• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Opet malo o casopisu

Autor 9A2KL, 17. Svibanj 2006, 08:00:21

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2KL

Otvorih danas ujutro ponovo casopis broj 2 iz ove godine. Lijepo uz kavicu za dobro jutro. I prisjedne mi i kava i casopis. Zasto.???? Rubrika PRAVILA KV NATJECANJA..podrubrika KALENDAR KV NATJECANJA. Odlicno, da vidimo sta je na "jelovniku" ovaj mjesec......a ono OZUJAK 2005, TRAVANJ 2006 i SVIBANJ 2006. I nevjerujem ocima, rubrici i kalendaru koji visi na zidu. Datumi iz neznam koje godine i ispada da je wpx cw usred tjedna......22. i 23. 05.2006. i svi ostali su bili usred tjedna.....????!!!??? HM....mora da ja kasnim u odnosu na kalendar. Ili lektorica prima honorare za gledanje slika, a autor clanka za popunjenje prostora. !!?? Sada cekam novi broj casopisa da vidim barem ispriku urednistva i lektora ili ce u novom broju biti ponovo neki novi nebulozni datumi i hrpa pravopisnih gresaka. Zivi bili pa vidjeli.
73's de Leon 9A9L

9A2KL

Hm....nitko nije primjetio....Čudno...izgleda da svi samo gledamo lijepe slike.
73's de Leon 9A9L

OE1EMS

nija valjda da si htio raditi WPX CW u sred tjedna!!!!

73
3J

9A2KL

Pa po kalendaru natjecanja bi to i moglo...bar kako je u casopisu objavljeno....

probat cu pozivati.,...mozda je termin u casopisu ok HI HI
73's de Leon 9A9L

9A1AA

Leone, primjećeno je to i napisao sam to kod posta za CQ MIR contest, samo to je još bilo u prošlom broju, HI.

Poučen (lošim) iskustvom znam da i manager mora znati kada je pravi trenutak za "objesiti kopačke o klin" inače može još samo povećati štetu :oops:

Neću otvarati diskusiju o tome što na web stranici nema rezultata KV natjecanja iz 2005. godine koje organizira HRS...... :!:
Neugodno sam se iznenadio kada sam htio usporediti rezultate iz 2005. godine s ovime što smo napravili 2006-e.

Ranije je za dostavu rezultata web masteru bio zadužen manager, kojii je pratio što je stavljeno i što treba staviti, a web master je bio stručnjak koji je to izvršio.
Čini mi se da ova spona trenutno ne funkcionira.

Ne prozivam nikoga, ali u svakom sportu kada nekome igraču ne ide trener ga mijenja, a od publike za ranije poteze dobije (manji ili veći) pljesak ili zvižduk s tribina :wink:

73, Ivo 9A1AA
73, Ivo 9A1AA

9A6AA

Citat: 9A1AA...
Ne prozivam nikoga, ali u svakom sportu kada nekome igraču ne ide trener ga mijenja, a od publike za ranije poteze dobije (manji ili veći) pljesak ili zvižduk s tribina :wink:

73, Ivo 9A1AA

Potpuno se slažem s Tobom Ivo (bar kada je moja malenkost, kao urednika, u pitanju). Treba mlađima, s novim idejama i novim elanom, dati šansu...
Ipak, samo onaj koji dođe na moje mjesto, vidjeti će koliko je tu posla koji se obavlja u pozadini, a koji se najčešće ne primijeti (Ili se primjeti kada nije obavljen...).
Kako ne bih Izvršni odbor doveo pred gotov čin, ovo treba shvatiti kao poziv zainteresiranima da se prijave za mjesto urednika HRS web-a.
Posao je volonterski.
Očekujem da ćemo, nakon 19. svibnja (sjednica IO HRS-a), to objaviti i na službenome dijelu web-a.

73

Emir, 9A6AA
Urednik HRS web-a
"DX never sleeps..."

9A1AA

Emire, izgleda da me nisi shvatio.
Po meni nije problem u uredniku web stranica nego u onome tko tom uredniku treba dostavljati materijale :wink:

Ja sam, kao manager, surađivao s nekoliko web mastera i urednika i to po principu da smo dogovorili format, oblik i sve ostale parametre za objavljivanje rezultata i pravila natjecanja, da li kao tablica, teksta ili drugo i toga smo se dogovorenog oblika pridržavali.
Manager je slao materijale uredniku web-a i njega, najčešće metodom dosađivanja putem telefona i sms-a, tjerao (čitaj motivirao, hi) da što prije na stranicu stavi materijale :roll:  

E tu mislim da "kuplung" ne štima i mislim da nije "falinga" u uredniku web-a, osim ako je urednik dobio materijale, a ne želi ili ne stigne iste staviti na stranicu :?:

73, Ivo 9A1AA
73, Ivo 9A1AA

9A6AA

Citat: 9a2klOtvorih danas ujutro ponovo casopis broj 2 iz ove godine...

Ops!
Opet slična pogreška i u novom broju...

9A6AA
"DX never sleeps..."

9a6c

A zamor materijala?

Iako, u principu stvar se uvijek može držati pod kontrolom, ako ima dobre volje, čak i kad se poslovi obavljaju volonterski ili uz minimalnu materijalnu naknadu.

Čitaoce, članove i sve ostale u pravilu malo zanimaju detalji, njima treba precizna i pravodobna informacija. Inače se osjećaju prevarenima i u perspektivi prestaju biti pretplatnici.

Ne bih želio biti presamodopadan pa se citirati, ali jednom sam već primjetio da su pogreške u vezi pravila KV natjecanja rezultat metodologije rada u prvom i odsusutvu kontrole u drugom redu.

Ne bi ni urednika časopisa grom ubio da ponekad napravi koju vezu ili, nedajbože, okrene na internetu kakvu stranicu s kalendarima natjecanja i vidi što mu urednici rade...

Izgleda da je ipak lakše boriti se s hrvatskim strukovnim nazivljem, ma što to trebalo biti...

Šteta, gubimo korak, dah, reputaciju i čitaoce,  a o vjerodostojnosti i da ne govorimo.

Opet, nije mi jasno kako to da rukovodstvo na čelu s prvim među jednakim ponekad ne otvori časopis, pročita ono što piše, a posebno ono što ne piše, pa stvar počne rješavati od glave.

Da se ne ponavlja Virovitica, CQ-M koji počinje u 21.00 UTC i da sad ne rastežem dalje.

Ovo mi je prvi post s novog kompjutera i baš me zanima kako vam se sviđa?

Sa svoje strane, mogu obećati da ću kad postanem predsjednik IO HRS poduzeti sve da RADIO HRS osim dopadljive ambalaže bude pretijesan i kvalitettnim sadržajima.

Kad je Pero svojedobno pozvao članove HRS da daju svoje mišljenje o načinu na koji bismo trebali srediti stanje u našem izdavaštvu to sam i uradio, po Perinoj ocjeni čak i kvalitetno. Jedna od teza je bila da se časopis tretira kao dvomjesečnik, što i jest, a web stranica kao dnevna novina s aktuelnim i friškim informacijama.

I tako...

GG

9A6A

Teško je naći vremena za listati časopis dok se pješaći od Splita do Zagreba. Pješačenje samo po sebi nije loše ali se vrlo brzo čovjek umori i vide se (lošiji) rezultati u svim segmentima. Osim toga dokazano je da kod svakog posla postoji određeni postotak pogrešaka. Prema matematičkom proračunu kad nema posla nema niti pogrešaka. Na žalost u bliskoj okolini ima sve više onih koji ne griješe...Ali sve više prigovaraju. I dobronamjerno me onemogućuju da i dalje griješim...

9a6a[/code]

9A2KL

Nisam ni sumnjao da je opet pogreska. Toliko o glanom uredniku i lektoriranju...
73's de Leon 9A9L

9A2KL

Uostalom Pero nisi ti urednik casopisa.  Za to imas svoje "ministre" koji su placeni za posao koji (ne)obavljaju. Oni sigurno nisu volonteri.

Razjuri to i skupi ljude koji zele i mogu raditi.....a kojiko vidmo iz prilozenog i ZNAJU....
73's de Leon 9A9L

9A6AA

Citat: 9a2kl... Razjuri to i skupi ljude koji zele i mogu raditi.....a kojiko vidmo iz prilozenog i ZNAJU....
A iz kojega Ti to priloženoga vidiš da neki "žele, mogu i znaju raditi"?

9A6AA

(Ja sam požurio te ono gore objavio, želeći Te lišiti još jednog slavodobitnog otkrivenja... )
"DX never sleeps..."

9a6c

Pa eto, ja se baš i ne bih složio. Mislim da je jako opasno voziti auto i čitati RADIO HRS. A dok šetaš, stvar je upravo obrnuta. Imaš vremena, nogu pred nogu i polako naprijed. Svježi zrak, tjelovježba i malo pomalo umjesto na dvije, staneš na samo jednu fotografiju. I usput razmišljaš, svašta ti pada na pamet...

Dobronamjerno ili ne, mislim da je tebe jako teško spriječiti da griješiš...

G

9A6AA

Citat: 9a6c... Dobronamjerno ili ne, mislim da je tebe jako teško spriječiti da griješiš...

G
Iako je ljudski griješiti, a i u mojim poznim godinama, sve što je ljudsko (još uvijek) nije mi strano, pretpostavljam da se to na odnosi na mene... (kako je ispalo kada se ne koriste sve blagodati ove tehničke korespondencije).

9A6AA
"DX never sleeps..."