• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Antene za 2-11ghz

Autor 9A4QV, 09. Ožujak 2007, 15:06:09

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3HP

nije  kvaka   u   printanju  Made  in  USA  već  u  materijalu,  i  što  je  ova  konstrukcija  upravo   ovako  frekventno  ograničena,  neka  je  ženska  u  USA  doktorirala  na  tu  temu.  LPDA  PCB .  Ali  koristla  je  teflon  kaširan   bakrom prilično  deblji  od  običnog  vitroplasta. Meni  je  trebalo   na  nižem  rasponu  frekvencija  ali  tehnički  nije  nikako  izvedivo  osim

doduše  izvorno  je  ovo  samo  prijemna  antena  ali  ide  ona  i  u predaju    bez  greške.

E  sad  s  obzirom na  izračun  kojeg  sam  napravio,  nije  mi  išlo  u  glavu  kakav  je  to  vitroplast   upotrijebio  (tako  debelog nema   u  prodaji,  dok mi  nije  ponovio  ono  što  u  tekstu  već  piše  da  je  upotrijebio  "super  bond  glue"

A  zalijepiš  prvo   ;D   to  je  kao  onaj  vic  sa  motorkom  "upališ  prvo  motorku"  ;D

ali  dva  komada  jednostruko  kaširana.  Ovo  je  za  UHF   TV  opseg  ali  sa  plastičnim  odstojnicima  ljepljeno  ide  i  na  neku  drugu   višu  frekvenciju  i  nema  kratkospojen  stub  kao  sve  LPDA, meni  je  trebala  za  854-990 MHz (GSM  telefonija)   8)

Eh  da  kolega  je  stvarno  bio fer   kad  sam  ga  e-mailom   pitao,  već   sam  i  zaboravio  , ali  on  nije  i  ipak  mi  je  dao  brdo  podataka, kao   i  neke  zanimljive  online  kalkulatore, je   stavio   na  svom  webu.