• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HRK-ljuš 2016, HF robot i ost.

Autor 9A3TY, 15. Travanj 2016, 13:01:06

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3TY

U friško objavljenom časopisu 1/2015 navodi se termin 23.04.2016. za oržavanje HRK a na webu (u kalendaru natjecanja i u pravilima HRK) piše 30.04.2016. pa da ne bi netko uzalud radio veze 23.04.  ;D
73 de Ivo, 9A3TY

9A1AA

Dobro si to primjetio imenjače.
Pogrešno stoji u kalendaru objavljenom u časopisu. Moja greška.
Pravila HRK-ljuša (ažurirana) su ovdje:
http://www.hamradio.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=1265&Itemid=810

73, Ivo 9A1AA

9A4DC

Pozdrav oms.
Kao član KV povjerenstva sam danas upozoren od strane nekih omova na ovu pogriješku.
Radi se o pogriješci prilikom pripave časopisa HRS za tisak.
Već godinama se HRK održava ZADNJU SUBOTU U TRAVNJU.
Isto vrijedi za 2016. godinu.
Službeni i jedino vrijedeći termin HRK Natjecanja je:
30.Travnja 2016. od 16,00 do 18,00 h LT (14,00 do 16,00h UTC!),
a što imate prilike vidjeti i u današnjoj najavi HRK Natjecanja na main page hamradio.hrs, kao i u Pravilima natjecanja.
Najlijepše Vas molimo da razumijete da je ova pogriješka časopisa nenamjerna te da uzmete u obazir zadnju najavu termina ovog našeg Natjecanja objavljenu danas na main page hamradio.hr!
I da se natječete u duhu HAM-Spirita iduću subotu, 30.04.2016.
(osobno će mi bit izuzetno drago da Vas što više čujem i RADIM na CW i QRP-AL TO JE MOJ OSOBNI STAV-HI!)
Puno uspijeha svima
Član KV Povjerenstva
9A4DC

9A4QV

Citat: 9A4DC  u 22. Travanj 2016, 21:17:03
Pozdrav oms.
Kao član KV povjerenstva sam danas upozoren od strane nekih omova na ovu pogriješku.
Radi se o pogriješci prilikom pripave časopisa HRS za tisak.
Već godinama se HRK održava ZADNJU SUBOTU U TRAVNJU.
Isto vrijedi za 2016. godinu.
Službeni i jedino vrijedeći termin HRK Natjecanja je:
30.Travnja 2016. od 16,00 do 18,00 h LT (14,00 do 16,00h UTC!),
a što imate prilike vidjeti i u današnjoj najavi HRK Natjecanja na main page hamradio.hrs, kao i u Pravilima natjecanja.
Najlijepše Vas molimo da razumijete da je ova pogriješka časopisa nenamjerna te da uzmete u obazir zadnju najavu termina ovog našeg Natjecanja objavljenu danas na main page hamradio.hr!
I da se natječete u duhu HAM-Spirita iduću subotu, 30.04.2016.
(osobno će mi bit izuzetno drago da Vas što više čujem i RADIM na CW i QRP-AL TO JE MOJ OSOBNI STAV-HI!)
Puno uspijeha svima
Član KV Povjerenstva
9A4DC

Damire, svaka čast na trudu ali ja ovako sročen tekst nisam pročitao još od onih poznatihtekstovatrenutnognamUKVmenadžera.
Ja jesam nepismen, ali obojica ste za mene QRO u nepismenosti.
Umjesto diploma, medalja i ostalih spomenica za nagrade predlažem Hrvatski rječnik.

9a6c

Ma lako za to, po meni je tiješka griješka šta se po ovom pitanju nije oglasio vd tzv kv monagera...

Biće ga još ubija jet leg posli leta za beč :P

9a6c

Kad neće niko, ja ću...

HRKLJUŠ prođe...Krenulo dobro, završilo kilavo...170 qso i 24.5 Kpoints...Drugi period SSB konačno nešto, ali zato zadnji period :-[ :-[ :-[

Umorilo me tih sat vremena SSB više nego da sam kopao...blažena CW...

CU KJ2016

GG

9A3TY

Čestitam na uspjehu !
Imao si gromoglasan i kristalno čist signal.
Prva liga.
73 de Ivo, 9A3TY

9A2MI

Dobio sam SMS poruku da je 9a7v log na mojem emailu. Pripremite se da ce upload uslijediti u cetvrtak. Moguce da ce jos logova biti. Ovo tipkam na tabletu iz hotela u Andori (Italija).
73 de Miljenko 9a2mi

9A1AA

Ništa nisam razumio !!??
Ja sutra šaljem log. Slanje će biti u vremenu određenom Pravilima natjecanja.
Za mene je taj rok ZAKON!   
To što je robot na odmoru u Italiji vjerujem da neće utjecati na prijavljene/privremene rezultate ;(
73, Ivo 9A1AA

9A2VX

HA, HA Ivo, Ima opcija B: Šalješ log putem maila, umjesto robota.
Tada samo Ti znaš da li si ga poslao u roku ili iza roka..
A, E, Tako ja nisam poslao log za 9ACW, jer sam čekao zadnji dan kada sustav robota nije funkcionirao.
Murphi ili ne?
Ma bitno je da se mi igramo...
Samo, čini mi se da je ova SMS poruka za HRKLJUš 2016, a ne za KJ.
73!

Zvone, u pravu si......postovi su prebačeni u HRKLJ-uš rubriku;)  (9a1aa)

9A4DC

Definitivno napisano i pod krivim naslovom i  pod krivom temom (KJ)-HI!
Medjutim,ispravno receno i od strane 9a7v ucinjeno:
1.u Propozicijama (vidi i Opce!) "ukoliko ne uspijevas poslat log na robota posalji mail na natjecanje",
Sto 9a7v takodjer napravio.
2.u uputama na dnu robota pise da ukoliko ne ide upload posaljes mail na 9a2mi (moze i na 9a2r), sto 9a7v napravio.
3.al to sve mora bit tijekom uploada ne kasnije.
A ovo pravilo 9a7v postivao.
Vy 73 to all
9a4dc

9a6c

Damire,

Uz svo dužno poštovanje prema tvojoj potrebi da za drugog vadiš kestenje iz vatre, molim te da još jednom pogledaš opća pravila i pitanja/odgovore i pravila za HRK.

Ja nigdje nisam našao upute o kojima govoriš.

U Pravilima za HRK piše:

Dnevnici

Dnevnike treba staviti na robota, koji se nalazi ovdje.

Zvučni zapisi natjecanja u .wav ili .mp3 obliku mogu se poslati na adresu hrkup@hamradioOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.">.hr ili poštom na adresu: HRS, Dalmatinska 12, 10 000 Zagreb Prihvatit će se samo zapisi koji su primljeni prije isteka roka za slanje dnevnika (važi žig pošte).

Papirnati dnevnici neće se uzeti u obzir za plasman i bit će iskorišteni kao dnevnici za kontrolu.

Program DXLog za rad u natjecanjima u organizaciji HRS-a možete skinuti na linku www.dxlog.net. Ovaj program ima mogućnost unošenja veza i poslije natjecanja tako da sada vrlo lako možete kreirati potrebni Cabrillo format. Za ovo natjecanje mogu se koristitii programi N1MM, N1MM+ i Writelog.

Rok za slanje dnevnika je drugi ponedjeljak po održanom natjecanju (09.05.2016.)

Mišljenja sam da nikakv robot ni njegov autor ne mogu biti znad pravila natjecanja koja je postavio organizator natjecanja, a prema tome ni navođenje bilo kakve pomoćne ili rezervne adrese nije u skladu s pravilima, iako shvaćam potrebu da se svim sudionicima izađe u susret i dnevnici zaprime ovako ili onako.

Kad se sam organizator preko svojih ovlaštenih predstavnika javno odriče vlastitih pravila - kako bi se to zvalo?

Jasna mi je ova linija manjeg otpora u vidu e-mail adrese, jer sam i sam imao problema s ubacivanjem loga na robot. Koristio sam DXlog u kojeg sam upisao i opjevani znak/QRP/P i za to dobio nula bodova. Pa sam skinuo QRP i zaradio dva boda. Pa sam obavio export u cabrillo (ne cabrilio kako piše u pravilima) i ishod pokušao ubaciti na robot i dobio odbijenicu - jer to nije bio cabrillo (ne cabrilio...) ??? ::) :o

I onda sam taj isti cabrillo (ne...) poslao Tomi 9A4W koji ga je ubacio bez problema, jer je to doista bio cabrillo (...).

Iz čega predmnijevam da predmetni robot ima problema u preuzimanju tog dnevnika ne zato je to nije cabrillo, nego iz nekog drugo razloga, a problem se dogodio i meni, pa sam ga i sam riješio slanjem na Miljenkovu osobnu adresu, ali TO NIJE RJEŠENJE.

Cijenim da bi kao član povjerenstva koji bar ima nekakav osjećaj odgovornosti pa saobraća sa sudionicima natjecanja i "narodom" trebao bar pokušati predstaviti ovaj problem na višoj istanciji, ali iskreno ne očekujem osobit rezultat...

9A7V je poštovao pravilo na web stranici HF robota, a tog pravila nema u pravilima natjecanja. Nisam za to da se taj log ne ubroji u plasman, ali jesam da se vi kao nekakvo povjerenstvo s nekakvim managerom na čelu konačno zbrojite pa počnete poštovati pravila koja ste sami donijeli i koja trebate provoditi, a ne mijenjati u hodu i o tom onda govorti kao o nekakvom dostignuću...
Nikakvo povjerenstvo, manager ili robotičar ne mogu biti iznad pravila natjecanja.

Bilježim se sa štovanjem...

9A3TY

Citat: 9a6c  u 09. Svibanj 2016, 17:07:51
Jasna mi je ova linija manjeg otpora u vidu e-mail adrese, jer sam i sam imao problema s ubacivanjem loga na robot. Koristio sam DXlog u kojeg sam upisao i opjevani znak/QRP/P i za to dobio nula bodova.

Gogo,
bodove ti daje MIbot a ne dxlog. Dakle, ne bi izgubio ništa da si ostavio /QRP/P. Dapače, da se mene pita, sada bi tek trebao izgubiti bodove jer nisi ispravno primio pozivnu oznaku.  ;D
To što ti u logu stoji 0 bodova nije krivnja robota već greške u DXlog aplikaciji. Za to se trebaš obratiti Kreši.
Inače, iz osobnog iskustva mogu reći da robot javi koja je greška u pitanju pa ti tako sugerira da nešto popraviš i pokušaš ponovno.  Naravno, ponekad u tome i pretjeruje (po mom osobnom mišljenju) pa te tjera da izmišljaš kreativna rješenja samo da bi njemu udovoljio.

Damire,
lijepo si ti napisao da na robotu piše e-mail. Evo što piše : "  Ako je došlo do problema sa uploadom loga koji ne možete sami riješiti, pošaljete log na: " i onda je Miljenkova osobna adresa. To nažalost nije u skladu ni s Općim ni s pojedinačnim pravilnikom natjecanja.

I sad slijedi moj prijedlog za razrješenje problema. Nek Miljenko napravi zaprimanje log datoteke kakva god je da je i nek ista bude dostupna prilikom objave neslužbenih / službenih rezultata a sve probleme nastale iz bilo kojeg razloga se onda može na miru rješavati. Naravno, pozivna oznaka se mora naći na popisu zaprimljenih logova uz oznaku da nije prošlo automatsko zaprimanje i da se čeka intervencija odgovorne osobe.

Na taj način svi će imati uvid u to što se događa i sav dokazni materijal će biti dostupan te neće biti mjesta bilo kakvoj manipulaciji ili teoriji zavjere.

73 de Ivo, 9A3TY

DK8ZZ

/pocetak ironije

Malo o bajkama Brace Grim:

Nekada davno, pisalo se po CRO CC forumu, HRS forumu i kupusovom listu  kako postoji robot koji radi kao sat.
Prijavljeni rezultati izlazili minut poslije steka roka, nije bilo problema sa uploadima, rezultati su bili vise nego pregledni...
CRO CC agirao oko 9ACW kluba, preko 1000 logova poslatih na robot...
Jadni robot se znojio, drhtao od rada ali je junacki sve izdrzao i rezultate davao onako kako sam vec napisao.

/kraj ironije

8)

73, Zrinko (Zik) DK8ZZ, VE3ZIK, YT3ZZ

9A2VX

Bravo 9a6c. Ja sam ionako već "crna ovca" jer sam mislio napisati članu komisije da se primio "ćorava posla" jer uopće nije pročitao Opća pravila ni Pravila HRKljuš, a pokušava davati netočne odgovore.
Samo, On JEST član komisije, a što komisija odluči, to je ZAKON, a da li je po pravilima nije važno...
Daj čovjeku vlast pa ćeš vidjeti....
9A4DC oprosti, ali ti pokušavaš tumačiti ono što je napisano onako kako misliš da je napisano. Ja sam primjetio da je promijenjen jedan zarez, a ti napisao "litanije" koje nisu uopće u svezi Općih ni Posebnih pravila.

A ti gledaj. nadam se da ovu kritiku nećeš uzeti za "zlo" jer samo kažem, ti si jedan od članova komisije, koja ne zna što je prethodna komisija napisala, a nije se potrudila uskladiti stari Pravilnik o natjecanju Hrvatski Radioamaterski Kup ( ili kako ga mi od milja zovemo HRKLJUŠ) sa potrebama robota, a ne s natjecateljskim prijedlozima pa da promijeniš ono što ne valja.
Ima još nešto: Ne DAJE meni bodove niti DXLog niti MIbot već Pravila, posebna i opća, a ako ih ova dva, gore navedena ne znaju izračunati po Pravilima, onda to TI trebaš na "palentu" ili na ruke, jer si član komisije, a ne slijepo potpisati što ti druga dva člana te iste komisije proture pod nos bez obzira što je to posao neke treće osobe.

DAKLE, ovim riječima MIbot i Dxlog, dokazao si da i ti samo uzmeš sve zdravo za gotovo.

Hvala na pažnji.
Ako ću dalje htjeti, dokazat ću ti gdje je MIbot i nakon moje intervencije nekima objavio krive rezultate, a niti kako će biti u HRKljušu, pa ti vidi što se radi ili će se raditi.
1. Ako je robot "zakon" onda se Miljenko ne smije "zaletiti", pa napisati kako mu je netko poslao na mail LOG, jer to nije prošlo preko robot ulaza nego privatnog
2. Ako je tako u Pravilima, a jest,  onda takav log može ići samo u CHECK LOG!
3. Ako je istina što je Miljenko napisao, onda je učitao log s krivim datumom, dakle 9A7V nije poslao svoj log, već mu je Miljenko "naštimao" kako ga je predao u tko zna koji datum. Opet su osnovna pravila prekršena.

Primjer: ja sam danas dobio podsjetnik od robota ( ili ako hoćeš komisije ), ali je bio robot, da imam još samo tjedan dana vremena za UPLOAD loga za CQ WW  MM kontest, jer su vidjeli moj CALL, ali nisu vidjeli moj log još na kompu.... Oni priznaju veze potvrdjenih CALLova, a k tome ne izdaju certifikat ili diplomu ako sugovornici nemaju bar 70% veza potvrđenih drugim logovima. To je samo primjer. Ali nek se zna da je drugdje možda bolje ili kvalitetnije rješenje.
Dakle 9A4DC počni mislit pozitivno, uvjeri drugu dvojicu članova, pogotovo Predsjednika da se trebaju držati Općih i Posebnih pravila, da uzmu dobar robot ili najam ( npr PA konteste obrađuju Mađari) pa da nemamo problema i ovakvih napisa.
P.S. Ovoliko žuči i nezadovoljstva nisam vidio od 2009. kada je poništen kontest zbog dva - tri CALLa koji su trebali pobijediti, a nisu uspjeli...