• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

9ADXC 2024 !

Autor 9A8A, 22. Prosinac 2024, 16:18:17

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6KX

Citat: 9A6C  u 07. Siječanj 2025, 11:39:57Vidim da su objavljeni prijavljeni rezultati i da je broj sudionika, veza i pristiglih dnevnika (uključivo i 9A postaje) u značajnom porastu - odlično!
Ono što me zbunilo da sa u kategoriji A08 sudionici koji su radili na jednom opsegu svim vrstama rada kako i stoji u pravilima, ali nisu razdijeljeni po opsezima, već svi u jednoj kategoriji?
Sad više ne znam da li ne čitam&tumačim pravila ili je nešto drugo u igri, ali praksa je do sada, mislim i lani, bila da se SOSB sudionici razvrstaju po opsezima, a ne ovako đuture u jednu košaru?

NHF

GG
Ovakav je prikaz u claimed scores od strane robota , prilikom prikaza Neslužbenih i kasnije Službenih rezultata vidi se prikaz po kategorijama po bandovima, razdvojeno (stvar softwera robota zasada je tako, iako je kod 2MI ppredata zabilješka za doradu ubuduće)

Da bi se poradilo na preglednosti, web stranice čija je izrada u tijeku, će uključivati pregled rezultata, rekorda i ostaloga, na način kako smo to naučeni kod ozbiljnijih natjecanja (CQWW, WPX, ARRL i dr...), prva inačica weba bi trebala uskoro zaživjeti u verziji na engleskom jeziku, pa bi tijekom godine trebala dobiti i svoju verziju na hrvatskom, njemačkom i talijanskom jeziku (ovo bi se moglo i proširiti naravno ukoliko se nađu dobrovoljci za izradu prijevoda).

HNY
73 Mirko

9A6C

A ne znam šta bih rekao na ovo...
NHF, ali djeluje mi malo djetinjasto, neka se nitko ne uvrijedi.

Godina je prošla od prošlog natjecanja u istom formatu - zar se zbilja nije moglo i ovo dovesti u red?

Imamo ispravan prikaz rezultata u kupovima, imali smo i ovdje po starim pravilima, ali...

Mali korak za povjerenstvo, ali velik za doprinos ozbiljnosti organizatora, rekao bi Mr. Armstrong...

GG

9A2MI

Pozdrav natjecatelji

Tražili ste ispis claimed score za kategorije A08 i B08 (jedan opseg) po opsezima.
Napravio sam to.

Uživajte.
73 de Miljenko 9a2mi

9A6C

Miljenko, a šta reći nego - HVALA.

Pretpostavio sam da ovo što si uradio u par dana nije atomska fizika i nisam ni na tren mislio da je problem kod tebe, nešto drugo je u pitanju i iskreno se nadam da će ubuduće ovakvi problemi i nesuglasice prestati postojati.

Upravljanje projektima nije odveć komplicirano, samo se treba toga uhvatiti i svi zadovoljni.

GG

9A2M

Citat: 9A2MI  u 08. Siječanj 2025, 18:20:51Pozdrav natjecatelji

Tražili ste ispis claimed score za kategorije A08 i B08 (jedan opseg) po opsezima.
Napravio sam to.

Uživajte.

Pozdrav Miljenko,

Možeš li riješiti da se za 9A DX 2023. kontest pored pozivnih oznaka u rezultatima pojavi slovo D pa da si možemo isprintati diplome?

73 de 9A2M, Hrvoje

9A6KX

To mogu ja riješiti.

Javim kada bude.

73

9A2MI

Citat: 9A2M  u 09. Siječanj 2025, 13:17:00
Citat: 9A2MI  u 08. Siječanj 2025, 18:20:51Pozdrav natjecatelji

Napravio sam to.

Uživajte.

Pozdrav Miljenko,

Možeš li riješiti da se za 9A DX 2023. kontest pored pozivnih oznaka u rezultatima pojavi slovo D pa da si možemo isprintati diplome?

73 de 9A2M, Hrvoje

Šališ se? Naravno da mogu, no za to postoje preduvjeti. Slovo D kako kažeš mora nekud voditi. Znači trebam imati predložak diplome i ono najvažnije odluku i odobrenje nadležnih.
73 de Miljenko 9a2mi

9A6C

Rekao bih da je u posljednjoj rečenici sukus svih dosadašnjih nesporazuma i prijepora u pogledu funkcionalnosti našeg KV robota.
Pa momci ajmo - komunikacija&akcija.

Nije komplicirano, samo treba krenuti.

POZZ

GG

9A2MI

Svečano objavljujem

da će se vrlo brzo, za 9A DX 2023. kontest pored pozivnih oznaka u rezultatima pojaviti slovo D, pa
da si možete isprintati diplome.
73 de Miljenko 9a2mi

9A2MI

Pozdrav natjecatelji

Otvorene su diplome za 9A DX Contest 2023 za preuzimanje i printanje.
73 de Miljenko 9a2mi

9A6C

Eto, i to se dogodilo - dobili smo službene rezultate ovog natjecanja. Bravo za to.
ALI KAKVE?

Previše je tu pozivnih oznaka pa ću ovdje iskopirati samo dva koja mi ne daju mira:

Nr.
for
prize    Nr.    CALL    Claimed
score    Claimed
QSOs    Upload datum
9A loc.time    HfCLCC
score    HfCLCC
QSOs    Points    Mpl    View    D
1.    2.    9A2M    425.318    541      2024-12-22 15:16    413.875     526    1925    215      view error log  htm   
2.    1.    9A3MA    446.332    665      2024-12-22 20:43    438.960 651    1829    240      view error log  htm   

Kakav je ovo kupus? Tko je prvi, a tko drugi? Za što prvi, za što drugi?ZAšto je 9A3MA na drugom mjestu iako je imao najviše bodova prije i poslije cross-checkinga?

Ista priča i u kategoriji Više operatora između 9A5G i 9A0KG.

Je li moguće da se rezultati nisu mogli prikazati kako bog zapovijeda?

Za sad samo pitanja, a komentar na situaciju kasnije.

POZZ

GG

9A6C

Upozorilo me da nisam čitao pravila, a pravila su svetinja. Rok za željne prvog mjesta je jedan sat za slanje loga i to je razlog.
Koliko je to bitno i nužno - najbolje govori datum objave službenih rezultata, skoro 3 mjeseca od završetka.

Retoričko pitanje je - što se vrednuje: operatorska vještina ili pristup internetu i kabliranje?

Možda sam to već nekad i rekao - ostvareni rezultat se neće promijeniti ako se log pošalje i 3 sata nakon contesta pa ni 3 dana?! Ovo pravilo koje obična nadobudna glupost iskompleksiranih organizatora koji misle da će tako stati na kraj malverzacijama. Neće, lopovi su uvijek bili korak ispred, ako nam je to najveći problem kao organizatorima, najbolje da ukinemo ovo natjecanje i radimo nešto drugo.
I ne bi bio prvi contest gdje se promijenio taj rok za slanje dnevnika, nikom nije pala kruna s glave radi toga.

9A2M

Gogo,

Za slanje loga u periodu jedan sat nakon natjecanja treba ti samo internet veza. Kakvo kabliranje i pristup internetu ti spominješ kao vještine? Log vodiš na kompjuteru i ako baš i nemaš kućni internet i negdje si u portablu postoji mobilni internet pa i ako si u najvećoj pripi***ni. Za Boga miloga 90% 9A je pokriveno mobilnim mrežama.

Imamo i izuzetaka, prošle godine je bila ista situacija sa 9A2KI. Ico nije vješt sa kompjuterskim logovima, sve piše na papir a onda prepisuje u loger.

A znaš i sam što se dešava u UKV natjecanjima. Čak si i pisao o tome! Nakon kontesta se razmjenjuju logovi koji se cross - chekiraju sa robotom koji svatko može skinuti sa interneta. Takve stvari se mogu raditi i u KV natjecanjima. Zar to nije varanje?

Napisao si: "Ovo pravilo je obična nadobudna glupost iskompleksiranih organizatora koji misle da će tako stati na kraj malverzacijama. Neće, lopovi su uvijek bili korak ispred, ako nam je to najveći problem kao organizatorima, najbolje da ukinemo ovo natjecanje i radimo nešto drugo."

Zašto vrijeđaš organizatore? I oni vide malverzacije ali ih toleriraju. Prevaranata je bilo uvijek i biti će. Ima ih koji rade HP a prijavljuju LP. Sve se to lijepo može provjeriti preslušavanjem SDR prijemnika kojih danas imaš koliko hoćeš. Ali eto, ne provjerava se jer je to veliki posao. Ako je nekome u cilju da vara da bi bio prvi, neka mu. To se vidi i ide njemu na čast.

Pa i ti to sve vidiš a što je najinteresantnije javno čestitaš na rezultatima nekim od tih pojedinaca na UKV portalu?

Ima još, hajde pogledaj naše postaje u KV natjecanjima i provjeri koliko ih nema važeću dozvolu od HAKOM-a za rad.

73 de 9A2M, Hrvoje

9A6C

Nemam namjeru proučavati ničiji status kod HAKOMA i tu - tko voli neka izvoli, možeš i ti i sigurno nećeš biti jedini, imaš na Braču druga po oružju. A kad se male ruke slože, svega bude i sve se može.
Ali svakako se slažem da treba imati važeću Dozvolu za rad, to je conditio sine qua non. Samo se ne mislim baviti denunciranjem na tu temu.

Organizator ovog natjecanja je HRS pa ako se savez uvrijedio, neka se oglasi. I dalje tvrdim da je ovaj zahtjev o slanju loga unutar 60 minuta blago rečeno bez veze, da se ne bi netko uvrijedio.

Umjesto contesta na bandu , imamo contest tipa NAJBRŽI PRST?

Slična bedastoća vrijedila je i kod IARU natjecanja na UKV pa su je makli, valjda zato što je bila na mjestu. Ili nije?

Nisam ja policajac na bandu i ne bavim se praćenjem natjecanja u realnom vremenu. Ne znam na koga si mislio u vezi neopravdanih čestitki pa slobodno reci. Sumnjati može svatko u svakoga, ali dokazati nešto druga je stvar. Pa je bolje javno šutjeti o tome.

Na kraju, moje spominjanje 9A3MA koji je po Pravilima zauzeo drugo mjesto nema veze s pobjednikom u toj kategoriji nego našim prijateljskim i dobrosusjedskim odnosima, jer kako rekoh, nije jedini slučaj vezan uz propozicijske budalaštine.

GG