• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

WRTC 2006

Autor 9A6XX, 04. Studeni 2005, 12:05:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6XX

eto, možda da se ovdje pošalje koja informacija vezana uz WRTC 2006... jos je oko 2 mjeseca ostalo za slanje prijavnica... !

jednostavnost je u tome da se za sada dokumentacija ne skuplja osim application forme gdje je prikaz bodova!

kako stvari stoje Regional 9A ekipu će predvoditi Team Leader - 9A8A sa 3065 bodova.

Ja sam se prijavio sa 2506,5 bodova za Bi-National Young i postoji velika vjerojatnost da se tu uleti, a možda ima neki mladi 9A više od 2500 bodova da uleti ispred mene?! Neka se prijavi. Nažalost teammate mi u slučaju da uletim neće biti nitko iz 9A no dobra vijest stiže od brazilaca koji su mi poručili neka potaknem i ostale mlade contestere iz 9A da se prijave jer u slučaju malog broja prijavnica za mlade teamove postoji mogućnost da još netko od mladih 9A bude Team Leader. Uvjet je da imaju 22 godine 31.12.2005.!

Dakle, svi mladi koji imate barem malo bodova šaljite prijavnice!

Malo zemalja se može pohvaliti da bi mogla imati predstavnike u dve ili čak tri ekipe?!

Ako treba nekome pomoć oko prijavnice ja sam tu "Congratulations Hrle, you are the first one with a completely correct Application".

73,
Hrle - 9A6XX

9A5K

Citat: 9a6xx
kako stvari stoje Regional 9A ekipu će predvoditi Team Leader - 9A8A sa 3065 bodova.

Mala ispravka, 9A8A ima 2964,50 bodova jer je morala biti napravljena
korekcija uslijed dodatnog tumačenja o izračunu bodova za rezultate
ostvarene u single band kategorijama. No, sad je ta prijava u statusu 3,
što znači da je broj bodova verificiran od strane komisije i da je točan.
Vidjet ćemo da li je to dovoljno za plasman u TOP 5 u EU-1 regiji.

Za sada je još uvijek mali broj prijava, očito svi čekaju zadnje dane,
iako su poznati službeni rezultati svih natjecanja koja dolaze u obzir
za bodovanje za WRTC 2006. Ostaje čekati do kraja prosinca,
točnije 31.12.2005. kada je ujedno i zadnji rok za prijave za WRTC.
A onda konačno iščekivanje do 15.01.2006. kada će biti objavljeni
finalni rezultati, odnosno team lead-ovi.

73,
9A5K!

9A6XX

po broju čitanja prvog posta izgleda da raju zanima i malo o WRTC temi.. pa da krenemo s novijim informacijama...

eto i još jednog 9A koji se prijavio - 9A5E... doduše ne znam od kud mu samo toliko bodova (jedva preko 2000)... sad bi bilo interesantno vidjeti kako je naš bodovni sustav za 9A kvalifikacije bio u usporedbi s ovim...  je li moguće da se dobije prikaz bodova po operatoru od poslanih prijavnica za 9A kvalifikacije?

http://www.py2yp.ws/wrtcapp.htm
dnevni pregled kretanja prijavnica za WRTC 2006...

ima i nekoliko novosti u odnosu na prethodne WRTCove.. izgleda da će si ove godine smještaj plaćati sudionici, isto tako velika je vjerojatnost da WRTC neće biti low power od 100W nego se razmišlja o high power... iliti balkanski low power... 500W,KW? to bi bitno zakompliciralo stvari što se opreme tiče... službeni WRTC termin se isto tako izgleda neće odvijati kroz 5-6 dana kao inače već samo 3 dana... svakako puno neočekivanih stvari nas očekuje...

Hrle - 9A6XX

9A5K

Dakle, koliko ja znam ACOM je sponzor s linearima, a riječ je o verziji ACOM 1010,
cca 700W PEP, ako se ne varam..

Manji broj bodova kod onih koji rade single bandove pojavljuje se uslijed novog tumačenja
bodovanja u kvalifikacijama, uslijed čega su sve single band stanice svrstane u jednu
kategoriju, tj. dvije podkategorije (ovisno o snazi).
Dakle, uspoređuju se rezultati svih stanica iz odgovarajuću regije u single band kategorijama.
Točnije, to znači da postoje kategorije SINGLE BAND HP i SINGLE BAND LP, neovisno o
bandovima. U biti,
najbolje prolaze oni koji imaju dobre rezultate na bandovima 20m i 15m, dok su ostali
bandovi tu u dosta lošijem položaju.

Još nešto više od mjesec i pola do kraja prijava.

73,
9A5K

9A6XX

ja sam žestoki navijač all bands rada i nijedan score mi nije vezan uz single band pa nemam takvih problema..

mislim da je i all bands u odnosu na single band puno teži...

ajde de, nešto da i sponzoriraju... 45 komada ACOM 1010?... pakleno :-)

Hrle - 9A6XX

OE1EMS

imam 2920 poena......ako nisam nesto pogresno sracunao.......
mozda ipak apliciram.......

73
ems

9A6XX

s tim scorom mislim da imaš dobre šanse u regiji 2...

9A5WA

Hrle....
U Daruvaru si se plasirao prije par godina.....
Cuo sam da te Mama nije pustila da ides...
Zasto sada to forsiras....Isto kao i conteste u kojima ti uredno rikavaju antene, lineari, kablovi i ostalo...
Jednostavno ne kuzim zasto se na ovom forumu pojavljujes kao iskusan contestman...
Govoris da si podrska mladljma i neiskusnijima...Daj mi  molim te napisi svoje rezultate u contestima
Iskreno...ja tebe svrstavam u te mladje i neiskusne..
Ne mogu vise citati tvoje postove o contestima...
Prijavi barem jedan rezultat, a ne clanstvo u necemu...
Web ti je ok...Ali to nema nikakve veze sa DX-ovima i contestiranjem.
Citam fomorum  svaki dan , jer mi je to jos lagano ostalo u krvi.
Molim Te!......!!!!!!!!!!! Iduci  put ka se javis u vezi nekog contesta, neka to bude objava rezultata, koji si napravio, a ne sa objasnjenjima kako se rade contesti.... i kako rikavaju uredjaji i antene..
I jos nesto vrlo bitno!
Ti kazes da je SOSB bez veze....Kad jednom u toj ( najlaksoj kategoriji )   kako ti to kazes... postignes rezultat top 5 u svijetu ( ja sam bio 4. place ARRL 40m SOSB ),
onda predji na nesto sto je vise zahtjevno.
I ja mogu bez problema napraviti stranicu na koju cu staviti neke foto, ali to mi nikada nije bio prioritet.
Nosio sam uredjaj i antenu na vrh brda, zajedno sa Ogijem, i nikada nam ta antena nije pala. I nikada se nismo predali.
Rezultate 30-godisnjeg rada mozes procitati na I-netu.
Moram biti iskren zbog ljudi koji se dugo bave ovim nasim HAM stvarima...
Nisam vise RadioAmater ( aktivni ), ali nemoj se ni ti osjecati da si neznam tko...Jer...Ja ti sa sigurnoscu tvrdim da nisi. !

P.S.
Molio bih Te da objavis svoj najbolji rezultat u bilom kojem c-testu.

DRAJ UND ZIPCIH de Max , 9A5WA !

9A1UN

Hrle nisam znao da ti rikavaju lineari  :oops:

73 CU WWCW 9A1UN

9A6XX

hehe... al smo nabrijani :-)

ja volim da se rečenice argumentirano iznesu... molim te napravi jedan copy-paste mojih rečenica gdje ja pišem o rikavanju pojačala, antena i čega još sve ne... ja inače radim sa istim setupom već jedno 6 godina.. i nikada nisam ništa skurio - napredovali smo jedino s aspekta SO2R...lokacija na kojoj je 9A7P i prepucavanja s vlasnicima zgrade nam više ne dozvoljavaju stavljanje novih antena - nemamo contest lokaciju ali me to ne spriječava da se bavim hobijem... RF i SW probleme, krive taktike i sl. valjda pak mogu podjeliti sa svijetom? o sad me 9A1UN podsjetio da sam jednom na 9A1P spalio pin diode od Alphe ali to se nigdje nije objavilo?! psst...

ne sjećam se ni da sam negdje napisao da sam iskusan contestman ni da sam nekome tupio kako treba raditi contest? ja obično iznesem SVOJE iskustvo i to je to... ti možeš argumentima "okinuti" moju tvrdnju da je single band lakši od all bands - radio sam i single band ali samo kada je to bilo potrebno ala ARRL 10m, CQWW 160m... ja ne govorim da single band nije težak, ali da je lakši (i dosadniji) od all bands te da sam fan all bands contestiranja...

zašto misliš da web stranice i članstvo u nečemu nisu dio contestiranja? ja sam preko interneta upoznao jako puno ljudi s kojima već jesam ili ću danas sutra raditi contest - to je itekako bitan segment contestiranja - danas je svijet na dlanu i takve su stvari sasvim normalne... zašto si ti član radiokluba?

vidim da niti ne shvaćaš bit medija i promocije.. sad bi mogli i o tome puno pričati..  ja bi volio da sam negdje mogao pročitati kako ti nosiš antenu bogu iza leđa a ne da glumiš lažnu skromnost i onda to ispališ kao nekakav argument da ti se potom svi divimo... šta si se penjao na brdo noseći antenu da bi jednog dana nekom umišljenom klincu mogao reći da si to napravio? aii... baš te žalim jer me to nije impresioniralo...

"U Daruvaru si se plasirao prije par godina.....
Cuo sam da te Mama nije pustila da ides... "
ti pričaš o QRQ a ja o WRTC... na QRQ sam došao jer sam prevnestveno htio upoznati 9A7DX, 9A5TO, 9A3LG, 9A3NM, 9A3PA koje sam poznavao te da pobjedim Veda - žao mi je što se on nikada nije previše maknuo iz DA - kad vidim s kime se druži vjerojatno je to i normalno... no, nažalost o YO QRQ datumu nisam znao dok nisam došao u DA... žao mi je što se neki tada juniori zbog mene nisu prijavili jer su mislili da nemaju šanse otputovati u YO... iako sam tada bio prvi nisam mogao na QRQ u YO jer sam u isto vrijeme imao maturu u srednjoj školi - mogu ti poslati kopiju diplome da usporediš datume mature s QRQ u YO 2001. Da sam preskočio maturu nebi upisao fakultet odmah potom a mislim da svatko od nas ima prioritete. Da me roditelji nisu puštali nebi došao ni u DA. Tebe pak nisam vidio nikada poslje, ko tebe nije pustio? No, da ne gnjavim sad rulju previše... morat ćeš se konzultirat sa svojim doušnicima...

"Nisam vise RadioAmater ( aktivni ), ali nemoj se ni ti osjecati da si neznam tko...Jer...Ja ti sa sigurnoscu tvrdim da nisi. ! " - priroda me takvog napravila pa se ja uvijek volim osjećat da nešto jesam. Takvih sam se komentara naslušao od tebi sličnih i zbog takvih komentara mladih u našem hobiju nema. Ja jesam netko, a ljudi su dovoljno pametni da sami procjene. Kada se budem osjećao da nemam više ništa za postići ili pružiti ovom hobiju sigurno ću se povući.

"Govoris da si podrska mladljma i neiskusnijima...Daj mi molim te napisi svoje rezultate u contestima" ne vidim u kakvoj su korelaciji podrška i rezultati? i da nisam napravio niti jedan jedini contest u životu nebi mogao biti podrška? pa... hm.. to su opet neke čudne teorije...
pa dobro i da nisam podrška, prvi sam se sjetio napisati ovdje neku rečenicu o mladima i WRTCu i ponudio svoju pomoć...a da to nisu puke priče, znam da su 9A1UN i 9A7DX opovi koji bi mogli popuniti prijavnice...

moj najbolji rezultat? kad baš hoćeš... multi op ili single op? ne znam što bi naveo... #1,#2,#3,#4,#5 i #6 SOAB MIX LP - RDXC... #4 EU SOAB LP CQWW SSB.. #3 nekoliko puta u WAEDC - SOAB LP, #2 EU ARRL CW - SOAB LP i jednom #2 WW ARRL CW - SOAB QRP...  sve sa TS440S + 2L Quad + dipoli... još bi se toga našlo.. ali...nemogu izdvojiti neki kao posebno dragi... sve je to obajvljeno negdje po 3830 listi..

multi op? #5 M/S CQWW SSB... #1 EU WW 160m CW... single band?! aiii.. to bi se morao prisjećivati još 90ih...

ako je nekog volja može to ponoviti - 9A7P setup je na raspolaganju...

ako te još nešto muči možeš mi se obratiti privatno... zadnji put kad si to napravio odgovorio sam ti ali ti nisi poslao nikakav odgovor natrag... mislim da nije potrebno ljude opterećivati ovakvim stvarima, a i mislim da nije fer da se pišu svakakve stvari bez argumenata.. da sam ja tebe ovako napao ja bi spomenuo i poneki argument.. sada sam ti čini mi se sve odgovorio ali u buduće se neću zamarati s ovakvim postovima od tebe...

Hrle - 9A6XX

9A1AA

Evo nečega da se uzdrma ovaj uspavani forum :o
Osnovna tema, a ja mislim da je to contesting iliti natjecanja i dobri plasmani koji mogu dovesti neke do WRTC 2006 je sasvim OK, ali nije OK da se nekoga verbalno napada.
HRLE, iskrene čestitke na svim rezultatima koje si za svoju starosnu dob napravio. Svi mi (ili ipak ne svi?) znamo da nam i neki drugi faktori uvjetuju rezultate, ali znam (sjećajući se sebe u tim godinama) da je najvažnije da si "obolio" od "contest virusa".
SOAB ili SOSB pitanje je tehničkih mogućnosti, vremena kojeg imamo na raspolaganju i drugih faktora, bez obzira zvali ih mi "mama", "supruga". ljubavnica", "šef" "škola" i tsl.
Zavist je jedna od ljudskih osobina, nažalost uglavnom negativna, jer ima i pozitivne.
Po mom mišljenju u 9A, na broj članova, imamo izuzetno dobre rezultate u natjecanjima, od vrhunskih do onih manje vrhunskih ali ipak vrijednih pozornosti jer neki su u taj rezultat ugradili svoje slobodno vrijeme, znanje i sposobnosti ali ne zaboravimo "sukladno tehničkim mogućnostima" koje uvjetuju i drugi faktori, a to je ispred svih novac i razumjevanje radne ili neke druge" okoline.  

73, Ivo 9A1AA
73, Ivo 9A1AA

9A6NCM

ovako, za lineare u RKPu nisam baš relevantan pričat, jer tako nešto u 12 godina nisam ni 'vidio', kamo još 'vidio da dimi'

ali zato pouzdano znam da se četiri žice od dipola za 40 i 80 m mijenjaju vrlo rijetko, svakih 4-5 godina, po potrebi, kako se koja prekrati (oke, selotejp konektor 'antena - stup' mijenjamo češće, bar jednom na sezonu.. nekada puuno rjeđe <-- dokaz da ni selotejp nije kao što je nekad bio)
QUAD još uvijek nekako stoji (mislili smo ga i reparirati, ali nas je strah da se ne rasprsne i sleti s krova na okolne aute, županijski i vojni uredi!!!) i prije par mjeseci doživio je modifikacije kada mu je prilikom operacije "bežičnog povezivanja građana" slomljena 'noga'. Stvar je sanirana, promjene u kvaliteti nisu primjećene.
:D

lijep pozdrav!

Marko, 9A6NCM

9A2KL

Pocelo sa WRTC, nastavilo sa osobnim prepirkama amatera i "bivših" amatera, dodano izvješće o stanju antena. E pa onda da i ja dodam nesto. Osim kontestiranja i uredjivanja antena, dali u RKP postoji netko tko ipak ponekad posalje i koju QSL kartu?? Naime, ja vec od 26.01.2002 čekam potvrdu za ssb vezu na 40 m, od 24.11.2002 za cw vezu na 80 m i od 25.01.2003 za cw vezu na 160 m. Sto se mene tice moze potvrda i na "zahodskom papiru" samo da je potvrda.
A sto se tice WRTC-a lijepo bi bilo imati nekoliko 9A amatera u nekoliko "posada". Nek se vidi da nas je malo ali da imamo kvalitetu.
73's de Leon 9A9L

9A5CW

Za qsl-ke Salji via KU5B:)
73 es GL
Pa3k
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:

Oni šta su sami pisali da doma imaju zeru žice, imaju više slotova od onih sa bimovima i kvadovima !

9A2KL

Jel mozda direktno i sa kojim dolerosom???
73's de Leon 9A9L