• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Antene za 2-11ghz

Autor 9A4QV, 09. Ožujak 2007, 15:06:09

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4QV

Ne prodajem, samo se hvalim  :D

Ideja  :idea: za sve bezicnjake i ATV ekipu, oanj LPDA od 2-11ghz je zakon

ADAM

9A5CW

Bez šoldi nič, dobra štampa.. made in usa
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A4GL

Citat: "9a4qv"Ideja  :idea: za sve bezicnjake i ATV ekipu, oanj LPDA od 2-11ghz je zakon[/img]

Predlažem da se od toga napravi goniometar, odabere par APova u gradu i napravimo mikrovalno ARG natjecanje u urbanim sredinama :)

Tihomir, 9a4gl
-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !
Tihomir Heidelberg, 9a4gl
email: _NOSPAM_9a4gl@hamradio.hr

n1yu

Tihomire, zanimljivije bi bilo ARG natjecanje u otkrivanju sto vise AP!  Ja ih u sobi na ovom IBM T30 wireless racunalu vidim 4 unutar 64 stana, a znam da ih u naselju ima na desetine.  Jedini problem je u ulasku u tudje stanove  :P

S55M

Adi
Koper-Istra

9A4QV

Goniometar za 2.4 ja sam evo nasao diodicu, jos samo da je zaljepim na antenu a treba mi neki instrument sa kazaljkom da vidim odakle to zraci, mislim ti AP  :D

Adi, ovaj "tvoj" LPDA je malo tehnicki kompliciraniji, hehe. Daj mi molim te ostavi tvoju mail adresu u PM da te nesto pitam.

Hvala
Adam

9A4ZM

Oprostite meni neukom ARG pocetniku, što sam startao "Netstumbler" na prenosnom računalu, te se malo provezao po gradu.

Evo što je ispalo :

http://shrani.si/files/wlanljutomvkkr.jpg

73 de Maki

9A3WP

Citat: "9a4qv"
Ne prodajem, samo se hvalim  :D
Onaj LPDA od 2-11ghz je zakon

ADAM

Pozdrav Adame (i društvo) !

Ne prodaješ, ali kupio si !? Daj nam više podataka, specifikaciju, cijene...
A vidio sam svojevremeno cijeli projekt za sličan LPDA kao FEED za parabolu opisan u S5 radioamaterskom časopisu ili na Internetu, ne sjećam se. Možda je čak Matjaž-S53MV bio autor !? Mislim da imam to negdje na jednom od HDD-a...

Općenito - gdje nabaviti uštimane FEED-ove, etalone, možda kakvu mjernu (amatersku) opremu za SHF područja ?

73 Goran, 9A3WP.
<<<
OP: Goran QTH: Zabok
@9A3WP @DK3WP

9A4QV

Gorane pozdrav,

Nije to nikakva tajna, evo
http://www.wa5vjb.com/index.html

Posaljes mail, dobijes odgovor, platis PayPal-injom, hhe
i dodje ti doma u koverti sa balonicima za 9 dana iz USA (prije nego HRS iz Zagreba  :D  )

Imas na webu upravo to sta si ti rekao, ovaj moj LPDA su stavili u fokus TV parabole i kazu da radi, e sad je drugi par rukava koliko to osvjetljava i iskoristava pijat od pice ali no.

Ekipa je zadovoljna i to radi i bitno da je swr mali, hehe, vidim da su to stavili u neku malu teglicu i na feed. Dobro je to sta imas pokriveno sve od 2-11 ghz sa jednim feedom, (za one koji se presli na 5.7ghz WiFi) a i polarizaciju nije tesko promjeniti, he.

Eto Gorane.

9A3XZ

Imas na webu upravo to sta si ti rekao, ovaj moj LPDA su stavili u fokus TV parabole i kazu da radi, e sad je drugi par rukava koliko to osvjetljava i iskoristava pijat od pice ali no.

Da,i komad zice ako stavis u fokus parabole ce raditi ,ali pitanje kako???

izmedju inih parametara ,jako vazno je znati F/D feed-a !!!

p.s. ja sam se vec pretplatio na jedan Adame  :wink:  :wink:  :wink:

73 de 9a3xz

Gorane,skoro sam zaboravio,daj si malo pogledaj site od Robija s53ww.
Mladen

9A3WP

Citat: "9a4qv"
...koliko to osvjetljava i iskoristava pijat od pice ali no...
...bitno da je swr mali, hehe...

Hvala Ti za LINK Adame !

Pisalo je i o osvjetljavanju u onom "pdf-u"...

Pa nije valjda da ste imali čime SWR izmjeriti !?

Baš si razmišljam nabaviti nekoliko "etalončića" za prvu ruku,
pa dalje pokušati sam napraviti. Uključujući S53MV mjerni most...

73 Goran, 9A3WP.
<<<
@9A3WP @DK3WP

n1yu

http://lea.hamradio.si/~s55wt/SWR%20mosticek.html

Gorane, slovenacki valjda nije problem posle tri RIS  :P

Ja sam merio SWR mog 2,4 GHz dipola u BY rostfrei loncu u AP beacon mode sa nekim malim polu-profi dodatkom i osciloskopom.

9A3WP

Citat: "n1yu"
Gorane, slovenacki valjda nije problem posle tri RIS  :P
Citat:

Ne Mario - slovenski ili bilo koji germanski ili slavenski jezik mi je uvijek bio najmanji problem ! Često i sama slika govori više od tisuću riječi, hi.
Izvor većine problema skriva se obično pod pojmom slobodnog vremena koje je usko vezano uz "materijalizam", tu vražju globalnu ucjenu...

U svakom slučaju hvala Ti za LINK na Jankovo "spletno stranico", nisam je do sada uočio. Nisam stigao danas niti sve proučiti, ali vidim da je zanimljiva...

73 Goran, 9A3WP.

P.S.
Osim 3 RIS-a bilo je tu i jedno "VHF srečanje", kad već brojiš...
@9A3WP @DK3WP

9A3XZ

Adame ,jucer sam napokon nesto primio na tu antenu :)

moglo bi se reci da radi ,makar  sam samo isprobao u pijatu F/D  0.4 .

zdravo

Mladen

9A3HP

You  can  try  this  ;D 

VK3ZAY  Alan  Yates

ima  jeftino  rješenje  plazma  diode  koja  radi  na  mnogo  GHz   a  materijal  nije  ništa posebno.  Poluvodiči za  te  frekvencije  su  grozno  nedostupni  i  skupi.  OK  mogu  se  naći  ali   ne  na  svakom  ćošku  ;D

Na  kraju  stranice  pod  Software  ima  Online  calculator,  ja  samo  pitao  mejlom  ali  čovjek  od  riječi  i  metnuo  i  online  calculator  koji   sam   ja  trebao  8)

Pa  koga  muče  mikrovalovi  nek   slobodno  pošalje  mail,  meni  je  jako  brzo  odgovorio  na  mail , jedino  sam  softver  koji  sam  zamolio  da  ak  ima,  čekao  malko  dulje. Nisam  centar  svijeta  onaj , šaraf  ;D  ;D  na  kojem  se   globus  okreće,  ali  ipak  sam  dobio  tražene  podatke.  8)
Elektronika  je  OK  pirotehniku  ne garantiram   ;D