• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

CHEK POINTza DXCC u 9A ?

Autor 9A2QP, 19. Siječanj 2007, 12:12:36

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2QP

:lol: Pozdrav !
Nesto sam nacuo za to da bi u 9A mogli imati tako nesto prestizno. Ako netko zna nesto o tome bilo bi za mnoge interesantno cuti kaj se nekaj radi na tom.... :?:
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

9A3MN

o tome se priča već par godina, pa ništa...
bilo bi super

možda opet dođe Talijan na Zagreb Hamfest ove godine...

73! Zlatko 9A3MN

9A6AA

Prema postovima na našem forumu - nema zanimanja za to.
Zbog čega onda da uložimo trud, te "našim" DXCC checkpointom olakšamo rad operatorima susjednih zemalja?

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A2JG

U prvoj polovici osamdesetih je bila inicijativa YUDX kluba za nešto takvo. Koliko mi je poznato, jedan od razloga neformalne "odbijenice" je bila veličina bivše države tj. da smo premali. Kako mi je u glavi brojka od cca 21 miljun stanovnika, i kudikamo više amatera i operatora (o dx-erima neću u statistiku da se ko ne naljuti) po glavi stanovnika nego danas, a opet, znajući da tamo gdje se odlučuje sjede manje-više isti ljudi - rezultat je (nažalost) predvidiv. Ako je to važan razlog!

I još nešto. Poučen iskustvom, a i čitao sam životopise DXCC checkera, oni najviše ulažu u taj "projekt" sami, bez uvrede. Od iskustva, znanja neokaljanog imena i prakse, do besprijekornog obavljanja te volonterske dužnosti.
To pišem stoga što se samo u carskoj Rusiji pisalo ja = mi. Ništa osobno.

73, Koki 9A2JG

P.S. Ako su točne ( a nema valjana razloga da vjerujemo u suprotno)statistike o glasovanju (izjašnjavanju ) ovdje na forumu, onda uzorak (?) od 3 - 5 % neće "stvoriti" ikakvo mišljenje.
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A6AA

Citat: "9a3mn"o tome se priča već par godina, pa ništa...
bilo bi super

možda opet dođe Talijan na Zagreb Hamfest ove godine...

73! Zlatko 9A3MN
Ne znam da li se je prije pričalo, no zadnji razgovori o toj mogućnosti vođeni su tijekom i nakon IARU konferencije na Murteru. Tada smo dobili podršku od nekoliko europskih checkpointe, a jedan od njih uputio je i pismo u ARRL s tim prijedlogom.

Slično je bilo i s IOTA programom, koji smo odlično obavili, te među desetak IOTA checkpointa u svijetu, ubacili i operatora iz Hrvatske (Zlatko, 9A2EU). Naravno, tome se prethodili brojni razgovori s IOTA menadžerom, Rogerom, G3KMA, koje smo obavljali tijekom 3 susreta u Friedrichshafenu. O brojnim e-mailovima da i ne govorim... Trebalo je brzo reagirati jer se naš prijedlog poklopio s odlaskom jednog od IOTA checkpointa (Ištvan, HA0DU), jer je postojala mogućnost da na njegovo mjesto dođe netko iz nama susjednih zemalja... Istovremeno, ukazano nam je povjerenje postavljajući i osobu koja obavlja poslove IOTA Country Assistenta (Zanimljivo je spomenuti da IOTA checkpoint čekira njegove kartice a ovaj pak kartice IOTA chekpointa...).

Na žalost, zbog naših internih problema i prepucavanja, proces oko postavljanja "hrvatskoga" DXCC checkpointa je stao, iako su obavljeni razgovori s osobom koja je kandidat za to. Kao što nije ni za IOTA, ni posao oko lobiranja za DXCC checkpoina ne ulazi u nikakve Godišnje planove HRS-a, već ovisi isključivo o inventivnosti i ustrajnosti jedne ili dviju osoba. Mislim da zaslužuju našu podršku.

Uvjeren sam da ovo nema nikakve veze s brojem stanovnika, jer bi ta osoba "pokrivala", ne samo susjedne zemlje, već i one iz šireg okruženja.

9A6AA
IOTA Country Assistant
"DX never sleeps..."

9A2JG

A zašto bi bilo obavijeno tajnom tko je kandidat iz Hrvatske? Baš obrnuto! Ako je prava osoba dobio bi i ovdje plebiscitarnu podršku! Ili to Vas u Zagrebu ne interesira? Jer ste već "isfiltrirali" kandidata? Zar lijepi, naprijed napisani, retci ne govore da bi to bio čeker svih ex YU a i šire?
Zar niste ništa naučili da upravo provaljenoj aferi oko izbora kandidata za Savjet civilnog društva? Ili ćemo ime kandidata naći u stranim RA glasilima, možda?
Ja mu želim svu sreću, ali gospodo mislim da griješite u načinu.

73, Koki 9A2JG

P.S. Zaintrigirali ste me pa ću (za svoju dušu, i po svojoj pameti) sačiniti spisak DX era u 9A. Iznenadit ćete se koliko ste malo ljudi trebali kontaktirati za potvrditi (ili ne) Vaše odluke.

9A2D

Možda je 6AA mislio na dobro nam znanog kolegu koji se u životu naradio DX-ova za najmanje 100 različitih pozivnih oznaka za 9A stanice, i još za mnoge nemilice radi (naravno, sa klupskih postaja jer svoje ni nema) pa je dobro upoznat tko što ima ili nema rađeno. Sramota ako netko njega predloži (simuliram situaciju).

73 de 9a2d

9A2JG

Ipak bi dx-eri trebali imati zadnju riječ! Ma koliko "ministri" šutjeli o tome!
73, Koki 9A2JG

9A6C

Nisam dxer i ne zanima me to, ali podržavam ideju da se izborimo za svog checkopinta, čak i ako bi pregledavao i karte susjednih zemalja.

Iz vlastite prakse znam kako je to, jer sam bio checkpoint za sve dipome iz CQDX programa osim 5BWAZ, tamo ranih 80-tih prošlog stoljeća. A to sam postao na prijedlog W4KA, Leo Haijsman, kao award manager u YU2CBM.

Bez obzira koliko taj imao posla u početku, dobro je da postoji, jer će njegovo postojanje potaknuti mnoge koji sad karte drže po kući da osvoje i diplomu, čime će se snježna lopta zakotrljati i sve će se pokrenuti. U dvje godine mog mandata podneseno je preko 30 zahtjeva za razne WAZ diplome i nekoliko CQDX diploma, gotovo više nego do tada.

Jasno da u svemu tome ulogu igra i sujeta checkera, ima ljudi koji vole da im popis funkcija ispod imena i prezimena jedva stane na jedan list, ali ja sam to u svoje vrijeme doživio prije svega kao veliku odgovornost i ispočetka me je bilo jako strah da ne bih u nečemu progriješio. Onda nije bilo emajla pa si za svaku stvar morao pisati air mail u USA. Neke sam zahtjeve vratio, a priznajem da me jedan osvajač oborio s nogu - YU2REY. Nisam imao pojma da taj ima takvih veza još iz šezdesetih i volio bi da mi sad kaže koliko je imao godina kad je dobio prvi pozivni znak, hi.  A ja mislio da on radi samo QRP na UKV.

Ako već predlažemo nekog u ime HRS-a, zaista treba voditi računa o moralnom liku predloženog, pri čemu je važno u začetku eliminirati one kojima u duši čuči mali Josip Visarionovič. Toliko se valjda poznajemo.

Iz svega navedenog sigurno ste zaključili da sam toliko star da je krajnje vrijeme da postanem predsjednik HRS-a i tek ćete tada spoznati svu širinu moje slavenske duše...

GG
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A6R

Bilo bi najbolje da to bude onaj šta reda Amere i odgovara samo na direkte(ako).Njemu je HAM SPIRIT na prvom mistu.I BTW tu je u ZG,ne?

DD
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A6C

Bt će tko bude, ako bude da bude.

Bitno je da radi svoj posao dobro i da ne sramoti sebe ni nas, tj ako ga predložimo.

To je ipak samo činovnički posao.

GG
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A6AA

Odmah da vam (nam) bude jasno:
Ako povučemo paralelu s IOTA-om, ni ARRL ne zanima mišljenje "tamo nekih pojedinaca". Naši odnosi su opterećeni međusobnom ljubomorom, zavišću i antagonizmima, što se iščitava iz većine postova objavljenh na ovome Forumu. I nisam siguran da se ovdje pojavljuje kvalificirana većina, čije bi mišljenje bilo relevantno.

Ne želim ovdje iznositi neverificirana imena kandidata. Iako je Izvršni odbor, kao i u slučaju IOTA, samo usputna postaja kod možebitnog imenovanja checkpointa (jer nakon izbora, prestaju ovlasti IO, tj., on ga ne može ni povući, ni smijeniti, ...), to je pravo mjesto za postavljanje upita.

I zbog čega bi naši dx-eri trebali imati zadnju riječ?
"Mi u Zagrebu" (pojma nemam tko bi to trebao biti...) neće donositi prijedlog o kandidatu. Tu je IO. Iako sam, 'ajde da budem malo neskroman, svu prijepisku s Rogerom, G3KMA, glede IOTA checkpointa, osobno obavio, te time bio spona RSGB-a s HRS-om, Izvršni odbor je imao zadnju riječ.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6R

GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A6AA

Pa dobro Reny, ja Tebe nigdje ne prozivam...
A o ovome gore, činjenice najbolje govore.

Bilo bi bolje, ako nemaš ništa pametno napisati, da se i ne javljaš. Kao i obično, ljubomora je jača od pameti.

Kako večeras Dean reče, ja isto pravim "klik" na ovom forumu, jer vidim da čovjek ne može ništa napisati a da ga netko ne poklopi nekim "pametnim" komentarom.

Bavite se samo sobom i ... uživajte u tome.

(A sada , kada me više nema ovdje, objasni Branku, 9A7YY, zbog čega si kao član IOCA komisije predložio da se Rogoznica uvrsti na IOCA listu... Meni ne moraš. Ja to ionako neću čitati).

Emir, 9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6C

Slažem se s Emirom u pogledu ARRL checkpointa. Oni su ipak "stara dama" koja ima svoje navike o kojima možemo suditi, ali ih teško možemo promijeniti. Previše su autonomni.

Činjenica je da bi postojanje ARRL DXCC checkpointa u Hrvatskoj dalo impuls za povećanje broja osvojenih dxcc diploma za naše amatere, a toje jedino bitno.

Što nas je više, izgledamo bolje.

Slažem se i s Emirovom definicijom motiva koji vrlo često vire iz pojedinih postova. Njima bih dodao i neslaganje s pojedinim sadržajima i još par minornih pokretača.

klik, klik...

GG