• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Opet malo o casopisu

Autor 9A2KL, 17. Svibanj 2006, 08:00:21

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9a6c

Ajde, ajde, nemojmo sad biti neskromni...

Jasno je da svatko tko radi može i pogriješiti i to nije smak svijeta. Problem je kad je greška sistemska.

Pa eto, i ja griješim, nije da nije. Brzopletost mi je najveća mana, a zamalo i jedina, jer sam inače savršen u svakom pogledu.

Slabo baratam kompjuterima, na primjer, i još nisam ubrao kako da izvučem citate i slično pa možda ponekad nije bistro kome je namijenjen post, posebnbo što nisam stalno on line pa se u međuvremenu naslaže odgovora.

A šta ću, ako se uskoro dočepam nekakve penzije možda se malo dublje upustim u materiju. U međuvremenu pretpostavljam da je i ovoliko od mene nekima previše... I zamisli sad da se još unaprijedim ili uvedem ADSL... To ne bi ni pas s maslom polizao.

Sve dobronamjerno, jasno.

G

9A1AA

Slažem se s mišljenjem "tko radi taj i griješi". Možda baš zato mnogi u 9A i ne žele uopće raditi. Da ne bi morti pogrešili :wink:

Pogreške su moguće i ljudske, ali ako sistematski ponavljate u Časopisu Pravila natjecanja za uvijek ista natjecanja, a da neka koja su iz godine u godinu sve masovnija i bolja, uopće nikada ne stavite u isti taj Časopis, to nije previd to je nešto drugo :!:

Zašto imamo jako skraćene rezultate nekih vrlo cijenjenih natjecanja :?:
Da li nam nedostaje prostora u Časopisu :?:
Koliko ja znam kukalo se da nema dovoljno materijala pa stoga Časopis kasni :?

Ima toga još dosta, ali najgore je što se kod svake konstruktivne (i po meni argumentirane) kritike misli da netko želi nekoga "srušiti", da je protiv HRS-a.... i tome slično 8O

Zar se to (konačno) ne bi moglo shvatiti kao funkcioniranje HRS-a na demokratskim principima s izraženim glasom javnosti ili ti s izraženim glasom baze, a to su svi članovi HRS-a koji su izvršili obveze prema statutu naše krovne udruge, Hrvatskog radiomaterskog saveza.

Mene (kao člana HRS-a) osoba koja obnaša neku funkciju kao osoba ne zanima, ali funkcija nosi svoju odgovornost, što sam osobno vrlo dobro osjetio na svojoj koži.
Ne stidite se potražiti pomoć od ljudi koji u tom trenutku imaju više vremena od vas, a imaju dovoljno znanja i iskustva da to kvalitetno mogu učiniti :idea:

I da zaključim: Svi VI obnašatelji nekih "funkcija" u HRS-u nemojte svaki komentar smatrati osobnim napadom na "lik i djelo" već kao (pozitivnu ili negativnu) kritiku, kojoj je Vaša "funkcija", po Statutu HRS-a, podložna.

Petar, 9A6A, je dobio legalno pravo da vodi HRS, a time i da bira ljude s kojima će raditi. Vjerujem da će imati snage da uredi i rad "podređenih mu ministarstva" 8)
Mislim da na ovom Forumu ima puno "starih" članova koji djele moje mišljenje i koji su spremni pomoći. Nemojte nas (u svojim mozgićima) odmah proglašavati oporbom. Poslušajte nekada i glas javnosti :wink:

73, Ivo 9A1AA
73, Ivo 9A1AA

9a6c

Ha, izgleda da se stara garda slaže u pogledu poleda na HRS i sve što je vezano uz njega.

Uz samo jednu dopunu: a zašto se pobogu ne bi napalo baš "lik" i "djelo", pogotovo ako taj "lik" čini "djela" koja i nisu baš u interesu samog HRS pa tako i svekolikog članstva?

Nije ovo 1945, nema svetih krava. Poslovi jesu volonterski, ali svaki posao pa i takav predmnijeva odgovorsnost i pristojno ponašanje. A svaki problem pa i ovaj oko kojeg plešemo kao mačka oko vruće kaše lakše se riješi ako ga se počne rješavati odmah, umjesto da se čeka godinu dana.

Previše je informacija o tome kako se novci iz kase HRS troše i posve je legitimno o tome govoriti i zahtijevati informacije, tj. omrznute brojeve. A ako je sve u redu, onda nema potrebe da se po završnim računima neke stvari preimenuju ili preambalažiraju.

Najakše je galamiti i izvrtati pilu naopako. Ili bacati prašinu u oči, ali to se brzo slegne. Pa opet progledamo i vidimo isto.

Jasno da ne treba u slavu HRS pješačiti od Zagreba do Splita i natrag, ali jednako tako treba paziti što se radi. Da u FN na sajam ne završi i netko kome tamo nije mjesto, barem ne o trošku HRS.

Ovo ridikulozno prenemaganje posve legitimno izabranog predsjednika HRS u posljednijh nekoliko mjeseci prevršilo je svaku mjeru. Umjesto da riješi problem tamo gdje je i nastao, ponaša se kao curica kojoj su oteli omiljenu lutku i suznih očiju svoju hudu sudbinu iznosi svakom tko ga želi slušati ili čitati.

Toga smo se već načitali i naslušali pa ajde ljudi stvar izvedite na čistac.
Ako ne možete više raditi zajedno, postoje izbori, ako predsjednik ne želi više da ga dobronamjerno ometaju neka lijepo ode i bavi se radioamaterizmom kao i do sada - glasno i uspješno. Imamo potpredsjednika koji zna zbrojiti dva i dva, imamo još ljudi u IO HRS,a bogami i u HRS.

Gubimo dragocjeno vrijeme i elan, a ova će nam se situacija obiti o glavu i umjesto da idemo dalje, tapkat ćemo u mjestu.

Evo je i ova priča djelomično mojoj zaslugom odlutala stranputicom.

Pa mi padne na pamet da se ove priče uvijek pojave kao "spin off", vjerojatno zato što se ne rješavaju sistematski tamo gdje treba.

Osobno ne vjerujem da ima toliko zlonamjernih članova HRS koliko se priča. U tu bi kategoriju svrstao one zlosretnike koji proizvode nered na R6 u ZG, recimo, ali nikako ljude koji se s nečim ne slažu i imaju različito mišljenje.

Argumenti, zašto ne?

GG

9A4DB

Citat: 9a6cHa, izgleda da se stara garda slaže u pogledu poleda na HRS i sve što je vezano uz njega.

Niste dovoljno glasni......

Citat: 9a6cJasno da ne treba u slavu HRS pješačiti od Zagreba do Splita i natrag, ali jednako tako treba paziti što se radi. Da u FN na sajam ne završi i netko kome tamo nije mjesto, barem ne o trošku HRS.

A bilo bi dobro da se malo i putni nalozi srede a ne da vise za 4-5 nula.

Citat: 9a6c
Ovo ridikulozno prenemaganje posve legitimno izabranog predsjednika HRS u posljednijh nekoliko mjeseci prevršilo je svaku mjeru. Umjesto da riješi problem tamo gdje je i nastao, ponaša se kao curica kojoj su oteli omiljenu lutku i suznih očiju svoju hudu sudbinu iznosi svakom tko ga želi slušati ili čitati.

Toga smo se već načitali i naslušali pa ajde ljudi stvar izvedite na čistac.
Ako ne možete više raditi zajedno, postoje izbori, ako predsjednik ne želi više da ga dobronamjerno ometaju neka lijepo ode i bavi se radioamaterizmom kao i do sada - glasno i uspješno. Imamo potpredsjednika koji zna zbrojiti dva i dva, imamo još ljudi u IO HRS,a bogami i u HRS.

Je, je to ti se zove prijevremeni izbori ali kampanja je pocela od
strane predsjednika, jer on valja, a svi ostali osim WEB "malera"
ne.
Bilo bi dobro da se sam zapita ako ga nekim cudom ponovno
izaberu tko su ti ljudi koji su spremni biti njegovi ministri?

Gubimo...
vrijeme,
bandove,
clanove,
i dobru volju
, a karavane prolaze......