prema svom dogovoru dva ili više članova karte primaju zajedno i da im se šalje čim zajedno sakupe 999 gr karata
- da se pošiljaocu vrati pošiljka karata koja nije složena po propisu ili da mu se slaganje naplati
- da se posebno naplaćuje svako treće i daljnje slanje karata
- da korisnici qsl biroa sa HRS sklope Ugovor plaćanjem članarine
- naplatu dodatnih usluga izvrši pouzećem uz ispostavljen račun uz qsl karte

I ima toga još.

Pravilo je jasno: qsl karte su POSAO, svaki posao KOŠTA i treba ga PLATITI. Osigurati minimum usluge za svakog tko plati članarinu po pripadajučem modelu, a extra uslugu naplatiti dodatno.

Nije pravedno da 9A2AAA i ja plaćamo istu članarinu, a ja primim i pošaljem 50 puta manje karata od njega.

Drugačije ne ide.

QSL karte su fizički rad. Nije rudnik soli, ali je dosadno i oduzima vrijeme. A vrijeme je NOVAC. To ne vrijedi za penziće, jer bi onda oni bili najbogatiji na svijetu, a nisu. Iako imaju dosta, i previše, jer inače ne bi pristajali da im se opljačkano vrati kao odmah uz 50% popusta.

Penzića za qsl managera, on radi po damping cijenama, a to nam svima odgovara. Jer on ima, šta će mu više?

Onih 999 gr karata iz priče uzmite uvjetno, neka to bude blo koja granica iz HP pravilnika o naplati tiskanica u poštanskom prometu.

I onda će svi biti zadovoljni, jer će dobiti ono što su platili.

Jasno, ne bih odustao od osobne isporuke, karte bih svejedno naplatio, ne bih naplatio poštarinu.

GG
100% QSL

9A2KL

Za 9A2DM

Ako vec mislis komentirati nesto onda pogledaj na koga se odnosi. Pisalo je Pa3k i njegove veze i njegove godine.  A sta ja mogu kad ste svi medjusobno posvadjani pa nisam znao kome ostaviti. Sigurno vise necu nositi ni za jednoga u KC

73's de Leon 9A9L

9A2JG

Prijatelju Martine, kako može bit konstruktivne diskusije, kad ti nešto konstatiraš, i napišeš iduću rečenicu od jedne riječi, a to je TOČKA.
Znači, mi možemo samo ko mačka oko vruće kaše, a tvoja tvrdnja - stoji. Možda ti to nisi tako mislio, ali tako je napisano.
Ima nas koji stvarno nismo zadovoljni učestalošću primanja pošiljaka iz nacionalnog biroa, i ima nas koji smatramo da jedna količina odlaznih karata se bezrazložno vraća pošiljatelju.
Koristim usluge biroa u Zagrebu već 41 godinu, i odgovorno tvrdim da nikad manje karata nije prolazilo kroz njega (o tome bi točnim brojkama mogao i manager, ali pričamo o odnosima).
U SRH-ovu birou nikad nisu vratili pošiljatelju ni jednu kartu, nikad nisu prigovorili ako nije složeno po abecedi, administrativno osoblje je razvrstavalo karte kad nije imalo drugog posla i još puno drugih lipih stvari.
Da se ne ponavljam, slale su se pošiljke na klubove 6 puta godišnje bez obzira na količinu; znalo se da je odmor od cca 20.6. do cca 10.9. svake godine.
Nikada QSL-ke nisu išle iz ruke u ruku, i tvrdim da to nije ušteda Savezu, i da je u krajnjoj liniji to kontraproduktivno.
Kolega Gogo lijepo sve lamentira i obrazlaže svoj model (ili prijedlog) ali, neka se ne naljuti, već desetljeće i po (njegove vlastite riječi, u nekoliko desetaka postova u zadnjih godinu dana) ne mari za QSL-ke, saobraćaj i odnose, pa je u biti sam sebe unaprijed proglasio nekvalificiranim za ozbiljan prijedlog. Pojednostavljeno rečeno, po dalmatinski, lako mu je davat prijedloge kad ga se ne tiče.
I, na kraju, kolega Martine, ako dozvoljavaš, ja sam x puta pisao o problemima u radu QSL biroa, i , ponavljam, da samo postupamo kao u doba SRH, cijela ova pisanija bi bila bespotrebna.
Ovako ispada, kao što napisa 4GL pod nekim drugim naslovom, da ovdje ljudi dođu pisat kad nemaju šta drugo radit. A to ipak, osobno smatram, nije slučaj. Načeli ste ozbiljnu temu, kojoj se mora ozbiljno i pristupit.
Aktuelni predsjednik je(a to sam već pisao na forumu) o tome posvetio CIJELU jednu rečenicu u svom prijedlogu programa rada za iduće četiri godine. Ljudima kao što sam ja je to dovoljan indikator. Svi zaboraviste kako on napisa prije dvije godine da je QSL biro UŠTEDIO !
Pisao bi još, ali evo malo, pa predizborna šutnja. Ko je koristio usluge biroa zadnjih četrdesetak godina zna o čemu govorim, što pišem, i što valja , a što ne valja.
Takvima nisam ovo ni pisao.

73 iz Zagreba,
Koki 9A2JG/p

9A6R

Koki,sad kad si u metropoli eto ti prilike naći se sa QSL managerom pa pokupit QSL-ke.Ko zna kad će ti ih poslat,možda i dogodine pošto ide Božić i Nova!

9A6R

P.S. A i uštedit ćeš nam koju kunicu hi.
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A3OW

Citat: 9A6R  u 15. Studeni 2007, 23:02:38
Koki,sad kad si u metropoli eto ti prilike naći se sa QSL managerom pa pokupit QSL-ke.Ko zna kad će ti ih poslat,možda i dogodine pošto ide Božić i Nova!
9A6R
P.S. A i uštedit ćeš nam koju kunicu hi.
8) Koki je savjestan radioamater pa će pokupiti QSL-ke, jer je na službenom putu pa mu neće biti teško to napraviti.

Sretan dolazak u "METROPOLU" Koki&Co, živeli .!
DAmir , 9A3OW
JN85FV - Vrbovec

9A2JG

Ja ću pokupiti sve što mi dadnu, a ako se bude mjerilo u više desetaka kila, tu su Tomo i Rolando za pomoć, do Perkovića ćemo sve razvrstat.
Samo da se ne ponovi Jarun, pa da se Marinko - ne pojavi. Ne virujen u to, pretpostavljam da je on delegat iz Donjeg Miholjca.
A mogla je to i tajnica sve razvrstat, A klasa, ormar s pretincima iza leđa, muštuluk kad javi Kreši ili Mirku : Doša ti je Peter ili Revilla. Reka je slipac : Da mi je to vidit !

73, Koki 9A2JG/p

9a6c

Uz svo dužno poštovanje, dragi kolega, to što osobno nisam zainteresiran za qsl karte ne znači da nisam kvalificiran i za iznošenje mišljenja o stanju u qsl saobraćaju u Hrvata.

A koliko sam primjetio, vi koji ste životno zainteresirani za to, niste dosada uspjeli iznjedriti niti jedan suvisao prijedlog o tome kako stanje sistemski srediti i unaprijediti, već vam se retorika uglavnom svodi na lamentacije, meditacije, difamacije, crne liste i povremena oduševljenja dobijenom kartom.

Prihvaćam da moj prijedlog nije najpametniji i eto razloga da ga odbacite u cijelosti ili djelomično pa da ga sami nadogradite, predložite HRS-u i čekate ishod.

Ali je prijedlog.

73 GG