• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Dostava QSL karata putem kioska TISKA

Autor 9A3JB, 17. Studeni 2013, 14:18:26

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2VX

Mi ti se sastanemo svake srijede ( tko može), malo popričamo, malo nagnemo nešto tekućine itd. Ako je koja zalutala QSL to bolje.  8) Popričamo što nam je slijedeći vikend i raziđemo se. To je ipak naš klub. Naravno da je teško dočekati QSL kartice, ali mora se, mora. Imaš drugih QSL biroa bez HRS, ali meni je i taj drag!
Pozdrav u Karlovac i možda se vidimo 8. 12.

9A1IW

Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A7PJT

Citat: 9a3jb  u 17. Studeni 2013, 23:41:30

Kako je članarina extremno mala za usluge koje se pružaju ( nisam čuo de se toliko na visinu članarine bune u drugim udrugama, gdje je ona daleko veća, koliko kod nas, no već je o tome pisano i ne želim ovdje o tome polemizirati ) želim samo " iskoristiti " maximalno novac koji je na raspolaganju kako bi održali rad biroa kako tako.

Ovaj post  sam preskocia ,

koje ti to  nama usluge  - mnozina -  pruzas ?
Kolika  bi  to po tebi  trebala bit  clanarina ?

O  DEMOKRACIJI , a ne o nekoj kratiji  s tobom nema smisla polemizirat jer kod tebe ocito vridi ona

ko nije s nama taj  je protiv  nas.

73 PJT

uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je

9A3SM

O  DEMOKRACIJI , a ne o nekoj kratiji  s tobom nema smisla polemizirat jer kod tebe ocito vridi ona

ko nije s nama taj  je protiv  nas.[/b]

73 PJT

[/quote]

PJT  s kim si TI ???

To bi bilo interesantno znati jer osim što vidim da si protiv svega i svačega i naravno bilo kakve ideje koja nekome odgovara ako osobno tebi ne ja zaista ne vidim u čemu je problem ...
Naravno da ako ne koristiš ili ne šalješ QSL karte onda se osjećaš  " kao prase u Teheranu " jer to nije tema tvoga interesovanja i ja to poštivam ali ostavi mogućnost da ima i drugih kojima to znači kao tebi elektronika ...

Ovo je ostavljeno onima koji hoće i žele karte primati prije dogovorena 4 ili 5 termina i na taj način za "2 kave" tj 10 kn iskoristiti mogućnost da plate i dobiju karte direktno na ruke u dogovorenom roku ... zašto bi to bilo nešto strašno i odmah na nož dočekano ...

Nekada davno sam osobno plaćao posebno poštarinu jednom našem menadžeru kojeg sam zamolio da sve što ima QSL karata pošalje svaki mjesec na moju adresu i ja sam bio sretan i njemu zahvalan  da je htio to mi napraviti ( redovnim putem je išlo puno sporije zato jer se čekala odredjena težina karata a taj moj klub nije bio previše aktivan pa bi se to odužilo predugo )

Po ko zna koji puta se pokazalo i na žalost i dokazalo da imamo uvijek dežurne buntovnike koji se propinju na zadnje ako nešto bude predloženo ili pokrenuta bilo kakva akcija ... dajte pobogu ili pomozite ili ne odmažite ... predložite i samo nešto, uhvatite se posla pa kakav god bio a ne samo da se pljuje po bilo čijoj inicijativi kakva god ona bila  ... iskoristimo znanje pojedinaca koji se snalaze u paragrafima, elektronici, pripremi za qsl karte ili ko zna već sa čime da učinimo pomoć jedan drugome i da budemo zahvalni da možemo nešto pokrenuti sa mrtve točke ili da nadjemo način za nečim boljim ili prihvatljivijim svima nama a ne samo da gledamo na sebe i da smo odmah u startu protiv svega ... to nas ne vodi ničemu ... i naravno na kraju pljujemo savez ili bilo koga u savezu da su ovakvi ili onakvi .. naravno da ovom zadnjom rečenicom nikoga ne branim niti sam glasnogovornik saveza ali mislim kad bismo zajedno negativnu energiju usmjerili prema nečemu pozitivnom da bi nam svima bilo bolje .

Treba nam više ideja i inicijativa kakve god bile i vjerujem da će se naći i korisnih za sve nas ili barem neke od nas ...

Za sada toliko od mene i bez ljutnje  VY 73 de Mato - 9A3SM

9A4QV

Definitivno NE saljem niti primam qsll kartice (osim direkt) ali zato uredno plaćam članarinu.
Pa kad smo kod članarine i činjenica koju su neki spomenuli da je malo financijskih sredstava za qsll promet, idemo razjasniti što se to sa mojom, vašim ili tamo nekom trećom članarinom radi?

Ako ja platim 100 kn članarine, molim lijepo neka mi netko objasni što ja za tih 100kn dobivam konkretno?
Ja (svi članovi) kao član dakle direktno koristim usluge biroa, web stranice, kv robota i ukv robota.
Dakle to su usluge za koje se plaća web urednik cca 1000kn mjesečno, qsll manager 1000 kn mjesečno, kv robot 1000 kn mjesečno, i ukv robot 1000 kn mjesečno.
To iznosi 4.000 kuna mjesečno znači 48.000 kn godišnje.
Ako imamo 2000 članova i neka je prosjek članarine 50kn ( a znamo da je više) to ispada 100.000 kn
Dakle po članu ispada da imamo 52 kn iz članarine koje idu gdje? Kome?
Zar savez ne može svakome 4 puta godišnje poslati qsll kartice ako je ta poštarina preko Tiska 10kn?
Dakle svakome ponaosob, ne na klub, jer novaca iz naše članarine ima (trebalo bi biti)!

Uvjerite me da moja matematika ne štima.

QV

9A1IW

Lovacki savez: cca 400 Kn s markicom.
Streljacki savez: cca 200 Kn.
Oldtimer savez: cca 200 Kn.
Od svih gore navedenih organizacija ne dobiva se APSOLUTNO NISTA. Tj., ako nesto i treba od ponudjenih usluga, placa se ekstra. Covjeku koji se necim bavi ne bi trebalo biti zao platiti nekakvu clanarinu ako zeli biti dio necega. Ako ne zeli...nitko mu ne brani da se iskljuci iz clanstva

PS: Ovih dana idem ponovo prema Istri, svratit cu u Labin i ostaviti Alicajicu njegovih 52Kn u ime Saveza. Platim ja i duplo samo da prestanu jadikovke, kuknjava i smisljeno banaliziranje stvari. :D

Generalno gledano, ne treba se previse baviti dezurnim flejmerima i hejterima, to je cisto rasipanje energije jer:

73 de 9A1IW - Boris

9a6c

Zanimljivo kako se skoro svaka tema koja dodirne neku od saveznih funkcija u tri koraka divergira u raspravu o svrsishodnosti Saveza.

Očito da ovakav Savze, s ovakvom Stručnom službom, ne udovoljava potrebama članstva i vremena.

Pri tome sam najmanje sklon upirati prstom na predsjednika i IO - nitko drugi se nije kandidirao, prema tome pokrijmo se ušima.

Na žalost, ni oni se ne uspijevaju izboriti za bogzna što.

Činjenica je da bi jedna osoba utjelovljena u tajniku HRS mogla lijevom rukom voditi adiministraciju, web i časopis, a u međuvremenu podmazivati savezne kotačiće pazeći da sve ide po planu i programu i da se članstvo bavi radioamaterizmom, a ne saveznom administracijom.

Koristim gužvu što nam friški penzić u liku urednika i moderatora spava do kasnije, jer je ovo čisti off-topic.

Inače, nije ni qsl saobraćaj nerješiv. U očitom pomanjkanju para, najjednostavnije bi bilo da savez plaća managera, a dostavu članstvo po ugovoru sa savezom, a tko u roku godinu dana ne preuzme karte - te idu meni da ih ja bacim u svoj kontejner :D

Pa lijepo biraš - ako te volja plati FEDEX, ako te volja idi na kiosk i šarmiraj tetku za pultom ili već nešto treće.

Znamo i Adam i ja da savez ima smisla, ali vjerujem da smo na istoj linij kad kažem - NE OVAKAV SAVEZ.

Jedina primjedba koju imam je na cijenu robota, mislim da su manje od 1000 kn ???

9A1IW

Ja sam to govorio odavno, pa sam uvijek dobio ban. Pazi da se to i tebi ne dogodi. Ups, zaboravljam da si ti imun na takve sankcije.  ;D

Bilo kako bilo, sve u vezi QSL biroa se moze dogovoriti, ako netko ne želi našeg QSL managera, lako nađe drugog...sve opcije su otvorene, nema potrebe za sipanjem žuči i pljuvanjem, bez osobnog angažmana koji može pomoći i popraviti. Lako je sipati kritike, to može svatko, no konstruktivna kritika je samo ona koja uz sebe nosi i predlog rješanja problema. Toga nam fali, bar na forumu. I to zato jer se većina ljudi kloni ovakvih rasprava, iako imaju šta za reći, a pogotovo diskusija na hrvhf-u, tamo tek vlada segregacija i totalitarizam. Čemu jurišati na kolosalne vjetrenjače, te vječne bastione "uprave" Saveza. 8)

73 de 9A1IW - Boris

9a6c

A ne znam koliko sam imun, kad kažeš što misliš svakako loije prođeš nego netko tko šuti. Skupio sam i ja po koji kazneni, ali po rang listi bi se reklo da se rukovodim olimpijskim geslom - važno je sudjelovati ;D

Kad smo već kod qsl službe, meni je žao što predsjednik i IO nisu proteklu godinu iskoristili za radkalan preokret u djelovanju Saveza i reorganizaciju u novonastalim uvjetima, ali ne mogu ih kriviti - predstavili su svoj program i ne mogu od njih tražiti da budu lutke na koncu.

Bilo bi loše da se u EU stilu preko noći izvuče neka EC direktiva po kojoj ovakvo soc-funkcioniranje ide u history folder i onda ćemo se naći u nebranom grožđu bez plana B, kako za qsl službu, tako i za sve ostalo.

Za koju godinu su novi izbori pa svi koji misle da mogu i znaju bolje imat će priliku pozabaviti se i qsl službom uz ostale aspekte djelovanja saveza.

Kombinacije tipa "nama savez ne treba" ipak su deplasirane, ali da nam teba bolji i drugačiji "sojuz", to svakako da. Isto vrijedi i za koješta čime se Savez bavi ili može olakšati život nekom tko želi uraditi nešto za opće dobro.

9A1IW

Ja  osobno ne vidim mazohistu koji bi preuzeo savez u duznickom ropstvu, bez para, bez friske krvi, ali zato prepun dezurnih kriticara. Marinko odlicno radi svoj posao, pa ga svejedno razapinju. Kome to treba? Hobi je zabava, ne mucenje.

73 de 9A1IW - Boris

9a6c

Završićemo u bajboku ka postolar i barbir u Malome mistu, ali neka ;D

Nemoj podcjenjivati ljudsku ambiciju i želju da se stvar promijeni. Istina je da smo jako malo, ali uglavnom jako nezahvalno društvo koje će radije prešutjeti dobro nego pohvaliti nešto, ali takvi smo.

A rekao bih da u svemu tome prličan doprinos daje i ovaj forum, ali sve ima svoju cijenu.

Naš će se qsl saobraćaj držati dok našem Marinku ne pukne film i onda će bit dobri Mirko&Slavko, Boško Buha i ostali legendarni kuriri iz edicija NIKAD ROBOM...

9A6XX

Citat:Uvjerite me da moja matematika ne štima.

Ja smatram da ti matematika debelo ne štima - kao da nikad nisi vidio financijsko izvješće HRSa (možda da se savjetuješ sa svojim Zastupnikom u Skupštini HRSa koji između ostalog glasa za to financijsko izvješće).

Uvjerite me da je ovo Adamovo ozbiljno.

73,
Hrle - 9A6XX

9A4OE

Sve pomalo otklizuje!

Da, neke stvari postaju jasnije kad se spominju naknade neto, bruto.
05. 11. 2013. piše bruto
1200 (bruto) - davanja = neto

umirovljenici su u povoljnijem položaju u odnosu na zaposlene, više im ostane.

Možda je greška (bruto), pitam se što je interes radioamatera, dali da se novac od članarina usmjerava u normalno funkcioniranje qsl ureda ili pumpanje stimulacija?

web uredniče kad ćeš ažurirati zakonsku regulativu?

Adame ne štima, odnos je još nepovoljniji.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A1AA

web uredniče kad ćeš ažurirati zakonsku regulativu?

Intenzivniji radovi na uređivanju weba pa tako i ažuriranje zakonske regulative počet će slijedećeg tjedna nakon "oporavka" od CQ WW kontesta  ;)

Sada sam i ja otklizao u off topic ali nisam mogao a da ne odgovorim na pitanje.

Rasprava vođena ovdje je interesantna ali se sve više udaljavamo od teme "dostava QSL karata preko......."

Otvorite novu temu o članarini, financijama i sl pa udrite  ;)

73, Ivo 9A1AA

9A3JB

dragi drugovi, došlo doba da završim ovo nepotrebno trošenje struje i ko zna čega!

Žao mi je da su kao i obično najglasniji oni koji najmanje participiraju u temi koja je opravdano otvorena!

Samo ću ponoviti za one koji se javljaju a ne čitaju ono što bi trebali, a vezano je za ovu temu!

Poneki KLUBOVI jednostavno ne podižu svoju poštu koja je uredno plaćena od strane ČLANSTVA - I NIKOME NIŠTA!
Poneki pojedinci , inače vrlo glasni demokrati, koji se KUNU da ih karte ne zanimaju - kad stignu , vrlo temeljito pregledavaju ono što je za njih došlo!
Poneki pojedinci ne žele  da im netko donese NJIHOVE karte na vrata jer se valjda boje zaraze!!
Poneki pojedinci elegantno prođu pored štanda gdje se nalaze QSL karte uredno upakirane za njih ...i ne odnesu ih, iako su DELEGATI KLUBOVA- i nikom ništ!

Sve navedeno je plaćeno iz velikiiiiiiiiihhhhhhh proračunskih sredstava - i nikom ništ!

Imamo divne  KURIRE i DRUGOVE ( pa je jedan i sinoć u 21 sat bio kod mene doma po karte) - koje bi valjda trebali zvati BUDALE!
Sutra treba jedna BUDALA doći kod mene DOMA i preuzeti karte za slanje van Hrvatske - u svoje vrijeme i za svoje gorivo - TURBO BUDALA!
Danas poslije podne jedan KRETEN dolazi kod mene na posao da preuzme svoje karte!
U subotu će jedan IDIOT doći iz kraja blizu Italije!!!!!! da raznese TUĐE karte po tom istom kraju!

Zanimljivo, svi oni platiše ČLANARINU!

Prošli vikend ja posjetih Osijek i Belišće te uznemirih neke ljude zbog karata!

Zadnja inicijativa je za one koji žele više za manje i gotovo!

Lijepo molim sve koji nisu dobronamjerni da ne blate ono što drugi žele i hoće!

JA NISAM TRAŽIO NIKAKOVA SREDSTVA OD NIKOGA I RUŽNO JE KAD SE PREBROJAVAJU KRVNA ZRNCA I BARATA STVARIMA KOJE SE NE RAZUMIJE I DEFECIRA PO POŠTENIM LJUDIMA!

Ko hoće nek se javi, svi su dobrodošli! Ima raznih nabuloza koje iznose zlonamjerni naši ČLANOVI:

- karte se samo trebaju donijeti u Savez i šlus! i od tamo se SAME šalju dalje!
- karte su glupost i nikome ne trebaju
- karte se MORAJU slati na adresu kluba ( KOJE NITKO NE PODIŽE )

I na kraju...sramotno je da uvijek jedni te isti ljudi prljaju ovaj prostor koji ima plemenitu i dobru svrhu ( hvala Mato) !

Unatoč svima ( ima ih  na sreću jako malo - al su glasni ) koji žele da se ovo ugasi ... E NEĆE, budite sigurni da ću  sa PRIJATELJIMA i DOBRONAMJRNIM ljudimma održati rad QSL biroa ( pa ako treba i privatnog - nači ćemo naćin) i da će HRVATSKI radioamateri koji to žele i poštuju instituciju QSL kartice imati mogućnost da je razmjenjuju sa svojim prijateljima i istomišljenicima diljem Svijeta!

73 Mike