• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Hrvatski radioamaterski kup

Autor 9A6JOY, 26. Travanj 2011, 11:04:11

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3TR

I tebi bi dobro došao jedan DQ,vjerojatno bi djelovao na tebe i mentore da ne radite takve gluposti.
Na nas je djelovalo....a  pozadini nije bila ni u pola takva umotvorina ko tvoj uradak  ;D.

NHF

73,Vinko

9A3TR

9A9L

Citat: 9a3tr  u 11. Svibanj 2012, 12:03:44
I tebi bi dobro došao jedan DQ,vjerojatno bi djelovao na tebe i mentore da ne radite takve gluposti.
Na nas je djelovalo....a  pozadini nije bila ni u pola takva umotvorina ko tvoj uradak  ;D.

NHF

73,Vinko

9A3TR

Vinko dragi, nebih se slozio sa tvojom tvrdnjom iz nekoliko razloga- Prvi je da nije bilo naivno nebi vas otkrili i DQ. Drugo sto nije istina, nije djelovalo jer se to pokazalo i prosle godine. Pa zar mislis da mi neznamo citati rezultate, logove i UBN. I lijepo se vidi sve. Preko toga se preslo a i zna se razlog.Ako nekoga ovo podsjeca na stanice koje su u nekadasnjem kupu NO odlazile na "gostovanje" u Novi Marof, Zelinu, Zlatar bistricu onda se grdo vara ili se sjeca povijesti. Ovdje se vrlo transparentno vidi da nije bilo proteziranja nikoga. Tko me je cuo taj me je i radio. I tu je za mene prici kraj. A sa snagom i antenom usred planina 52 veze su i vise od ocekivanog. Vise od svega je bio boravak u prekrasnom Crnom Lugu. Preporucam,
NHF
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A3TR

Poštovani Leone,

Lijepo ti je Davor sve napisao u vezi DQ 9A7A,9A1P i ostalih u WW, samo tebi to nije jasno.Što se tiče Crnog luga hvala na preporuci no izgleda da je tamo rijedak zrak kad neke tako rijetko radiš  ;D,a i prijemnik ti je selektivan ko nama u Kupu NO prije 30 godina  :P.

73

Vinko,9A3TR

9A9L

Znam ja sta je Davor napisao. Citao sam i na webu i u casopisu. No to je za mene prevelika klasa pa ja ne komentiram. Sve je o tome receno. A sto se tice mojih veza u kontestu ja sam zadovoljan sa brojem. Nemogu ja protiv jakih jer imam malo snage i slabu antenu a nisam ni kontest maher. I zadovoljan sam sa onim sto napravim. polako, sve koje cujem a da oni mene  cuju. Kao sto rekoh za mene je bio uzitak biti na svjezem zraku, na proljetnom suncu polako kuckati i poslije uzivati u goranskim specijalitetima. I sve to bez imalo zivciranja i nervoze. A da ne zaboravim kad je rjec o prijemniku RTX je bez filtera , male snage ali dovoljno za napraviti 52 neselektirane veze. Ima cak i varazdinaca koliko se sjecam. Prema tome teorija ti bas ne pije vodicu....
Stoj ti meni dobro i naj se prevec zivcirati sa stvarima koje mozes samo insinuirati. Cujemo se u slijedecem kontestu.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A3DUH

Radio sam HRK prosle 2013g osvoio sam 4 mjesto,od doma sam radio ali sam operator P razreda tak da su ispred mene prva trojica operatori A razreda... Pise da se posebno nagradjuju pocetnici ak sam u pravu po znaku tj broju u prefixu vidi razlika zato nisam davao oznaku /p i naravno nisam dobio nagradu. To mi je bilo prvo takmicenje i zao mi je sto nemam nikakvih dokaza za to,na ukv takmicenjima activity i sl. je lako ode se na robota i isprinta se diploma,kome da se obratim za to???

9A2VX

Citat:Pise da se posebno nagradjuju pocetnici ak sam u pravu po znaku tj broju u prefixu vidi razlika zato nisam davao oznaku /p i naravno nisam dobio nagradu.
Poštovanje prijatelju. Nisam kompetentan da Ti dam odgovor, ali, ova tema je otvorena prije 2 godine, (2012), Prošle godine nije nitko dobivao nagrade. Možda će biti sa zakašnjenjem ove godine za prošlu i pretprošlu.

Što se tiče početnika, mislim da, bez obzira na P ili A razred, početnik je radioamater sa malim amaterskim stažom. E da li je to do 1g ili do 3godine ( kao u nekim svjetskim kontestima? ) to bi trebalo pisati u Pravilima.
Znam da se nagrada dodjeljuje Portabl postajama, One obvezno daju /P, nemaju stalni objekt kao radnu zaštitu, postavljaju antene u zadnja 24 sata i ne koriste mrežu 220V kao napajanje. 

Čujemo se na UKV, a možda i na KV natjecanju... Zvone 

9A2VX

Ispravak ili Dodatak:
Nema nagrade za početnike kako si Ti to napisao, već za postaje P razreda...
Citat:Nagradit će se najbolje plasirane postaje u svim kategorijama. Posebnim nagradama bi će nagrađene najbolje plasirane postaje koje rade u portabl uvjetima, koje rade malom snagom (do 100 watta) te postaje P razreda.
.
Ako si prvi od P razreda, onda Te čeka plaketa! ( Ako organizator bude imao love za plakete. )
Dakle trebat ćeš doći u Zg na podjelu plaketa, pa kao bude dodjela, čekat će te...