• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Dozvole za rad za amatere bez radio stanice

Autor 9A3XV, 13. Siječanj 2014, 14:56:15

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A1IW

Možeš ti smetati i sa puno boljom opremom, od tamo nekakvog "Kineza", sve lagalno, sve registrirano, sve ima svoje dozvole. To trpimo svaki kontest, a i sutra ćemo... Najgore od svega je što smetnje stvaraju iskusni radioamateri, stanovite moralne vertikale ovog našeg hobija. I nikome ništa.
Tu ne pomaže nikakva dozvola, već samo dobar nadzor i strogo provođenje propisa uz rigorozne kazne.
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A2JK

Citat: 9A1IW  u 15. Ožujak 2014, 08:59:06
Možeš ti smetati i sa puno boljom opremom, od tamo nekakvog "Kineza", sve lagalno, sve registrirano, sve ima svoje dozvole.
...

...a možeš smetati i s potpuno ispravnom opremom, da si potpuno ''legalan'', sa snagom
manjom od 100 W, da su ti harmonici u granicama itd...

To su česte situacije. Tada lijepo dođe HAKOM, ''izmjeri te'' i kaže da je kod tebe sve po
zakonu i propisu. Da ne izlazimo iz teme, hoću samo naglasiti da su u HAKOM-u ljudi koji
znaju što rade. Znam za slučajeve kada amaterska stanica pravi smetnje na TV, ali uzrok
smetnji je neispravna antenska instalacija kod primatelja smetnji. HAKOM lijepo utvrdi da
je radioamater ''ispravan'', eventualno savjetuje primatelja smetnji i prepusti mu da sam
odluči hoće li uložiti par stotina kunića u novo TV pojačalo ili će i dalje trpjeti smetnje.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A3LI

Citat: 9A2JK  u 16. Ožujak 2014, 07:03:21

To su česte situacije. Tada lijepo dođe HAKOM, ''izmjeri te'' i kaže da je kod tebe sve po
zakonu i propisu. Da ne izlazimo iz teme, hoću samo naglasiti da su u HAKOM-u ljudi koji
znaju što rade. Znam za slučajeve kada amaterska stanica pravi smetnje na TV, ali uzrok
smetnji je neispravna antenska instalacija kod primatelja smetnji. HAKOM lijepo utvrdi da
je radioamater ''ispravan'', eventualno savjetuje primatelja smetnji i prepusti mu da sam
odluči hoće li uložiti par stotina kunića u novo TV pojačalo ili će i dalje trpjeti smetnje.

Baš tako!
A međusobne smetnje u amaterskom bandu neka si riješe korisnici banda a ne HAKOM

9A3XV

Pozdrav svima!

1. strpljen - spašen!
2. hvala Nikši na "službenom" tumačenju
3. hvala svima koji su se konstruktivno uključili u temu, pa makar su je smatrali nebitnom ;)
4. hvala i onima koji su bili izvan teme
5. ja zadovoljan jer sam postigao prvobitni cilj!
6. ipak se isplati (yes, we can!)

73xv

73 Sale, 9A3XV