• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Što se događa???

Autor 9a6c, 06. Siječanj 2014, 13:35:26

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2VX

Citat:Ne briinite za rezultate domaćih KV natjecanja. Nisu oni nigdje nestali. Samo moramo vidjeti kako ćemo ih najlakše transformirati i omogućiti da Vam budu dostupni.

Rezultati posljednja tri Zimska KV kupa već sutra će biti dostupni, zahvaljujući materijalima koje, kao urednik KV rubrike u časopisu Radio HRS, čuvam na HDD-u
Ivo!
Nije samo problem podataka. Znam da Ti nemaš ništa s time, ali mi smo pretprošle godine postigli, sa našeg stajališta, izvanredne rezultate. Bili smo i prvi u KJ, 3. u kategoriji klubova.
Prošle godine smo također postigli ili ako baš hoćeš, pokazali da to nisu bili slučajno dobri rezultati, jer smo opet u KJ bili drugi, a četvrti u klubovima.

Na žalost od nagrada, priznanja itd ništa. Čak su i rezultati nedostupni.
Prije nekoliko godina naša dva člana bili su prvi i drugi, pa su poništili cijeli kontest jer " vjerovatno " nisu pobijedili oni koji su mislili da će pobijediti...
Iz našeg kluba se javljaju 6 do 8 pozivnih znakova, ILI BOLJE REČENO JAVLJALI SU SE!!!
Bez priznanja, i nagrada koje smo zaslužili, a nismo dobili, ne vidimo razlog sudjelovanja u takvim kontestima.
Ovo je moje mišljenje, pa kad vidim neke zlurade komentare, pogotovo onih koji ne bi trebali tako nastupati, onda stvarno, pitam se kuda sve to vodi?
Naravno da sam, Marko namjerno ono spomenuo, o web sučeljima samo zato da se ne izgubi, bar u povijesti, podatak tko je i što radio.
Npr vrlo se rijetko sjećaju ljudi kod Tebe Bruna i Zvonka koji su praktički oživili Tvoj klub, ali nije bitno. Pozovite te ljude ponekad na druženja RK Pazin! Podsjtite se samo 9A0TU pozivnog znaka!!
Svi mi mukotrpno radimo za radioamaterizam i ponekad nas zasmeta poneka riječ, krivo rečena ili interpretirana.
Ha svi smo mi "krvavi" ispod kože.

Kako sam na cro.cc najavio moj odlazak u rijetko aktivnu županiju, mislim da neću uopće raditi na 9A KV kotestima dok moj klub ne dobije zaslužene pehare i priznanja! dok neki rade s linearomm a prijave se u QRP, prijave čudnovate antene a vidi se da rade sa sustavima i snagom itd...
73!
Mnogo uspjeha  u 9A KV kontestima!

Zvone

9A2VX

Citat:Kompletan sadržaj robota, sa svim podacima nalazi se na mom serveru i dostupan je ovdje: http://www.9a5k.com/hfrobot

Hvala Krešo. Sad mogu završiti godišnje izvješće za moju skupštinu!

73!

9A1AA

Pa rekoh vam da rezultati nisu nikada pobjegli  ;)
Pošto su vremena vrlo turbulentna naparavit ću ja ipak da sve te rezultate imam u pdf formatu i da ih uvijek mogu "okačiti" na bilo koji server.
U godinama dok je bio u funkciji 9a5k robot nisam smatrao za potrebitim da pravim još posebno i rezultate za ovaj i cro-cc portal ali sad više u ništa nisam siguran  ::)

73, Ivo 9A1AA

9A8MM

Citat: 9A2VX  u 07. Siječanj 2014, 21:40:08
Npr vrlo se rijetko sjećaju ljudi kod Tebe Bruna i Zvonka koji su praktički oživili Tvoj klub, ali nije bitno. Pozovite te ljude ponekad na druženja RK Pazin!

Opet smo offtopic, ali...

Nebi se složio s tobom - dvanaestoro ljudi koji su podigli klub nisu zaboravljeni, a Bruno povremeno svrati do nas, ovisno kako mu obveze dozvoljavaju. Oni su, kao i svi ostali, uvijek pozvani i dobrodošli u Radioklub Pazin.

Marko, 9A8MM

9A5ST

E blago vama!
A mi naše molimo-kumimo da izdvoje dvi ure vrimena, pa...ništa!
A imamo ih par vrhunskih pa neče i neče!
Ma dobro je i ovako!
73
9A5ST

9A4DC

Zahvaljujem 9A1AA na brzim reakcijama u problemima s stranicom i linkovima. Osobno mislim da ovog puta ipak na vrijeme imamo propozicije i kalendar. A znam da se ljudi trude otklonit i problem neispravnih linkova. S programima ide malo teže. Ja već par dana "ratujem" protiv svog PC-a i laptopa.N1MM mi ne zbraja (tj množi multipliere-županije) kako treba, a DXlog moj prastari laptop NI ČUT da ga instalira. OM iz konkurentskog kluba mi obečao pomoć do subote oko tog (usput Ivo-9A3TY, a što se buniš da je CW dio preširok?? Ja osobno jako zadovoljan jer imam di pobić od snagatora s mojim antimegawatima-HIHI!).
Međutim, želio bi nešto pripomenut 9A Contest manageru glede kategorija u HZK:
1. Odlične su ideje da se daju posebne plakete P-razredu, stanicama ispod 100W, stanicama iz portabla, to što ima QRP (D) kategorija, to što su SINGLE OP podijeljeni u zasebne (A,B,C) kategorije za MIXED,CW i SSB (na taj način oni što ne radu CW ili SSB se ipak mogu natjecat s nadom u rezultat).
2. Ali je, u skladu s ovim gore, loše je da MULTI OP (E) nije podijeljena bar na MIXED I SSB!!-Obrazloženje-zadnjih par godina ima sve više i više mladih cura i dečkiju koji su položili P kategoriju i ne rade CW.Na ovaj način ih se destimulira da rade s klupskih postaja (čujem da se svi bune da opada aktivnost) u kontestu jer se onda oni moraju natjecati (radeć samo 2 perioda i to s manjim brojem bodova po SSB vezi) u kategoriji s klupskim postajama gdje će raditi bar 2-3 dobra CW operatera sva 4 perioda (i s većim brojem bodova po CW vezi). Vrijedi razmislit o ovom, zar ne?
3. Također, ako razmišljamo malo pošteno, destimulirajuće večini i MULTI OP i SINGLE OP učesnicima (osim onima u QRP - D kategoriji) je nepostojanje podjele i na snagu HP (Linearci) i LP (solo RIGovi), a pogotovo mladim operaterima P kategorije. Obrazloženje-Malo je kriza, nemaju svi love za lineare, ni privatno, ni klupski, (neki su ih možda morali i prodat!), a P kategorija i ne smije radit s linearcima (mnogi mladi ga i ne znaju koristit). Vjerujem da bi aktivnost u natjecanju bila veća da se ove kategorije podijele i s obzirom na snagu.Vrijedi razmislit o ovom pogotovo u smislu povečanja aktivnosti mladih,zar ne?
Osobno, ako klub (BST) bude radio u HZK, radiću za klub s 1 kW oba CW perioda, a možda i štogod SSB-a. Ako ne (a bude lijepo vrijeme da kod mame na zgradi dignem dupli dipol za 80 za ta 2 sata, jer toliku žičurinu kod sebe ne smijem radi susjeda), imam svojih 5W pa se čuijemo! 
Nisam tip od forumašenja, a pogotovo nemam namjeru ulazit u diskusije. Svima skupa puno uspjeha u HZK, a i u ostalom radu.
73 ES GL ES GOOD DX TO ALL DE 9A4DC       

9A1IW

Da rezimiramo:

"U natjecanju mogu sudjelovati licencirane radioamaterske postaje koje rade s teritorija Republike Hrvatske."

Više nije uvjet članstvo u HRSu? Taj "amandman" je usvojen?

"Sudionici svih domaćih KV natjecanja su isključivo licencirane radioamaterske postaje"

"Licencirana radioamaterska postaja", je tema koja se provlači zadnjih godina kao tumor i redovito guši komisiju prijavama, možda bi ju trebalo dodatno pojasniti, pa se i broj prijava smanji? A možda i poveća...
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A3XV

Pozdrav svima!

Nerado se uključujem u "političke" teme, no:

- kao prvo podrška i zahvala Željku što se javio na forumu

- ne znam da li sam dobro shvatio da je tu bilo problema, ali podatke sa starog servera svakako prijašnji ugovaratelj treba (ako već slučajno ne mora po ugovoru) dati u elektroničkom obliku Savezu - to je pitanje profesionalne etike - (uvjeren sam da je to Krešo tako i napravio) - te se nadam da je s novim kv/starim vhf robotom tako i ugovoreno!

- članovi ili ne članovi - vječito pitanje - moj osobni stav je da to nije trebalo mijenjati - naime mi smo članovi članica HRS-a. Svojim članskim doprinosima financijski doprinosimo svojim lokalnim udrugama koje sve teže kubure u ovim vremenima opće besparice. Onda te lokalne udruge podupiru središnju koja za sve nas riješava pitanja kod domaćih i međunarodnih tijela. Čuo sam da ima i onih koji se učlane u lokalni radio klub (plate članarinu) samo one godine kad im treba potvrda od saveza da naprave dozvolu. Zar smo mi svi ostali "majmuni" koji stalno plaćamo članarinu - oprostite na teškom rječniku. Zato sam protiv nečlanova u plasmanu kontesta koji organizira i financira savez - neka budu za kontrolu. Pravilnik o članarinama ima ugrađenu socijalnu notu tako da smatram da je dosta pravedan, pa nema razloga da netko ne bude član iz tog razloga - ispravite me ako griješim. Inače slažem se da troškove samog saveza treba smanjiti koliko je god moguće što mi se čini da IO i čini.

- sponzor za 9ACW plaketu ostajem dok si to mogu priuštiti i bez obzira na oblik dostave zamolbe i "političku" situaciju ;)

- ni ja (odnosno moja ekipa 9A2KD) nije dobila plaketu za prvo mjesto u Hrkljušu - j... -  mi smo mislili da je to što smo mi pobjedili, no čujemo da nije..  :-*

- u Zimskom kupu ću se javiti iz GZ ako mi "vrijeme" dopusti

73xv 
73 Sale, 9A3XV

9A2JK

Citat: 9a3xv  u 09. Siječanj 2014, 14:56:02

- članovi ili ne članovi - vječito pitanje - moj osobni stav je da to nije trebalo mijenjati - naime mi smo članovi članica HRS-a. Svojim članskim doprinosima financijski doprinosimo svojim lokalnim udrugama koje sve teže kubure u ovim vremenima opće besparice. Onda te lokalne udruge podupiru središnju koja za sve nas riješava pitanja kod domaćih i međunarodnih tijela. Čuo sam da ima i onih koji se učlane u lokalni radio klub (plate članarinu) samo one godine kad im treba potvrda od saveza da naprave dozvolu. Zar smo mi svi ostali "majmuni" koji stalno plaćamo članarinu - oprostite na teškom rječniku. Zato sam protiv nečlanova u plasmanu kontesta koji organizira i financira savez - neka budu za kontrolu. Pravilnik o članarinama ima ugrađenu socijalnu notu tako da smatram da je dosta pravedan, pa nema razloga da netko ne bude član iz tog razloga - ispravite me ako griješim. Inače slažem se da troškove samog saveza treba smanjiti koliko je god moguće što mi se čini da IO i čini.

P o t p i s u j e m  !

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A6XX

ja potpisujem točke 1, 2, 3 i 4.

od saveza se ocekuje da se pokriju sve zelje hrvatskih radioamatera + da se ne plati ni ta socijalna clanarina.

popustili su pod pritiskom jos jednom, pa se onda s pravom mozemo pitati sto to mi dobivamo za nasu clanarinu?

73,
Hrle - 9A6XX

9a6c

Tu sam negdje... vrijeme je opraštanja, ljudima se opraštaju milijuni poreza pa se i naš savez na svom nivou uključio u igru...Sad mi koji plaćamo nekakvu članarinu lijepo trebamo nagraditi one koji to ne bi radili , sponzorirajući plakete itd...mislim da  ne bih više.

Korak dalje svakako će biti toleriranje i nagrađivanje onih koji nemaju važeću dozvolu za rad, a ne bih se čudio da jednom osvane i netko s pozivnom oznakom koju si je sam dodijelio, samo da počinje s 9A...

Za dalje više nemam mašte.

9A5ST

E sad !
Jel oni šta ne plačaju članarinu ?
Jel oni šta plačaju članarinu,a nemaju dozvolu?
Jel oni šta imaju dozvolu,a ne plačaju članarinu?
Jel oni šta imaju pozivnu oznaku,a ne plačaju ništa i nemaju dozvolu?

Ispričavan se na izrazu ,al tako moj Luka ... pišiću-kakiću!
73
9A5ST

9A1IW

Citat: 9A6XX  u 09. Siječanj 2014, 17:06:56
popustili su pod pritiskom jos jednom, pa se onda s pravom mozemo pitati sto to mi dobivamo za nasu clanarinu?

Prilicno je neumjesno ovako nesto procitati, jer ti si dobio dosta. Sreca da je ova tvoja izjava ispala duhovita, pa se necemo ljutiti :-D

Poanta nije ni u segregaciji, ni u nasilnom povecanju clanstva prisilama. Bit je potaknuti aktivnost hrvatskih radioamatera, bili oni clanovi HRSa ili ne. Osim toga, promjene u savezu su napokon omogucile da se normalno funkcionira i bez clanstva. Jest da je potvrda za znak malo skupa, no princip je tu. ;-)
Dakle, takmicimo se ljudi, to je hobi i zabava, ne treba nitko stajati po strani i gledati kako se "drugi igraju", a on ne smije. Mene je ova izmjena zaista ugodno iznenadila, pa cu svoj bojkot KV takmicenja ove godine i prekinuti.

Odmah da naglasim - ja sam clan HRSa. Da ne bi netko izvukao pogresne zakljucke.

Sto se tice dozvole, sta je s onima koji rade na necijoj REGISTRIRANOJ stanici, imaju placeno clanstvo i vazeci znak. Kako ce se njih tretirati? Ili da se grabljama nasrne na sve one koji nemaju para da si kupe stanicu, pa ju posude od kolega koji ih imaju 10? Zivimo u skupim vremenima, za puno ljudi je oprema luksuz.
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A2JK

Citat: 9A1IW  u 10. Siječanj 2014, 01:02:54
...
Sto se tice dozvole, sta je s onima koji rade na necijoj REGISTRIRANOJ stanici, imaju placeno clanstvo i vazeci znak. Kako ce se njih tretirati? Ili da se grabljama nasrne na sve one koji nemaju para da si kupe stanicu, pa ju posude od kolega koji ih imaju 10? Zivimo u skupim vremenima, za puno ljudi je oprema luksuz.

''Kako ce se njih tretirati?"

N i k a k o !

Nikakvim zakonom nije zabranjeno licenciranom radioamateru raditi sa klupske stanice ili
sa stanice kojoj je vlasnik drugi radioamater, a da pri tome koristi svoj pozivni znak.
Licencirani radio amater je radio amater koji ima dozvolu za rad na amaterskoj stanici
određene kategorije, nevažno tko je vlasnik te opreme. U natjecanju je važna sposobnost,
vještina, znanje itd.. operatora, radio amatera, a ne uređaji. Uostalom čak ni na Olimpijskim
igrama sportaša ne pitaju da li je on vlasnik opreme ili je istu posudio od drugog sportaša.
U povijesti Olimpijskih igara ima više takovih primjera. Zato su neumjesne  primjedbe tipa:
''rad s klupske stanice pod svojim znakom'', ''rad sa tuđe stanice pod svojim znakom'' i sl.
Jedino je važno da operator ima odgovarajuću licencu.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A6R

A smije li raditi sa otuđene(ukradene)recimo klupske radio-postaje koju je odnio kući ???
Dozvola manje-više. :P

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!