• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Novi izgled WEB-a

Autor 9A7WA, 03. Ožujak 2007, 17:57:31

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5AND

Bok,

meni se izgled novog HRS weba ne svidja:

• Veliki banner u zaglavlju stranice je nepotreban, samo smeta, a ne sluzi nicemu.
  • Ponovljeni banner na forumu treba izbaciti. Jedan logo HRS-a, onaj u zaglavlju weba, je sasvim dovoljan.
  • Boja teksta u odnosu na pozadinu je lose odabrana. Sivi ili svjetloplavi tekst na bijeloj pozadini je necitljiv. Mislim da je i onaj prethodni web HRS-a na pocetku imao isti problem pa je, na inicijativu clanova, shema boja izmijenjena. Molim da se tako napravi i sa ovin webom.
  • Ne svidja mi se to sto odredjene slike nisu prikazane, vec se umjesto njih prikazuje onaj ruzni znak bijelog kvadratica sa crvenim x. To je mozda sitnica, ali u paznji prema detaljima se ocituje kvaliteta. Na primjer, nema slika http://www.hamradio.hr/forum/avatars/allery/102.gif (slika kada korisnik nije odabao avatar), ili slike koja oznacava novi post na forumu
  • Ucitao sam svoju sliku kao avatar, ali se ona jos uvijek ne pojavljuje na svim stranicama. Na primjer, slike ima na forumu, ali je nema kad se logiram na pocetnoj stranici. Obrazlozenje je da se ceka odobrenje webmastera. Ovaj feture odobrenja avatara od strane webmastera je nepotreban. Ako je avatar neukusan, moze se i naknadno ukloniti.

Inace, drago mi je da je vracen bar dio funkcionalnosti starog weba. Ocekujem olganik u najskorije vrijeme. Novom webu zelim srecu i sto manje hakerskih upada i HW/SW problema.

73!

Drazen, 9a5and

9A4HP

MISLIM DA CE SE VECINA SLOZITI 

VRATITE NAM STARI WEB!!!
9A4HP OGULIN

9A4CU

Mislim da bi trebalo promijeniti boju pozadine jer boli glava od prejakog svjetla ,a i ostale boje potamniti jer nije baš sve tako čitljivo.Isto tako, rezoluciju bi trebalo smanjiti da ne "šetamo" stalno lijevo-desno da bi se nešto pročitalo.

9A5CW

Stari je bio 10x bolji, sami banneri! Logo lijevo dole u forumu, gore desno u kutu.
Banner radioamateri.com 2x se pojavljuje...
Zao mi je ali ovo je shit... design nekome igra veliku ulogu, funkcionalnost nula, zero de nada.
73
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:

Oni šta su sami pisali da doma imaju zeru žice, imaju više slotova od onih sa bimovima i kvadovima !

9A7WA

A sve je uglavnom rečeno, pitanje je jedino ima li tko reagirati i popraviti stvar, reko sam ja šta
   će biti i to se pomalo ostvaruje.Nitko ni da bi od odgovornih da reagira na upite, pa čemu onda
   forum, da se svađamo između sebe.Vjerovatno odgovorni vrše pripremu za F-hafen na račun
   HRS-a.

73  de  9A7WA

9A6JRZ

Citat: 9A5CW  u 14. Lipanj 2007, 12:24:51
Banner radioamateri.com 2x se pojavljuje...

www.radioamateri.com
S obzirom da se moj banner spominje malo ću i ja reagirati (a Silviju pohvaliti).
I ovo je bolje nego da nema ničega. Stvarno da se makne moj mali banner bilo bi sve lijepše (manje zaglavlje).

Sve ostalo (boje, veličina fonta ...) se može riješiti u hodu. Post od 9A5AND treba uvažiti ali isto tako proslijediti Silviji.

Glavno pitanje je da li se tko javio da bude moderator ili i dalje Silvija sve obavlja (timski rad se stvarno vidi na www.hrvhf.net).

Još uvijek mi nije jasno da li Silvija radi posao administratora i urednika ili samo jedno od toga.

Mogu napisati par problema s kojima se ja susrećem kao administrator i urednik portala:
- logiram se uvijek kao administrator (ramateri), a rijetko i kao član portala (9a6jrz s administratorskim pravima) stoga ne reagiram na vrijeme na PM (zbog toga što obavijest o PM ode u spam box);
- pratim 11 e-mail adresa (admin sam za par stranica) i još moram provjeriti spam box-ove (bar jednom tjedno) i tu mi promakne dosta mailova
- telefonski pozivi (najbolji su mi oni kad su me pitali zašto ne vratim hamradio.hr, koja je moja uloga u hamradio.hr itd. )
- na poslu (pre)često zavirim ima li kakvih prijava, pa ostanem kao prijavljen (a ja tko zna gdje, pa mi se dogodi poruka da se javim telefonski) - moram pohvaliti Miru 9a4mf što me je na taj način ulovio
- i ono najbitnije supruga mi zvoca da gubim vrijeme

Ja ne kukam samo hoću reći ako ja smatram da imam problema s malim portalom, a Silvija ih sigurno ima na kvadrat.

Pozdrav svima
73 de 9a6jrz

VE3ZIK

I ja vodim muzicki portal koji ima izmedju 250 i 350 unique posjeta dnevno.
Naravno da ja to ne radim SAM, vec da imam ekipu na koju se mogu osloniti 24/7.

Nije problem u necijem banneru, vec je problem u mjestu gdje se nalazi.

Konkretno, sta predlazem:

1. izbornik sa liejve strane moze biti malko uzi.
2. Promijeniti boju pozadine na sajtu.
3. Pokusati pormijeniti ovu pomalo nes(p)retnu kombinaciju zelene i plave. Ne pase jedno s drugim.
4. Osnovna stranica mi je malo blijeda... Ako me razumijete. previse bijele boje, zaglavlje je ogromno.

Pohvaljujem vracanje reolucije u normalne okvire. :)

73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ

9A5AND

Bok,

jos jedan prijedlog za vrlo jednostavnu izmjenu kako bi se ubrzalo ucitavanje weba. Onaj logo IARU u gornjem desnom kutu bannera je preko 40 kb. Rezolucija slike je 306x550 tockica, sto je nepotrebno jer je velicina slike ogranicena na samoj stranici unutar HTML koda na 50x100 tockica. Smanjenjem rezolucije slike na  50x100 tockica ista bi na stranici izgledala kao sto izgleda i sada, ali be se velicina smanjila na samo 2.29 kb!

73!

Drazen, 9a5and

VE3ZIK

Mogu li da pohvalim? :)

Ovakve boje koje su sad na forumu su OK.

E, ali tamo gdje su teme (topics) boja je tamno plava, kada se prijedje misem preko naslova isti postaje totalno necitljiv.

Drago mi je da se stavka po stavka usvaja. Doduse, treba ovo sve i podesiti :)

HAM trebaju obican forum, bez previse sitnica. Sto prostije i preglednije, to bolje.
73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ

9A6JRZ

Eto vidite rezultata kad se malo pohvali Silviju, odmah reagira, između ostalog je maknut nepotrebni banner ( :(;D

Nije problem u necijem banneru, vec je problem u mjestu gdje se nalazi.
Slažem se.

73 de 9a6jrz
73 de 9a6jrz

9A7WA

Ja ne mogu odoliti a da ne kažem, ovo je daleko,daleko bolje,
   H V A L A   web majstorici, sve se može kad se hoće !!

73  de  9A7WA

9A5AND

Forum puno bolje izgleda.

Ne mogu naci onaj link "Prkazi postove od vase zadnje posjete". Sto se desilo s tim?

73!
Drazen, 9a5and

9A4ZM

I meni link "Prkazi postove od vase zadnje posjete" jako nedostaje.

MOLIM VRATITI GA.

73 de Maki

9A4ZZ

Vratite grafička riješenja kakova su bila prije ili bar nešto slično kao 9A VHF portal.
73 de 9a4zz, Mladen.

Citat: 9a4hp  u 06. Lipanj 2007, 18:46:04
MISLIM DA CE SE VECINA SLOZITI 

VRATITE NAM STARI WEB!!!

9A8DU

Pozdrav svima,što se tiče dizajana,ovo je vrlo loše,štobi narod rekao sa konja na magarca,ja sam isto za stari web,ako ništa bar zbog HRVATSKE trobojnice koja se ponosito vijorila,malo više kontrasta bilo bi puno bolje,ovoje bez života,dakle po meni ocjena dovoljan Drago 9a8du
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???