• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Nedolično ponašanje

Autor 9A7YY, 07. Studeni 2007, 18:17:39

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A7YY

S obzirom da nema urednika weba ni administratora foruma
podnosim prijavu webmasterici protiv Emira Mahmutovića zbog provociranja.

Zanemarujem prijašnja provociranja kojih je bilo te podnosim prijavu na temelju dva posljednja njegova posta   u temi "Vox populi".

9A6AA

-
-
"DX never sleeps..."

9A5BEE

@9A6AA, @9A7YY:
To da li nema administratora foruma je diskutabilno. Ja imam prava administratora iz tehnickih razloga same administracije cijelog foruma. Obzirom da nitko drugi ne zeli reagirati u ovakvim nezahvalnim situacijama ja sam se primila i tog posla stoga mozete slobodno shvatiti da administrator postoji ali web urednik ne.
Zadnji postovi obojice su provociranje, predzadnji necu komentirati ni od jednog. Obojicu cu sad samo upozoriti. Ukoliko se u bilo kojoj od tema pojavi provociranje ili vrijedjanje sa strane bilo kojeg od upozorenih clanova prema bilo kojem drugom clanu na forumu dobit cete zabranu pisanja postova dok se ne smirite.

9a5bee

9A2KL

Bas me zanima zbog kojeg od ove dvojice je samo OPOPMENA. Sjecam se, ne tako davno je bilo kad su neki dobili qrt ne zbog provokacije nego zbog ISTINE. Ima ih jednakih ali i jednakijih. Preprozirno je ovo bilo.
73's de Leon 9A9L

9A3OW

Citat: 9a2kl  u 08. Studeni 2007, 05:14:24
Bas me zanima zbog kojeg od ove dvojice je samo OPOPMENA. Sjecam se, ne tako davno je bilo kad su neki dobili qrt ne zbog provokacije nego zbog ISTINE. Ima ih jednakih ali i jednakijih. Preprozirno je ovo bilo.

???  ???   :(   :-X

DAmir , 9a3ow
DSP
DAmir , 9A3OW
JN85FV - Vrbovec

9A2CD

Bravo !

"red rad i tolerancija"
manje ugriza lov na viještice je prošao.
Više RA tema bit će vedriji dani. "bure i juga" i
onako previše.

Mirno more drš se kraja veseli bili !

s osmjehom pozdrav svima

9A2CD  73s

9a6c

Kad je već o ponašanju riječ, imam pitanje za Silviju:

Budući da je u nekoliko navrata nazivanjem imenom i prezimenom osobu koja se zaista tako i zove izazvalo burne reakcije, zanima me da li je zaista nepristojno nazvati imenom i prezimenom nekoga tko se zaista tako i zove?

Nemam veliko iskustvo u nternet komunikaciji i ne bih želio nenamjerno povrijediti bilo koga.

Bilježim se sa štovanjem,

Goran Grubišić

9A4GL

A-Hoj,

Citat: 9a2kl  u 08. Studeni 2007, 05:14:24
Bas me zanima zbog kojeg od ove dvojice je samo OPOPMENA. ...  Ima ih jednakih ali i jednakijih. Preprozirno je ovo bilo.

Hm, misliš da je netko podmitio webmastericu ? Sa koliko ? A šta ćeš, kad je ne plaćaju dovoljno  ;D ;D ;D

Citat: 9a6c  u 08. Studeni 2007, 08:26:44
Budući da je u nekoliko navrata nazivanjem imenom i prezimenom osobu koja se zaista tako i zove izazvalo burne reakcije, zanima me da li je zaista nepristojno nazvati imenom i prezimenom nekoga tko se zaista tako i zove?

A ja bih pitao da li je uvredljivo nekoga nazvati budalom a on stvarno je budala  ;D ;D ;D Jer ja stvarno mislim da su neki ljudi ovdje budale ;D ;D ;D

Pristojno i nepristojno varira od kraja do kraja, od kuće do kuće :) Šalu na stranu, da, u Hrvatskoj je to nepristojno i koristi se uglavnom da bi se nekoga izvrglo ruglu kvazi-veličanjem te osobe. Recimo u Japanu je nepristojno ljude nazivati samo imenom jer se oni međusobno oslovljavaju samo prezimenom, naravno sa "san" na kraju.

Eto, ovo pitanje i odgovor mogu biti prebačeni u novu toliko željenu i korisnu rubriku "bečka škola" :)

73 de Tihomir, 9a4gl
-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !
Tihomir Heidelberg, 9a4gl
email: _NOSPAM_9a4gl@hamradio.hr

9A6AA

-
-
"DX never sleeps..."

9A5BIG

Citat: 9a6c  u 08. Studeni 2007, 08:26:44

Budući da je u nekoliko navrata nazivanjem imenom i prezimenom osobu 

CUT

Na forumima i drugim oblicima komunikacije preko interneta je uobicajeno koristiti tzv. nickove http://en.wikipedia.org/wiki/Nickname vise na ovom linku.
Kako radioamateri postoje duze nego internet tako su se i prije sjetili da koriste nickove koji u nasem slucaju izgledaju ovako - 9A5BIG ili 9A1EET.
Zanimljivo je pogledati i tzv 1337 talk http://en.wikipedia.org/wiki/Leetkoji bi izgledao ovako.
()v0 j3 pr1j3mj3r |337 74|k4.
Komunikacija koristeci prava imena i prezimena se u 1337 svijetu ne tolerira.
Nisam siguran za RA.

9A7YY

E moja Silvija..........................

9A3QN

Citat: 9A5BIG  u 08. Studeni 2007, 11:59:12
Na forumima i drugim oblicima komunikacije preko interneta je uobicajeno koristiti tzv. nickove http://en.wikipedia.org/wiki/Nickname vise na ovom linku.

Ne bih se složio s ovime. Doduše, kako ja nisam "kupio Internet" tek prije par mjeseci možda me sjećanja na stara dobra vremena (ili sudjelovanje u tehničkim raspravama) vara. Korištenje nadimaka je zapravo neuspješan pokušaj tehnički nevještih osoba da neku (često kontroverznu) informaciju iznesu "anonimno". "Prave" anonimnosti na Internetu naravno nema, pa su takvi pokušaji tim više tragikomični.

Citat:
Kako radioamateri postoje duze nego internet tako su se i prije sjetili da koriste nickove koji u nasem slucaju izgledaju ovako - 9A5BIG ili 9A1EET.

Opet netočno. Za sve svrhe radioamaterski pozivni znak nije ni po čemu različit od imena + prezimena, to je osobni podatak neke osobe.

Citat:
Zanimljivo je pogledati i tzv 1337 talk http://en.wikipedia.org/wiki/Leetkoji bi izgledao ovako.
()v0 j3 pr1j3mj3r |337 74|k4.
Komunikacija koristeci prava imena i prezimena se u 1337 svijetu ne tolerira.
Nisam siguran za RA.

Zaboravio si samo spomenuti da je "leet" grupa prilično prezrena od ljudi koji su iole tehnički obrazovani (neš' ti čuda - piše na Wikipediji, jesi li kad čuo za onaj vic u kojem kažu "i na ogradi piše...."?). Iz tvojeg članka moglo bi se skoro zaključiti da bi oni trebali biti nekakav uzor. Osim, naravno, ako tebe ne impresioniraju dječica koja baš ne izlaze previše i nemaju baš previše kontakata sa suprotnim spolom a to onda pokušavaju nadoknaditi pretvarajući se da su nekakvi veliki "hackeri" a sve u uzaludnoj nadi da će jednog dana nekog tako zbariti.

Nego, da se ti ubuduće malo informiraš prije nego izađeš sa ovakvim tvrdnjama? U suprotnom očekujem od tebe u bliskoj budućnosti hvalospjev za "script kiddies".  ;-)

73
Kristijan
9A3QN

9A8DU

Citat: 9A5BEE  u 08. Studeni 2007, 02:18:24
@9A6AA, @9A7YY:
To da li nema administratora foruma je diskutabilno. Ja imam prava administratora iz tehnickih razloga same administracije cijelog foruma. Obzirom da nitko drugi ne zeli reagirati u ovakvim nezahvalnim situacijama ja sam se primila i tog posla stoga mozete slobodno shvatiti da administrator postoji ali web urednik ne.
Zadnji postovi obojice su provociranje, predzadnji necu komentirati ni od jednog. Obojicu cu sad samo upozoriti. Ukoliko se u bilo kojoj od tema pojavi provociranje ili vrijedjanje sa strane bilo kojeg od upozorenih clanova prema bilo kojem drugom clanu na forumu dobit cete zabranu pisanja postova dok se ne smirite.
          8) Z A M O L B A

Od sada pa na dalje nema nikakvih vrijeđanja bilo koje osobe na ovome forumu,svi takvi komentari trebali bi biti sankcionirani,oni koji takve stvari pišu pod pseudonimom,oni koji takve stvari pišu koristeći tuđu pozivnu oznaku,nemaju hrabrosti reći tko su.73 za sve Drago 9a8du

9a5bee
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A8DU

Citat: 9A7YY  u 08. Studeni 2007, 16:12:28
E moja Silvija..........................

8) 8)
Ne sanjaj svoj život,već živi svoj san.73 9A8DU
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2JG

U hrvatskom književnom jeziku (po svim autorima pravopisa, bez iznimke) se piše razmjena, a ne razmijena.
Činjenica da se ova stranica ne lektorira bi upravo trebala potaći pisce postova na potrebnu pažnju pri pisanju.

73, Koki 9A2JG

P.S. Pretpostavljam da je "vjeruj te " tipfeler ilitiga greška pera.
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske