• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Vox populi

Autor 9A2JG, 20. Kolovoz 2007, 15:50:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2JG

Mario dobar dan. Na tu stranicu ne idem jer me ne interesira. Šta se tiče pisama, znan sve, od sevdalinki do novokomponiranih, od U gori raste zelen bor, do Madrida... E , sada , kojemu će se raja privoljeti carstvu, ne znam, ne bi ni nagađa, ali sigurno da ćemo ovdje pročitati komentare, u ponedjeljak ujutro.
Kako san pročita sabrana djela Ive Andrića više puta, shvatio sam glede mede (petka). Neka naši...
Bude veselo u Kraljevici. Ja ću kraj Slavonaca, ako svratiš da me možeš naći!

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A7WA

Ja predlažem, obzirom da je iskusan, stari dx-ovac, ima puno vre-
  mena i najviše spotova  na hamradio.hr, dakle da rubriku dx vijesti
  uređuje 9A2JG, dosta je više prigovaranja, vrijeme je da se nešto
  konkreto i učini. To je samo moje mišljenje a da li je u redu neka ocjeni
  ukupno članstvo.

73    de    9A7WA

n1yu

Koki, i ja bi uz Slavonce jer mi ponestalo 9A8DU kulena!  Proslogodisnja Kraljevica mi je ostala u lepom secanju ali od ovogodisnjeg programa samo 9A2GS :-)  Nestrpljivo ocekujem komentare zadnje tacke dnevnog reda!

9A8DU

;D
Pozdrav ,Koki,pozdravljam mog dragog profesora iz Pančeva,čitam Koki mučite nostalgija,pročitao si Andrića, pročitaj još koji put,čitajući tvoje postove čovjek bi pomislio da si Monarhista,ali kada spomeneš u gori raste zelen bor podsjetiš me na moga pokojnog dida Jozu,nositelja Partizanske spomenice,Koki skroz si nedefiniran,Dragi moj profesore iz Pančeva ,što jest jest, od tebe sam puno toga naučio, i dalje učim,muče te pukovnici,pa koliko znam u naše vrijeme bio si i sam Pukovnik,dali si napredovao,teško , ne da ti nebi mogao biti i general nego malo je tih mjesta ,po ustroju čak i JNA koja ti je i dalje u srcu, a vidim ni koki nije baš daleko ,profesore imaš preveliki utjecaj na Kokija, pa mi je koki skroz nedefiniran.
73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

n1yu

Drago, ja sam iz JNA izasao samo sa jednim crvenim cvarkom!  Niti do desetara nisam dogurao jer mi je u karakteristici pisalo, da ne slusam staresine.  Ali zato sam bio doma 17 puta za godinu dana u Somboru vruce 1968/9.  I gledao prve studentske demonstracije u Beogradu.  Projektovao telefonsku centralu.  Predavao radare.  Smrzavao se na strazi pod -18 stupnjeva.  Bili smo mladji i ludji...  Valjda ce nam to Sasha tolerisati?

9A2JG

Drago, sokole, ovaj nije služio vojni rok u JNA svojom voljom. Zatefteri tamo. Puno pozdrava iz Kraljevice,
Koki 9A2JG

9A8DU

Citat: n1yu  u 12. Travanj 2008, 11:20:13
Drago, ja sam iz JNA izasao samo sa jednim crvenim cvarkom!  Niti do desetara nisam dogurao jer mi je u karakteristici pisalo, da ne slusam staresine.  Ali zato sam bio doma 17 puta za godinu dana u Somboru vruce 1968/9.  I gledao prve studentske demonstracije u Beogradu.  Projektovao telefonsku centralu.  Predavao radare.  Smrzavao se na strazi pod -18 stupnjeva.  Bili smo mladji i ludji...  Valjda ce nam to Sasha tolerisati?

:D
Pozdrav,profesore,nisi slušao starješine,doma bio sedamnaest puta,učestvovao u demonstracijama (gledao),sigurno ih nije TV prenosila,projektovao vojnu centralu,projekat VOJNA TAJNA strogo pov,,predavao radare,istovremeno cepao stražu na minus osamnaest,neznam kakosu ti to sve tolerirali?
73 Drago 9a8du (Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A8DU

Citat: 9A2JG  u 12. Travanj 2008, 18:50:04
Drago, sokole, ovaj nije služio vojni rok u JNA svojom voljom. Zatefteri tamo. Puno pozdrava iz Kraljevice,
Koki 9A2JG
[/quote
Pozdrav ,Koki, znam da nisi rado išao u vojnike, zato sam ja sav pun sebe otišao u vojsku,odgulio ono što sam morao,osam mjeseci Bileće zatim T.Užice,u Bileću vruće,sami krš,u T.Užicu sasvim ok.
73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2JG

Rolandovo vino je bilo sasvim u redu. Jutros samo njega bolji gljava. Pivali smo do ponoći, onda je bija fajront. Naveke su se Hrvati i Zagoreci lepo slagali (pa naveke tak i bu). Iscrpno izviješće slijedi.
73, Koki 9A2JG

9A2JG

Izviješća treba uvijek pisati sa vremenskom zadrškom, kada se emocije i utisci slegnu. Zato ću ja ovo nazvati osvrtom.
Osobno smatram da je smotra u Kraljevici uspjela, organizatori su si dali truda, i rezultat nije izostao.
Neke su prezentacije bile odlične (WRTC i Savo Golić), neke pomalo nemušte i bez pravih objašnjenja (repetitori i digitalije), ali je svako našao ponešto za sebe.
Marinko je uložio veliki trud da upravo prispjele pakete donese u Kraljevicu, tamo ih razvrsta uz malu pomoć nas nekoliko, i vjerujem da su svi (koji drže do QSL-ki) došli na svoje.
Ham shack i antena za postaju s prigodnom oznakom su (po mojoj ocjeni) postavljeni u zadnji čas, dosta nezgodno i neadekvatno, pa cijenim ukoliko tamo bude stalno neki KV i UKV uređaj, to treba postaviti po nekakvim amaterskim standardima. Čuo sam od jednog amatera na smotri da bi to trebala biti ogledna postaja gdje bi dolazila i školska djeca, od Senja do Rijeke, na demonstracije i predavanja.

Jedna od rijetkih stvari koja mi je stvarno žao jest činjenica da sam bio jedini prijavljeni diskutant  na temu predviđene aktivnosti i financijski plan za 2008.g. Nije valjda da to jedino mene tišti?!?
I dalje smatram, nakon odslušanih prezentacija, da zainteresirani nisu dobili većinu odgovora na pitanja o repetitorima i magistralnoj mreži. Mnogo je zašto, malo zato, a na pojedinačna pitanja o cijenama, prezentator je prelazio na drugu temu, a na pojedina (napajanja, UPS, baterije) davao nebulozne odgovore, gdje su ljudi (koji znaju cijene) sumnjičavo vrtili glavama. Da se razumijemo, niko ne sumnja u išta, ali cijela problematika je netransparentno i nemušto objašnjena. Prezentacija služi da poslije nje nešto više znaš, ja i ljudi oko mene su kasnije manje znali.
4M nije dao da "diramo" u predviđenih 200.000 kuna za časopis, jer da je "knap", a sve više ljudi ponavlja Renijevu, da se Playboyeve korice ne mogu staviti s koricama časopisa HRS-a.
Sredstva predviđena za pomoć klubovima u nabavci uređaja nije niko komentirao, osim mene. Da li to ljudi misle, da nakon niza sušnih godina, "ko je da , dobro je i da" ili onu narodnu "siromahu kad i ..... daš, on kaže fala", svakako izostala je očekivana debata. Ja i dalje lobiram za Goveđare, Dubrovačko primorje, Milnu, a i širom Lijepe naše, malim klubovima, koji s malo i nimalo sredstava rade, i koji su jedini, i stožerni, klubovi Narodne tehnike u svojim sredinama. Duboko se nadam da, spomenuta nabavka neće biti iza ljeta, jer bi onda "izgubili" ljetne aktivnosti, glede IOCA programa, IOTA contesta, a i priprave za tečajeve koji bi trebali početi krajem rujna. Nudim svoju skromnu pomoć pri odabiru, nabavi , montaži i obuci mladih članova.

Na panou, kod ulaza, neki su stavili svoje QSL-ke, neke su viđene prije, pojedine su se SAMO mogle vidjeti tu, neka, doće' i drugo oko u ljeto.
Tom je , recimo, obećo da će, čim dođe kući, poslati 9A73AA i CC0Y, jer sam ja dva dana protestirao. Jednostrani zaključak je bio da Marinko nije ni otvorio te pakete.

Žao mi je što Mato nije došao, imali smo pripremljenih zanimljivih tema iz IOCA domene, ali družba je družba, a služba je služba. Boljih i više ideja iz te tematike ima Branko 7YY, ali valjda će se on naći s Matom prije Jaruna, a kako bi ova ljetna i IOCA sezona prošli što bolje.

Za kraj, za sada, samo kratko Mariju, pivalo se u svih šesnaest, od Stade se cvijeće rosom kititi, do Na kraj sela čađava mehana..., za svakog ponešto. Na kritike da su Zagorci ugroženi, otpjevali smo im Fala...

73, Koki 9A2JG

n1yu

Koki, hvala za poduzi osvrt!  Meni izgleda HRS BP.

WRTC i PY poznajem, zao mi je da sam propustio 9A2GS.

Drago mi je za pismu ali napisi mi kakva je bila spiza?  Meni je ostala u dubokom secanje prva Kraljevica sa Kvarnerskim skampima...

Ja sam preko vikenda malo radio JA, Gagarina i EU Sprint, sve CW.  Odradio YK9G na 3 opsega.  Usput preradjivao GS31B QRO.  Malo gledao na TV veci skup u Zagrebu :-)  Nisam primetio nikakvu HRT info o Kraljevici?

9A2JG

Moj Marijo, nema više arčit lovu, nema bivšega, nema škampi, plodova mora i ribe. Spiza primjerena trenutku, i džepu, više nego pristojno!
I još nešto, niko nije očekivao, ja i moje društvo prvi, da će spiza i (više nego dovoljna količina) pića na hamfestu biti - besplatno. Bez uvrede ikome, ugodno iznenađenje! Jedno od rijetkih, organiziranih, druženja gdje je doslovce ostalo pića.
U par soba se odnilo malo vina, što su ga Rolando i Branko donili, svaka im čast, i ljudima i vinu, ljudi su nakon fajronta posjedili koju uru u sobi, uz čašicu razgovora i dalmatinskog vina, Sve u svemu, veoma pristojno, kulturno i na nivou, kako to sjedinama i priliči.

BTW, radio sam prije Kraljevice YK9G na tri opsega, jutros sam ga na 7, a večeras ću pokušati na 3,5 , jer mu je večeras zadnja noć aktivnosti.

Nisam upućen u spone odgovornih u HRS-u sa medijima, ali šteta ako nije nigdje registrirano i objavljeno.

73, Koki 9A2JG

9A7YY

Citat: 9A2JG  u 14. Travanj 2008, 15:25:38

U par soba se odnilo malo vina, što su ga Rolando i Branko donili, svaka im čast, i ljudima i vinu, ljudi su nakon fajronta posjedili koju uru u sobi, uz čašicu razgovora i dalmatinskog vina,

A Kefu ne spominješ, nije mi bila mrska njegova Daruvarska graševina, dapače.

Citat: 9A2JG  u 14. Travanj 2008, 15:25:38

Žao mi je što Mato nije došao, imali smo pripremljenih zanimljivih tema iz IOCA domene, ali družba je družba, a služba je služba. Boljih i više ideja iz te tematike ima Branko 7YY, ali valjda će se on naći s Matom prije Jaruna, a kako bi ova ljetna i IOCA sezona prošli što bolje.

Nemoj me Koki molim te više hvaliti. HI

Branko se neće nikome nametati. Prilikom  postavljanja novog HRS-ovog managera za sve HRS-ove diplome a ne samo za IOCA-u ponudio sam sve svoje znanje vezano za otoke a vjerujte znam dosta no ne smatram se najpametnijim.
Ako nekome to moje znanje bude potrebno već će me lako pronaći.

Uvjerio si se na svoje uši kako su neki ljudi "pouzdanim" kanalima dobvali informacije da Branko želi srušiti IOCA-u.
Nisam čak htio srušiti ni IOCA managera, pao je sam.

9A4DB

Citat: 9A7YY

Uvjerio si se na svoje uši kako su neki ljudi "pouzdanim" kanalima dobvali informacije da Branko želi srušiti IOCA-u.
Nisam čak htio srušiti ni IOCA managera, pao je sam.

Branko,
druze moj u patnji i nepravdi...
Takve price su kruzile za sve koji su se
usudili dignuti glas....

A sada kada su pali,
prosipaju zuc, ostao im je samo
mali prozor, manji od zahoda, na blogeru....

Neka, stigla ih je ona stara zidovska "da bog'da imali pa nemali".
Vidis da profesor za skampima zali, onda ti je sve jasno, janjetina
je bila lajt motiv prosle vladavine a ispod toga su bile jahte, skampi
i mutna posla....po principu sve meni.

73

PS(predlazem da 7YY preuzme operativni dio provodjenja IOCA programa)

9A2D

Citat: 9A7YY  u 14. Travanj 2008, 16:34:18

A Kefu ne spominješ, nije mi bila mrska njegova Daruvarska graševina, dapače.

Mi Slavonci više volimo prezentacije tipa Opera box.

73 de 9a2d