• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Vox populi

Autor 9A2JG, 20. Kolovoz 2007, 15:50:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A8DU

Citat: 9A2JG  u 05. Siječanj 2008, 19:07:58
Živio Drago, sve ti cvalo u 2008.g. , puno zdravlja i mira.
Da Bog da Osijek dobio novu gradsku vlast, kakvu zaslužuje.

Pozdrav za sve u osj.-bar. županiji, a i šire,
Koki 9A2JG
???
Pozdrav Koki,želim ti sretno badnje jutro i sutra sretan Božić,Hristos se rodi.
Pokazalo se da mi u Osijeku možemo bez vlasti,eh skoro zaboravih sretna ti i nova godina .
73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2JG

Davore, budi duševan, on bi tu pisao, a ti mu zaključa. Jer kako nema navalice na vlastitu stranicu, on bi ovdje...

Nakon ovih bljuvotina, ja mislim da se pokojni Žika Milivojević, dugogodišnji tajnik SRH-e, okreće u grobu. On, s još par entuzijasta sa Hvara, postali, posrtajima nečije tipkovnice, "jugo-komunistički elementi i sluge JNA". Ne da se pok. Žika (koji je volio Hvar i Hvarane) okreće u grobu, nego su ga stavili na elektromotor.
Osobno me je poslao , kad su došli prvi TS 510, na Hvar da ih obučim, i pokažem kako se radi, i masu drugih sitnica, i rekao mi da ostanem koliko treba, toliko mu je bilo stalo.
Pošto je to bilo prije 37 godina, a od dva operatora koje sam obučio jedan nije više među živima, a za drugoga ne znam gdje je ni da li je živ, ovo je kao prilog za pisanje povijesti RA u RH.

Eto Djani, sad znaš da si dio YU-JNA povijesti ! QSL-ku (razglednicu) s panoramom Hvara, koja visi na mom zidu tri i po desetljeća, i koju je potpisao pokojni Antun, sada još više cijenim.
Pomnjivo Djani s odgovorom, vidiš da te stalno izbacuju i primaju.

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A4DB

Dragi Milane,

Sve si rekao, ali nisi kad ce skupstina?

Prikaciti etiketu Jugo/komunizma i ostati ziv svojstveno je osobama
povrsnim i licemjernim a gdje ces veceg licemjerja nego dati drugima
da ti rade pod tvojim znakom.
To se moze usporediti samo sa slucajem kada osoba "slabe moci" uziva
kada mu netko drugi opci sa partnerom, on je onda rogonja, a sta si ti
sa tim i takvim DXCC, procjeni sam. A u to doba kada sam ja po tebi tzv.
JKM tebe bas nije bilo u crkvi u Brusju, to znam jer je tada moj blizak rod bio
zupnik ;).
Otkada si ti tzv. predsjednik CHLa (cca 15 god) niti jedan mladi operator
nije obucen i polozio ni P razred. To sve govori. Umjesto toga onih par starih
uredjaja zavrsilo je kod tebe u konobi (na cuvanju  ;D) a klub ima dva i pol
clana, od kojih niti jedan nezna CW, i to za to sto tebi nije bila zanimljiva CW
ucionica koja je ostala na Sv. Marku, 50 m od kriza (toliko o jugokomunizmu).

I tako umjesto Skupštine i polaganja računa hoces preimenovati klub, culo se
to vec izmedju redaka. Na taj način se izbjegnu pitanja o aktivnostima kluba i
financijama unatrag zadnjih 15 godina...
Od osobe koja je na osnovu tovara knjizila polje ne moze se drugo ni ocekivati.

Iz tvog slucaja razvidno je kakvu je agoniju izbjegao Savez u posljednji trenutak,
jer tvoj rodjak je isti a i gori po nekim elementima. Ono sto vam je zajednicko je
Use, nase i podase...

Svi klubovi koje spominjes da su mene "izbacili", glasali su za demokraciju
i promjene na bolje u HRSu osim Biokova, Makarska jer je clan vaseg dream
teama, krivotvorio vjerodajnice...zajedno sa tajnicom i tvojim rodjakom 6A.
pa smo da se stvar ne oduzi pristali na kompromis da Makarska uopce ne glasa.
Stoga tvoja konstrukcija vrijedi kao i DXCC  ::) Ili bolje vrijedi koliko i perin odlazak
na kontest u Zumberak sa 9A1W u nadi da moze nesto usicariti. Ni to ni Markotic
vam nije pomoglo, pa pobogu sta jos hocete.
Usput od revizije financijskog i ostalog poslovanja neces pobjeci ni ti ni on.

Djani Bodlovic
Bratim Bratovstine Sv. Kriza, Hvar

PS(nikad u partiji  ;D)

9A2D

Bez uvrede, svaki kraj ima svoje lokalne probleme ali to bi trebalo rješavati na toj razini.
Ponekad diskusije prelaze granice dobrog ukusa.

73 de 9a2d

9A4DB

Dragi Kefa,

ja sam svoje rekao, ako je i on, onda smo gotovi....

73 9A4DB

PS(Jos samo da se dozna sto je s R2, i kad ce skupstina ???)

9A3WP

Citat: 9A4DB  u 06. Siječanj 2008, 11:16:56
Dragi đani
...Pošto stojiš sa DXCC ,kako stojiš.A posšto si izbačen iz kluba u Samoboru, a zna se kako si i na koji način primljen u Makarsku...

Dragi Milane,
...tvoja konstrukcija vrijedi kao i DXCC  ::) Ili bolje vrijedi koliko i perin odlazak na kontest u Zumberak sa 9A1W u nadi da moze nesto usicariti...

Poštovani kolege (9A) radioamateri !

Ne čitam inače ova i ovakva prepucavanja, jer mi je to jednostavno previše materijala kojeg ne uspijevam koncentrirano pratiti. Zapravo to mi je zamorno, destruktivno i nezanimljivo. Sasvim slučajno ugledao sam večeras da je spomenut RK Samobor - 9A1W & 9A1BIJ.

Želio bih zato upozoriti na neistine koje se spominju, a ne znam tko ih je i zašto izmislio i ne znam što je istima htio postići !?

1. Članovi RKS zahvalni su Đaniju na višegodišnjem članstvu i potpori RKS. Đani iz kluba nije istjeran nego je baš kao i bilo tko će to poželjeti dobrodošao kao član RKS.

2. Sa više ex. predsjednika i samim HRS, RKS je uvijek imao odlične odnose i suradnju. U tom smislu u našim aktivnostima sudjelovao je u više prilika veliki broj radioamatera prijatelja RKS što nikada nije imalo veze sa "politikom". Želimo zadržati takav "imidž" i nadamo se da će se tradicija nastaviti.

Sve najbolje svima u 2008. i dajte ljudi prestanite s tim bedastoćama !

73 Goran, 9A3WP.
<<<

OP: Goran QTH: Zabok
@9A3WP @DK3WP

9A2JG

Poslijepodne me kontaktira jedan friški radioamater i pita ko uređuje 9A kolbuk, ja mu nisam znao reći.
Pokušao sam mu objasniti da je Zoran učinio veliki posao, ali da je (koliko me pamćenje služi) ta aktivnost bila do cca polovice listopada, a da smo i ja i još par RA davali mišljenja i prijedloge da bi to neko morao nastaviti, kao stalno zaduženje.
Zato, mislim da dijelim mišljenje većine zainteresiranih RA, da bi se trebao oglasiti neko iz novog IO, i kazati ko to radi, i na kojoj osnovi. I informacija da se još niko nije zadužio, je prava informacija, pa nećemo pitat jedno dvadesetak dana, fair enough!
Išao sam, optimist, vidjet da li to piše na prvom podlistku naslova Rad HRS-a, kad tamo neki dan promijenjeni neki podaci, a datum 16. siječanj 2004. , petak!

73, Koki 9A2JG

9A6JRZ

Pozdrav Koki,

Čuo sam se s Krešom i rekao mi je da će se to sve riješiti zamjenom software-a kod Ljilje. Tako da će biti jednostavnije ažurirati podatke. Sve što mi je Ljilja javila da treba izmjeniti izmjenio sam.

I vjerojatno će tada callbook u biti postati pravi callbook sa svim do sada izdanim znakovima. Znači preko 8 000 pozivnih znakova (zamisli sve to ručno ažurirati :) )

Lijep pozdrav svima (eto ja sam uspio ne komentirati ništa do 6.1.2008 21:09 :) )
73 de 9a6jrz

9A2Y

Javna isprika radio klubu "Samobor"
  Na repliciram Đaniju više na njegovo pisanje,to bi bilo bezpredmetno.Uostalom kad on dođe u Hvar mislim sve nesporazume će mo riješiti "s Predsjednikom na kavi" u četiri oka.
    Ali za razliku od njega,nisam razgovarao sa seoskim svećenikom o posjećivanju mjesne crkve s njegove strane, već kao radioamater sam razgovarao s ljudima o Đaniju, kao radioamateru.
   Informaciju o Đanijevu statusu u Vašem klubu sam dobio od jedno viđenijeg radioamatera u Zagrebu.Eto sad uviđam da je to bila neisti i duboko se ispričavam zbog nanesenih Vam duševnih boli i iznesene neistine s moje strane.
      Svima uspješan početak novog radnog tjedna     
                                                                                     9a2y

9A3AG

Poštovani kolege radioamateri,

kao moderator, moram priznati da nisam dobio nimalo laki zadatak. Neki su od vas dobili mail da se drže radioamaterskih tema bez omalovažavanja i vrijeđanja, a međusobne nesuglasice pokušate riješiti u osobnoj prepisci. Istu sam stvar napisao pod obavijesti o forumu. Nekak mi se vidi da bi predugo trajalo ono sa 24 sata tako da ću u buduće svaki post koji smatram neprimjerenim za ovaj forum obrisati uz poruku autoru posta.

Što se tiče odrađivanja DXCC za druge znakove, mislim da je to vrlo uobičajena pojava u 9A i ja je u potpunosti osuđujem.

73 svima koliko vas ima,

Saša, 9A3AG

9A3WP

Citat: 9a2y  u 07. Siječanj 2008, 07:59:56Javna isprika radio klubu "Samobor"
   Informaciju o Đanijevu statusu u Vašem klubu sam dobio od jednog viđenijeg radioamatera u Zagrebu. Eto sad uviđam da je to bila neistina i duboko se ispričavam zbog nanesenih Vam duševnih boli i iznesene neistine s moje strane.  
                                                                                     9a2y

Hvala što si se ispričao Milane. Potvrđujem Ti da je u pitanju bila neistina. Ne znam zašto ljudi nešto predpostave umjesto da ako ih zanima pitaju? Žao mi je što se ovo dogodilo Tebi, ali nadam se da će poslužiti ostalima za primjer. Složiti ću se sa Sašom-9A3AG da mu posao nije lak i nadam se da će s vremenom imati sve manje neugodnog posla !

Slobodnog vremena i nas radioamatera je malo (i sve manje), a (dobrih) želja i ambicija nadam se puno. Zato bih volio da svi skupa progutamo stare sukobe, a različita po različitim temama razmišljanja prihvatimo kao konstruktivne (a ne destruktivne) razlike. Hajdemo iskoristiti "Cavtat 2008" za HRS i 9A radioamatere kako najbolje znamo i možemo, pa potom polako dalje...

Za početak, jedva čekam da se vidimo u Kraljevici !

73 & GL Goran, 9A3WP.
<<<
OP: Goran QTH: Zabok
@9A3WP @DK3WP

9A2JG

Pozdrav Zorane, hvala ti na iscrpnom odgovoru, koji me - nije zadovoljio.
Naime pažljivo sam čitao, ali nigdje izrijekom ne piše da češ ti to i unaprijed voditi.
Zašto sam ja zainteresiran? Svaki dan sam na opsezima, i na web stranici HRS-a. Ugledam znak koji mi nije poznat, ukucam ga u 9A tražilicu-ništa. Pođem na qrz.com , ništa. Pođem na www.hamradio.ba , i nađem ga u nekoj od forumskih diskusija. Pogledam diskusiju, čovjek piše da redovno plaća članarinu u HRS-u i ARABIH-u.
Nije tajna, to je bilo jučer, a znak je 9A4QA.
I sad se ja pitam, ti uložio golemi napor, dovedeno je u nekakvo početno stanje, a ja ne mogu naći čovjeka u 9A callbooku koji tvrdi da redovno plaća. Ako se dobro sjećam, ti si u jednom od postova napisao da vam je jedan od kriterija bio da osoba plaća zadnje tri godine članarinu.
Očigledno u toj priči nešto ne štima. Ja sam i prije (dva puta) pisao o legalnim i važećim znakovima koje ne mogu naći u 9A callbooku, a takvih primjera imam (bez pretjerivanja) dva do tri puta tjedno, kada idem tražiti. Kako samo ja pišem o tome, postoje dvije pretpostavke : da samo mene smeta ta manjkavost, ili smeta i druge koji traže, ali ih nije briga, ili misle da o tome ne treba pisati. Obrnuto, osobno mislim da je forum pravo mjesto za pisanje o tome.
Čak imam i ideju, kako je bivša garnitura "dužna" jedan broj časopisa, da štampaju 9A callbook, umjesto broja, u jeftinom priboru, nešto kao žute stranice. Mislim da bi se većina složila.

73, Koki 9A2JG

9A6JRZ

Citat: 9A2JG  u 07. Siječanj 2008, 12:42:51
Pozdrav Zorane, hvala ti na iscrpnom odgovoru, koji me - nije zadovoljio.
Naime pažljivo sam čitao, ali nigdje izrijekom ne piše da češ ti to i unaprijed voditi.
73, Koki 9A2JG

Pozdrav Koki,

S obzirom da će se zamjenom programa (evidencije) problem ažuriranja callbook-a riješiti, vjerojatno neće više biti potreba da ja to odrađujem. Nadam se program raditi export podataka i da će onda jedan Update riješiti sve probleme :)

9a4qa tj. Enu nemam u onih 8703 zapisa (provjerio jer imam to i na poslu). Upoznao sam ga u Bihaću, ali sam shvatio da je on ove godine dobio znak od Saveza jer je spominjao da si sređuje PPS negdje na moru (Zadar Šibenik nisam siguran). S obzirom da imam bazu od Ljilje još od polovice prošle godine, možda je kasnije upisan kod Ljilje.

Ako bude trebalo opet ručno ažurirati javiti će mi iz Saveza  ;D jer sam rekao da nema problema jedino da mi ne daju kratke rokove.

Napravim ja *.pdf za jako kratko vrijeme s exportom *.dbf-a u excel i onda print to file (naravno mogao bih dodati lijepo zaglavlje s logom HRS-a i npr. reklamicom www.radioamateri.com - naravno ovo drugo je šala), samo trebaju reći "zadužen si za to"

Dosta zezanja idem ja zaraditi za plaću

73 de 9a6jrz

73 de 9a6jrz

n1yu

9A3AG: Što se tiče odrađivanja DXCC za druge znakove, mislim da je to vrlo uobičajena pojava u 9A i ja je u potpunosti osuđujem.

Andaman DX-ped pred cunamijem, YL radi nekoliko 9A postaja i onda lepo zamoli operatora da joj preda celu listu radi vece efikasnosti :-(

Mene je spasio od DXCC 1960-ih Don Miller zahtjevom za $$$ za eksoticne QSL.  Nezaboravna veza Gus Browning VQ9A/7.  Bio je tezi od 4X4 unikatnog pozivnog znaka sa brojevima.

9A2JG

ovaj post je izbrisan jer se unatoč upozorenjima i dalje vrše međusobna prepucavanja za koja preporučam e-mail, PM ili susret u četiri oka.

73 i bez zamjere

Saša 9A3AG