• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HR Kup 2014

Autor 9A2VX, 04. Svibanj 2014, 22:06:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3TY

Pod klupskim postajama podrazumijevaju se radio klub ili sekcije kluba ili osobne postaje kojima je radio klub za
kojeg prijavljuju bodove matični radio klub prema evidenciji Hrvatskoga radiomaterskog saveza na dan natjecanja.

S obzirom da sam primjetio odstupanja u "nestalim" i novim podacima interesira me da li netko zna da li robot sam razvrstava pojedince u klubove ili to radi na temelju CLUB: taga u logu?
73 de Ivo, 9A3TY

9A2SB

Pozdrav svima,
nisam baš ovlašten komentirati,nisam radio u natjecanju,ali platio sam članarinu.
Službeni komentar kaže: neovlašten pristup....sve se može jednostavno ispitati i saznati,pa i objaviti tko je taj "neovlašteni".
A možda ova animacija više pomogne u istrazi:

www.youtube.com/watch?v=oZxbjkvENlk   

Gl Zlatko/sb

9A7PJT

Od predsjednika Povjerenstva za KV, Željka 9A2R, dobili smo službenu informaciju u svezi događanja oko natjecateljskih dnevnika za Hrvatski radioamaterski kup 2014: "Do brisanja podataka s robota došlo je zbog neovlaštenog pristupa  :o . Miljenko je uspio spasiti podatke, ali je natjecateljsko povjerenstvo odlučilo produljiti rok za stavljanje LOG-ova na robota . . . .   itd itd

Ovo sluzbena informacija ? neodoljivo posjeca na  informacije  KCNA iliti -Korean Central News Agency- iz naravno North Korea.
Pa  neka  me neko demantira  , . . .  ali  argumentirano  molim  ;) .

73 PJT
uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je

9A4WY

sta bi bilo kad  bi jedan nas clan promijenio sad kategoriju???
bi bilo to "legalno"   ;)
znate kako to ide kod nas   :D
samo bih molio brzo sluzbeni odgovor tako da mu javim da to obavi sto prije
;D
Kiko,9a4wy
Logic will take you from A to B.
Imagination will take you everywhere
    A.E.

9A2NO

Bok!

Od predsjednika Povjerenstva za KV, Željka 9A2R, dobili smo službenu informaciju u svezi događanja oko natjecateljskih dnevnika za Hrvatski radioamaterski kup 2014: "Do brisanja podataka s robota došlo je zbog neovlaštenog pristupa  :o . Miljenko je uspio spasiti podatke, ali je natjecateljsko povjerenstvo odlučilo produljiti rok za stavljanje LOG-ova na robota . . . .   itd itd

Davno sam si rekao da neću sudjelovati u domaćim natjecanjima...ali moram komentirati.
Svake godine je sve gore i gore....Zar nitko nije sposoban napisati jasna pravila. Ako su jasna čemu onda priče. Crno je crno a bijelo bijelo. Nema sive zone.
"Neovlašteno  pristupio"...ha...ha...ha.  Pa ako je server kao što bi morao biti, kako onda "neovlašteno". Baš ne vjerujem da je nekima toliko stalo do boljeg plasmana da crackiraju server ( ne hackiraju ). Ili imaju otvorena vrata...

Drugo. Mislima da se savez glede ovoga morao izjasniti. Bože mili...pa to je natjecanje pod kapom Saveza. Zar su tako glupi i gluhi da ne vide što se događa?
Ili nemaju pojma...

73 Dino

9A2NO

Bok, ponovo!

Moram se nadovezati...HR Kup je naše lokalno natjecanje. 9ACW je natjecanje pod HRS-om. 9ACW kup ima svoj renome. A događa se da i to natjecanje vuče repove ( diplome...). Zar nam treba da i to natjecanje zbog idiotarija i nesposobnosti izgubi dobar glas. To nije teško a vratiti ga je duplo teže...Očito da HRS nije zainteresiran ili nije sposoban reći " DOSTA GLUPOSTI" ( ne galamim ).

73 Dino

9A2NO

Bok! Baš sam dosadan...

U vezi prvog posta... Zar se g. Željko nije moga službeno oglasiti...nego ovako?

73 Dino

9A1IW

Citat: 9A2NO  u 07. Svibanj 2014, 17:13:59
Davno sam si rekao da neću sudjelovati u domaćim natjecanjima...ali moram komentirati.
Svake godine je sve gore i gore....Zar nitko nije sposoban napisati jasna pravila. Ako su jasna čemu onda priče. Crno je crno a bijelo bijelo. Nema sive zone.

UKV natjecanja funkcioniraju odlično. Isti robot, isti savez, ali drugi operatori. Da nije do toga?
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A2EY

Nadovezati ću se (iako izvan teme) na Borisa  da i ARG natjecanja funkcioniraju odlično. Bilo mi je žao što se podudaraju termini  KV Kupa i ARG natjecanja u Pazinu. No, kad vidim što se dogodilo, mogu konstatirati da je moj odabir bio konstruktivan. Najurcao sam se po brdima i šikari ali sam se istovremeno imunizirao od problematike koja je nastala. Doduše, sudjelovao sam u 1. periodu kao SWL koristeći goniometar za 80m. Meni osobno su naša KV natjecanja vrlo draga i nastojim uvijek sudjelovati, pogotovo što je to najčešće vezano za odlazak izvan stalne lokacije. Zbog toga mi je žao što se iz godine u godinu gomilaju toliki problemi, a radi se samo o 3X2 sata aktivnosti u godini.
Na ovom mjestu želim predložiti je da se ŽURNO sastane povjerenstvo za KV, da se razmotre i donesu pravila koja će biti jasna i nedvosmislena, da se ugrade mehanizmi za sankcioniranje natjecatelja koji stvore problem, a ne da se lakonski natjecanje proglasi nevaljalim i time kazne svi ostali koji su radili korektno. Hm, vidim da predlažem nešto što je svakom jasno, pa i sigurno i članovima KV povjerenstva, ali krenimo (pokušajmo) riješiti problem.
Puno pozdrava & 73
         Željko, 9A2EY

9A4OE

Citat: 9A2EY  u 08. Svibanj 2014, 10:05:57
Hm, vidim da predlažem nešto što je svakom jasno, pa i sigurno i članovima KV povjerenstva, ali krenimo (pokušajmo) riješiti problem.
Puno pozdrava & 73
         Željko, 9A2EY

Kad pogledaš što se sve pisalo sa koliko negativne energije i podmetanja na hrvatskoj takmičarskoj grupi puno toga je jasnije i vjerojatno bi se tamo mogao naći "saboter". Ne vidi se neka spremnost na pomoć od ljudi koji za sebe kažu da su eksperti za takmičenja.

Citat: 9A1AA  u 06. Svibanj 2014, 15:20:29
U cabrillo formatu loga 9A3B koji je uploadan na Robota lijepo stoji ovo:

START-OF-LOG: 3.0
CREATED-BY: DXLog.net v2.1.3
CONTEST: HRK
CALLSIGN: 9A3B
CATEGORY-OPERATOR: MULTI-OP
CATEGORY-TRANSMITTER: ONE
CATEGORY-ASSISTED: ASSISTED
CATEGORY-POWER: HIGH
CATEGORY-BAND: 80M
CATEGORY-MODE: MIXED
CLAIMED-SCORE: 24180
CLUB: 9A1KDE
NAME: RADIO KLUB BELISCE
ADDRESS: P.O.BOX 7
ADDRESS: HR 31551 BELISCE
ADDRESS: C R O A T I A
OPERATORS: 9A1AA
SOAPBOX:

Prijavljeno:
više operatora,
pomoć sa strane,
a samo jedan operator?

Ostali koji su sudjelovali nisu vrijedni spomena, sve eventualne lovorike za dobar plasman idu samo jednoj osobi?

Stalno se spominju muljaže, pa pitanje.
Dali su članovi povjerenstva u sukobu interesa ako sudjeluju u takmičenju?
Dali su članovi povjerenstva u sukobu interesa ako imaju uvid u dnevnike veza prije ostalih, a sudjelovali su u takmičenju?
Dali članovi povjerenstva mog objektivno i nepristrasno odlučivati o žalbama kad se radi o matičnom klubu ili članovima istih?
Dali povjerenstvo može odlučivati ako nije u kompletnom sastavu?
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A1AA

9A4OE...daj se ostavi 9A3B kad ne znaš o čemu pričaš.....
Ako sam napisao da je operator u HRK 2014 bio samo 9A1AA to znači da sam samo ja radio u tom natjecanju i da mi NITKO od klupskih kolega ni na koji način nije pomagao. Niti u klubu, niti je bilo ikakve pomoći sa strane. Ja i skimmer sami (ako ne znaš to ti je ono assisted). Kada mi klupske kolege pomažu upišem ih kao operatore iako ne održe ni jednu vezu u natjecanju.
Još jednom te lijepo molim da ne pričaš o onome što ne znaš i što nisi vidio. Ako imaš averziju prema meni to nije razlog da diraš radio klub kojemu pripadam. 

I daj već jednom odradi neki 9A kontest pa onda pričaj o njemu....
73, Ivo 9A1AA

9A4OE

Citat: 9A1AA  u 08. Svibanj 2014, 10:48:45
Ako sam napisao da je operator u HRK 2014 bio samo 9A1AA to znači da sam samo ja radio u tom natjecanju i da mi NITKO od klupskih kolega ni na koji način nije pomagao. Niti u klubu, niti je bilo ikakve pomoći sa strane

Vidio, čuo!

Citat: 9A1AA  u 08. Svibanj 2014, 10:48:45
I daj već jednom odradi neki 9A kontest pa onda pričaj o njemu....

U toj rečenici leži bit, postoje osobe koje su umislile da su oni jedini bogom dani da pričaju, zato podmećete i sabotirate rad 2R i 2MI.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A1AA

I šta si to čuo???? Mene kako zovem CQ!!!!.
Jedini operator bio sam ja......mene si snimio....na snimci je moj glas..... a pojma nemam tko je pomogao pri prijemu broja iako sam i ja na kraju uspio primiti.
Zahvaljujem kolegi koji mi je učinio medveđu uslugu :(

Ovu zadnju neistinu neću ni komentirat......

Nisam siguran da imaš dozvolu za objavu ove snimke posebice dok traje UBN procedura i prijem logova !!!!!
Još jedna u nizu nepravilnosti vezane uz ovaj Kup.
73, Ivo 9A1AA

9A1IW

Kamerad 4OE, pozivam te na obustavu rasprave jer ćeš biti kažnjen i blokiran kao i mi ostali. Suzdrži se barem toliko dugo dok se ne pokrene ponovni natječaj za moderatora i web urednika.

Da si pogodio "u sridu" - jesi. Sve što si rekao apsolutno stoji i mnogi su istog mišljenja, samo ne smiju to javno reći. Povijest spletkarenja u HRSovim KV takmičenjima je toliko duga da je pravo čudo kad se netko želi uhvatiti uvođenja reda. Odatle napadi i podmetanja kojekavih "klanova" i "nedodirljivih svetih krava"

Zahvaljujem se kolegi 2EY koji nas je podsjetio i na ARG natjecanja u kojima nema muljaža, manipulacija i ovakvih rasprava. To samo dodatno potvrđuje ono što sam odmah naveo vezano uz UKV natjecanja.

I još jednom: podrška kolegama 2R i 2MI, ideja je dobra, ispeglajte ju do kraja, nema predaje!  8)
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A3TY

Moji prijedlozi :

1. uvedimo "fiskalizaciju" i sve veze idu "robi-ng-u" u realnom vremenu tijekom kontesta. Rezultati vidljivi odmah po isteku natjecanja.
2. Nakon natjecanja obvezno održavanje hamfesta po županijama.

73 de Ivo, 9A3TY