• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HRK-ljuš 2015

Autor 9A1AA, 21. Travanj 2015, 21:58:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3TY

Citat: 9a4qv  u 20. Svibanj 2015, 19:14:01
Može se desiti da je druga postaja bila lukavija pa editirala taj qso da upadne u ispravni period te onda tu na  scenu stupaju oni SDR prijemnici koje HRS kupuje već godinama.....

Slažem se s Adamom da su vrijeme i mod rada bitniji podatak od broja perioda pogotovo iz razloga što nije definirano njegovo upisivanje u dnevnik. No, po pitanju "lukavosti" druge postaje, dozvolit ćete da postoji i mogućnost da je sat na drugoj postaji pokazivao vrijeme koje je još uvijek bilo u granicama perioda. Ovako na brzinu, padaju mi na pamet dva različita načina kako bi moglo doći do toga - zbog razlike u točnosti satova i zbog logger programa. Točnost satova ne treba puno objašnjavati (nije li prije bilo dozvoljeno odstupanje definirano na 3 min? I to bi trebalo biti napisano u pravilima) Naime, koliko sam mogao primjetiti, logger u dnevnik upisuje vrijeme onog trenutka kad se "potvrdi" veza a to je najčešće popunjavanjem svih polja i pritiskom na tipku "enter". No, moguće je da operator sa zakašnjenjem stisne "enter" jer se npr. vratio ispraviti neko polje (pozivni ili exchange). Tako se lako može dogoditi da iako je veza odrađena na vrijeme ista bude upisana u dnevnik s vremenom koje pripada sljedećem periodu. Tko ne pazi na to poslat će dnevnik s pogrešnim vremenom i normalno je da mu robot oduzme bodove ali ne automatski i sugovorniku !! ako ćemo ostati pri stajalištu da greška jednog ne smije utjecati na rezultat drugoga koji ništa nije kriv a koje se primjenjuje u sličnim situacijama.

73 de Ivo, 9A3TY

9a6c

Prije nego se netko svojom ili tuđom voljom objesi zbog HRKljuša, mislim da bi Miljenko trebao odustati od forumske rasprave po ovom pitanju i usmjeriti komunikaciju prema KV manageru (ah...sve znam...) i predsjedniku Saveza (...nisam siguran da znam...).

Administriranje robotom u okviru pravila natjecanja nije posao robotičara, ali razumijem potrebu da se pomogne, samo se u ovom slučaju polako izlazi iz okvira nadležnosti.

Isto tako, u pravilima je definirano kad počinje i završava pojedini period i ne piše da log mora doći s označenim periodom, što je i logično, jer se po vremenu održane veze lako odredi kamo spada.

Zanimljivo, nigdje ne piše i da se log MORA poslati u cbr. formatu, iako se posredno napominje da se isti lako kreira uz pomoć nekih loggera :D Znači - može i EDI ::)

Čuo sam da se KV manager ozbiljno uhvatio ove problematike i da će se stanje definitivno srediti najkasnije do 2025 u ljeto :P

9A4QV

Citat: 9a6c  u 21. Svibanj 2015, 04:07:27
Čuo sam da se KV manager ozbiljno uhvatio ove problematike i da će se stanje definitivno srediti najkasnije do 2025 u ljeto :P

I ja sam cuo isto jucer iz dvoipol minutnog obracanja naciji
;D

9A2Z

Molim vas, VI koji niste učestvovali u HRK-u da prestanete sa komentarima na ovome forumu.  >:(

9A1IW

Nismo učestvovali zbog radioamaterskog sajma u Pordenone, koji pada na isti datum kad i kontest. A kako su problemi isti za sve ostale konteste u kojima učestvujemo, ne vidim smisla u totalitarističkom pozivu na cenzuru i autocenzuru slobodnog mišljenja.
Osim toga, ima ljudi koji nisu namjerno učestvovali zbog problema koji su prisutni. I njima treba začepiti usta?

Sreća da nisi predsjednik HRSa, zbog svog ponašanja imao bi ukupno 12 članova.
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A2Z

Citat: 9A1IW  u 21. Svibanj 2015, 14:18:03
Nismo učestvovali zbog radioamaterskog sajma u Pordenone, koji pada na isti datum kad i kontest. A kako su problemi isti za sve ostale konteste u kojima učestvujemo, ne vidim smisla u totalitarističkom pozivu na cenzuru i autocenzuru slobodnog mišljenja.
Osim toga, ima ljudi koji nisu namjerno učestvovali zbog problema koji su prisutni. I njima treba začepiti usta?

Sreća da nisi predsjednik HRSa, zbog svog ponašanja imao bi ukupno 12 članova.

Upravo sam i očekivao tvoj odgovor. Znači ti si kao neki  "odvjetnik" jer govoriš u množini? .. Stvarno nema smisla to što radite.
Niste učestvovali u takmičenju iz razloga što navodiš ?? a mi koji smo radili nemamo primjedbe. Zašto stvarate probleme tamo gdje ih netreba  >:(
Inaće da te razveselim KANDIDIRAT ĆU SE ZA PREDSJEDNIKA HRS-a

9A1IW

Citat: 9A2Z  u 21. Svibanj 2015, 14:37:32
Upravo sam i očekivao tvoj odgovor. Znači ti si kao neki  "odvjetnik" jer govoriš u množini? .. Stvarno nema smisla to što radite.

Nema za tebe. I samo za tebe.  8)

Niste učestvovali u takmičenju iz razloga što navodiš ?? a mi koji smo radili nemamo primjedbe. Zašto stvarate probleme tamo gdje ih netreba  >:(

Vidim da ne razumiješ najbolje pročitano. Problemi o kojima se govori u ovom kontestu su problemi koji se manifestiraju u svakom do sada i svakom od sada. Dakle, da još jednom pojasnim, ovaj kontest nije izuzetak, već vječna tema i o njoj se treba razgovarati, kao što ni ti, a ni bilo tko drugi ne može ikome oduzeti slobodu govora, koliko god da se trudio.

InaČe, zašto misliš da je to meni bitno? I tako neću biti član tog Saveza, ako se nešto pametno ne dogodi ove jeseni.  ;D
Prošla su vremena kad je netko imao monopol i određivao tko će se nekim hobijem baviti, kada i zašto.  8)
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A3TY

Znači ti si kao neki  "odvjetnik" jer govoriš u množini? ....
a mi koji smo radili nemamo primjedbe.

Stjepane, pa i ti govoriš u množini. Onda si i ti kao neki "odvjetnik" ?!?

Zašto stvarate probleme tamo gdje ih netreba  >:(

Jupi. Konačno stižu mlade snage na kormilo HRS-a.
A politika je već jasna ... pometi pod tepih. Problemi? Tko je rekao da ima problema? Nema problema. I nemoj da je neko reko nešto drugo. JER ĆU INAČE VIKATI NA NJEGA. E moj Stjepane, na zapadu (?) ništa novo.
Umjesto da se pridružiš konstruktivnim komentarima ti krajnje destruktivno. Nije ti neka fora.

Činjenice stoje, bez obzira tko ih konstatira, sudionik natjecanja ili onaj koji to nije.
Istina je samo jedna iako ima svoje lice i naličje.
Umjesto da se kao budući predsjednik boriš za zajedništvo i za što veći broj aktivnih sudionika u natjecanjima ti odmah počeo sa dijeljenjem na ove i one.
No, da čujemo za početak - tko će ti biti KV manager? Možda da odmah preuzme posao pa da što prije okončamo ovu agoniju ?!

73 de Ivo, 9A3TY

9A2Z

9A3TY...Ivo..

U ovim vašim "prepucavanjima" nevidim "konstruktivne komentare". Da bi o nečemu konstruktivno kometirao moraš u tome i konstruktivno učestvovat ili ti sudjelovat (u ovom slučaju natjecanje). Ovo ste sve jako konstruktivno zakomplicirali   :-\  to je ta fora?
Eto, pridružio sam se konstruktivno vašim komentarima glede HRK-ljuša :)

9A4DC

Miljenko,jako cjenimo tvoj rad,
Al ne ljuti se -ne radi dobro.
Po definiciji,neovisno koj kategoriju neko upisa u padajucem izborniku,npr CW,ak prijavi log s bar 1 ssb qso-robot bi ga triba automatski ubacit u MIXED!
73 OM.
9a4dc

9A3TY

Citat: 9A2Z  u 21. Svibanj 2015, 18:50:11
9A3TY...Ivo..

U ovim vašim "prepucavanjima" nevidim "konstruktivne komentare". Da bi o nečemu konstruktivno kometirao moraš u tome i konstruktivno učestvovat ili ti sudjelovat (u ovom slučaju natjecanje). Ovo ste sve jako konstruktivno zakomplicirali   :-\  to je ta fora?
Eto, pridružio sam se konstruktivno vašim komentarima glede HRK-ljuša :)

Stjepane, ako ti je promaklo ja sam i te kako sudjelovao u natjecanju. No čak i da nisam mislim da mi ni ti ni itko drugi može uskratiti moje demokratsko pravo da sudjelujem u raspravi na ovom forumu.

Po mom mišljenju komentari u svezi robota kojima je cilj poboljšanje njegovog rada su konstruktivni komentari.
Po mom mišljenju komentari u svezi organizatora natjecanja kojima je cilj poboljšanje njihovog rada su konstruktivni komentari.
Ja ti svoje mišljenje neću silom nametati. Nemoj ni ti meni svoje. Niti ću se objesiti (kako to lijepo predlažu neki) niti ću zašutiti (kako to lijepo predlažeš ti) ako mislim da imam što za reći.

Damire, ne slažem se s tvojim mišljenjem da netko drugi odlučuje u kojoj kategoriji ćeš se ti (ili ja) natjecati.
U svjetskim natjecanjima ima sličnih situacija i oni su ih riješili eksplicitnim navođenjem u pravilima. Npr. cqww :
Single band entrants are required to include all contacts made during the contest period, even if on other bands. Only contacts made on the band specified in the Cabrillo header or summary sheet will be considered for scoring purposes

Dakle, radiš na više bandova ali kažeš da se natječeš u single band kategoriji i navedeš koji je to band. I to je to.
U našim natjecanjima pravila kao da su uklesana na kamen pa ih je tako teško promijeniti, modernizirati, prilagoditi situaciji na terenu,...

No, brzo će 2025. Kažu da će tada biti bolje. U nadi je spas.  ;D
73 de Ivo, 9A3TY

9A2MI

Po ukazivanju na nepravilnost od strane 9a4dc a za vezu 9a6v sa 9a5tim, odobrio sam vezu.
Naime, 9a5tim je pogrešno u svoj log upisao redni broj veze 9a6v koju je radio u 15:30 pod rednim brojem 039, pogrešan mode i pogrešan period.
Kako se robot nije mogao za ništa uhvatiti kod ove veze označio ju je NIL.

Eto, iako robot radi dobro, nemoguće je da sve pogreške korespodenta predvidi pa je na kraju potrebna intervencija od strane managera/admina.

Zato su natjecatelji koji su zainteresirani, dužni pogledati svoj log te log korespodenta za veze koje im je robot prijavio grešku i ako primjete nepravilnost to prijave manageru (od toga i nema neke koristi) ili meni.
Lijepo molim na e-mail, sa točnim podacima, natjecanje-->mycall-->nr veze--> call korespodenta i opis pogreške.
73 de Miljenko 9a2mi

9A4DC

E ovo bilo extra jako brzo!
Miljenko-kapa do zemlje!
K5ZD (CQ magazine ctests) ugledaj se na 9A2MI!
Hi!

9A3TY

Citat: 9A4DC  u 27. Svibanj 2015, 22:32:55
K5ZD (CQ magazine ctests) ugledaj se na 9A2MI!

Damire, jel ti to ozbiljno?
Koji bi to veliki korak unazad bio .....

Evo ja prijavljujem da u našem logu nema nekoliko veza sa onim množiteljima koji nam fale a ni u njihovom dnevniku nema naše veze pa molim da se dopišu. Unaprijed zahvaljujem.
73 de Ivo, 9A3TY

9A2MI

Prije jedan sat, dobio sam odluku KV povjerenstva.
Log stanice 9a5tim prebacuje se u logove za provjeru.
Stanicama koje su radile sa 9a5tim a nema ih u logu, priznaju se.
To su: 9A2VJ, 9A7B, 9A7S, 9A9M, 9A7A, 9A8A.

Novi plasman možete pogledati.
73 de Miljenko 9a2mi