• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

"Bolje unistiti nego pokloniti"?

Autor 9A3BRR, 02. Ožujak 2007, 15:09:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3BRR

Ja jednostavno ne mogu vjerovati do koje mjere su nasi ljudi pokretenjeni i lobotomirani. Dajte me uvjerite da sam nesto krivo shvatio ali po meni je ovo kolektivni debilizam da djelu. Ma svaka cast OpenSource pokretu i njihovim naporim i svaka cast svim leecherima koji razmjenjuju podatke pa makar su i autorska djela i na taj nacin... hm... recimo... bore protiv imbecilnih nameta ZAMPira domacih i stranih i suludo visokih cijena filmova i slicnih stvari pa mi koji bas i nemamo tisuce i tisuce kuna za kupiti desetak DVD-a ili programa mjesecno mozemo ipak, na neki nacin takav program makar isprobati. Svima njima svaka cast ali nisu postigli nista medju takozvanim "obicnim" ljudima pa cak ni medju nekim neobicnim ljudima tj. nisu uspjeli objasniti princip djeljenja ili pribliziti OpenSource.

Evo gledam Dnevnik i ne mogu vjerovati u stvari ne mogu sam sebe uvjeriti da sam tocno skuzio u cemu je stvar. Radi se o tome da je nasa Vlada (valjda) odlucila pokloniti prevedene stranice EU zakona koje im vise ne trebaju. I sad panika. Zasto je nasa vlada poklonila Crnoj Gori te prijevode kad su ovi kostali nekih 4,5 milijuna kuna. Ono, prestrasno, PA STA ONDA, debilceki debilni, pa i meni kad nesto ne treba ja to poklonim nekome, a posebno ako se radi o necemu sto mi definitivno ne treba, a ja to ne mogu prodati. Jer kako bi mi sad Crnogorcima prodali prijevod na HR? Sta ce to njima osim sto im moze pomoci da naprave svoje priejvode kad ce trebati i da im mozda posluzi da prouce zakone. Dakle, ne mozes prodati i jedino sta mozes sa tih 30.000 stranica je da ih bacis u stari papir.

I sta zakljuci blesava novinarka? Ona zakljuci da je bolje da je Vlada to prodala u stari papir jer bi onda barem nesto dobila. Ono pa nek ide sve u MP3. A nije ona jedina tako zakljucila, pitali oni i neku prevoditeljicu i Peru zastupnika. Pero zastupnik kaze da se Vlada ponasa rasipniciki. Hebate, rasipnicki je poklonila nesto sto bi inace zavrsilo u smecu.

Koja odlicna logika vlada. Bolje krepat i prezderat se i pobacat sve sta ne mozes sam pozderat nego nekome nesto dati besplatno. Ja kazem BRAVO VLADA, to je dijeljenje informacija, svaka cast, niste dali nesto za nista nego da pokazete kako ste bolji od vecine cjepidlaka i sitnih dusa. Prijevodi su placeni, to se moralo napraviti i to je govovo, baciti ili pokloniti kopije prevedenih stranica? Ajde, vi ste pametni ljudi ovdje, dajte mi recite da li sam mozda ja nesto krivo shvatio. Da li mi je nesto promaklo u cijeloj prici? Pleeez, anywbody? Medju kakvim mi to ljudskim sitnim dusama zivimo da se jos i pojavljuju u Dnevniku sa svojim zlobnim parolama "Bolje unistiti nego pokloniti"?

PS: Ni ja ne volim ovu vladu i slazem se da ju treba mijenjati i sve je to super ali Sprajc, daj malo razmisli. Kakva je to poruka upucena ljudima. Bolje sve unistiti nego dati nekom besplatno? Tko je poslao ovu vijest u redakciju?

9A3AMQ

Poklanjam 2,15 m RG 58 sa rabljenim konektorom jer mi više ne treba.

73 de BOXI 9A3AMQ

Pozdrav  :wink: "Web.........."

n1yu

Ima tu jos puno posla za Crnogorce sa prevodjenjem sa hrvatskog  :P

A valjalo bi napraviti jos jednu besplatnu kopiju za BiH!

Mnogo volim sto govorim cak cetiri slovanska jezika pored nemackog i engleskog  :P

Lep ARRL & UKV vikend vam zelim!