• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

9A CW Contest

Autor 9A4WW, 04. Prosinac 2006, 17:51:36

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4WW

Još par dana do natjecanja a lobiranje i podsječanje ljudi da se malo aktiviraju još nije krenulo...

Što se čeka??

"Malo nas je al' nas ima!!!"

9A3KB

Nadam se da ću stići podignuti vertikalku pa odradim par vezica na 160 i 80m.

73, Boro 9a3kb

9A6XX

par dana?

koliko ja znam natjecanje je 16-17.12.!

ove godine konačno da se 9A CW ne kosi sa ARRL 10m ili Stew Perry, bilo bi lijepo da se aktivira velik broj 9A postaja.

čujemo se u contestu naravno!

73,
Hrle - 9A6XX

9A3WP

Pozdrav telegrafistima - ma gdje god bili, hi !

Planiram osobno prvi puta sudjelovati u "9A HF CW contestu", ali pod oznakom "9A1W" matičnog RK "Samobor". Vjerojatno u društvu kolege Zorana-9A5ASZ. Želi li se netko pridružiti vrlo rado ćemo vas ugostiti...

S obzirom na nedostatak iskustva u radu na KV i trenutnim tehničkim mogućnostima (TS830, dipole antena) radili bismo vjerojatno samo na 80m (eventualno i 20m) i to samo sa "golim" uređajem (bez lineara), ali nadamo se da će to biti dovoljno da vidimo malo kakva nam je UKV contest lokacija za rad na KV-u.

Kolega Krešo-9A2HM preporučio nam je "contest-program", a vas stare KV contest lisce molim za eventualne savjete kako da radimo u skladu s gore navedenim uvjetima. Moja pretpostavka je da je za početak najbolje izmijeniti raporte (podijeliti bodove) sa 9A stanicama koje će pozivati negdje na opsezima. Nakon podjele podova vjerojatno je najpametnije pronaći slobodnu frekvenciju i pozivati !?

DXC, Chat ? koji, što, kako...

Unaprijed zahvaljujem na dobronamjernim savjetima !
73 Goran, 9A3WP.

P.S.
Ima li tko kakvu vertikalku za posuditi ili "na đem-do" ?
<<<
OP: Goran QTH: Zabok
@9A3WP @DK3WP

9A1UN

Pozdrav, radit cu SOABHP pokusat cu so2r pa cemo vidit koliko ce mi uspjet hi... Kao sta je Hrle napisao napokon nije Stevo Peric istovremeno na 160m pa ce se ovaj puta moci normalno i tamo raditi, nadam se dobroj konukurenciji i da nas bude sto vise

73 Davor 9A1UN

9a6c

Najjeftinij put do dobrod programa je SD logger na www.ei5di.com.

Možda i N1MM, ne znam. Ne volim ga nikako i amen. Mrzim ga, u stvari.

CU GG

VE3ZIK

Offtopic:
9A4WW: kako te sluzi 3 el Moxon tribander?

Zik
73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ

9A4WW

Offtopic:

Pozdrav ZIK!!

Služi me zasada OK! Sve radi onako kako je Andra i obećao u svom članku u Radio HRS-u.  Što sam čuo, to sam sa 100W i dozvao... Odnos napred nazad i potiskivanje signala s bokova je OK... Šteta što nemam malo više vremena
za rad na opsegu ali bit će valjda i toga...  za 100€ radi  k'o grom!

A možda nam netko i objavi na Webu propozicije za 2006. godinu, nikad se nezna!?

9A3WP

Citat: 9a3wp...vas stare KV contest lisce molim za eventualne savjete kako da radimo u skladu s gore navedenim uvjetima. Moja pretpostavka je da je za početak najbolje izmijeniti raporte (podijeliti bodove) sa 9A stanicama koje će pozivati negdje na opsezima. Nakon podjele podova vjerojatno je najpametnije pronaći slobodnu frekvenciju i pozivati !?

DXC, Chat ? koji, što, kako...
<<<

Zahvaljujući Davoru-9A3TA sad imamo na posudbi i vertikalku ! Sad još trebamo samo dobre rukavice - da se ruke u subotu ujutro ne smrznu prilikom pokušaja postavljanja "Fritzelice", hi.

A od savjeta iskusnih operatora ništa do sada !?
Moja pitanja su bedasta ili su svi tol'ke face i znalci da je teško nešto napisati ? Malo nas je, al' smo FACE ! Živio "9A HF CW" !

Unaprijed zahvaljujem na dobronamjernim savjetima !

73 Goran, 9A3WP.
<<<
@9A3WP @DK3WP

9A4QV

Pozdrav,

Gorane evo ti jedan dobronamjeran savjet:
Probaj dignuti tu Fritzelicu prije kontesta i vidjeti da li radi, da ti se ne desi kao i meni da propustis kontest, hehehehe.
Ako imas verziju 10-80m kontroliraj posebno onaj 80m trap na kojem dolazi do slabog (citaj nikakvog) spoja izmedju vijka koji prolazi kroz plastiku spule i aluminijske sipke unutar same spule, i to sa jedne i druge strane. Naime vijak je cvrsto stegnut ali nema spoja sa aluminijem.

Ajde sretno u kontestu, ja sam za sada dignuo Skyloop, quad nekih 85 metara zice, a danas cemo vidjeti sta cemo za 160.
Fritzelica stoji kao zadnja opcija, hi.

Adam

9A1UN

Kod mene vise manje sve spremno, 160m inv v na 23m, 80m 1/4lambda vertikalka sa jedno 60 radijala, 40m 4el yagi, 20m 5el, 15m 6el, 10m 6el
ft1kmp mkv,ts930 i alpha amp. Jos trazim dobru dusu da mi posudi jedan laptop sa LPT portom....
3wp ne isplati ti se koncentrirat na 9a stanice jer nose malo bodova, prednost daj DX na 40/80/160 gdje se skupi najvise bodova

73 Davor

9A3WP

Citat: 9a4qv...Probaj dignuti tu Fritzelicu prije kontesta i vidjeti da li radi...

Hvala Ti na savjetima i prenesenom iskustvu Adame !

Vertikalka je "Fritzel GPA-404" (7-14-21-28MHz). Nadam se da neće vrijeme biti nezgodno, barem dok ne postavimo antenu. Nažalost antenu postavljamo tek u subotu prijepodne, jer odlučili smo raditi s contest (portabl) lokacije JN75ST (804mASL). Naravno, ne iz "visinskih" razloga nego jednostavno da se malo opustimo daleko od civilizacije, a usput da vidimo kako će to na HF ići odozgora. Jednostavno ne raspolažemo sa nečim boljim od TS830, ali nadam se da ćemo i ovako biti zadovoljni.

Citat: 9a1un...3wp, ne isplati ti se koncentrirat na 9a stanice jer nose malo bodova, prednost daj DX na 40/80/160 gdje se skupi najvise bodova...

Ha, izazvao sam ipak neke odgovore !
Hvala i Tebi na savjetu, Davore. Ne očekujem neki poseban plasman s naše strane, tako da nam je cilj odraditi što se odraditi može pod navedenim uvjetima. Ono u čemu nemam iskustva u vezi HF natjecanja i što me zapravo zanima je:

- koji DXC/chat/nešto treće da pratimo ?
- da li da pozivamo na nekoj od slobodnih frekvencija ?
- neki treći savjet (pitanje koje možda ne mogu niti dokučiti) ?
- iskustva iz već održanih natjecanja (prošlih godina) ?

Ponovo unaprijed zahvaljujem,
73 Goran, 9A3WP.
<<<
@9A3WP @DK3WP

9A5CW

- koji DXC/chat/nešto treće da pratimo ?
probaj 9a0dxc ili k1ttt :)

- da li da pozivamo na nekoj od slobodnih frekvencija ?
pozivaj slobodno, cak i sa 100w i zicama netko ce te cuti (onaj tko trazi 9a)

- neki treći savjet (pitanje koje možda ne mogu niti dokučiti) ?
radite svih 24h ;) imate sansu skupiti vise bodova

- iskustva iz već održanih natjecanja (prošlih godina) ?

radite na donjin bandovima 160/80/40, 40m toplo preporucam!
na gornjima ce vjerovatno biti najvise aktivnosti na 14, povremeno
poslusajte 21/10 radi novih mnozitelja i otvaranja prema USA - (DXCC)

U natjecanju u M/S kategoriji vrijedi 10min pravilo pa bi ga se trebalo pridrzavat!

sretno, pa3k
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:

Oni šta su sami pisali da doma imaju zeru žice, imaju više slotova od onih sa bimovima i kvadovima !

9A3NC

Gorane,

Sto se tice one fritzelice, a Adam zaboravio napisati je....

Montiraj tu antenu na nekih 1.5m i neka ti radiali budu na 90 stupnjeva u odnosu na nju, tj. paralelno sa tlom i onda imas SWR 1:1

Ja imam GPA-50 (14-21-28MHz) i to je moje iskustvo, a isto ima i Adam sa njegovom.

Evo sretno u c-testu...

73 de 9A3NC   Fredi

9A2MF

3WP,  Gorane   uglavnom si dobio odgovore  na sve   a  ja  ću ti dodati
moj primjer ! Ne  radim u mnogo  takmićenja zbog  loše antene  ali jedino u ovome  zovem  CQ    jer tako znam  da  tko me  je  zvao , zvao  je  u 9ACW  takmićenju .  s  tim više  što je do sada  paralelno
bilo više  takmičenja pa  neki i ne  žele da nas rade !
Isto tako  skromna  antena ,  INV VEE  za  40  i 20 m ,  balon samo 8 m
od tla ,  15  m od  mora !  No  ove  godine se nadam  da će  mi susjedi
dozvoliti rastezanje   dipola  za  80 m    pa  ću  napredovati! hi...
I  ovaj puta   ne  mogu  mnogo sati provesti  uz  stanicu  pa tako   i
ne  idem na  rezultat ,  no do sada sam uspjevao  doći sa tim skromnim  uslovima  ispod 10og   mjesta ! LP.
Istina nije nas ni previše bilo,  nadam se porastu  broja  OP   ove  godine !
 Kome  se sviđa  kome ne , ja  sam se naućio na njega , besplatan je , N1MM  a  ima i modul  za ovo takmičenje , pa  nastavljam  sa  njim !
 Sretno   svima ,  čujemo se .....
  Franjo ,   9A2MF