• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Što se događa???

Autor 9a6c, 06. Siječanj 2014, 13:35:26

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3NU

Pozdrav Ivo,
Ok, znaci da nije prosao tamo, onda cu ti ga poslati na ovaj tvoj PM.
Pa mi samo na moj PM javi da si ga primio ok, tako da sam siguran da je ovaj
put zaprimljen.
Hvala !
73,Zlatko 9A3NU

9A1AA

Zlatko. Primio sam log. Unjeti ću veze u DXLog, napraviti cabrillo format i vratiti ga tebi pa ga ti pošalji na robota.

Ako još netko ima problema s logom neka se javi na moj email.
73, Ivo 9A1AA

9A3TY

Lijepo je vidjeti da su neki prigovori usvojeni i da idemo naprijed. Željno iščekujem pozivne znakove tipa 9A/nešto.  ;D
Šteta što se opseg za SSB nije proširio. Opet će biti gaženja i kakofonije. Mislim da je glupo da za CW koji ima manji bandwidth od SSB-a i manje sudionika imamo širi opseg. Ne mislim da CW dio treba smanjiti nego da onaj za SSB treba povećati  ;D
Osim toga ograničavanje dostave zvučnog zapisa samo u wav formatu je također nepromišljena. Drugi formati zauzimaju bitno manje prostora na disku, lakše ih je poslati, ... Da li je netko razmišljao koliko ljudi ima ograničenje po pitanju maksimalne datoteke koja se može poslati mailom? Ne kužim ni razlog za nastavak inzistiranja na dostavi istoga u roku za dostavu dnevnika umjesto da se može dostaviti u žalbenom roku. Jedino što mi pada na pamet je da je organizatoru cilj prikupiti što više tonskih zapisa jer će svi poučeni neugodnim iskustvom iz prošlosti početi automatski slati tonske zapise, zlu ne trebalo. Nadam se da su e-mail sandučići tipa natjecanje@hamradio.hr spremni za prijem takve količine megabajta.   

BTW, da li je bio neki natječaj za robota? 
73 de Ivo, 9A3TY

9A4OE

Kad se već usklađuju pravila:

"HRVATSKI RADIOAMATERSKI KUP 2013

Natjecanje organizira Hrvatski radioamaterski savez s ciljem porasta aktivnosti 9A postaja u KV natjecanjima. U natjecanju mogu sudjelovati radioamateri iz Hrvatske, članovi HRS-a s dozvolom za rad na 80-metarskom opsegu."

Zašto takva formulacija?
Imaš važeću dozvolu za rad izdanu od HAKOM-a ili nemaš?

9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A2VX

Ma sve u redu, ali ako kažeš da bi nešto moglo bolje, onda ispada da si ti nitko i ništa i da ne smiješ pisnuti!
Evo što jako smeta:
1. Svi mi ne čitamo pravila do kraja, a onda ih ne primjenjujemo: Tako npr. U Općim pravilima KV natjecanja donijetih 3. 1. 2014. glasi u prvoj točki da je potrebno najaviti natjecanje bar 14 dana ranije.
"Termin natjecanja

Termin natjecanja određuje se za svako natjecanje zasebno, u pravilu u istim periodima svake godine, te se isti objavljuje najmanje 14 dana prije natjecanja na web stranicama HRS-a. "

To je napisano s nadnevkom 3.1.2014, a na stranicama je najava 6.1.2014. nakon što se već zahuktala ova tema.
"ZIMSKI KV KUP 2014

Detalji
    Ažurirano Ponedjeljak, 06 Siječanj 2014 23:07 "

2. KV robot s dosadašnjim podatcima nedostupan je a ažuriranje dostupnosti je od 5. 1. 2014. Naravno da politika vođenja HRS nije u našim rukama, ali se izgubilo 5 godina lokalnih natjecanja.
Da li to znači da će se eventualno izgubiti i ovaj austrijski server: http://aoec-auswertung.oevsv.at/index.php?Lang=croatian
3. Stvarno bi trebalo razmisliti o serveru u vlasništvu HRS da nam se takve stvari ne događaju. Da li znači da ćemo izgubiti podatke i od 9ACW kontesta koji je na nekom trećem serveru?
4. Ovaj forum lijepo radi. Autori su daleko od nas, Međutim oni su potpisani i na web sučelju HRS.  Što ako i oni otkažu našu stranicu?
"All Rights Reserved © 2014
designed by mambasana.ru"

5.Tu je još niz drugih "samostalnih" web sučelja WFF, ... IOCA itd!
Početno pitanje Zašto to sve ne objedinimo na našem serveru?!
Hvala!

9A4OE

nešto od rezultata možda možete spasiti
neznam dali je prava adresa, tko zna neka provjeri što je ostalo

9A2R

Kod slanja zvučnih zapisa povjerenstvo za KV  se, kad smo rješavali žalbe od Kupa Jadrana 2013,  složilo da zvučne zapise treba slati do isteka roka za slanje dnevnika, u pravilima je zapisano da bi trebali biti u WAV formatu, ali mislim da će povjerenstvo prihvatiti i druge zapise koje će moći preslušati, ako su poslani u istom roku.

Pravila za natjecanje Hrvatski radioamaterski kup 2014, cemo uskladiti s novim Općim pravilima, pa će se omogućiti isto kao i u Zimskom kupu rad svim stanicama koje rade iz 9A.

73

Željko, 9A2R

9A4OE

9A8MM

Citat: 9A2VX  u 07. Siječanj 2014, 14:24:45
3. Stvarno bi trebalo razmisliti o serveru u vlasništvu HRS da nam se takve stvari ne događaju. Da li znači da ćemo izgubiti podatke i od 9ACW kontesta koji je na nekom trećem serveru?
4. Ovaj forum lijepo radi. Autori su daleko od nas, Međutim oni su potpisani i na web sučelju HRS.  Što ako i oni otkažu našu stranicu?
"All Rights Reserved © 2014
designed by mambasana.ru"

5.Tu je još niz drugih "samostalnih" web sučelja WFF, ... IOCA itd!
Početno pitanje Zašto to sve ne objedinimo na našem serveru?!

S obzirom da smo malo off-topic, pokušati ću ukratko odgovoriti:
- HRS ima zakupljena dva hosting paketa na kojima su svi HRS-ovi webovi (hamradio.hr, cro-cc.net, hrvhf.net, ioca.hamradio.hr, 9acw.org, ...). Svi webovi su od saveza i ako se iz bilo kojeg razloga pojavi potreba za promjenom, svi se podaci mogu migrirati kamo treba.
- "designed by mambasana.ru" je potpis dizajnera ovog predloška koji se trenutno koristi na hamradio.hr. Predložak se može besplatno koristiti pod uvjetom da se navede autor. Dakle, bez panike.

Marko, 9A8MM

9A4W

9A4W

Dolazi novo natjecanje  a nagrade za prošlu godinu nisu poslate.
Kome se javiti u vezi toga.
Imali  smisla raditi ove godine .
73 Toma 9a4w

9A7PJT

Citat: 9a4w  u 07. Siječanj 2014, 15:58:32
Dolazi novo natjecanje  a nagrade za prošlu godinu nisu poslate.
Kome se javiti u vezi toga.
Imali  smisla raditi ove godine .
73 Toma 9a4w

Pomalo Tomo , .. sta si navalia  , . ..  to ti je  ka povrat poreza , . . doc ce ove godine za onu proslu  ::) !

73 PJT
uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je

9A3TY

Citat: 9a4oe  u 07. Siječanj 2014, 14:40:03
nešto od rezultata možda možete spasiti

Eh eh, više podataka imam ja u svom cache-u  ;D
Šalu na stranu, to što su podaci privremeno nedostupni ne znači da su nepovratno izgubljeni.
Stavio bih ruku u vatru da Krešo nije izbrisao podatke niti ih odbija uručiti. Mislim da previše dižete paniku.

Citat: 9a2r  u 07. Siječanj 2014, 14:45:00
Kod slanja zvučnih zapisa povjerenstvo za KV  se, kad smo rješavali žalbe od Kupa Jadrana 2013,  složilo da zvučne zapise treba slati do isteka roka za slanje dnevnika

Željko, ok, vi ste se složili, ali molio bih te da kažeš koji vas je razlog natjerao na to. Žalba je žalba i šalje se u žalbenom roku a tonski zapis je samo dokazni materijal u privitku žalbe. Zbog čega se inzistira na ranijoj dostavi?

No comment oko proširenja opsega?
73 de Ivo, 9A3TY

9A1AA

Ne briinite za rezultate domaćih KV natjecanja. Nisu oni nigdje nestali. Samo moramo vidjeti kako ćemo ih najlakše transformirati i omogućiti da Vam budu dostupni.

Rezultati posljednja tri Zimska KV kupa već sutra će biti dostupni, zahvaljujući materijalima koje, kao urednik KV rubrike u časopisu Radio HRS, čuvam na HDD-u ;)
73, Ivo 9A1AA

9A5K

S obzirom da se KV povjerenstvo odlučilo za promjenu robota, isti je prebačen na drugi web server.
Kako su rezultati sastavni dio istog, isti su također preseljeni.

Kompletan sadržaj robota, sa svim podacima nalazi se na mom serveru i dostupan je ovdje: http://www.9a5k.com/hfrobot

73,
Krešo - 9A5K