• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Brisanje postova

Autor 9A5BEE, 03. Studeni 2007, 02:15:38

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5BEE

Nakon savjetovanja sa Sudom casti odlucila sam napisati ovaj post kao upozorenje i obavijest korisnicima foruma.
Na  zalost, rasprava na forumu nije na nivou kakav se ocekuje niti se postivaju pravila koja vrijede opcenito na svim forumima.
Svaka prijava na post koja dodje na moj mail od nekog radiamatera, bit ce razmotrena i takvi postovi ce biti uklonjeni. Sudionicima koji nastave sa nedolicnim i uvredljivim ponasanjem bit ce udaljeni sa foruma i time nece moci sudjelovati u raspravama.
Brisanje postova i iskljucivanje sudionika se vodi prema opce prihvacenim pravilima ponasanja na forumima. Same uvrede medju sudionicima se rijesavaju Sudom casti koji se vodi nacelima pravednosti.
Uklanjanje postova nema svrhu cenzurirati razgovor niti sprijecavati bilo kojeg sudionika da kaze svoje misljenje vec drzati raspravu na civilaziranoj razini. Civilizirana razina rasprave je kada sudionici razlicitih misljenja iznose svoj stav argumentiranim tvrdnjama i svojom formulacijom misli ne vrijedjaju druge clanove, ili krace receno, medjusobno uvazavanje razlicitosti.
Svatko ima pravo na svoje misljenje ali isto tako ima pravo na to da ga se ne vrijedja od druge strane. Logicna posljedica ne pridrzavanja ovih opce prihvacenih pravila na forumima je udaljavanje sudionika sa svih rasprava na neko vrijeme.
Na ovom forumu ima registriranih clanova koji spadaju u juniore. Kada se pise neki post treba se misliti i da ti clanovi procitaju nedolicne postove. Stariji clanovi trebaju promicati radioamaterizam na kulturan nacin i stititi vlastite interese i interese svojih clanova. Ponavljam, argumentirana rasprava na civilaziranoj razini pruza drugaciju sliku pri obrazovanju i odgoju mladih radioamatera kao i o samoj zajednici kao cjelini.

sil

9A2D

Svaka prijava na post koja dodje na moj mail od nekog radiamatera, bit ce razmotrena i takvi postovi ce biti uklonjeni.

Pazi sad ovo, sigurno će na Skupštini prva točka dnevnoga reda biti isključenje nekih članova (Skupštine) prema Odluci Suda časti (tako se miču nepodobni) a onda se može dalje. E, gdje smo mi došli, to nije jasno još samo nekolicini.

73 de 9a2d

9A6AA

Citat: 9A5BEE  u 03. Studeni 2007, 02:15:38
Nakon savjetovanja sa Sudom casti odlucila sam napisati ovaj post kao upozorenje i obavijest korisnicima foruma.
...

Konačno.

73

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A2KL

Ovo Emirovo KONACNO shavatio sam kao Sud casti napokon hoce nesto raditi. Uvijek se brane da to ne spada u njihovu domenu, da nisu ovlasteni i slicno. Pitam se pitam tko li ne govori istinu u ovoj prici.?? Ili se spremaju za slijedeci mandat ili je to zadnji trzaj da bi na Skupstini mogli reci da su nesto napravili u mandatu. Da nije smijesno bilo bi zalosno....ili obratno.!?!
73's de Leon 9A9L

9A6AA

Pozdrav Leone,
dugo te nema...
Ne treba izvlačiti neke drugačije zaključke, te to tumačiti na način na koji nisam mislio. Pod "konačno" mislio sam da je vrijeme da se malo dovedemo u red, te da ovaj Forum počne sličiti, a u konačnici i postati, civilizirano radioamatersko okupljalište, jer mnogim postovima nije ovdje mjesto. A provokacija je bilo i previše. One za sobom povlače post za kojim kasnije žališ...

73

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A3OW

8)
Postoje dvije mogućnosti:
1. Uvesti pisana pravila ponašanja.
2. Ne uvesti pisana pravila ponašanja.

Primjena pravila ponašanja odmah , jer uvjek postoje razlozi da se odgode za nekada kasnije .

Živeli i neka je sa srećom.!
DAmir , 9a3ow
DynoSauryPaketa
DAmir , 9A3OW
JN85FV - Vrbovec

9A6AA

Citat: 9a2d  u 03. Studeni 2007, 03:41:46
... sigurno će na Skupštini prva točka dnevnoga reda biti isključenje nekih članova (Skupštine) prema Odluci Suda časti (tako se miču nepodobni) a onda se može dalje. E, gdje smo mi došli, to nije jasno još samo nekolicini...

Nemoj Kefa tako.
To nema nikakve veze s isključenjem članova Skupštine! Ja nigdje ne vidim ni podobne ni nepodobne, već imam drugačija mjerila o ljudima. Pa nismo mi politička stranka, već zaljubljenici u jedan hobi.
A gdje smo to došli? S neafirmativnim pristupom nećemo nigdje doći.

73

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A2D

Objektivnost je znati razlučiti uzrok i posljedicu. Mnogi postovi ovdje su samo izraz jada i nemoći pojedinaca koji vide nepravdu a nisu je u stanju promijeniti, što žele.
Emire, ako ti smatraš da je Pero dobar predsjednik, ja tvoje mišljenje ne želim i neću mijenjati. I sam sam dao glas za njega željeći pozitivne promjene u HRS-u. Bilo ih je, ali nastupile su i negativne za što ja nisam dao mandat i borim se protiv njih.
Isto tako, ljudski je znati kada se treba maknuti. Nikola je to znao ali za Peru nisam baš siguran.
Vrijeme je oduvijek pokazalo svoje, pa će i ovaj put. QRX. Ljudi, čuvajte živce i nemojte se blamirati.

73 de 9a2d

9A6AA

Bojim se da nsi dobro pročitao moj post. Nigdje ne spominjem ni jednu osobu po imenu ni funkciji...
U ime onoga "čuvajmo živce", idem malo na rivu. Danas počinje i IPA natjecanje. A  vrijeme ovdje na Lošinju je za poželjeti...

73

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A2D

Nisi, ali to sada nema veze. Uživaj, i sam idem pametnijim poslom.

73 de 9a2d

9A2JG

U ime pravednosti i ljudskosti, pa tek onda radioamaterizma, istinoljupci, pogledajte sve postove, analizirajte šta je ko pod kojim znakom napisao, sankcionirajte, i uvedite reda. Samo konzekventno, počmite od sebe. To je jedini ispravan pristup.
I , kud ste se sjetili na 14 dana pred Skupštinu? Taman, što neki s razlogom misle, da "očistite" teren za Skupštinu od osoba koje ne misle kao i Vi!
I , na kraju, metod kojim mislite sakupljati prijave nije uopće demokratičan, i pogoduje mogućnosti namještaljke. Zar javna prijava na ovoj stranici, kakve smo pisali ja i Branko nije dovoljna?
Kad smo vidjeli članove Suda časti na forumu? Ja nikad.
Znači , ustanovili ste jednosmjeran kanal za protok prijava.
Šta je sa mojim prijavama Sudu? Papala maca.
Mogao bih još, ali, bez uvrede, nemam komu.

Nije ovo dobro što radite.

73, Koki 9A2JG

P.S. Autor inicijalnog posta piše da ima nekih juniora ovdje .
Ti juniori se ne potpisuju, u profilu nema podataka, neki šalju čudne mailove, ne baš "ispravan" početak u RA pokretu. Da ne pričam o postovima pod znakovima koje sustav ne priznaje za važeće...
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A7YY

Citat: 9A5BEE  u 03. Studeni 2007, 02:15:38

Ne može sud časti uvoditi red na forumu.
Zna se tko to može i čija je to dužnost.

Ovo je samo zamagljivanje koje neće napraviti nikakve promjene.

Citat: 9A6AA

A provokacija je bilo i previše. One za sobom povlače post za kojim kasnije žališ...

Poruka svima onima koji su brzi na okidaču tj. tipkovnici.
Najprije izbrojite do dest pa onda pišite postove.
I to je razlog zašto ja ne žalim ......................

9A2JG

Branko i Đani, zar ne vidite da su se neki već pokajali za vlastite postove. Onaj pad sustava nije povukao za sobom i nestanak postova sa kraja 2006. i početka 2007.g. Ima ih, na HDD i u pisanom (i uvezanom)obliku.
A , BTW , ja sam i do sada mislio da pojedinci misle ono šta pišu. I , podrazumijeva se, stoje iza toga. Tako to funkcionira u civiliziranom svijetu, zar ne.
Čitam tamo, pod nekim drugim naslovima postova : Šta će ti naučne (mislio je na fakultetske) metode, evo nama štapa i kanapa, pa ćemo po balkanski... To nas je i dovelo do ovdje.

73, Koki 9A2JG

P.S. YK9SV 21250, sluša 10 ispod.

P.S.2 1 gost , 5 korisnika, 3 skriven. Aleluja.

9A5BEE

obavijest: 9a4db iskljucivanje iz rasprava na 3 dana

9a5bee

9A2JG

Zar ne mislite da ste prekoračili svoja ovlaštenja? Zar mislite da još imate kredibilitet, kažnjavati i ocjenjivati dobro i loše?

Zar nije osnovna premisa (ikakvog) prava i pravo na obrazloženje, pravni lijek, a fala Bogu, pravo i na izuzeće onog koji ga "sudi"?

Zar napisano mišljenje skupine sijedih ljudi ništa ne znači u usporedbi s nalogom onoga koji Vas plaća?

Što ne kazniste onoga što se (svojedobno) sprdaše sa sv. Ivanom Nepomukom, u zemlji gdje se 98% ljudi izjasniše vjernicima? Kako će on i Vi u Vukovar? Vedra čela? Sumnjam.

Što ne kazniste naredbodavca i inog što izravnim navođenjem imena direktno poziva na verbalni linč?

To sve spada u osnovna ljudska prava, koja prvo morate Vi provoditi, djelom, a tek onda, kad ste dokazano ispravni, eventualno i sankcionirati.

Želim Vam osobno sve najbolje,ali ovakvim ponašanjem nećete, i ne možete na zelenu granu,

Koki 9A2JG