• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HR Kup 2014

Autor 9A2VX, 04. Svibanj 2014, 22:06:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A1AA

Očito je da se Robi malo izgubio u novonastaloj situaciji :(
Vjerujem da je greška ovo kod svrstavanja u kategoriju Jedan operator jer su tu pravila jasna.
9A3B nije NIKADA u domaćim Kupovima prijavio kategoriju Jedan operator.

Ta pogreška i nije problem koliko je problematična pogreška što su logovi jedno vrijeme bili vidljivi a deadline je produžen.
73, Ivo 9A1AA

9A3OS

Kad bi tablica s neslužbenim rezultatima imala kolonu "Kategorija" onda bi mnogima bilo jasno da su u svoj toj strci oko prijave logova zaboravili odabrati kategoriju s drop down liste prilikom slanja loga.

Također ne bi bilo loše, da kontest robot svima koji su prijavili logove pošalje potvrdu da ih je zaprimio. Kad bi to znao, onda bi svima koji su prijavili log mogao poslati obavijest da je došlo do problema, te da ponovno uploadaju log. Ovako to neki nisu napravili.

73
Sam, 9a3os

9A2EU

Damire (9A4OE) ne znam o čemu ti pričaš 9A7T nikada u domaćim natjecanjima nije bio u kategoriji jedan operator i ne znam gdje si to vidio. To je možda ovaj benasti robi prolupao. A ono u evidenciji HAKOMa 9A7T i 9A1HBC su klupski znakovi a 9A2EU tj. ja je odgovorni op.
73 de Zlatko, 9A2EU

9a6c

Citat: 9A1AA  u 06. Svibanj 2014, 10:36:17

Ta pogreška i nije problem koliko je problematična pogreška što su logovi jedno vrijeme bili vidljivi a deadline je produžen.

Ljudi dragi,

ako je ovo istina, a nema razloga vjerovati da nije, mislim da je svako daljnje prenemaganje oko ovog kupa suvišno.

Natjecanje je jednostavno neregularno i to mnogo više od jedva skrpanog Zimskog kupa, a samim tim je i SUPERKUP ispao iz igre, jer za njega treba imati rezultate iz sva tri kupa.

Mislim da poslije ova dva abortirana kupa treba zbilja imati manjak obraza pa nastaviti kao da se ništa nije dogodilo i u međuvremenu emitirati nekakva nesuvisla objašnjenja.

Kad pogledam posljednja tri contesta u režiji HRS, zbilja se moram pitati kako li je tek loše prije bilo kad je trebalo sve promijeniti ???

Očekivati da će se 9A2R u ovoj prigodi oglasiti, jednako je nadi da će to u koliko-toliko suvislom obliku uraditi bilo tko na relaciji IO-predsjednik HRS, uz molbu da ne isturaju Miljenka u prvi plan kao prošli put.

Naravno da sami nisu uzrokovali ove nevolje, ali nisu uradili ništa da tog ne dođe i srozali su sve do tada napravljeno na nivo kamenog doba.

Nije smak svijeta priznati da nisi dorasto nekom poslu, poštenije je otići prije nego dođe do slijedećeg incidnta - ovo ide na 9A2R.

Samo da rezmiram:

1/ 9A CW natjecanje - plakete i donacije
2/ Zimski kup - nesuvisle propozicije i njihovo nepoštivanje od strane organizatora
3/ HRKljuš - totalni fijasko i debakl

I previše toga u tako malo vremena.

Pa da ne duljim...

9A4OE

Citat: 9A2EU  u 06. Svibanj 2014, 12:26:07
Damire (9A4OE) ne znam o čemu ti pričaš 9A7T nikada u domaćim natjecanjima nije bio u kategoriji jedan operator i ne znam gdje si to vidio. To je možda ovaj benasti robi prolupao. A ono u evidenciji HAKOMa 9A7T i 9A1HBC su klupski znakovi a 9A2EU tj. ja je odgovorni op.
73 de Zlatko, 9A2EU

Možda sam bio slijep pored zdravih očiju,
ali,
kako je razvidno,
situacija se mijenja iz trenutka u trenutak, sad je nešto drugo, kao na pravom bojnom polju.
U trenutku pisanja upravo je tako bila sačinjena lista neslužbenih rezultata. Svi spomenuti pozivni znakovi su zauzeli prvih 10 - 15 mjesta u kategoriji "A", 9A3VV je bio prvi (jedini) u kategoriji "B", "D" kategoriju su popunile qrp postaje 9A1C??/qrp, "E" ne sjećam se baš i "H" kategorija prvi 9A1CKG pa 9A1IST, dakle nisam napamet pisao.

Zlatko jasno mi je da je tvoj znak tamo naveden kao odgovorni operator

Citat: 9A1AA  u 06. Svibanj 2014, 10:36:17
9A3B nije NIKADA u domaćim Kupovima prijavio kategoriju Jedan operator.
Pogledao sam jedino dnevnik 9A3B i u desnom gornjem uglu je pisalo prijavljena kategorija "A" i tako je sukladno tome uvršten na listu.

Čije su vlasništvo rezultati domaćih takmičenja kad na stranicama Hrvatskog radioamaterskom saveza se nemože doć do njih?
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A1AA

U cabrillo formatu loga 9A3B koji je uploadan na Robota lijepo stoji ovo:

START-OF-LOG: 3.0
CREATED-BY: DXLog.net v2.1.3
CONTEST: HRK
CALLSIGN: 9A3B
CATEGORY-OPERATOR: MULTI-OP
CATEGORY-TRANSMITTER: ONE
CATEGORY-ASSISTED: ASSISTED
CATEGORY-POWER: HIGH
CATEGORY-BAND: 80M
CATEGORY-MODE: MIXED
CLAIMED-SCORE: 24180
CLUB: 9A1KDE
NAME: RADIO KLUB BELISCE
ADDRESS: P.O.BOX 7
ADDRESS: HR 31551 BELISCE
ADDRESS: C R O A T I A
OPERATORS: 9A1AA
SOAPBOX:

Kada se omakne pa se 2-3 loga klupskih stanica nađu u kategoriji A to još i mogu uzeti kao razlog za ovakvu reakciju 9A4OE ali kada ih se, kako 4OE kaže, nađe čak 10-15 ja bih posumnjao u neku grešku kod Robota a ne bi prozivao klubove koji su se tamo našli ni krivi ni dužni....
73, Ivo 9A1AA

9A3TY

Ne znam za CATEGORY-OPERATOR: MULTI-OP ali naš CATEGORY: MULTI-ONE 80M HIGH MIXED "robi-ng" nije skužija i na preview-u se vidilo da ne razumije taj cabrillo redak.
Srećom, već kod Zimskog kupa sam naučio da se mora u padajućem meniju na vrhu upload stranice izabrati odgovarajuća kategorija pa nisam imao problema.
Ne bih to uzeo kao veliki minus kreatoru upload stranice ali s obzirom da je prošli put bilo takvih problema moglo se u 3 mjeseca nešto napraviti da se ovaj put izbjegnu isti problemi.

Da je neozbiljno da logovi nestanu, pa se onda tvrdi da postoje ali se traži da se uploadaju ponovno - to stoji. Neozbiljno je. Ali svi smo samo ljudi. Ljudski je griješiti. Pa nije zato smak svijeta. I o kakvoj neregularnosti sad GiGi priča? Pa lako će se diskvalficirati one koji su prvi put uploadali jedan a onda poslije drugi, izmjenjeni log. Ne moraju zato svi ispaštati. Ne bi reka čovik da je glavna nagrada neki uređaj od 10.000 eur pa se svi tuku za prvo misto. Ajmo ljudi, stanite malo pa razmislite. Ovo je ipak samo hobi. Naravno da bi nam svima bilo draže da ovakvih trakavica nema i da sve ide k'o po loju ali .... to su ipak samo dječje bolesti. Sve se to može oprostiti ali samo pod uvjetom da se vidi da svaki put ide na bolje tj. da se netko trudi da se greške ne ponavljaju i da se kvaliteta podiže a ne spušta.

P.S. Predlažem da HRS u ugovor o održavanju "robi-ng-a" doda redovan backup podataka ako se već nije sjetio to napisati odmah na početku.  ;D
73 de Ivo, 9A3TY

9A1IW

Citat: 9A2VX  u 05. Svibanj 2014, 16:12:12
2.  Borise, Pa Ti si bio uvjek ozbiljan. Zašto si okrenuo na humor????

Nisam se okrenuo na humor, vec sam suspregnuo poriv za diskusijom i pozvao na "toleranciju" (kako to politicki zvuci...) Misljenja sam da je novi robot bolje rjesenje od starog i ovo gubljenje logova je cijena koju treba platiti da bi se stvar uhodala. Ako je server pogubio logove, takmicari nisu.
Zasto sam suspregnuo poriv za diskusijom - to je bar jasno. Cenzura mi je nelegalno uvalila poprilican broj bodova, a HRS se ne nalazi obaveznim da mi odgovori na zalbu. Stoga, bolje sutjeti i smirivati strasti, nego nekima pruziti gust. A to preporucam i tebi jer ce se i tebi zavrtjeti "brojcanik" buduci da malo previse "talasas".
Od mene toliko. Ostalo cemo uz pivu, u birtiji nema cenzure, niti spletkarenja.
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A4QV

Pa nakon sto se (napokon) 9A1CKG dokopao prvog mjesta, mislim da je u redu da se natjecanje proglasi neregularnim i nevazecim  ;D ;D ;D

Nepravilnosti je stvarno bilo, kao sto kaze 4OE u listi objavljenih rezultata u kategoriji single OP naslo se jedno desetak klupskih postaja, dakle, nakon sto je robotinjo prozvakao i obradio rezultate.
I naravno, obrađeni rezultati, su bili vidljivi do nekih 10:30 danas ujutro kada je produzen rok za slanje dnevnika.

Nakon toga, robotinjo je opet smixao sve kategorije i nastavio sa zaprimanjem dnevnika...

Neovlašteni pristup  ;D
Nadopuni niz:
Krsto Hegedušić, Ivan Generalić, Franjo Mraz, Ivan Lacković Croata, Dragan Gaži, ?

QV

9A9R

:)
nastavak niza ....4QV.......
VIDOVITI MILAN
;D ;D ;D

73 Vlatko V51/9A9R

PS : Nije da sam se nesto natjecao ali ipak sam se oglasio u 9aDX contestu.2013......
Nego , šta nismo mi imali prije to rijeseno UFB...odmah si znao , nakon isteka roka...sto i kako...sve vidljivo...šta je tome falilo.????? Rezultati, roboti, sve pod kontrolom, podmazano, ne škripi, a da bude bolje domaći proizvod, odlićan, WW prepoznatljiv...... :(   

Najte mi kaj zmajeriti.

9A4OE

Citat: 9a4qv  u 06. Svibanj 2014, 20:59:15
Neovlašteni pristup  ;D
Nadopuni niz:
Krsto Hegedušić, Ivan Generalić, Franjo Mraz, Ivan Lacković Croata, Dragan Gaži, ?
Neovlašten pristup?
Adame tvoji su naivci, ovdje su na djelu subverzivni elementi u radioamaterskim redovima, od prvog dana mu podmeću
Upravo pogledao intervju sa Božidarom Spasić
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A2VX

Borise!
Citat:Stoga, bolje sutjeti i smirivati strasti, nego nekima pruziti gust. A to preporucam i tebi jer ce se i tebi zavrtjeti "brojcanik" buduci da malo previse "talasas".
Od mene toliko. Ostalo cemo uz pivu, u birtiji nema cenzure, niti spletkarenja.
Na žalost bio si prije nekoliko dana na 100m od mojeg stana pa smo to mogli riješiti. Kada god dodješ u Ri, već odmagliš umjesto da se javiš prijateljima. Inače ja sam prvi potegnuo ovu raspravu, jer mi je žao da je 9A4J, 9A1K itd ispali iz popisa, a znam da su na vrijeme stavili svoje logove. Poslije toga je krenula "bujica" No tješim se da je Miljenko spasio logove, pa će ih ubaciti ručno ? ???
Adame Nemoj, molim Te stavljati sol na ranu. Oba smo u istim g......
Citat:Pa nakon sto se (napokon) 9A1CKG dokopao prvog mjesta, mislim da je u redu da se natjecanje proglasi neregularnim i nevazecim  ;D ;D ;D
Ti si bio prvi u Zimskom kupu 2014 pa je nestalo sve na robiju, mi smo prvi sada, pa je opet nestalo sve na robiju. Uostalom mi imamo iskustva u tome. Prvi prije četiri godine, pa ponište kontest jer nisu oni prvi, Zatim prije dvije godine prvi, a vi proglasite bankrot HRS samo da ne dobijemo pehar... Sada opet prvi Pa tko kaže da ne treba sve poništiti, zar ne Gogo????
Vlatko,
Citat::)
nastavak niza ....4QV.......
VIDOVITI MILAN
;D ;D ;D
, Pa Ti moraš biti protiv poništenja ovog kontesta, jer toliko ste toga izili i popili na Sisačkom QRP kontestu, a kad poništite kontest, tko će tolike pajceke i janjčiće vratiti? Sve otišlo Savom prema istoku...
Ajd ništa osobno. Kako smo prebrodili Zimski KV kup, vjerovatno ćemo i ovaj. A Super kup zaboravite ako opet ne budete zamoljeni da dignete logove i zimskog kupa.
Svima lijepi pizdravi, možda se vidimo u Zg, a možda i ne Tko zna?  ???

9a6c

A moj Zvone, moram priznati da sve teže spajam ove tvoje postove...

Nisam zbilja pratio tko je bio na kojem mjestu dok je robot bio pod kontrolom i zadnja stvar koija mi je na pameti je da poništenjem natjecanja treba nekom oduzeti kakav plasman.

Po mom sudu, sve je postalo neregularno onog trena kad su dnevnici postali vidljivi, a dio ih još treba stići. Ako su do tog trena zaprimljeni dnevnici "spašeni" - čemu onda poziv da se opet šalju? I produženje roka...itd...

Ne znam šta je problem u Sisku bio, tebe nisam vidio pa pretpostavljam da ti znaš i manje od mene. Možda malo previše QRM-a uz pet postaja u krugu od 100m s antenama koje samo što se nisu dirale...A za info, Vlatko tamo nije ni bio, već u V51 ???
Što se jelo i pilo, to je za drugu priču.

Sve nekako imam osjećaj da ti se čini kako je sve okrenuto protiv Vas...od strane Njih...
Subverzivnih elemenata koji podmeću od prvog dana...

I poslije svega ostaje činjenica da nam se KV u ovom segmentu rapidno unazadio u šest mjeseci dok nam Savez postaje sve više autističan...

Čestitke svima koji pobijede u ovom Kupu i onima koji se budu osjećali kao pobjednici.

9A2VX

Gogo Od ove tuge nešto moraš okrenuti i na šalu.
Ipak mislim da vam je bilo lijepo, a to je cilj druženja i radioamaterizma, a moraš priznati da je bilo lijepo.  ;)
Kao što rekoh prije ništa osobno prema nikome. Bitno je da pokušamo imati zadovoljstvo u ovom hobiju.

9a6c

Za šalu uvijek spreman, ali Zvone tvoje se riječi mogu protumačiti i na druge načine, a ni tema nije baš inspirativna :(

Na BB je bilo sjajno u svakom pogledu, a rad u kupu za ljude dobrih živaca ;D

Ovakve situacije, na žalost, mogle bi imati za posljedicu vraćanje kotača unatrag i sve to bez jasnog i razumljivog razloga, ali očito je tako trebalo biti...Na sreću, povijest nas uči da se svijet ipak pokreće prema naprijed, pa iako su Barbari razorili Rimsko carstvo, danas imamo internet, mobitele i još koješta...