• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

CHEK POINTza DXCC u 9A ?

Autor 9A2QP, 19. Siječanj 2007, 12:12:36

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6R

Makar se nisam nikome uvlačio da mi samo nožni prsti vire.
73
406R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A6C

Ma daj Reni, ko bi tebe pustija da mu se uvučeš?

Budući daje spomenuti otok već drugi koji visi s liste, možda ne bi bilo loše da se uradi mala revizija kako se ne bi gubilo vrijeme na ekspedicije i čekanje, a poslije otoka nema.

Inače, u prirodi je poznata analna simbioza koju spominje 9A6R, i to između trpa i ribice koja se za razliku od tamo nekog uvlač repom. Iako su motivi posve drugačiji, ne vjerujem da pri tome ima kakvog sladostrašća.

Ne kužim kakav je to užitak kad ti se netko uvuče do nožnog prsta?

Brrrrr...

GG
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A6R

Nisam primjetio da sam se tebi obratio Homeini.Prema tome dvojka.

9A2JG

Ne vjerujem da se ijedan Savez u svijetu (ili njegov IO ili sl.) izjašnjavao o kandidaturi osobe koja živi u toj zemlji. Ipak je to odnos pojedinac- ARRL. Osobno ću pitati par checkera koje poznajem.
73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A6C

Slažem se s JG.

Ipak bi ga bilo dobro imati i mislim da HRS treba podržati blo koga tko to bude radio za naše zajedničko dobro.

GG
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A6C

PS - Mladi i brzopleti kolega 9A6R vjerojatno ne zna za nekoć otiskanu sintagmu Homo Homini Homeini koja je bila uzrokom zapljene čitavog jednog broja splitskog lista Omladinska Iskra... Zvučalo zgodno, ali je koštalo glave nadobudog urednika koji nije znao da s Iranom imamo neke posebne odnose vezane za jeftinu naftu itd...

Ja ne kažem da će kakva glava pasti, a posebno ne kakva praznija koja bi dugo skakutala niz ulicu, ali Teheran je mali grad i ljudi se lako sretnu...
Pa i dok kupuju voće na tržnici pod kišobranom...

Možda je vrijeme za fetvu?

EP6C

9A6R

Kad pada sa veće visine dalje se otkotrlja.
DD

9A2QP

:D Joj koje sam probleme pokrenuo a samo sam htio cuti dali cu morati svoje karte za 9BDXCC nositi u Fridrikshafen ili bum to mogao doma obaviti oprosti Emire kaj sam te u tu guzvu nagurao hi hi....
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

9A3ST

Kad je već tema otvorena.
Može mi netko reći, kako je najsigurnije slati QSL-ke u ARRL na checking za DXCC diplomu? Hrvatska pošta, Dhl, nešto treće?
(koliko to košta?)
Znači, da se kartice ne izgube negdje po putu.
Koliko se vremena čeka na obradu karata i za povrat istih?
Naime, registrirao sam se na LOTW, 121 dxcc potvrđena elektronskim putem, pa sam zagrizao za dxcc award.
E sad, ja imam još 130 zemalja potvrđenih papirnatim QSL-kama, većina starije od 10 godina, pa bih im ja i to poslao na checking.
Da si i ja konačno kupim tu diplomu.
pozdrav, Branko, 9a3ST

9A8A

Citat: "9A3ST"Može mi netko reći, kako je najsigurnije slati QSL-ke u ARRL na checking za DXCC diplomu? Hrvatska pošta, Dhl, nešto treće?
(koliko to košta?)
Znači, da se kartice ne izgube negdje po putu.
Koliko se vremena čeka na obradu karata i za povrat istih?

Pozdrav !
Ja ti mogu objasniti kako ja to radim..?! Ja stavim QSL-karte u onu malo vecu "podstavljenu" kuvertu i posaljem obicnom postom ! Obicnom zato jer ako saljes preporuceno i ako se posiljka izgubi, posta vraca samo postarinu.. Zato cak niti ne saljem avionom jer i onako sve ide avionom do USA.. Postarina za 120 QSL karti ne bi trebala biti velika, mozda 70-ak kuna..? Za oko 20-ak dana posta stigne u ARRL i onda na WEB-u vidis da ti posiljka stigla.. Zadnju posiljku sam poslao krajem studenog i zaprimljena je sa 29.12.2006. ali tada je guzva na posti (cestitke) pa je posiljka kasnila. Nadam se da bi u veljaci trebao imati to obradjeno..? Vidjeti cemo..hi..
Da, skoro zaboravih, do sada mi se jos nikada posiljka za ARRL nije izgubila!

Sretno !

73's Mark, 9A8A

9A2JG

Branko, ja  neki dan poslao u ARRL, 28 QSL-ki plus papirologija = 27 kuna. Ista ta pošiljka avionom je 51 kunu (a isto sve ide avionom). Sve stigne unutar mjesec dana. GL.
73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A6ST

Branko, evo jos jedne varijante preporuceno, avionski sa povratnicom ... sama povratnica kosta 7 kuna pa ne bi trebala biti nikakva prepreka, na uzorak od 2000 posiljki sve su sretno stigle.. ( da kucnem u drvo ) ... bez povratnice uzorak od 1000 posiljki 3 izgubljena paketa ... koliko si ono rekao da ti vrijede te qsl-ke?!!
73, Zeljko 9A6ST

9A2KL

Zeljko napisa
Citat:bez povratnice uzorak od 1000 posiljki 3 izgubljena paketa ... koliko si ono rekao da ti vrijede te qsl-ke?!!

i ostade ziv...... Nema te cjene izrazene u bilo kojoj valuti koja bi mogla platiti samo JEDNU kartu a kamoli citav paket. Za neke su QSL karte BOGATSVO. Za neke znamo da su samo smece.

[/b]
73's de Leon 9A9L

9A6R

Možda bude u Cavtatu koji cheker pa da to pregleda?Malo je dalje i skuplje ali sigurno.Od kad sam gleda Brodolom života sa Tomom Hanksom ni DHL mi ne uljeva povjerenje,hi.GL boys.

DD