• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HR zimski kup 2015

Autor 9A2VX, 07. Siječanj 2015, 21:47:21

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2MI

Dodao sam i pregled tablice referenci. To je tablica koja olakšava posao adminu. Tablica prikazuje kombinaciju Call/oznaka te pojavljivanje istih u svim logovima. Ovdje je da bi lakše mogli vidjeti kako to može vidjeti administrator. Razlika je što admin može unositi promjene (admin intrevencije) s kojima radi iznimke u radu robota,
dok vi možete samo pregledavati.

Promijenio sam kategoriju za 9a1crt iz A u E.

73
Miljenko
73 de Miljenko 9a2mi

9A1IW

Citat: 9a6c  u 20. Siječanj 2015, 15:05:40
- Prijavljeni rezultati se objavljuju sedam dana po isteku roka za slanje dnevnika
- Neslužbeni rezultati objavljuju se 30 dana po završetku natjecanja, a s njima i UBN

Prema tome, ovo što se sad zove privremenim i neslužbenim rezultatima i dostupno je na robotu - nije u skladu s pravilima.

Ta pravila su rudiment iz vremena kad su se logovi pisali na papiru i obradjivali MOZDA na masinama sa busenim karticama. Ako je ovo tocno, te gluposti treba pod hitno mijenjati.
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9a6c

Ajde Boris, nemoj me zabrinjavat ???

Kako misliš "ako je ovo točno"? Pročitaj rodijak pravila, tamo sve piše.

A koliko je ovaj sistem rada napredan u odnosu na rudimente, možeš najbolje vidit po mom UBN izvještaju gdje mi je u zadnjem periodu veza s 9A9RR označena kao NIL i penalizirana s dodatna dva boda, umjesto da bude BADN bez dodatnih penala. Osobno vjerujem da će odgovorna osoba ovo uočiti bez posebih dopisivanja i u roku daleko kraćem od onog koji se u slučaju Kupa Jadrana pokazao nestvaran, ali realan.

Vjerojatno su iz tih i sličnih razloga neki zaostali ljudi bez poznavanja osnova informatike i njene primjene u obradi dnevnika lijepo stavili rokove u kojima bi normalan svijet uz sve svoje privatne i poslovne obaveze mogao u miru pregledati situaciju i intervenirati u situacijama u kojima se svemogući robot ne snalazi.

Znam da si dobro upućen, ali otprilike sličan hodogram obrade imaju i viđenije firme od našeg malog saveza, recimo nekakvi CQWW i slični organizatori. Vrlo vjerojatno zato jer su još na bušenim karticama i sličnim rudimentarnim napravama ::)

Ovakvim nesređenim objavljivanjem privremenih rezultata i njihovim mijenjanjem u hodu organizator, naravno, derogira vlastita pravila i bespotrebno zbunjuje natjecatelje, da ne kažem da pravi budale od onih koji na osnovu objavljenih rezultata krenu pisati žalbe i primjedbe. A on ih volšebno u međuvremenu ispravi itd...

Ali, naravno da je sve to sitnica u odnosu na napredak kojem smo izloženi preko godinu dana.

9A1IW

Citat: 9a6c  u 20. Siječanj 2015, 19:33:27
Kako misliš "ako je ovo točno"? Pročitaj rodijak pravila, tamo sve piše.

Kako mislim? Jednostavno. Mrzi me sada čitati pravila, pa sam konstataciju stavio u upitnu formu.  ;D

Vjerojatno su iz tih i sličnih razloga neki zaostali ljudi bez poznavanja osnova informatike i njene primjene u obradi dnevnika lijepo stavili rokove u kojima bi normalan svijet uz sve svoje privatne i poslovne obaveze mogao u miru pregledati situaciju i intervenirati u situacijama u kojima se svemogući robot ne snalazi.

Ako je CQ mogao drastično skratiti rokove, može i HRS. Prihvaćam dulji rok za finalne rezultate, no za privremene NE! Pogotovo odbijam obrazloženje da prijavljeni rezultati ne smiju biti vidljivi zbog teorija o muljanjima sa kategorijama. Uopće mi nije jasno zašto bi meni bio uskraćen gušt praćenja rang-liste zbog lopova? PA OTKAČITE VIŠE LOPOVE ILI UREDITE PROPOZICIJE!!!

I još par napomena.
1. Zbog log-inžinjeringa predlažem da se rok za slanje loga skrati do ponoći istog dana.
2. Obavezno ukidanje kaznenih bodova, koji se koriste za sabotiranje korespodenata.
3. Kazna za prekršioce se treba definirati kao suspenzija iz svih natjecanja na min. 2 godine.

Baš me zanima hoće li se tada počinjati kontest sa brojem koji nije 001, hoće li se davati parni i neparni brojevi, hoće li se muljati sa kategorijama. Pa neka se takmiči 10 ljudi, barem će bit 10 poštenih.

Ali, naravno da je sve to sitnica u odnosu na napredak kojem smo izloženi preko godinu dana.

Upravo tako, sitnice koje će se popraviti. Samo mi reci, koliko te opozicija plaća za tvoje verbalne usluge i kojom valutom? Imaš otvoren račun u Zabokyju?  :D Ako imaš, idemo na gablec.  ;D

73 de 9A1IW - Boris

9A3TY

A koliko je ovaj sistem rada napredan u odnosu na rudimente, možeš najbolje vidit po mom UBN izvještaju gdje mi je u zadnjem periodu veza s 9A9RR označena kao NIL i penalizirana s dodatna dva boda, umjesto da bude BADN bez dodatnih penala.

Čuj, činjenica je da nema smisla da 9A9RR ima priznatu vezu a ti je nemaš. Pretpostavljam da crosscheck odbacuje /qrp u jednom slučaju a u drugom ne pa je zbog toga došlo do ovog problema.
No, postavlja se pitanje odakle uopće pravo crosscheck kontroli izbacivati bilo što. Ja te nisam čuo da kucaš /qrp niti sam te čuo da izgovaraš /qrp. Odakle onda u logu 9A9RR sve veze s tobom kao 9a6c/qrp ?? I zašto bi ako npr. upišeš 9a6cw umjesto 9a6c bio bad call a ako napišeš 9a6c umjesto 9a6c/qrp ne bi bio? Nek odbaci ono w i dobit će isto kao i kad odbaci /qrp  ;D
Dakle, valjda u logu treba pisati što si slao i što si primio a ne ono što je pisac htio reći. Naravno da onda otvaramo Pandorinu kutiju pa se postavlja pitanje da li ćeš na cw-u logirati 5NN kao 5NN ili 599 ....   

Osobno vjerujem da će odgovorna osoba ovo uočiti bez posebih dopisivanja i u roku daleko kraćem od onog koji se u slučaju Kupa Jadrana pokazao nestvaran, ali realan.

Samo ti vjeruj. Srećom da ti ne treba bodova za prvo mjesto jer si nevjerojatnih 485% ispred drugoplasiranog. A sreća je i da nisi radio high power jer bi se brda tresla i svi prijemnici pocrkavali.

73 de Ivo, 9A3TY

9a6c

Ivo,

osim što imaš pomalo defektan smisao za humor za moj ukus, kao i kolega IW patiš od nedostatka motivacije. Njemu i tebi predlažem da pročitate pravila natjecanja, a  tebi osobno da potražiš u 9a9rr logu vezu pod rednim brojem 051 i onda mi pokušaš objasniti zašto bi je Petar trebao izgubiti? Obzirom da si uočio da u njegovm logu moj call ima dodatak/QRP jasno je da si to i uradio, ali mi onda nije jasno koga vraga hoćeš?

Osim potrebe za razrađivanjem onog što tebi izgleda kao smisao za humor ???

Ukoliko smatraš da je 9A6C u ZK kršio pravila natjecanja, slobodno napiši pritužbu kV povjerenstvu, to su radili i neke moje ST kolege prije tebe, s tim da se nisu bavili kvazi humorom i insinuacijama po forumu, što je svakako poštenije i zato NHF.

Da je drugoplasirani u mojoj kategoriji uradio manje veza i mpl, razlika bi bila veća od izmišljenih 458% i obratno.  Kao tehnički dobro potkovanom liku, vjerojatno ti je jasno da je jačina signala u nekoj točki splet raznoradnih okolnosti, od kojih je izlazna snaga samo jedan od činilaca. To si uostalom i sam imao prilike isprobati u nekoliko navrata na vlastitioj koži kad unatoč pojačalu niste uspijevali ostvariti niti primjetan score.

Sad to uspijevate, nešto se sigurno promijenilo?

Karakteri, na žalost, teško se mijenjaju..

9A1IW

Citat: 9a3ty  u 21. Siječanj 2015, 10:48:06
Čuj, činjenica je da nema smisla da 9A9RR ima priznatu vezu a ti je nemaš. Pretpostavljam da crosscheck odbacuje /qrp u jednom slučaju a u drugom ne pa je zbog toga došlo do ovog problema.

4. Izbacivanje svih "/portable" "/qrp" "/štagod" i definiranje "modusa" isključivo kroz odabir kategorije.

Ovaj problem smo imali u Pokuplju i odlično je riješen davanjem isključivo pozivnog znaka, bez "svičeva"  ;)

73 de 9A1IW - Boris

9A3TY

Citat: 9a6c  u 21. Siječanj 2015, 11:47:48
a  tebi osobno da potražiš u 9a9rr logu vezu pod rednim brojem 051 i onda mi pokušaš objasniti zašto bi je Petar trebao izgubiti? Obzirom da si uočio da u njegovm logu moj call ima dodatak/QRP jasno je da si to i uradio, ali mi onda nije jasno koga vraga hoćeš?

Tko je rekao da bi on trebao izgubiti vezu? Ja sam rekao da nema smisla da se njemu prizna a tebi ne prizna i to kao NIL i pokušao s programerske strane objasniti kako je moglo doći do te pogreške u nadi da će to olakšati Miljenku ispravljanje programa. No očito i ovdje vrijedi " neque mittatis margaritas vestras ante porcos".  :(
Meni samo nije bilo jasno gdje je on čuo taj /qrp jer ga ja nisam čuo. Čista konstatacija bez ikakve insinuacije.

Ukoliko smatraš da je 9A6C u ZK kršio pravila natjecanja, slobodno napiši pritužbu kV povjerenstvu, to su radili i neke moje ST kolege prije tebe, s tim da se nisu bavili kvazi humorom i insinuacijama po forumu, što je svakako poštenije i zato NHF.

Tebe čovjek ne može ni pohvaliti a da u tom ne vidiš neki oblik osobnog napada. Svaka čast na anteni i lokaciji. Volio bih da imam takve na raspolaganju.

od izmišljenih 458%

Najprije nisam rekao 458 nego 485. I čemu to "izmišljenih" ? Tvojih bodova 13621 / bodovi sljedećeg 2808 = 4,85

Karakteri, na žalost, teško se mijenjaju..

Da, vidim to i sam.
73 de Ivo, 9A3TY

9A2MI

Otkrio sam grešku u radu robota glede duplih veza.
S obzirom da sam u zadnjih mjesec dana intenzivno radio na 9A CW kontestu te mijenjao sve i svašta, nešto se je poremetilo. Kako i prije duple veze nisu radile po KV principu odlučio sam odmah napraviti potpuno novu rutinu za duple veze.
To će potrajati, nadam se manje od 2-3 dana.
Dok to ne proradi, privremeni rezultati ne će biti vidljivi.

Isto vrijedi i za 9A CW kontest. Naime, piše da je unakrsna provjera u tijeku.
No to znači da su logovi u provjeri, ako ima pristiglih logova na e-mail koji još nisu uploadani trebam ih uploadati.
Također je i program u provjeri i popravku. Tek kada ispravim sve greške koje ja vidim onda ćete moći vidjeti privremene rezultate.
Isprićavam se što je to tako, ali vjerujte ima puno posla a nemam pomoći.
Da još dodam, ne radi se o nikakvim muljanjima, nego o ispravnosti rada robota kako bi radio bolje, točnije i po općim pravilima i načelima natjecanja na KV opsezima.

Ovom prilikom bih se zahvalio Marku 9A8A koji mi je ustupio svoj log 9A CW iz 2013. te se pobrinuo da dobijem još dva 9A7T i 9A7V. To mi je puno pomoglo jer sam mogao programirati prije početka kontesta.

Isto tako se zahvaljujem Marku 9A8A i Ivi 9A1AA na savjetima.

73
Miljenko
73 de Miljenko 9a2mi

9A2MI

Pustio sam privremene i neslužbene rezultate za Zimski HRS KV kup.
Dakle sama riječ govori da su rezultati privremeni i podložni mijenjenju ovisno o tome ako vi nađete neku grešku. Počeo je period za žalbe i prigovore. I nemojte mi sada o pravilima. Imate tjedan dana za pregledavanje prvo kategorija pa logova, tablice referenci call/oznake i sve ostalo.

Ukoliko primjetite neku grešku, možete mi javiti na e-mail ili ovdje pa ću unjeti promjene ukoliko su primjedbe opravdane.

Rutina za duple veze radi ovako:
Dupla se ne priznaje ako je prva od duplih ispravna, dobiva 0(nula) bodova.
Ako je prva od duplih neispravna, priznaje se druga ukoliko je ispravna.

U tablici veza (poeni i množitelji) pojedine stanice se označavaju prva veza od duplih kao "1" u stupcu "Du", dok se dupla označava kao "D". No iako je "D" veza može biti priznata te ima više bodova od nule.

Ujedno ako stavite miša na broj poena koji su nula ili manje pojaviti će se o kakvoj je grešci riječ.

U tablici error-a, se pak ne iskazuje dupla veza koja je priznata kao ispravna.

Za ovo natjecanje za bilo kakvu promjenu imam ovlaštenje samo ja. Čitaj ja sam bog i batina za ovo natjecanje.
Šalu na stranu. Nisam dozvolio manageru da administrira ovo natjecanje radi mnogo raznih prigovora i "paranoje" nekih natjecatelja da se radi o nekakvim muljanjima. Iskustvo govori za natjecanja za koja je imao ovlasti administriranja, nije to radio, pogotovo ne na vrijeme. Zato sam ja preuzeo taj posao.
Dakle ako vidite neko "muljanje" samo sam ja mogao muljati.
Vjerijte, nemam motiva za to. Moja želja je da robot radi pošteno transparentno i nadasve na zadovoljstvo svih natjecatelja.

Naravno, manager je manager i sve što mi naredi da napravim ja ću administrirati.
Isto tako i KV povjerenstvo.

Toliko za sada, navalite.
73
Miljenko 9a2mi
73 de Miljenko 9a2mi

9A2VX

Miljenko, sve potpisujem što si gore naveo!

Žao mi je da si i to morao preuzeti.

No i dalje me nisi uvjerio da pojavljivanje loga s datumom nakon isteka uploada daje sliku "ozbiljnog" kontestiranja.

Stoga i dalje ostajem pri svojem dok se takve ne DQ ili vbar ne stave u check log

Neki kasne 1 dan, drugi tri dana, a poneki čak i 10 dana !?
Da li možda njihov komp povuče krivi datum, ili je to ipak datum robota ???

9A2VX

Dodatak jer ne mogu preko 4 privitka

U prethodnim kontestima također.
Dakle nije muljanje već ????? ( Namještanje rezultata ?)

Ako će moj klub tražiti od mene, možda ću i raditi u tako neozbiljnim kontestima
Hvala na pažnji

9A5K

Citat: 9A2VX  u 30. Siječanj 2015, 13:15:00

No i dalje me nisi uvjerio da pojavljivanje loga s datumom nakon isteka uploada daje sliku "ozbiljnog" kontestiranja.

Zvone, što se tiče datuma i primjera za 9A CW contest, tu si u krivu.
Na robotu je jasno pisalo da je deadline za upload logova 21.01.2015 u 23:00 UTC.
Logove koje si naveo kao primjer za 9A CW uploadani su u tom terminu.
E sad, koliko je to dana nakon contesta i kako to organizator / administrator robota broji, to je već sasvim drugo pitanje.

73,
9A5K

9A2MI

Deadline za Zimski kup je bio 2015-01-19.
Svi logovi su pristigli prije osim 9A5V: 2015-01-23 14:57:15
Njegov log mi je poslao manager 23.01. i morao sam ga popraviti bez muljanja, jer ga robot nije prihvaćao.
Naime, neki log programi ukrcaju u cabrillo na početku "nevidljive znakove" koji služe za prepoznavanje koda u kojem je pisan file (HR znakovi). Napravio sam rutinu za preskakanje ovih znakova ali ovaj put to nije radilo. Zato sam morao kopirati vidljivi sadržaj u novi file pomoću UEdit programa sa kojim inaće programiram PHP. Nakon toga upload je uspio.

73
Miljenko
73 de Miljenko 9a2mi

9a6c

Osobno ne vjerujem da je slučaj vezan uz 9A5V nešto što bi se moglo nazvati muljanjem ili nekakvom sličnom odioznom rabotom. Ni od strane Frana ni od strane Miljenka.

Iako je Miljenko zamolio da ne spominjemo pravila, ne mogu odoljeti jer i dalje naivno mislim da je samo tu problem - KV manager koji u ovom sluačju predstavlja HRS nije ih pročitao niti iskomunicirao s administratorom robota, nisu odradili probne situacije vezane uz naša natjecanja i sa svakim natjecanjem iskakali su novi problem i sve zajedno je dovelo do oseke koja bi se ovim tempom i načinom rješavanja problema mogla pretvoriti u sušu.

Još uvijek dvojim, jer mi je žao svih koji su se svojski trudili da ostvare nekakav rezultat ili jednostavno daju svoj doprinos općem veselju koje sve manje na to sliči, ali zbilja ne vidim išta pametnije od prijedloga da HRS poništi kompletnu lanjsku sezonu zajedno sa SUPERKUPOM, a isto vrijedi i za ovu, jer je Superkup u startu derogiran dosadašnjim događanjima.

Drugi korak je zahtjev za smjenu KV managera, njemu to očito ne ide.